Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Akva17 @ 2011 05 02, 22:45)
Horo, atsiprasau, kad per mano posta ivyko nesusipratimu  4u.gif  Matuoju tik pirma cikla normaliai tai dar va ir nelabai ismanau nsp smile.gif Einu skaityti tavo blog'a  blush2.gif

Tu čia niekuo dėta 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif prisireikė ir man patarimo. Šiek tiek per vėlai pradėjau matuotis temperatūra ir stebėti save šį ciklą, ir kaip tyčia, panašu, kad ovuliacija pasiankstino. Iki šiol anksčiausiai pirma pakilusi temp. būdavo 18 CD. O dabar gaunas toks ne visai man aiškus grafikiukas:

Grafikas

Pavienės 36,4 temperatūros prieš ovuliaciją būdavo, bet retai, paprastai temperatūra laikosi apie 36,2, tuomet pirmas pakilimas būna porą dienų apie 36,4, ir tuomet vėl kilsteli ir laikosi apie 36,7. Tai 36,4 jau poovuliacinė temperatūra. Bet dabar vienas taškas yra žemiau. Gleives pradėjau stevėt tik tada, kada pažymėta, ir vaisingų požymių nėra visai, GK taip pat žemai ir kietas. Tai galvoju palaukt dar rytojaus temperatūros, ir jei pakilusi, tai būt ramiai, kad ovuliacija įvyko? Būtų įdomu Jūsų mintys smile.gif Beje, 19 CD matuota ~ 15 min anksčiau, o 18 CD miegojau ~4 h, bet kiek iš ankstesnių ciklų pastebėjau, kad tokie dalykai didelės įtakos neturi.
Lauksių komentarų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 05 03, 10:41)
Sveikutės smile.gif prisireikė ir man patarimo. Šiek tiek per vėlai pradėjau matuotis temperatūra ir stebėti save šį ciklą, ir kaip tyčia, panašu, kad ovuliacija pasiankstino. Iki šiol anksčiausiai pirma pakilusi temp. būdavo 18 CD. O dabar gaunas toks ne visai man aiškus grafikiukas:

Grafikas

Pavienės 36,4 temperatūros prieš ovuliaciją būdavo, bet retai, paprastai temperatūra laikosi apie 36,2, tuomet pirmas pakilimas būna porą dienų apie 36,4, ir tuomet vėl kilsteli ir laikosi apie 36,7. Tai 36,4 jau poovuliacinė temperatūra. Bet dabar vienas taškas yra žemiau. Gleives pradėjau stevėt tik tada, kada pažymėta, ir vaisingų požymių nėra visai, GK taip pat žemai ir kietas. Tai galvoju palaukt dar rytojaus temperatūros, ir jei pakilusi, tai būt ramiai, kad ovuliacija įvyko? Būtų įdomu Jūsų mintys smile.gif Beje, 19 CD matuota ~ 15 min anksčiau, o 18 CD miegojau ~4 h, bet kiek iš ankstesnių ciklų pastebėjau, kad tokie dalykai didelės įtakos neturi.

Aš manyčiau, geriausia būtų palaukti mažiausiai dar 2 temperatūrų ir jei ir jos aukštos (36,6 ir daugiau), galima manyti, jog ovuliacija įvyko. Tačiau šį ciklą turėtum būti ypač atidi ir labai stebėti save ir pamačius nors kokį vaisingumo ženklą, jokiu būdu jo neignoruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 03 gegužės 2011 - 14:59
QUOTE(Akva17 @ 2011 04 22, 22:28)
O is kur gavai knygute? smile.gif as vis ieskau nusipirkti, bet nerandu smile.gif

Ieškoti reikėtų arkivyskupijų šeimos centruose (Vilniuje, Kaune, kur ir kursai vyksta, tikrai ne problema, kaip kituose miestuose - nežinau), bet kad tose knygelėse tik patys patys pagrindai. Tiesa paskutinio leidimo nesu varčiusi, bet iš nuogirdų susidaręs toks vaizdas, kad perleidžiama beveik ar net visiškai tas pats. Mažutė knygelė supažindinimui su metodais + sąsiuvinis užrašams. Rimčiausia knyga lietuvių kalba - V.Rudzinsko "Vaisingumo pažinimas", tačiau leista ji jau seniai, vargiai ir šeimos centrai jų beturi. Bet vėlgi - jokie ten ne stebuklai, praktiškai visa ta knygelė ir yra svetainėje www.gyvybe.lt. Trūksta bene tik skyrelio apie NŠP taikymą ypatingose situacijose (po gimdymo, premenopauzėje, po KT vartojimo) - tuos puslapius esu nufotografavusi ir nuorodas įkėlusi temos pradžioje.

Dar esu girdėjusi apie kažkokį neva vadovėlį, iš kurio Kaune mokosi studentai medikai unsure.gif , vis ruošiuosi ir neprisiruošiu blush2.gif išsiaiškinti, ar tai ne ta pati V.Rudzinsko knygelė. Gal kas žinote?
Papildyta:
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 05 03, 10:41)

