Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Horo @ 2011 08 28, 22:05)
Man taip pat buvo diagnozuotos policistinės kiaušidės unsure.gif bet panašu, kad  nestuke.gif mažiukų žindymas, man išėjo į naudą 4u.gif Dabar mano kiekvienas ciklas su ovuliacija, bet jie ilgi labai. MildukasK, nuoširdžiai linkiu, kad ir Tau viskas būtų gerai? O kaip šiaip jautiesi? Kaip auga pilvelis?

nu joa, tai va man gine irgi sakius buvo - gimdyk vaikus ir turetu viskas pasitaisyti biggrin.gif
o jauciuosi gerai, didesniu nusiskundimu nei pasislinkes svorio centras neturiu smile.gif paskutine sav darbe ir jau dekretas thumbup.gif Nors is nestuke.gif nepasakytum, kad jau laikas blush2.gif
QUOTE(Akva17 @ 2011 08 28, 22:26)
Na aisku  g.gif  Man pries pusmeti nieko gine nesake, kad kazkas negerai  ax.gif  bet db pradejau bijot, kad gal ir man gali buti tada policistines kiausides  g.gif  Nu turbut geriausia butu nueit pas gine ir susizinot viska  g.gif

jei gerai sutari su savo gine, tai eik dar pas ja pasikonsultuoti, pasakyk, kas tave neramina.. o jei matai, kad jai mazas reikalas tavo dideles bedos, tai paieskok kitos smile.gif nes as vienu metu irgi migravau, ieskojau "savosios", tai ne visos isklausydavo apie BT ir kaip as del to itariu nevykstancia O, kaip man del to neramu..
Atsakyti
Laba visoms,
tikiuosi padesit susigaudyti, nes skaitau skaitau, bet niekas neaisku... blush2.gif
Maitinu dukryte (diena panasiai kas 3val., o nakti ismiega ir 5val.) tai manau nuo nestuke.gif nesu apsaugota, nes reiketu gal kiek dazniau maitinti, bet dukrytes jau toks ritmas, nieko keisti ar specialiai jos kelti nenoriu...
Gine israse KT cerazete, bet kazkaip dvejoju....nors sake, kad tinkamos maitinancioms mamoms, bet vis gi kazkas stabdo, nenoriu pakenkti dukrytei su tais hormonais...
o is kur dabar galiu zinoti kada mmm prasides g.gif nors jau kelios dienos atsirado balzganos gleives, gal jau tai zenklas kad mm netoli?
ir visai man cia neaisku su tais termometrais, butu galimybe nusipirkti ir bioself, bet ar su juo aiskiau ir paprasciau butu?
labai aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 08 29, 13:34)
Laba visoms,
tikiuosi padesit susigaudyti, nes skaitau skaitau, bet niekas neaisku... blush2.gif
Maitinu dukryte (diena panasiai kas 3val., o nakti ismiega ir 5val.) tai manau nuo  nestuke.gif  nesu apsaugota, nes reiketu gal kiek dazniau maitinti, bet dukrytes jau toks ritmas, nieko keisti ar specialiai jos kelti nenoriu...
Gine israse KT cerazete, bet kazkaip dvejoju....nors sake, kad tinkamos maitinancioms mamoms, bet vis gi kazkas stabdo, nenoriu pakenkti dukrytei su tais hormonais...
o is kur dabar galiu zinoti kada mmm prasides  g.gif  nors jau kelios dienos atsirado balzganos gleives, gal jau tai zenklas kad mm netoli?
ir visai man cia neaisku su tais termometrais, butu galimybe nusipirkti ir bioself, bet ar su juo aiskiau ir paprasciau butu?
labai aciu uz atsakymus  4u.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif
Laiminga_saule, jei skaitai anglų kalba, ypač rekomenduoju Kippley knygelę, temos pirmame puslapyje, tai pirmas šaltinis užsienio kalba, taip pat gali peržvelgti nuorodas potemėje po gimdymo 4u.gif
Dėl bioself, manau, jis nereikalingas 4u.gif tiesiog labai gerai išsinagrinėk šaltinius.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 08 29, 15:07)
Sveika prisijungusi 4u.gif
Laiminga_saule, jei skaitai anglų kalba, ypač rekomenduoju Kippley knygelę, temos pirmame puslapyje, tai pirmas šaltinis užsienio kalba, taip pat gali peržvelgti nuorodas potemėje po gimdymo 4u.gif
Dėl bioself, manau, jis nereikalingas 4u.gif tiesiog labai gerai išsinagrinėk šaltinius.

Na anglu kalba tik minimaliai moku... blush2.gif
tai dabar pasakykit ar gerai supratau...
kiekviena ryta matuoju temperatura ir viska zymiuosi. nuo sekancios dienos kai temp.auksciausia prasideda nevaisingos dienos ir tesiasi iki mazdaug 4d.po mmm. taip? ax.gif
ir dar, vel tapsiu vaisinga kai sulauksiu pirmuju mm po gimdymo, taip? ar gali taip buti, kad netycia pastociau dar iki pirmuju mmm? sorry uz tokius klausimus, tiesiog noriu viska isiaiskinti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiminga_saule: 29 rugpjūčio 2011 - 15:24
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 08 29, 16:22)
Na anglu kalba tik minimaliai moku...  blush2.gif
tai dabar pasakykit ar gerai supratau...
kiekviena ryta matuoju temperatura ir viska zymiuosi. nuo sekancios dienos kai temp.auksciausia prasideda nevaisingos dienos ir tesiasi iki mazdaug 4d.po mmm. taip?  ax.gif
ir dar, vel tapsiu vaisinga kai sulauksiu pirmuju mm po gimdymo, taip? ar gali taip buti, kad netycia pastociau dar iki pirmuju mmm? sorry uz tokius klausimus, tiesiog noriu viska isiaiskinti  blush2.gif

