Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Horo @ 2011 08 10, 15:13)

Oho kokia šaunuolė, kad tebemaitini wub.gif ir sveikinu grįžtant į įprastines vėžes po nestuke.gif 

aciu  ax.gif

Gryna, o dėl to nesisaugojimo po gimdymo, norit dar vieno kūdikėlio, ar tiesiog jauteisi tikra, kad ovuliacija taip ir neįvyks

norim.

(kaip rodo grafikas, jos ir nebuvo, tai jei kūdikėlis dar nėra planuose, nepamirškite, kad  šitas pakraujavimas kaip tik ir gali būti būtent vaisinguoju metu (ovuliacinis)ax.gif )?

pasakei man naujienag.gif reikes pasiieskot literaturos

Dėl gimdos kaklelio, tai jis vaisingomis dienomis kaip tik turi būti aukštai, aš asmeniškai jo net nesiekiu kartais, o šiaip, tai Tu teisi: vaisinguoju metu jis turėtų būti atsivėręs ir minkštas, o temperatūra kiek aš apsišvietusi šiuo klausimu, kaip tik nukritusi.

pasitikslinsiu kipliuose teorija  4u.gif
kadangi stebiu save visapusiskai tik 1 labai ilga cikla, mano praktika tokia:
beveik visa laika pas mane buvo "sausasis periodas", GK kietas, uzdaras, aukstai (!), [ta pajutau ir tikrindama kakleli, ir matuodama temp], o pries savaite pas mane labai pagausejo isskyru, kaklelis suminkstejo, prasivere ir nusileido..
del O - visuomet maniau, kad O diena - pirmoji pakilusios temp diena. aciu uz patikslinima!

Atsakyti
Gryna, ne taip mudvi viena kitą supratom 4u.gif Pabandysiu paaiškinti.
"Tobulam" cikle, tuo metu kai atsiranda vaisingosios gleivės temperatūra šiek tiek nukrenta, kodėl taip yra reikės pasidomėti plačiau (ar dėl estrogenų poveikio, ar tiesiog organizmas stengiasi kuo ilgiau išlaikyti šviežią kiaušialąstę). Žemiausia BT būtent ir būna dieną prie BT kilimą, t.y. paprastai pačią vaisingiausią ciklo dieną. Įvykus ovuliacijai, BT kyla dėl hormono progesterono skyrimosi. Jei planuojamas kūdikėlis, paprastai jau matant temperatūros šuolį, jau nebepavyks pastoti to ciklo metu, nes kiaušialąstė tinkama apvaisinimui tebūna iki 24h. Tačiau norintiems susilaukti mažylio rekomenduojama meile užsiimti ir tą dieną, t.y paprastai (vis dėlto kiekviena pora skirtinga) vaisingomis laikomos 5 (kai kur literatūroje rašoma ir 2-3 ir net 7 dienos) iki ovuliacijos ir viena po jos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 10 rugpjūčio 2011 - 17:54
QUOTE(Horo @ 2011 08 10, 16:13)
Imk balionėlį 4u.gif nes panašu, kad Tau mažai dėmesio, kad net pradedi įsivaizduoti mano rašinėlius 4u.gif  biggrin.gif Iš tiesų tai manau, kad be reikalo išsiregistruoji ir nesilankai šioje temukėje, nes manau visiems būtų nuo to geriau, jei liktum. Nes pirmiausia, Tau bus labai liūdna, kai neturėsi vietos saviraiškai, antra, vis parašai įdomios info, kas mums visoms įdomu ir naudinga, be to moki gražiai ir glaustai sukurti temukės pradinį įrašą, trečia, ką aš be Tavęs darysiu (Tu man pati įdomiausia iš visų SM forumo narių, be jokios konkurencijos first.gif , kas kitas suvaldys mano grafonamijos priepuolius ir pan.) ir ketvirta, ką Tu darysi be manęs?! Bus labai nuobodu, nebus tokių puikių sąlygų mokytis kantrybės, toliarancijos, lankstumo ir meilės artimui kitoj ekrano pusėj 4u.gif Žodžiu, nuoširdžiai išsakiau savo jausmus bei mintis ir be jokio sarkazmo, siūlau pasilikt 4u.gif