Et, barti Tave reikėtų, o ne komentuoti... tongue.gif Mano grafikai atrodydavo panašiai prieš galutinai apsisprendžiant, kad jau laikas tartis su gandrais. blush2.gif Bet jei čia ne toks atvejis ir sunku net prisileisti mintį apie vaikelį, patarčiau būti griežtai, bet teisingai - šį ciklą gali vadovautis tik temperatūriniu, o ne simptoterminiu metodu, taigi reikia dar bent 2-3 matavimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 03 gegužės 2011 - 19:37
Dėkui labai 4u.gif sutinku su Jūsų nuomonėmis ir palauksiu dar bent kelių temperatūrų aukštų. Patinginiavau šio ciklo pradžioj blush2.gif
Atsakyti
Hi hi, butu tai mano ciklas, palaukciau vienos aukstos ir buciau rami biggrin.gif Bet tu manes neklausyk, mano visi ciklai skyleti, fertilitis jau senokai ovuliacijos neranda biggrin.gif kol kas viskas tvarkoj jau 15 cikla biggrin.gif Ojei rimtai, tai tos 6 zemos temp yra butinos, kitaip jei grieztai vertinant cikla galima nurasyt...
Atsakyti
[quote=_Smalsutė_,2011 05 03, 20:49]
Ieškoti reikėtų arkivyskupijų šeimos centruose (Vilniuje, Kaune, kur ir kursai vyksta, tikrai ne problema, kaip kituose miestuose - nežinau), bet kad tose knygelėse tik patys patys pagrindai. Tiesa paskutinio leidimo nesu varčiusi, bet iš nuogirdų susidaręs toks vaizdas, kad perleidžiama beveik ar net visiškai tas pats. Mažutė knygelė supažindinimui su metodais + sąsiuvinis užrašams. Rimčiausia knyga lietuvių kalba - V.Rudzinsko "Vaisingumo pažinimas", tačiau leista ji jau seniai, vargiai ir šeimos centrai jų beturi. Bet vėlgi - jokie ten ne stebuklai, praktiškai visa ta knygelė ir yra svetainėje www.gyvybe.lt. Trūksta bene tik skyrelio apie NŠP taikymą ypatingose situacijose (po gimdymo, premenopauzėje, po KT vartojimo) - tuos puslapius esu nufotografavusi ir nuorodas įkėlusi temos pradžioje.

Dar esu girdėjusi apie kažkokį neva vadovėlį, iš kurio Kaune mokosi studentai medikai unsure.gif , vis ruošiuosi ir neprisiruošiu blush2.gif išsiaiškinti, ar tai ne ta pati V.Rudzinsko knygelė. Gal kas žinote?
Papildyta:

Nusipirkau as knygele ta plonyte vakar smile.gif zadu nuo rugsejo VDU mokytis apie tai, tai galbut is tos knygos mokysimes apie kuria tu sneki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 03, 20:49)
Dar esu girdėjusi apie kažkokį neva vadovėlį, iš kurio Kaune mokosi studentai medikai unsure.gif , vis ruošiuosi ir neprisiruošiu blush2.gif  išsiaiškinti, ar tai ne ta pati V.Rudzinsko knygelė. Gal kas žinote?

Mano vyro brolis, kitais metais turės ginekologijos kursą (jis studijuoja Kaune mediciną), tai aš jo paklausiu, manau, kad jei yra tas vadovėlis, tai be vargo gausiu paturėt smile.gif
Ir dar kas tikrai keliausit į konferenciją? Aš vis neapsisprendžiu blush2.gif Info čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 04 gegužės 2011 - 15:51
QUOTE(Horo @ 2011 05 04, 16:45)
Mano vyro brolis, kitais metais turės ginekologijos kursą (jis studijuoja Kaune mediciną), tai aš jo paklausiu, manau, kad jei yra tas vadovėlis, tai be vargo gausiu paturėt smile.gif
Ir dar kas tikrai keliausit į konferenciją? Aš vis neapsisprendžiu blush2.gif Info čia

As irgi neapsisprendziu ax.gif neaisku ar nebus taip, kad susimokesiu pinigus, o negalesiu ten eiti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2011 05 04, 15:43)
Nusipirkau as knygele ta plonyte vakar smile.gif zadu nuo rugsejo VDU mokytis apie tai, tai galbut is tos knygos mokysimes apie kuria tu sneki smile.gif

Toks pasirenkamas dalykas, ar ne? Na net pavydu blush2.gif , gaila, kad VU nieko panašaus nebuvo, nėra ir sunku net įsivaizduoti, ko reiktų, kad toks kursas atsirastų. verysad.gif
QUOTE(Horo @ 2011 05 04, 16:45)

Patyliukais viliuosi, kad gal kartais ir toje konferencijoje bus galima įsigyti. mastau.gif Bet dėl dalyvavimo irgi galutinai neapsisprendžiu (gal kaip taupus žmogus iki gegužės 15 d. visgi spėsiu biggrin.gif ).
Atsakyti
Mergytės, ar įsileisit čia dar vieną blush2.gif paprotinkit mane - man vis dar laktacinė amenorėja, bet vaikiukui jau neužilgo 6 mėnesiukai, jaučiu temperatūra pradėt matuot dar anksti g.gif
Atsakyti
[quote=_Smalsutė_,2011 05 04, 18:26]
Toks pasirenkamas dalykas, ar ne? Na net pavydu blush2.gif , gaila, kad VU nieko panašaus nebuvo, nėra ir sunku net įsivaizduoti, ko reiktų, kad toks kursas atsirastų. verysad.gif

Na taip, pasirenkamas dalykas 2 kreditu:) ir po to gauni nsp mokytojo pazymejima thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kisė @ 2011 05 04, 19:23)
Mergytės, ar įsileisit čia dar vieną  blush2.gif  paprotinkit mane - man vis dar laktacinė amenorėja, bet vaikiukui jau neužilgo 6 mėnesiukai, jaučiu temperatūra pradėt matuot dar anksti g.gif

Zinoma, kad isileisim smile.gif Manau patars tau daug kas smile.gif as kolkas negaliu patarti, per mazai dar pati visko zinau, tik viena cikla dar tik baigiau matuoti smile.gif bet manau, kad ne per anksti matuoti BT, ar as klystu g.gif blush2.gif
Atsakyti