Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Mums pasakojo per kursus prieš bažnytinę santuoką apie NŠP smile.gif Naudojomės iki atsirandant sūneliui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(temporary @ 2011 07 27, 10:04)
Mums pasakojo per kursus prieš bažnytinę santuoką apie NŠP smile.gif Naudojomės iki atsirandant sūneliui smile.gif

Sveika prisijungus smile.gif O dabar nebesinaudojate?
Atsakyti
Kaip sekasi? Va aš atostogaudama labai kruopščiai perskaičiau Kippley manualą 4u.gif dabar ieškau dar vienos knygos, gaila, dabar negaliu pasakyt tikslaus pavadinimo, bet ji apie ciklo sureguliavimą ir mitybą (apie būtent ją ir perskaičiau Kippley manuale), nes mano ciklas lipa iš visų normų ir ribų unsure.gif iš dalies patogu "sirgti" kas 40 dienų, bet... iš kitos pusės, pasitaiko ir 30 dienų ciklų, ovuliacijos laikas svyruoja nuo 16 iki 29 CD doh.gif bet kuo galiu pagirt NŠP, man ir su tokiu ciklu ramu jį naudojant thumbup.gif O kaip jūsų, ar reguliarūs ciklai? Kaip bebūtų keista reguliariu ciklu laikomas ciklas jei mėnesinės nesvyruoja daugiau nei 5 dienas, bet NŠP tos penkios dienos labai daug, galbūt tai ir susiję su mitu, kad NŠP, painiojant jį su ritmo metodu, labai nepatikima...?
Atsakyti
Horo, aš tau į kompaniją. smile.gif Paskutinių 12 ciklų trumpiausias 26, ilgiausias - 36. Ir taip sėkmingai svyruoja, paskutiniai 3 buvo 36, prieš tai keletas trumpų. Aš kažkaip visai dėl to nepergyvenu, tik nepatinka, kad paprastai kuo ilgesnis ciklas, tuo stipresnis pms.
O kas apskritai dėl reguliarumo, kažkur skaičiau, kad labai labai mažam procentui moterų visi ciklai būna vienodo ilgio, taip kad 5 dienų nukrypimas man labai normaliai atrodo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 07 28, 21:08)
Sveika prisijungus smile.gif O dabar nebesinaudojate?

Sveikos smile.gif
Dabar nebe - pas mane nei ciklo, nei nieko nėr... Kažkokie "čiūdai" daros vis dar. O kadangi dėl darbo rinkos antro neplanuojam, tai pasirinkom spiralę unsure.gif Žinau žinau viską... Bet žadam sugrįžti prie NŠP kiek vėliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 07 29, 17:53)
Horo, aš tau į kompaniją. smile.gif Paskutinių 12 ciklų trumpiausias 26, ilgiausias - 36. Ir taip sėkmingai svyruoja, paskutiniai 3 buvo 36, prieš tai keletas trumpų. Aš kažkaip visai dėl to nepergyvenu, tik nepatinka, kad paprastai kuo ilgesnis ciklas, tuo stipresnis pms.
O kas apskritai dėl reguliarumo, kažkur skaičiau, kad labai labai mažam procentui moterų visi ciklai būna vienodo ilgio, taip kad 5 dienų nukrypimas man labai normaliai atrodo. smile.gif

werde, mudvi visada kompanijoj biggrin.gif iš tiesų pastebėjau, kad tikrai kuo ilgesnis ciklas tuo, stipresnis PMS doh.gif ir dar pastebėjau, kad kuo ilgesnė liuteininė fazė, tuo stipriau kraujuoju ir kartais net paskauda pilvelį doh.gif Mano vyras išmąstė, kad kuo ilgesnė ta fazė, tuo matyt daugiau išveža gimdos gleivinė 4u.gif
temporary, laukiam kuo greičiau sugrįžtant 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 30 liepos 2011 - 00:12
QUOTE(Horo @ 2011 07 29, 14:33)
Kaip sekasi? <...> O kaip jūsų, ar reguliarūs ciklai? Kaip bebūtų keista reguliariu ciklu laikomas ciklas jei mėnesinės nesvyruoja daugiau nei 5 dienas, bet NŠP tos penkios dienos labai daug, galbūt tai ir susiję su mitu, kad NŠP, painiojant jį su ritmo metodu, labai nepatikima...?