Erdvės saviraiškai šiuo metu turiu daugiau, nei sugebu aprėpti, tad domėjimąsi NŠP, kaip vieną iš veiklų, gal jau visai metas būtų ir apriboti. Užvertus vieną gyvenimo puslapį visada būna savotiškai liūdna, bet kartu ir džiugu. Pratęsiant mintį - vis ko nors naujo turbūt pasakyti nebeturėsiu. Apskritai nematau, ką dar galima iš šios temos išspausti - tiek, kiek reikalinga praktiniam NŠP taikymui, čia jau apkalbėta su kaupu, o toliau jau - pažiūros, įsitikinimai, pasaulėžiūra, apie ką čia leidžiama plėtotis be apribojimų visoms, išskyrus žinoma krikščiones. (Tiesa dar reklaminiai intarpai, skirti kol kas mokslinių įrodymų neturinčioms vaisingumo pažinimo metodų modifikacijoms). O "gražiai ir glaustai sukurtas temukės pradinis įrašas" dėl vieno žmogaus užgaidos bus nu-"copy-paste"- intas į merdinčią temą apie barjerinę kontracepciją ir ant šios užkabintas "neutralus" pavadinimas. Horo, negi tikrai manai, kad po tokių paspjaudymų į veidą man ir ten turėtų norėtis džiaugtis Tavo vis dalijamais balionėliais, rūpinimusi mano dėmesio stoka bei vienu už kitą "nuoširdesniais" atsiprašinėjimais? Ar pagaliau tuo "įdomiausio žmogaus forume" titulu? Nesu tiek nenuovoki, kad nepastebėčiau to ypatingo "įdomavimosi", tik kažin ar galėčiau jį pavadinti maloniu. Labai nenustebčiau, jei net ir konferencijoje apie vaisingumo pažinimą, kuri buvo tikrai neeilinis įvykis Lietuvoje, o galvojant apie vaisingumo pažinimo mokytojos karjerą ir neabejotinai naudinga, nesudalyvavai bent iš dalies ir dėl šiokio tokio nenoro būti atpažinta.

Nežinau ką Tu veiksi be manęs, turbūt nesant kam pristabdyti dar labiau įsijausi į tamstos mokytojos vaidmenį šviesti nabages "naujokėles", pabrėžtinai vis akcentuodama savo ilgametę patirtį, o aš tai ketinu visų pirma pailsėti - nuo dėmesio pertekliaus. Žvelgiant į šios temos ateitį, kuri be Horo ko gero būtų stačiai neįmanoma, viliuosi, kad VDU kursą atlankysi pažangiai, ne vien dėl popierėlio, tiek Tavo pačios, tiek Tavo pasekėjų labui. 4u.gif
Atsakyti
Sėkmės Tau, Smalsute 4u.gif
Atsakyti
Nu va, nusipirkau gyvsidabrini termometra ir pakeiciau matavimo vieta, idomu ar dabar pavyks uzfiksuoti ov smile.gif
Atsakyti
Na pažiūrėsim, kaip seksis 4u.gif O aš radau rimtą USA universiteto straipsnį apie NŠP patikimumą ir ten netgi nurodyta toks įdomus dalykas, koks patikimumas derinant NŠP ir barjerinius metodus. Jei įdomu pasiskaityti, įdėsiu nuorodą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 08 12, 20:58)
Na pažiūrėsim, kaip seksis  4u.gif O aš radau rimtą USA universiteto straipsnį apie NŠP patikimumą ir ten netgi nurodyta toks įdomus dalykas, koks patikimumas derinant NŠP ir barjerinius metodus. Jei įdomu pasiskaityti, įdėsiu nuorodą mirksiukas.gif

