QUOTE(Renke @ 2011 03 18, 14:07)
Na va, po truputį atrasim ir mes sau tinkantį
. Beje, koks kremukas ar zirniukai galėtų nuimti niežulį. Jau tas kasymasis ir vaiką ir mamą išvargino iki negalėjimo.
Čia aš ne į temą, bet dėl AD nebandot pasodinti vaikiuko ant dietos? Jei vaikutis didesnis, tai tikrai sudėtinga, bet jei dar nedidukas, gal verta pabandyti...
Mano didžiajai (tada jai buvo 1 metukai) buvo toks AD, kad pečiai ir pusė nugaros atrodė kaip nudegę - raudona žaizda. Iš pradžių bandžiau išsiaiškinti priežastį nuimdama po vieną maisto produktą, kol galiausiai nuėmiau visus produktus, minimus, kaip galinčius sukelti alerginę reakciją - kiaušinius, kvietinius miltus ir kvietines kruopas, pieną, varškę, vištieną, veršieną, grikius, žuvį, jau nekalbant apie riešutus, citrusinius vaisius, šokoladą. Taip gyvenom pusmetį, oda užgijo (aišku, gaisrui gesinti neišsivertėm be Zyrtec'o ir net Prednisolon'o paragavom), po truputį vėl įsivedžiau po vieną produktą. Dabar valgom viską, buvo išbėrę tik nuo medaus. Tiesa, turim polinkį į obstrukcinius bronchitus, kylančius nuo užsitęsusios slogos, bet AD pavyko suvaldyti būtent su dieta... bent kol kas.
Su mažąja panašiai - jai prasidėjo AD, kai buvo tik 4 mėn., gėrėm homeopatės paskirtus
Lycopodium, paskui
Sulfur, bet situacija blogėjo ne dienom, o valandom, atsirado šlapiuojanti žaizda, kuri vis didėjo, atsirado šašai ant pasmakrės. Nelaikė nervai toliau tęsti homeopatinius vaistukus, pasirodėm pas alergologę, diagnozavo AD, liepė gerti Zyrtec. Šįkart jo nedaviau, bet pati atsisėdau ant tokios pačios dietos, ant kurios kažkada buvau pasodinus vyresnėlę (mat alergologė pasakė, kad mažei AD nuo per MP gauto maisto). Po savaitės mano dietos, mažės odelė išliko raudona, bet tapo švelnutė kaip persikas. Dar po savaitės dingo raudonumas. Nevalgiau alergizuojančių maisto produktų pusmetį, jei kokį vakarą "sugriešydavau" ir sušlamšdavau pyrago gabalėlį (naktį primaitindavau mažę MP), ryte tas pyragas "išlįsdavo" per mažės rankytę šlapiuojančios žaizdelės pavidalu. Po gero pusmečio atsargiai įvedžiau po vieną visus produktus, sėkmingai juos valgom ir dabar.