Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(letuciux @ 2011 09 04, 21:31)
smile.gif radau ats.
Papildyta:
Nusistatyti bazinį nevaisingumo modelį - arba sausa, arba kreminės gleivės, ir tada pastebėjus bet kokį nukrypimą, laukti keturias dienas, kai vėl grįžta nevaisingosios gleivės. Man atrodo, ketvirtas vakaras nevaisingas.

drinks_cheers.gif
Na, o aš sulaukiau savo mmm 4u.gif Paskutiniu metu mano ovuliacija labai vėlai vyksta 25-27CD. Nežinau, ar reikia susirūpinti dėl to unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mykolė @ 2011 09 03, 15:54)
Tenka susidurti is profesines puses ir asmeniskai nemazai pazistu, kas bande naturaliai planuoti seima: bent vienas "netyciukas" vistiek garantuotas tongue.gif
Mes su vyru iki siol tik naturaliai saugojomes nestumo, nes musu planuose buvo trys vaikai ir buvome pasirenge priimti bet koki "netiketuma"; dabar jau lygtai susikomplektave, na gal po metu pasvarstytsim del ketvirto, - bet kontracepcija suo metu didziausias galvos skausmas..tikrai nepasitikiu naturaliais metodais.. ir siaip, visus vaikus maitinant 100proc savo pienuku ne didesnem nei 3val pertraukom menstruacijos atsirado jau po 2-3 men.

Ir mums būtų įdomu, kokios buvo klaidos...
Labiau patyrusių noriu paklausti, per kiek laiko po gimdymo atsistatė normalus liuteininės fazės ilgis - nu pribaigs mane - antras ciklas po ovuliacijos 5 dienos ir mmm doh.gif kadangi dar maitinu vaikiuką, pasidžiaugti lieka 1 diena (tenka naudoti barjer.priemones, nes kitaip būtų BAAAADASSSS blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisė: 05 rugsėjo 2011 - 21:14
Nea, as gydytoja, bet ne ginekologe, todel negaliu kazko subtiliau patarti. Nemanau, kad klysta zmones; tiesiog ilga laikotarpi puikiai pavyksta pasiskaiciuoti, igunda, isvengia nestumo-o kazkada ima netiketai ir "uzkimba", nors tvirtina, kad ne pro kur neturejo taip atsitikti..Nera kaip daugiau kamantineti smulkesniu detaliu blush2.gif Galbut laikas nuo laiko organizmas "atsisriubuoja"-gal anksciau ar atitinkamai veliau ivyksta ovuliacija ir nebuna aiskiu zenklu(gleives, temperatura ir pan.)??Bet cia tik mano nuomone.
Va, koleges laime:menses budavo reguliarios, ciklo trukme 28-29d., atseit keli metai saugus santykiai budavo pirma ir paskutine savaite, o pries isvykdama dviems men i Svedija "atsisveikino" su vyru bene 5-a ciklo diena-nuo tada dar ilgai nesulauke mm ir dabar abi auginam lelius:) Ir siaip paradoksas: aktyvios seksualiai moterys kaip taisykle naudoja pastovia kontracepcija (ar piliules, ar spirales ir t.t.)ir "netycia" beveik nepasitaiko, o vat turincios retai lyt. santykiu aisku vengia pastovios kontracepcijos, labiau seka savo organizma-bet nuo to tik demografine padetis taisosi (arba nutraukia nestuma..).Prisimenu ir viena verkiancia moteri ginekologo kabinete (buvau dar studente):sake, kad mokytoja, issiskyrusi, viena auginanti dvi dukras, lytiniu santykiu neturejo gal 2-3 metus ir kazkokiam renginy "sugriesijo" - uzteko to vieno karto, nors irgi dievagojosi, kad jau lauke tomis dienomis menstruaciju..
Ai, neturiu tikslo gasdinti ir nuteikti, kad nepasikliautumet savim - as tik uz gyvenima be vaistu ir svetimkuniu. Siaip mes su vyru per darbus vos rasdavom jegu namo grizti-tai susibegam 1-2x/sav, ir vaisingom dienom susilaikyti ne problema budavo; o dabar kol kas dar nekvieciam 4-ojo, tai be prezervatyvo nerizikuojam niekada.
Atsakyti
QUOTE(mykolė @ 2011 09 06, 11:11)
Va, koleges laime:menses budavo reguliarios, ciklo trukme 28-29d., atseit keli metai saugus santykiai budavo pirma ir paskutine savaite, o pries isvykdama dviems men i Svedija "atsisveikino" su vyru bene 5-a ciklo diena-nuo tada dar ilgai nesulauke mm ir dabar abi auginam lelius:)

tai liudija tik ribotas koleges zinias apie NSP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 09 06, 13:08)
tai liudija tik ribotas koleges zinias apie NSP smile.gif