Taip, temp. matuoji kasdien tuo pačiu metu. Sulaukus BT pakilimo trečios dienos vakaras (kai jau yra užfiksuoti 3 pakilimo taškai) laikomas nevaisingu, jei atitinka ir kiti požymiai. Turi jau nebūti vaisingo tipo gleivių. Jei po BT pakilimo vaisingų gleivių dar vis yra, nevaisingu laikomas ketvirtas vakaras po gleivių piko (nuo paskutinės dienos, kai buvo pastebėtos vaisingos gleivės). Iki tol reikia arba susilaikyti nuo santykių, arba saugotis kitaip (nutrauktas aktas netinka wink.gif ).
Vaisingumas gali atsistatyti dar iki pirmųjų mmm. Gali pirmiau įvykti ovuliacija, o paskui tik sulauksi mmm.
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2011 08 29, 09:22)
nu joa, tai va man gine irgi sakius buvo - gimdyk vaikus ir turetu viskas pasitaisyti biggrin.gif
o jauciuosi gerai, didesniu nusiskundimu nei pasislinkes svorio centras neturiu smile.gif paskutine sav darbe ir jau dekretas  thumbup.gif Nors is  nestuke.gif nepasakytum, kad jau laikas  blush2.gif

jei gerai sutari su savo gine, tai eik dar pas ja pasikonsultuoti, pasakyk, kas tave neramina.. o jei matai, kad jai mazas reikalas tavo dideles bedos, tai paieskok kitos smile.gif nes as vienu metu irgi migravau, ieskojau "savosios", tai ne visos isklausydavo apie BT ir kaip as del to itariu nevykstancia O, kaip man del to neramu..

Apsisprendziau, kad jau tikrai reikes uzsirasyt pas gine, nes netriu ramybes blush2.gif aciu uz patarima 4u.gif
Atsakyti
Naujojo vadovėlio "Vaisingumo pažinimas ir natūralus šeimos planavimas" ištrauka
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 29, 22:12)
Naujojo vadovėlio "Vaisingumo pažinimas ir natūralus šeimos planavimas" ištrauka

Aciu, Smalsute, kad pasidalinai nuoroda tokia gera 4u.gif Gal zinai ar jau yra prekyboj? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akva17: 29 rugpjūčio 2011 - 21:51
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 29, 22:12)

Dėkui Smalsute, už nuorodą, džiaugiuos vėl Tave matydama.

Naujokėms linkiu lengvo perpratimo šiam moksle smartass.gif

Dar pasitikslinsiu, ar gali pvz. kaip man 8-ą mėn po gimdymo dar neatsiradus mmm būti pavienių ovuliacijų, po kurių mmm taip ir nebūna g.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 08 30, 15:22)
Dar pasitikslinsiu, ar gali pvz. kaip man 8-ą mėn po gimdymo dar neatsiradus mmm būti pavienių ovuliacijų, po kurių mmm taip ir nebūna  g.gif

Ne, nebent vėl nestuke.gif tada mmm taip ir nesulauktum.
O dėl knygelės jaučiu, nusipirksiu 4u.gif tik jos temos kai kurios man nesuprantamos atrodo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 31 rugpjūčio 2011 - 11:39
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 08 30, 15:22)
Dėkui Smalsute, už nuorodą, džiaugiuos vėl Tave matydama.

Naujokėms linkiu lengvo perpratimo šiam moksle  smartass.gif

Dar pasitikslinsiu, ar gali pvz. kaip man 8-ą mėn po gimdymo dar neatsiradus mmm būti pavienių ovuliacijų, po kurių mmm taip ir nebūna  g.gif

O pagal ką sprendi apie ovuliaciją? Gali būti, kad hormonai įsisiūbuoja, bando užvesti vaisingumą, bet ovuliacija neįvyksta, tada pastebėtum vaisingo tipo gleivių.
Atsakyti
Dar geriau perskaičiau tą knygelės ištrauką ir taip liūdna, kad vis dėlto autoriai nesugebėjo atsiriboti grynai nuo savo pasaulėžiūros:
"Visos vaisingos fazės metu privaloma susilaikyti nuo lytinių
santykių. Tai viena pagrindinių sąlygų siekiant NŠP metodo veiksmingumo.
Deja, šios sąlygos dažnai nesilaikoma. Netgi PSO šeimos planavimo
vadovėlyje pateikta klaidinga informacija, esą nustačius vaisingą fazę
galima naudoti barjerines priemones (WHO, 2007, 252)."

Kažkaip mano nuomone, neprotinga teigti, kad PSO pateikia klaidingas rekomendacijas bei informaciją, juolab, kad tokią pat informaciją mačiau JAV universitetų studijose.
Bet vis dėlto šaunu, kad yra knygutė, kurioje glaustai pateikiama informacija ir juolab lietuvių kalba 4u.gif
Atsakyti