Sveikos 4u.gif

Man jau kelintas ciklas atsiranda Tavo, Horo, kažkada minėtas papildomas įvykusios ovuliacijos požymis - krūtinės skausmas. Nuuu, bet ir nesaldu dvi savaites su tokiu „džiaugsmu“ kamuotis... schmoll.gif Tikiuosi, kad kaip atsirado, taip ir išnyks hihihi.gif
Šiaip, aš iš tų laimingųjų (tfu tfu tfu), kurių ciklas vadovėlinis - 28 - 30 dienų. Ovuliaciija įvyksta 13 - 15 c.d. (išskyrus vieną atvejį iš 26 ciklų, kai O pavėlavo ir įvyko 18 c.d., bet tuo metu apturėjau nemenką stresą, taigi pateisinamas dalykas). Žodžiu, galėčiau naudotis tik kalendoriniu skaičiavimu ir BEVEIK nesugadinčiau statistikos ir mitų gyvavimo nekurstyčiau hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 30 liepos 2011 - 11:21
Jazza, o man nepraeina, dabar geriu angnus castus lašiukus, žiūrėsiu gal padės, bet labai nesitikiu, nes mano mamai visą laiką tas pats. Na, kaip papildomas požymis, tai iškalbingas tas krūtinės skausmas, tai nors šiokia tokia paguoda, nes vos ne efektyviau nei BT matavimas - vakare jau jaučiu, kad maudžia (.)(.), o BT matuojama juk tik rytais, tai pakilimą pamatau tik rytojaus rytą iš anksto žinodama, kad jis tikrai bus biggrin.gif , bet kai aš sportuoju, tai doh.gif kankinuosi nuo ovuliacijos iki pat mėnesinių. Bet va matyt gamta, manęs pasigailėjo ir jau metus lako sirgdama mmm tekraujuoju apie dieną blink.gif kai neturėjau vaikų kraujuodavau šviežiu krauju geras 3, gal net 4 dienas ir tepdavo dar 2-3, žodžiu, higienos priemonių nebereikėdavo tik 8 CD, o dabar 1CD - kraujuoju, 2 CD dieną dar reikia mini tamponėlio, bet jau miegu be jo, dar būna šiek tiek švelniai patepa iki 5CD jau ilgiausiai. Tai dabar susimąsčiau, kaži, ar tai normalu? Bet labai jau patogu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2011 07 30, 12:20)
Sveikos  4u.gif

Man jau kelintas ciklas atsiranda Tavo, Horo, kažkada minėtas papildomas įvykusios ovuliacijos požymis - krūtinės skausmas. Nuuu, bet ir nesaldu dvi savaites su tokiu „džiaugsmu“ kamuotis...  schmoll.gif Tikiuosi, kad kaip atsirado, taip ir išnyks hihihi.gif
Šiaip, aš iš tų laimingųjų (tfu tfu tfu), kurių ciklas vadovėlinis - 28 - 30 dienų. Ovuliaciija įvyksta 13 - 15 c.d. (išskyrus vieną atvejį iš 26 ciklų, kai O pavėlavo ir įvyko 18 c.d., bet tuo metu apturėjau nemenką stresą, taigi pateisinamas dalykas). Žodžiu, galėčiau naudotis tik kalendoriniu skaičiavimu ir BEVEIK nesugadinčiau statistikos ir mitų gyvavimo nekurstyčiau hihihi.gif

Mano pastaruoju metu lygiai 27 d. kaip laikrodis, kada ovuliacija, reiktų pasižiūrėti į grafikus. Aš pamatau tik temperatūrą pakilusią, ir nebežiūriu į grafikus. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 07 30, 15:58)
Jazza, o man nepraeina, dabar geriu angnus castus lašiukus, žiūrėsiu gal padės, bet labai nesitikiu, nes mano mamai visą laiką tas pats. Na, kaip papildomas požymis, tai iškalbingas tas krūtinės skausmas, tai nors šiokia tokia paguoda, nes vos ne efektyviau nei BT matavimas - vakare jau jaučiu, kad maudžia (.)(.), o BT matuojama juk tik rytais, tai pakilimą pamatau tik rytojaus rytą iš anksto žinodama, kad jis tikrai bus biggrin.gif , bet kai aš sportuoju, tai  doh.gif kankinuosi nuo ovuliacijos iki pat mėnesinių. Bet va matyt gamta, manęs pasigailėjo ir jau metus lako sirgdama mmm tekraujuoju apie dieną blink.gif kai neturėjau vaikų kraujuodavau šviežiu krauju geras 3, gal net 4 dienas ir tepdavo dar 2-3, žodžiu, higienos priemonių nebereikėdavo tik 8 CD, o dabar 1CD - kraujuoju, 2 CD dieną dar reikia mini tamponėlio, bet jau miegu be jo, dar būna šiek tiek švelniai patepa iki 5CD jau ilgiausiai. Tai dabar susimąsčiau, kaži, ar tai normalu? Bet labai jau patogu... blush2.gif

Normalu. Aš klausiau pas gydytoją dėl to, nes irgi kraujuoju vieną dieną normaliai, antrą - labai mažai, o trečią jau tik teplioja ir viskas. Sakė, kad tai rodo, jog su hormonais viskas idealu.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2011 08 01, 00:45)
Normalu. Aš klausiau pas gydytoją dėl to, nes irgi kraujuoju vieną dieną normaliai, antrą - labai mažai, o trečią jau tik teplioja ir viskas. Sakė, kad tai rodo, jog su hormonais viskas idealu.

tada thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 07 20, 16:28)
Rytų kultūros kiek kitaip žiūri į nuodėmes,

Esme ne poziuryje i nuodemes,t.y. cia ne Baznycia uzdejo zmogui "pancius" ivesdama nuodemes savoka,o esme ta,kad pati nuodeme supancioja pati zmogu,padaro ji nelaimingu... Ir visai nesvarbu kad jis to nepripazista,nuodeme ardo pacio zmogaus pirmiausia,o poto jo artimuju ir t.t. gyvenima. O krikscioniskas tikejimas sako priesingai - Dievas isvaduoja zmogu is nuodemes,jam atleidzia,islaisvina
Atsakyti