ragnez, gal nėra tos žinios tokios labai ir ribotos? Nes pagal anktyvųjų dienų nustatymo taisyklę 28(jei toks trumpiausias ciklas) - 20 = 8 CD, tai reiškia, kad ankstyvoji nevaisinga fazė trunka iki 8 CD, jei nėra jokių gleivių, tačiau jei moteris serga mėnesinėmis, nelabai suprasi yra tos gleivės ar jų nėra 4u.gif o ciklas visada gali sutrumpėti, todėl pirmoje ciklo dalyje reikia būti labai atidžiai.
Va, man labai įdomu, negi pačios ginekologės nesinaudoja kūno pažinimu siekdamos išvengti nestuke.gif mykole, ir manau, kad tikrai ne tos, kurios beveik neturi lytinių santykių naudoja vaisingumo pažinimu pagrįstus apsaugos nuo nėštumo būdus blush2.gif pas mus jie dažni, bet man tiesiog netinka jokia kita priemonė, tai labai džiaugiuosi, jog išmokau nustatyti vaisingas dienas ir net nebijau suklysti, ramiai laukiu mmm 4u.gif b
Kise, man atsistatė baigus žindyti mažiukus, kol žindžiau, liuteininė fazė būdavo 9 dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 09 06, 22:48)
ragnez, gal nėra tos žinios tokios labai ir ribotos?

as taip pagalvojau todel, kad buvo aprasytas tik kalendorinis metodas ir vartojama fraze "apskaiciuoti dienas". mes visos zinom, kad dienu skaiciavimas (net jei jis derinamas su gleiviu stebejimu) nera visiskai patikimas budas isvengti nestumo.

zinoma, mykole pateike labai mazai informacijos - o ir ta informacija is nuogirdu, todel labiau atspindi mykoles, o ne jos koleges poziuri. beda ta, kad butent tokios nuogirdos labiausiai klaidina ir atgraso moteris nuo NSP...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 07 rugsėjo 2011 - 08:34
QUOTE(ragnez @ 2011 09 07, 08:34)
beda ta, kad butent tokios nuogirdos labiausiai klaidina ir atgraso moteris nuo NSP...

drinks_cheers.gif Ir tada griebiamasi kitų, "patikimesnių" kontracepcijos priemonių, nors aš lygiai taip pat ne kartą esu girdėjusi, ir netgi asmeniškai pažįstu moterų, pastojusių naudojant prezervatyvus, spiralę, bei kontraceptines tabetes.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 09 06, 22:48)
Kise, man atsistatė baigus žindyti mažiukus, kol žindžiau, liuteininė fazė būdavo 9 dienos 4u.gif
Aišku, 9 dienos geriau nei 5, bet ir tas neguodžia doh.gif apsišarvuoju kantrybe tada,nes dar planuoju maitint...
Atsakyti
QUOTE(Kisė @ 2011 09 07, 14:23)
Aišku, 9 dienos geriau nei 5, bet ir tas neguodžia doh.gif apsišarvuoju kantrybe tada,nes dar planuoju maitint...

Pamatysi, tas laikas greitai prabėgs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2011 09 07, 11:35)
drinks_cheers.gif Ir tada griebiamasi kitų, "patikimesnių" kontracepcijos priemonių, nors aš lygiai taip pat ne kartą esu girdėjusi, ir netgi asmeniškai pažįstu moterų, pastojusių naudojant prezervatyvus, spiralę, bei kontraceptines tabetes.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Nustebsit.. is 4 draugiu 2 pastojo kontrceptikus vartodamos plius suzinojo, kad nescios tik 2 men (kurio metu vartojo horm.kontr.) doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisė @ 2011 09 07, 14:23)

Gal čia tik pirmi ciklai tokie bus, aš dar maitinu, o liuteininė fazė jau normali. Susitvarkė per kokius tris keturis ciklus.
Atsakyti
jezau, horo ior kt, atsakykit, ka reiskia t L faze? laikas iki MMM?
as maitinu, man dar MMM nera, tikiuosi ne del naujo vaiko. man tai ne juokas.

turiu du klausimus: ar buvot kas pastoja niekad nesusirge M? idomu, kaip atpazinot, ar sukietejo krutys ir tt. nes man jau galva sukasi NT nusipirkt, bet krutys nepatine, blogumo akivaizdaus ner, tik toks lengvas, vaikui 11men...saugogtis nezinau kaip, nes gleives stebet tik mokaus, MMM ne kart nebuvo dar prasideje... ot gyvenimas....

kitas klausimas-pastebejimas. jei skaitet prof literatura, NSP akivaizdus minusas yra tas: ten perspejama, jog vaisingo ciklo metu NEGALIMA naudotis jokiom barjer priemonem. susilaikymas ir yra susilaikymas arba kiti meiles zaidimai... nes naudojant barjer priemones, issikreipia turbut gleives, pakinta ju konsistencija...

to nepaisancios, ar galit pakomentuot?? g.gif
Atsakyti