QUOTE(Gryna @ 2011 04 22, 13:56)
sveikos ,
kokią įdomią temą užtikau,-
mano žinios apie nšp kolkas labai kuklios, bet bandysiu šią spragą taisyti
norėčiau jūsų nuomonės: ar teisingai darau, jei šiuo metu nenaudoju visiškai jokių apsisaugojimo priemonių, nes manau, kad kolkas neturiu galimybių pastoti, jei po gimdymo dar nesulaukiau mm (greitai bus du metai nuo mano paskutiniųjų mm). spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?
kokią įdomią temą užtikau,-
mano žinios apie nšp kolkas labai kuklios, bet bandysiu šią spragą taisyti
norėčiau jūsų nuomonės: ar teisingai darau, jei šiuo metu nenaudoju visiškai jokių apsisaugojimo priemonių, nes manau, kad kolkas neturiu galimybių pastoti, jei po gimdymo dar nesulaukiau mm (greitai bus du metai nuo mano paskutiniųjų mm). spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?
Sveika prisijungusi ir... balionėlis už drąsą , nes pastoti galimybių Tu jau turi ir ganėtinai nemažų. Kad apsisaugojimo priemonių nenaudojat, mano požiūriu - elgiatės teisingai, bet kad tokioje klastingoje situacijoje, kaip laikotarpis po gimdymo dar neatsistačius normaliems ciklams, vadovaujiesi, kaip pati sakai, labai kukliomis NŠP žiniomis - čia jau tikrai negerai.
Papildyta:
QUOTE(Gryna @ 2011 04 22, 13:56)
dar vienas klausimas nepatingėsiančioms atsakyti - ar simptoterminis metodas pakankamas jeigu moteriai per mėnesį įvyksta dvi ovuliacijos? Ta prasme, reikia tikėti Bilingsu, nes T jau parodo įvykusią O?
Taip, simptoterminis metodas atsižvelgia ir į tai, kad galima antra ovuliacija, bet ji negali įvykti bet kada, tarkime jau įpusėjus liuteininei fazei, o tik per 24 val. nuo pirmosios ovuliacijos, todėl tikrai nėra ko baimintis.
(Antrosios klausimo dalies nesupratau ).