Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Temperatūra užkyla, kai ovuliacija įvyksta. Užkyla tą pačią dieną arba per kelias dienas po O.
BT matuojama įvairiai: išeinamojoje žarnoje, arba makštyje, arba po liežuviu. Iš pat pradžių pora mėnesių matavau po liežuviu, bet paskui matavau makštyje. Taip man buvo patogiau.

Pati esmė labai gerai aprašyta čia
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif
Truputį keistokas mano ciklas, sakyčiau mm per ilgai užsitęsė. Įprastai kraujavimas tęsiasi 3 dienas, tada dar kokias 3-4 teplioja. Šį kartą 9cd buvo aiškus kraujavimas, nedaug, bet tepliojimu tokio nepavadinsi. Šiandien 10cd, gleivės aiškiai vaisingos, bet vis dar su kraujo priemaišom g.gif Ar yra taip kuriai buvę?
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 04 18, 16:06)
Sveikos gyvos  4u.gif
Truputį keistokas mano ciklas, sakyčiau mm per ilgai užsitęsė. Įprastai kraujavimas tęsiasi 3 dienas, tada dar kokias 3-4 teplioja. Šį kartą 9cd buvo aiškus kraujavimas, nedaug, bet tepliojimu tokio nepavadinsi. Šiandien 10cd, gleivės aiškiai vaisingos, bet vis dar su kraujo priemaišom  g.gif Ar yra taip kuriai buvę?

Kol buvau jaunutė, ko man tik nėra buvę... Realiai tai gali būti ovuliacinis pakraujavimas, gal tiesiog šį ciklą ovuliacija įvyks labai anksti, ką jei teisingai interpretuoji ir rodo gleivės. Dar gali būti, kad kraujuoja ne iš gimdos, o iš gimdos kaklelio. Tokiu atveju reikėtų, jei tarkim to pakraujavimo niekaip negalėsi susieti su ovuliacijos metu (nežinau, kaip ten pas jus UK pasirodyt ginekologui ir dėl viso pikto atlikti PAP tyrimą).
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 04 18, 16:06)
Truputį keistokas mano ciklas, sakyčiau mm per ilgai užsitęsė. Įprastai kraujavimas tęsiasi 3 dienas, tada dar kokias 3-4 teplioja. Šį kartą 9cd buvo aiškus kraujavimas, nedaug, bet tepliojimu tokio nepavadinsi. Šiandien 10cd, gleivės aiškiai vaisingos, bet vis dar su kraujo priemaišom  g.gif Ar yra taip kuriai buvę?

Man tai abejotinai atrodo tas pajuodintas teiginys. Net Žiogelis, kurios ciklai iš čia bendraujančių bene trumpiausi, yra rašiusi, kad baigiantis mmm būna tarsi vaisingo tipo, vandeningų gleivių, kurios visiškai išnyksta ir tik paskui jau atsiranda "tikrosios", tad nelabai suprantu, kaip Tu taip užtikrintai atskiri 10 CD, jei 9 CD dar buvo aiškus kraujavimas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 04 19, 13:50)
Man tai abejotinai atrodo tas pajuodintas teiginys. Net Žiogelis, kurios ciklai iš čia bendraujančių bene trumpiausi, yra rašiusi, kad baigiantis mmm būna tarsi vaisingo tipo, vandeningų gleivių, kurios visiškai išnyksta ir tik paskui jau atsiranda "tikrosios", tad nelabai suprantu, kaip Tu taip užtikrintai atskiri 10 CD, jei 9 CD dar buvo aiškus kraujavimas. g.gif

Smalsute, kad Žiogeliui būna, tai nereiškia, jog ir werdei tas pats. Visko pasitaiko, juk ir negalima Žiogelio laikyti vos ne etalonu trumpo ciklo lotuliukas.gif Svarbiausia yra du dalykai: 1. werdei reikia būti ypač atidžiai ir protingai šio ciklo metu, jei nepakils BT (ar werde ją matuoja?) faktas bus, kad čia ne ovuliacinis kraujavimas. Tada 2. reikia įsitikinti ar nebus čia koks gimdos kaklelio uždegimas, kaip man vieną kartą buvo, žodžiu pasirūpinti savo sveikata. Jei, werde nematuoja BT, naudojasi tik Bilingso metodu, tada reikia būti dar atidesnei ir neatsipalaiduoti, jog viskas, ovuliacija įvyko, atidžiai save stebėti.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 04 19, 17:58)
Smalsute, kad Žiogeliui būna, tai nereiškia, jog ir werdei tas pats. Visko pasitaiko, juk ir negalima Žiogelio laikyti vos ne etalonu trumpo ciklo lotuliukas.gif

