Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Akva17 @ 2011 08 05, 22:51)
Man irgi taip pat, tai ir pagalvojau ar taip turi but ar neturetu taip but po ovuliacijos  g.gif  nes man ir po mmm praejus kelioms dienoms tokios buna ir pries mmm  g.gif

Akva17, tos kreminės gleivės dažniausiai yra nevaisingo tipo. Būna ir prieš ovuliaciją ir po jos. Dabar, kai jau daug metų stebiu save žinau, kad pas mane, kai būna kreminės gleivės - absoliučiai nevaisingas metas 4u.gif tačiau naujokėlėms reikia būti labai atsargioms, nes labai slidi riba tarp nevaisingų gleivių ir vaisingų, geriau būti atsargesnei.
not_MuM, pritariu werdes ir Garbaneles nuomonei, pagal temperatūrą nieko spręsti negalima unsure.gif Gal tiesiog anovuliacinis ciklas, per metus tokie gali būti 1-2. Ir labai teisingai Garbanėlė perspėjo, kad reikia saugotis,netgi per mėnesines, nes neaišku, kada įvyks ovuliacija, gali įvykti ir kraujavimo metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 08 rugpjūčio 2011 - 20:37
taip, stebiu dar tik 5 ciklą, gleivėm dar tikrai nepasitikiu. niekad nebuvo dar kol kas tokių šokinėjimų, tai pačiai keista. bet jei nebuvo ovuliacijos, tai jau ir nebebus, nes mano ciklas ~24 dienos, jau turėtų šiom dienom mm prasidėti. šis pirmas ciklas kai pradėjau temperatūrą matuotis makštyje, nes vis abejodavau dėl patikimumo po liežuviu, gal ne visai per vidurį padedu ir pan. dvejonės, bet dbr irgi man įtartinai doh.gif reiks gal vėl burnoj matuot BT.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 08 09, 03:29)
taip, stebiu dar tik 5 ciklą, gleivėm dar tikrai nepasitikiu. niekad nebuvo dar kol kas tokių šokinėjimų, tai pačiai keista. bet jei nebuvo ovuliacijos, tai jau ir nebebus, nes mano ciklas ~24 dienos, jau turėtų šiom dienom mm prasidėti. šis pirmas ciklas kai pradėjau temperatūrą matuotis makštyje, nes vis abejodavau dėl patikimumo po liežuviu, gal ne visai per vidurį padedu ir pan. dvejonės, bet dbr irgi man įtartinai doh.gif reiks gal vėl burnoj matuot BT.. g.gif

Man atrodo, kad makštyje patikimiau, tik ne visoms priimtina 4u.gif nes ar sloga paskui rudeniop ar kas, gali kvėpuot pro burną ir tai iškreiptų BT, jei matuojama burnoje unsure.gif Manau, kad tai tiesiog anouliacinis ciklas, kuris kartais visoms pasitaiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 08 09, 03:29)
šis pirmas ciklas kai pradėjau temperatūrą matuotis makštyje, nes vis abejodavau dėl patikimumo po liežuviu, gal ne visai per vidurį padedu ir pan. dvejonės, bet dbr irgi man įtartinai doh.gif reiks gal vėl burnoj matuot BT.. g.gif

Matuojant BT po liežuviu visiškai nebūtina termometro laikyti per vidurį (turėtų būti labai nepatogu, o ir liežuvis tuomet mažiau termometrą pridengia, tad paklaida kaip tik gali būti didesnė) - svarbiausia kiekvieną kartą toje pačioje burnos vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 rugpjūčio 2011 - 10:40
QUOTE(Horo @ 2011 08 09, 08:44)
Man atrodo, kad makštyje patikimiau, tik ne visoms priimtina 4u.gif nes ar sloga paskui rudeniop ar kas, gali kvėpuot pro burną ir tai iškreiptų BT, jei matuojama burnoje unsure.gif

O jei matuojama makštyje kai ciklas anovuliacinis, makštyje tektų matuoti ir per patį gausųjį "netikrųjų" mm kraujavimą - tikrai ne visoms priimtina... unsure.gif