Idomu smile.gif nors man barjerines priemones nepatinka, nu man nekoks jausmas buna su jom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2011 08 12, 21:34)
Idomu smile.gif nors man barjerines priemones nepatinka, nu man nekoks jausmas buna su jom  blush2.gif

Rytoj įkelsiu iš kito kompuko (labai prabangiai turiu du lotuliukas.gif blush2.gif ) ten turiu išsisaugojusi visokių įdomių nuorodų 4u.gif
Man irgi geriau be jų, bet ką darysi, kai ovuliacija vyksta 16-29 CD doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 08 12, 23:24)
Rytoj įkelsiu iš kito kompuko (labai prabangiai turiu du  lotuliukas.gif  blush2.gif ) ten turiu išsisaugojusi visokių įdomių nuorodų 4u.gif
Man irgi geriau be jų, bet ką darysi, kai ovuliacija vyksta 16-29 CD doh.gif

Pas mane prieš pradedant naudoti NŠP taip pat ciklas būdavo nereguliarus ir ilgas..O po pusmečio Nšp praktikavimo tapo 24-25 dienų-trumpas,bet patenkinta kad viskas tvarkingai ir jokių apsaugų nebereikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 12, 23:52)
Pas mane prieš pradedant naudoti NŠP taip pat ciklas būdavo nereguliarus ir ilgas..O po pusmečio Nšp praktikavimo  tapo 24-25 dienų-trumpas,bet patenkinta kad viskas tvarkingai ir jokių apsaugų nebereikia thumbup.gif

thumbup.gif gal ir man kada susitvarkys wub.gif bet iš tiesų, tai abejoju, nes labai daug sportuoju, nedidelė riebalų masė pas mane, be to mane įtampa net nedidelė labai veikia, gana jautriai į viską reaguoju, todėl mmm ir nėra reguliarios blush2.gif
Nuoroda apie vaisingumo pažinimu grįstus apsaugo nuo nėštumo būdus, patikimumą ir t.t.
Ir va apie barjerines priemones
All FABMs are physiologically compatible with
the use of barrier methods. Use of barriers during
fertile periods reduces the overall undesired pregnancy rate with typical use of the Standard Days and TwoDays methods but also increases perfectuse pregnancies.
Conversely, studies examining symptothermal methods have shown no significant
differences in method- and typical-use pregnancies with or without use of barriers while still maintaining low unintended pregnancy rates. NFP methods stress that the use of barriers is abandonment of the method.

Tai va, manau kiekviena galim pasirinkti kaip mums patogiau ir geriau, abudu būdai puikūs ir nereikia čia pyktis - patikimumas labai panašus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 08 13, 12:08)
thumbup.gif gal ir man kada susitvarkys wub.gif bet iš tiesų, tai abejoju, nes labai daug sportuoju, nedidelė riebalų masė pas mane, be to mane įtampa net nedidelė labai veikia, gana jautriai į viską reaguoju, todėl mmm ir nėra reguliarios blush2.gif
Nuoroda apie vaisingumo pažinimu grįstus apsaugo nuo nėštumo būdus, patikimumą ir t.t.
Ir va apie barjerines priemones

Tai va, manau kiekviena galim pasirinkti kaip mums patogiau ir geriau, abudu būdai puikūs ir nereikia čia pyktis - patikimumas labai panašus 4u.gif

Aciu uz nuorodele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2011 08 13, 22:58)
Aciu uz nuorodele  4u.gif

Prašom smile.gif O mūsų šeimynai nepasisekę - sloguojam visi, bet atrodo BT įtakos šita, kad ir labai baisi sloga neturi, šįryt 36,3C 4u.gif
O jūs naudojatės internete lentelių pildymu? Aš pati vis kuo toliau, tuo labiau pastebiu, kad man popieriuje jas pildyti labiau patinka 4u.gif
Atsakyti