Žinoma, kad nereiškia - aš viso labo suabejojau, ar tokioje situacijoje apskritai įmanoma įvertinti gleivių tipą. (O Žiogelį paminėjau todėl, kad pati reikalų paprastai turiu tik su ilgais ciklais).
Atsakyti
Labas vakaras.
Man toks klausimas kilo dėl ankstyvosios nevaisingos fazės. Jei gerai pamenu, ji skaičiuojama iš trumpiausio ciklo atimant 21 dieną, tai paskutinė nevaisinga diena. Bet juk būna neretai, kad ovuliacija įvyksta kelias dienas prieš pakylant temperatūrai (o iš idėjos, gi atimamos ~7 dienos iš pirmos temperatūros kilimo dienos). Tai ar aš kažką apsiskaičiuoju, ar čia yra koks kabliukas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 04 20, 22:20)
Labas vakaras.
Man toks klausimas kilo dėl ankstyvosios nevaisingos fazės. Jei gerai pamenu, ji skaičiuojama iš trumpiausio ciklo atimant 21 dieną, tai paskutinė nevaisinga diena. Bet juk būna neretai, kad ovuliacija įvyksta kelias dienas prieš pakylant temperatūrai (o iš idėjos, gi atimamos ~7 dienos iš pirmos temperatūros kilimo dienos). Tai ar aš kažką apsiskaičiuoju, ar čia yra koks kabliukas? smile.gif

Man šita nevaisingųjų dienų taisyklė atrodo visiška netiesa, nes yra paini, klaidi ir pan. Pirmiausia, tai galima kalbėti apie nevaisingas ankstyvas dienas, jei iš vis nėra jokių gleivių. Kitas dalykas, ji tinkama tik tuomet jei poovuliacinė fazė nėra ilgesnė, nei 14 dienų. Paryškinti punktai yra sąlygos, kurias išpildžius būtų galima taikyti taisyklę.
Jei jau norima skaičiuoti, mano nuomone reikėtų daryti taip: iš trumpiausio ciklo su BT pakilimu atimti 16 (nes tokia yra maksimali (ir tai ne būtinai, juk visko būna) poovuliacinė fazės trukmė) tada dar mažiausiai 5 (nes maždaug tiek yra vaisingųjų dienų prieš ovuliaciją ir dar kokias 2 dienas apsidraudimui. Tai būtų trumpiausias ciklas minus 23.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 04 21, 15:22)
Tai būtų trumpiausias ciklas minus 23.

Na, tai tokiu atveju ankstyvuju nevaisingu kaip ir nelieka biggrin.gif Nors siaip tai taip ir yra, ruo atveju jei temp nepakyla iskart, o tik po keleto dienu, tada galima sudegti..

O man vis dar neaisku, kas ten buvo. Sakiau, kad gleives vaisingos, nes pries tai diena buvo beveik sausa, todel jautesi pakitimas, bet kai Smalsute taip paklause, tai nebezinau, ar jso ten tikrai vaisingos buvo g.gif Ovuliacijos kaip ir nebuvo, gleives dabar neaiskios, as tokiu isvis nezymiu, nes nezinau ,kaip jas zymeti. Vienu zodziu laukiu aiskesniu pozymiu. Siaip nepergyvenu, nes paskutine saugia diena laikau 6cd, po to nerizikuoju smile.gif

Bet man vistiek idomu, ar imanoma pastoti kraujuojant, jei tai tikrai yra mm kraujavimas, ne toks neaiskus, kaip man buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 04 21, 19:21)
Bet man vistiek idomu, ar imanoma pastoti kraujuojant, jei tai tikrai yra mm kraujavimas, ne toks neaiskus, kaip man buvo  g.gif

