Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Gryna @ 2011 04 22, 13:56)
sveikos  4u.gif,

kokią įdomią temą užtikau,-

mano žinios apie nšp kolkas labai kuklios, bet bandysiu šią spragą taisyti 

norėčiau jūsų nuomonės: ar teisingai darau, jei šiuo metu nenaudoju visiškai jokių apsisaugojimo priemonių, nes manau, kad kolkas neturiu galimybių pastoti, jei po gimdymo dar nesulaukiau mm (greitai bus du metai nuo mano paskutiniųjų mm). spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?

Sveika prisijungusi ir... balionėlis už drąsą 4u.gif , nes pastoti galimybių Tu jau turi ir ganėtinai nemažų. mirksiukas.gif Kad apsisaugojimo priemonių nenaudojat, mano požiūriu - elgiatės teisingai, bet kad tokioje klastingoje situacijoje, kaip laikotarpis po gimdymo dar neatsistačius normaliems ciklams, vadovaujiesi, kaip pati sakai, labai kukliomis NŠP žiniomis - čia jau tikrai negerai. nono.gif
Papildyta:
dar vienas klausimas nepatingėsiančioms atsakyti - ar simptoterminis metodas pakankamas jeigu moteriai per mėnesį įvyksta dvi ovuliacijos? Ta prasme, reikia tikėti Bilingsu, nes T  jau parodo įvykusią O?

Taip, simptoterminis metodas atsižvelgia ir į tai, kad galima antra ovuliacija, bet ji negali įvykti bet kada, tarkime jau įpusėjus liuteininei fazei, o tik per 24 val. nuo pirmosios ovuliacijos, todėl tikrai nėra ko baimintis. 4u.gif

(Antrosios klausimo dalies nesupratau unsure.gif ).
Atsakyti
Sveikos 4u.gif norejau paklasuti ka manot apie grafikeli, ar tikrai ivyko ovuliacija? g.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2011 04 22, 19:01)
Sveikos  4u.gif  norejau paklasuti ka manot apie grafikeli, ar tikrai ivyko ovuliacija?  g.gif

Fertilitis čia kaip visada O ankstina kiek tik įmanoma (nes skirtas poroms, siekiančioms pastoti), bet nepritempinėjant tai yra tik vienas BT pakilimo taškas (17 CD), tad spręsti dar anksti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 04 22, 21:40)
Fertilitis čia kaip visada O ankstina kiek tik įmanoma (nes skirtas poroms, siekiančioms pastoti), bet nepritempinėjant tai yra tik vienas BT pakilimo taškas (17 CD), tad spręsti dar anksti. 4u.gif

Niu aisku, aciu 4u.gif bandysiu tada dar veliau ideti grafikeli smile.gif pirma cikla normaliai matuoju BT tai dar nlb viska ir suprantu smile.gif
Atsakyti
o man isvis cia viskas taip painu.dabar gavau knygute,bandysiu studijuoti
Atsakyti
QUOTE(MAILUTE @ 2011 04 22, 22:10)
o man isvis cia viskas taip painu.dabar gavau knygute,bandysiu studijuoti

O is kur gavai knygute? smile.gif as vis ieskau nusipirkti, bet nerandu smile.gif
Atsakyti
sveikos  4u.gif,

kokią įdomią temą užtikau,-

mano žinios apie nšp kolkas labai kuklios, bet bandysiu šią spragą taisyti 

norėčiau jūsų nuomonės: ar teisingai darau, jei šiuo metu nenaudoju visiškai jokių apsisaugojimo priemonių, nes manau, kad kolkas neturiu galimybių pastoti, jei po gimdymo dar nesulaukiau mm (greitai bus du metai nuo mano paskutiniųjų mm). spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?

dar vienas klausimas nepatingėsiančioms atsakyti - ar simptoterminis metodas pakankamas jeigu moteriai per mėnesį įvyksta dvi ovuliacijos? Ta prasme, reikia tikėti Bilingsu, nes T  jau parodo įvykusią O?