Apskritai nereikėtų skleisti mitų, nes rimtoje literatūroje rašoma, kad jei moteris neturi nuolatinių problemų su viršutiniais kvėpavimo takais, BT matavimas po liežuviu patikimas ne mažiau nei makštyje. Jei jau didelė sloga, dažniausiai kartu būna ir didesnis ar mažesnis karščiavimas, tad bet kuriuo atveju kažkiek matavimų dėl ligos iškrenta, o bepraeinanti sloga, kai jau gali prakvėpuoti per nosį, bent man grafiko dar niekada nėra iškreipusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 rugpjūčio 2011 - 10:42
neturiu lyg šiaip problemų su viršutiniais kvėpavimo takais, ir sloguoju ne per dažniausiai. šiandien kaip tik prasidėjo mm, tai grįžtu prie matavimo burnoje. ačiū až patarimus 4u.gif tikiuosi sulaukti gražaus ciklo su ovuliacija rolleyes.gif
Atsakyti
Not MuM, mano patarimas būtų ir per mm matuoti, nes kai toks trumpas ciklas paprasčiausiai nesusidaro pakankamai žemų temperatūrų, be kurių tiesiog pakilimo nesimato.
Aš pati jau 20 ciklų burnoj matuoju, niekada neturėjau problemų dėl to, svarbu toje pačioje vietoje matuoti. smile.gif
Atsakyti
maitinu mp, mmm dar ner. idomu, ka rodytu termometras? kaip jus moterys saugojotes, kai maitinot vaikus ir nebuvo menesiniu. prezikais nepasitikiu, chemijai -kategoriskas ne schmoll.gif bet ytampa brrrr cool.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 09, 11:23)
O jei matuojama makštyje kai ciklas anovuliacinis, makštyje tektų matuoti ir per patį gausųjį "netikrųjų" mm kraujavimą - tikrai ne visoms priimtina... unsure.gif

Apskritai nereikėtų skleisti mitų, nes rimtoje literatūroje rašoma, kad jei moteris neturi nuolatinių problemų su viršutiniais kvėpavimo takais, BT matavimas po liežuviu patikimas ne mažiau nei makštyje. Jei jau didelė sloga, dažniausiai kartu būna ir didesnis ar mažesnis karščiavimas, tad bet kuriuo atveju kažkiek matavimų dėl ligos iškrenta, o bepraeinanti sloga, kai jau gali prakvėpuoti per nosį, bent man grafiko dar niekada nėra iškreipusi.

Na, kiekvienai savo 4u.gif Vis dėlto aš linkusi prie nuomonės, kad matavimas burnoje, ne visoms tinka. Pav., aktyviai sportuojančios moterys, sportuodamos prakaituoja, joms reikia atstatyti skysčius, todėl vandenuką geria ir nakties metu, be to ir maitinančioms mamoms reikia daug skysčių, pagaliau gali pasitaikyti suvalgyti ką nors sūraus dienos metu ar vakare, tada naktį norėsis gerti, kam kentėti? Iš vis, net ir paprasti žmonės mažai skysčių geria ir netgi fiziologiškai 8h be skysčių - per ilgas laikas, todėl neįsivaizduoju, kaip galima naktį neatsigerti vandens unsure.gif Kitas dalykas fertilityfriend esu skaičiusi, kad matavimas burnoje nepatikimas, jei miegama išsižiojus. Tai iš kur žinoti, kaip miegi išsižiojus ar neišsižiojus? g.gif Negi liepti antrai pusei stebėti biggrin.gif Argumentas, kad "jei jau didelė sloga, tai su temperatūra" manau, kad neturi jokio pagrindo. Gali pasitaikyti ir alerginė sloga, be to kiek teko sirgti man pačiai, mano šeimos nariams, nė vienas belenkaip bėgančia nosimi nesiskundė temperatūra.
O kai kraujuojama ar tai būtų mmm, ar ovuliacinis kraujavimas, jei labai nepatogu, galima ir nepamatuoti tą dienelę ar dvi. Jei BT kils, pamatysi pakilimą, bet kiek vėliau , tik negalėsi tiksliai nusakyti ovuliacijos meto (todėl nežinosi tikslų tiksliausiai kada laukti mmm) ir sutrumpės laikas, kada bus galima užsiimti seksu:4u: Bet man asmeniškai tai niekis palyginus su dehidratacija irnesakyk.gif Na, o jei labai svarbu viską ištyrinėti, tai reikėtų truputį pasiaukoti, naudoti menstruacinę taurelę ar tamponus ir matuoti BT tiesiojoje žarnoje 4u.gif
werde, man atrodo kad pas not_Mum tikrai anovuliacinis ciklas, nes kur dar ta BT gali kristi žemiau nei 35,9 unsure.gif be to ji dabar pakeitė matavimo vietą, tai net ir pastebėjus pakilimą, negalės teigti, kad jis tikrai buvo dėl ovuliacijos, nes pasikeitė matavimo sąlygos g.gif
given444, smagu, kad prisijungei 4u.gif Temukės tituliniame puslapyje yra antraštė "Po gimdymo", manau ten rasi įdomios info. O aš pati asmeniškai naudojausi Bilingso metodu derintu su gimdos kaklelio stebėjimu.
Ir dar patobulinau savo lentelę ir padariau tokią, kad tiktų kiekvienai, t.y. kiekviena galėtų įsirašyti savo kūno ženklus, būtų grafa temperatūros matavimo laikui, DPO, vaisinga ar nevaisinga diena. Kaip man dabar padaryti, kad būtų ne MS word, o adobe reader failas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 10 rugpjūčio 2011 - 00:23
QUOTE(Horo @ 2011 08 10, 01:00)
Pav., aktyviai sportuojančios moterys, sportuodamos prakaituoja, joms reikia atstatyti skysčius, todėl vandenuką geria ir nakties metu, be to ir maitinančioms mamoms reikia daug skysčių, pagaliau gali pasitaikyti suvalgyti ką nors sūraus dienos metu ar vakare, tada naktį norėsis gerti, kam kentėti? Iš vis, net ir paprasti žmonės mažai skysčių geria ir netgi fiziologiškai 8h be skysčių - per ilgas laikas, todėl neįsivaizduoju, kaip galima naktį neatsigerti vandens unsure.gif