Manyčiau, kad įmanoma, bet tai labai priklauso ir nuo laiko, kiek tas kraujavimas užsitęsia. Pirmosios berods 4 tikrųjų mmm dienos laikomos visiškai nevaisingomis (tarsi poovuliacinės nevaisingosios fazės tęsinys), na o toliau - jau priklausomai nuo konkrečios moters ciklų ilgio. (Šiaip ar taip, kraujuojant yra rimtesnių priežasčių susilaikyti nuo lytinių santykių, nei galimybė pastoti - infekcijų, endometriozės rizika).
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2011 04 21, 17:22)
Man šita nevaisingųjų dienų taisyklė atrodo visiška netiesa, nes yra paini, klaidi ir pan. Pirmiausia, tai galima kalbėti apie nevaisingas ankstyvas dienas, jei iš vis nėra jokių gleivių. Kitas dalykas, ji tinkama tik tuomet jei poovuliacinė fazė nėra ilgesnė, nei 14 dienų. Paryškinti punktai yra sąlygos, kurias išpildžius būtų galima taikyti taisyklę.
Jei jau norima skaičiuoti, mano nuomone reikėtų daryti taip: iš trumpiausio ciklo su BT pakilimu atimti 16 (nes tokia yra maksimali (ir tai ne būtinai, juk visko būna) poovuliacinė fazės trukmė) tada dar mažiausiai 5 (nes maždaug tiek yra vaisingųjų dienų prieš ovuliaciją ir dar kokias 2 dienas apsidraudimui. Tai būtų trumpiausias ciklas minus 23.

Poovuliacinė fazė turi nebūti ilgesnė nei 15 dienų (15 - dar gali). Na o jei liuteininė fazė visgi linkusi neįsipaišyti į tuos vidutinius statistinius rėmus, ką padarysi - 21 dienos taisyklės taikyti negalima, bet tai nereiškia, kad tokiai moteriškei belieka visiems laikams atsisveikinti su kalendoriniu simptoterminio metodo komponentu - tiesiog reikia stropiai rinkti duomenis apie BT pakilimą ir nuo septintojo ciklo galima taikyti Doering'o taisyklę (anksčiausias BT pakilimas minus 7).
Papildyta:
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 04 20, 22:20)
Labas vakaras.

Na jei "nėra jokių gleivių", tai nabagas spermatozoidas ir 5 dienas vargiai ištemptų. 7 dienos - visgi palikta ganėtinai plati riba ir galimybė nudegti šioje vietoje ko gero telpa į tą 0,00... tikimybę, kur NŠP bejėgis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 21 balandžio 2011 - 19:28

sveikos 4u.gif,

kokią įdomią temą užtikau,-

mano žinios apie nšp kolkas labai kuklios, bet bandysiu šią spragą taisyti

norėčiau jūsų nuomonės: ar teisingai darau, jei šiuo metu nenaudoju visiškai jokių apsisaugojimo priemonių, nes manau, kad kolkas neturiu galimybių pastoti, jei po gimdymo dar nesulaukiau mm (greitai bus du metai nuo mano paskutiniųjų mm). spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?

dar vienas klausimas nepatingėsiančioms atsakyti - ar simptoterminis metodas pakankamas jeigu moteriai per mėnesį įvyksta dvi ovuliacijos? Ta prasme, reikia tikėti Bilingsu, nes T jau parodo įvykusią O?

Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 04 22, 13:56)
sveikos  4u.gif,

kokią įdomią temą užtikau,-

mano žinios apie nšp kolkas labai kuklios, bet bandysiu šią spragą taisyti 

norėčiau jūsų nuomonės: ar teisingai darau, jei šiuo metu nenaudoju visiškai jokių apsisaugojimo priemonių, nes manau, kad kolkas neturiu galimybių pastoti, jei po gimdymo dar nesulaukiau mm (greitai bus du metai nuo mano paskutiniųjų mm). spėčiau, kad kažkas panašaus į ovuliaciją lyg ir vyksta - periodiškai paskaudena pilvo apačią, išskyros tomis dienomis būna lipnios, gausesnės negu įprastai. bet --- ovuliacija turėtų baigtis mm ar aš klystu?

dar vienas klausimas nepatingėsiančioms atsakyti - ar simptoterminis metodas pakankamas jeigu moteriai per mėnesį įvyksta dvi ovuliacijos? Ta prasme, reikia tikėti Bilingsu, nes T  jau parodo įvykusią O?

cia yra apie tai:
http://www.gyvybe.lt/index.php?id=22

Papildyta:
o ar teisingai elgiesi,cia priklauso gal daugiau nuo jusu poziurio,kaip reaguotumet jei vistik pastotum? taip reiketu ir elgtis smile.gif pvz,man jau beveik metai po gimdymo,ir turiu tokia nuojauta,kad mmm nesulauksiu dar ilgai,bet kaddangi ir antro vaikelio per labiausiai nebijotume,tai ir nebijom,bet jei tikrai jo nenoretume,tada jau tokie drasus nebutume smile.gif
Atsakyti