Na, aš manau, kad galimybės pastoti gana realios cool.gif Netgi esu skaičiusi vienoje NŠP knygelėje apie moterį, kuri turi tris dukrytes pametinukes ir dvejų iš jų pradėjo lauktis nesulaukus mėnesinių po gimdymo, kas yra tikrai tikėtina, nes juk ovuliacija visada įvyksta pirma nei mėnesinės, esate visiškai teisi, jei įvyksta ovuliacija ir moteris netampa nėščia, maždaug po 2 savaičių sulauks mėnesinių. Lataktacinės amenorėjos metodą galima taikyti tik tuo atveju, jei vaikiukas jaunesnis nei 6 mėnesių, yra išimtinai žindomas tiek dieną, tiek naktį, mažyliui neduodamas joks papildomas maistas ar žindukas. Dėl to, kad nesisaugote nėštumo nemanau, kad tai gerai, jei nenorite tapti pametinukų mamyte 4u.gif Man iš karto po gimdymo pakako Bilingso metodo, taip pat naudojausi nekintančių gleivių modeliu - jei matydavau jog ilgą laiką gleivės nesikeičia (jei gerai pamenu taisykles, tas "ilgas laikas" 14 dienų) gleivės laikydavau nevaisingomis, taip pat sekdavau gimdos kaklelio padėtį , taip būdavau dar tikresnė dėl gleivių. Jei pamatydavau nors mažiausią gleivių pokytį naudodavom prezervatyvus 4u.gif ir pradėdavau matuoti bazinę temperatūrą (nes manau, kad neverta vargti ją matuojant, jei aiškiai niekas nevyksta, nes tai gali trukti mėnesių mėnesius), taip ir pagavau pirmąją savo ovuliaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 04 22, 02:20)

pamparam:), dėkinga už nuorodą 4u.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 04 22, 04:51)
*Sveika prisijungusi ir... balionėlis už drąsą 4u.gif , nes pastoti galimybių Tu jau turi ir ganėtinai nemažų. mirksiukas.gif 

**Kad apsisaugojimo priemonių nenaudojat, mano požiūriu - elgiatės teisingai, bet kad tokioje klastingoje situacijoje, kaip laikotarpis po gimdymo dar neatsistačius normaliems ciklams, vadovaujiesi, kaip pati sakai, labai kukliomis NŠP žiniomis - čia jau tikrai negerai. nono.gif

***Taip, simptoterminis metodas atsižvelgia ir į tai, kad galima antra ovuliacija, bet ji negali įvykti bet kada, tarkime jau įpusėjus liuteininei fazei, o tik per 24 val. nuo pirmosios ovuliacijos, todėl tikrai nėra ko baimintis. 4u.gif

Smalsute, ačiū už diplomatiškai išsakytas taiklias pastabas 4u.gif

* Šitą žinau, bet maniau, kad tos galimybės labiau teorinės, negu praktinės. Juk tai būtų vienas apie 72 val. kartas, po kurio turėtų pasirodyti mm.

** Kuklias nšp žinias derinu su dideliu antrojo mažiuko laukimu, tai gal nieko tokio mirksiukas.gif

*** Ačiū už paaiškinimą. Antroji mano klausimo dalis netenka prasmės, sužinojus, kad vieno ciklo metu tarp dvieju O negali būti didesnis negu 24 val. tarpas.

QUOTE(Horo @ 2011 04 22, 11:15)
Man iš karto po gimdymo pakako Bilingso metodo, taip pat naudojausi nekintančių gleivių modeliu - jei matydavau jog ilgą laiką gleivės nesikeičia (jei gerai pamenu taisykles, tas "ilgas laikas" 14 dienų) gleivės laikydavau nevaisingomis, taip pat sekdavau gimdos kaklelio padėtį , taip būdavau dar tikresnė dėl gleivių. Jei pamatydavau nors mažiausią gleivių pokytį naudodavom prezervatyvus 4u.gif ir pradėdavau matuoti bazinę temperatūrą (nes manau, kad neverta vargti ją matuojant, jei aiškiai niekas nevyksta, nes tai gali trukti mėnesių mėnesius), taip ir pagavau pirmąją savo ovuliaciją 4u.gif

Taip, reikės skirti laiko savęs pažinimui.
Horo, ačiū už pasidalinimą patirtimi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 27 balandžio 2011 - 13:32
sveikos  4u.gif,
...spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?
...

Įvykus ovuliacijai mmm prasidės kažkur po 10-15 dienų. Taigi apsivaisinti kiaušialąstei ir užsimegzti gyvybei yra itin daug šansų. (Yra atskiri atvejai, kai ovuliacija vyksta prieš pat mmm ar per jas, bet ir tada pastoti yra daug šansų.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 27 balandžio 2011 - 13:53
Apmirus tema verysad.gif Keliu vel savo grafikeli smile.gif manau, kad jau tikrai ivyko ovuliacija smile.gif bet ar tikrai ta diena kaip fertility sako ? g.gif user posted image
Atsakyti
Aš manyčiau, kad visai galima ir sutikti, bet vis dėlto 20 CD vis dar matei vaisingojo tipo gleives, tai su meile be apribojimų reikėjo luktelti bent 23 CD vakaro, o dar geriau iki 24 CD vakaro.
Atsakyti
Aciu uz pakomentavima 4u.gif o kiek dienu dauguma per cikla susilaiko nuo santykiu? blush2.gif As vis dar nzn po mmm iki kada galima meile smile.gif tada kai pamatai vaisingas gleives ar kada g.gif
Atsakyti