Vandens gerti nepatariama ne 8 val., o lygiai tiek laiko, kiek turi būti nepertraukiamo miego iki matavimo, tad jei tuo metu ne miegi, o geri vandenuką arba eini siusiuko, matavimas bus su didesne ar mažesne paklaida nepriklausomai nuo matavimo vietos. Dabar čia turėtų sekti Tavo rašinėlis, kaip naktiniai atsikėlimai likus valandai iki matavimo Tavo BT neįtakoja, bet lygiai taip pat galima paantrinti - nebūtinai ir pusė stiklinės vandens turi turėti įtakos. Bendru atveju visi šie veiksniai įtakos turėti gali ir tam yra taisyklės.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2011 08 10, 01:00)
Tai iš kur žinoti, kaip miegi išsižiojus ar neišsižiojus? g.gif Negi liepti antrai pusei stebėti biggrin.gif

Sunkiai įsivaizduoju, kaip galima tokių dalykų nežinoti apie žmogų, su kuriuo ne vienerius metus miegi toje pačioje patalpoje, ypač kai miegojimas išsižiojus neretai būna susijęs ir su knarkimu.

P.S. Atsiprašau visų, kad po atsisveikinimo dar kišu čia savo nosį. Manęs vis dar neišregistruoja - gal jau ir pasiliksiu forume su visam, nors dalyvavimas šioje temoje - nebe mano kantrybei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 10 rugpjūčio 2011 - 09:49
QUOTE(given444 @ 2011 08 09, 23:24)
1. maitinu mp, mmm dar ner. idomu, ka rodytu termometras?

2. kaip jus moterys saugojotes, kai maitinot vaikus ir nebuvo menesiniu. prezikais nepasitikiu, chemijai -kategoriskas ne  schmoll.gif  bet ytampa   brrrr cool.gif

1. Tebemaitinu MP. Menstruacijos pasirode vakar - t.y. beveik po 26 men nuo paskutiniuju MM. Jeigu idomu, imetu savo grafika:

user posted image

tiesa, jis gana "skylėtas", nes BT naudojau tik retkarčiais [a la objektyviausias parametras], o šiaip [kaip ir Horo] stebiu GK ir isskyras.

2. nesisaugojom visai. netgi tuomet, kai visi pozymiai rode vykstancia O (skausmas kairiame sone, atviras ir suminkstejes bei nusileides GK, labai gausios ir vandeningos isskyros, nezymiai pakilusi temp.)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 10, 09:37)
P.S. Atsiprašau visų, kad po atsisveikinimo dar kišu čia savo nosį. Manęs vis dar neišregistruoja - gal jau ir pasiliksiu forume su visam, nors dalyvavimas šioje temoje - nebe mano kantrybei.

