QUOTE(Horo @ 2011 07 19, 19:00)
Aha, apie kursus VDU žinau
(...)
Smalsute, gal žinai, kaip greičiausiai gauti tą licensiją, kiek ji kainuotų ir pan? Aš kiek supratau po VDU kurso galima mokyti...
(...)
Smalsute, gal žinai, kaip greičiausiai gauti tą licensiją, kiek ji kainuotų ir pan? Aš kiek supratau po VDU kurso galima mokyti...
Vien tik po VDU kurso mokyti tikrai dar negalima. Nežinau kaip vyksta kursas VDU studentams (Akva17 galės papasakoti ), o, liaudiškai tariant, "žmogui iš gatvės" tvarka maždaug tokia. 45 akademinių valandų trukmės neformali studijų programa, suskirstyta į 4 ciklus (užsiėmimai vyksta berods penktadieniais - šeštadieniais, tai labai norint galima prisitaikyti ir dirbantiems, ir gyvenantiems ne Kaune). Jei neklystu, ši teorinė dalis ir atstoja tuos 3 studentiškus kreditus. Vieno kredito įkainis svyruoja apie 120 -160 lt., tai reiktų dar dauginti iš trijų. Toliau praktikinė dalis - trijų moterų apmokymas (1 siekiančios pastoti, 1 vengiančios nėštumo ir 1 sudėtingesnėje situacijoje (pvz. premenopauzėje)) - šios moterys turi taisyklingai užpildyti bent po tris ciklų lenteles. Tada laikomas egzaminas. Teisė mokyti beje įgaunama ne kartą visam gyvenimui - kas kažkiek laiko reikalingos peratestacijos. Kaimyninėse šalyse (pvz. Lenkijoje) irgi panašiai, tai greičiau nebūtų, jau neskaitant visų kitų nepatogumų.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2011 07 19, 19:00)
o kodėl galima turėti teisinių nemalonumų, norint supažindinti su tokiu dalyku, kaip vaisingumo pažinimas, jei pasirenki taip, kaip pasidalinimą patirtimi?
"Kurseliai", kaip aš supratau, yra daugiau kursai apie praktinį vaisingumo pažinimo taikymą, nei vien supažindinimas, kad yra toks dalykas, ir savo asmeninės patirties pasipasakojimas. Aš ne teisininkė - tik patarčiau prieš pradedant tokią veiklą pasikonsultuoti su išmanančiu žmogumi, nes tikrai negali garantuoti, kad kam nors iš Tavo būsimos auditorijos "nesusišvies", kad tai oficialūs kursai su visa jiems priderama atsakomybe.