_Smalsute_, o gal si tema kaip tik tam, kad padetu issiugdyti kantrybe 4u.gif

beje, neironizuoju - kaip tik skaitau nuostabia knyga, kurioje aptikau aukso vertus zodzius: Gyvenime nera blogu situaciju - yra malonios arba pamokancios

labas visoms smile.gif

QUOTE(Horo @ 2011 08 04, 11:02)
Tai gal be reikalo aš jo taip nemėgstu blush2.gif

ir as matuoju su galistaniniu. tris rytus dariau bandyma termometro matavimo tikslumui nustatyti: matavau su dviem - galistaniniu ir elektroniniu. visus tris rytus abu termometrai rode tas pacias reiksmes. vienintelis skirtumas - laikas. galistanini laikau po 10 min, o elektroninis supypsi po [mazdaug] 1 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 10 rugpjūčio 2011 - 13:51
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 10, 10:37)
Dabar čia turėtų sekti Tavo rašinėlis <...>

Imk balionėlį 4u.gif nes panašu, kad Tau mažai dėmesio, kad net pradedi įsivaizduoti mano rašinėlius 4u.gif biggrin.gif Iš tiesų tai manau, kad be reikalo išsiregistruoji ir nesilankai šioje temukėje, nes manau visiems būtų nuo to geriau, jei liktum. Nes pirmiausia, Tau bus labai liūdna, kai neturėsi vietos saviraiškai, antra, vis parašai įdomios info, kas mums visoms įdomu ir naudinga, be to moki gražiai ir glaustai sukurti temukės pradinį įrašą, trečia, ką aš be Tavęs darysiu (Tu man pati įdomiausia iš visų SM forumo narių, be jokios konkurencijos first.gif , kas kitas suvaldys mano grafonamijos priepuolius ir pan.) ir ketvirta, ką Tu darysi be manęs?! Bus labai nuobodu, nebus tokių puikių sąlygų mokytis kantrybės, toliarancijos, lankstumo ir meilės artimui kitoj ekrano pusėj 4u.gif Žodžiu, nuoširdžiai išsakiau savo jausmus bei mintis ir be jokio sarkazmo, siūlau pasilikt 4u.gif

QUOTE(Gryna @ 2011 08 10, 14:50)
1. Tebemaitinu MP. Menstruacijos pasirode vakar - t.y. beveik po 26 men nuo paskutiniuju MM. Jeigu idomu, imetu savo grafika:

user posted image

tiesa, jis gana "skylėtas", nes BT naudojau tik retkarčiais [a la objektyviausias parametras], o šiaip [kaip ir Horo] stebiu GK ir isskyras.

2. nesisaugojom visai. netgi tuomet, kai visi pozymiai rode vykstancia O (skausmas kairiame sone, atviras ir suminkstejes bei nusileides GK, labai gausios ir vandeningos isskyros, nezymiai pakilusi temp.)
_Smalsute_, o gal si tema kaip tik tam, kad padetu issiugdyti kantrybe  4u.gif

beje, neironizuoju - kaip tik skaitau nuostabia knyga, kurioje aptikau aukso vertus zodzius: Gyvenime nera blogu situaciju - yra malonios arba pamokancios

labas visoms smile.gif
ir as matuoju su galistaniniu. tris rytus dariau bandyma termometro matavimo tikslumui nustatyti: matavau su dviem - galistaniniu ir elektroniniu. visus tris rytus abu termometrai rode tas pacias reiksmes. vienintelis skirtumas - laikas. galistanini laikau po 10 min, o elektroninis supypsi po [mazdaug] 1 min.

Oho kokia šaunuolė, kad tebemaitini wub.gif ir sveikinu grįžtant į įprastines vėžes po nestuke.gif Gryna, o dėl to nesisaugojimo po gimdymo, norit dar vieno kūdikėlio, ar tiesiog jauteisi tikra, kad ovuliacija taip ir neįvyks (kaip rodo grafikas, jos ir nebuvo, tai jei kūdikėlis dar nėra planuose, nepamirškite, kad šitas pakraujavimas kaip tik ir gali būti būtent vaisinguoju metu (ovuliacinis)ax.gif )? Dėl gimdos kaklelio, tai jis vaisingomis dienomis kaip tik turi būti aukštai, aš asmeniškai jo net nesiekiu kartais, o šiaip, tai Tu teisi: vaisinguoju metu jis turėtų būti atsivėręs ir minkštas, o temperatūra kiek aš apsišvietusi šiuo klausimu, kaip tik nukritusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 10 rugpjūčio 2011 - 15:17