Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Gal aš kiek ir perskambiai išsireiškiau - nemažai laiko visgi jau nuo to gražaus straipsnio apie NŠP praėję, nereikia norėti perdaug...

Tikrai nemažai laiko praėjo..Iš pradžių net nesuvedžiau kas čia prie ko biggrin.gif
O naujasis straipsnis tiesiog šlykštus swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 07 09, 20:48)
o temperatura ne is vietos. net viena dalimi nepakilo. kaip buvo 36.0'C taip ir liko  g.gif

Na, ir neturi kilti, tik kai sausa bus, tada kils, ir tai gali truputį pavėluoti. turi būti aiškiai žema prieš ir per ovuliaciją, ir po to aiškiai aukšta smile.gif Na, netiksliai parašiau, bet reikia atsiskirti, kad ovuliacijos metu žema, o kyla tik po jos.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 07 06, 11:22)
Sveikutės, jau baiginėjasi 6 savaitė po gimdymo, jau imu galvoti rimtai, kaip čia reikės toliau gyventi...
Dabar paaiškinkit jūs man, iš kur man žinoti, ar galiu naudotis LAM. Maitinu tik savo pienu pagal kūdikio poreikį, neduodu čiulptuko, bet... Naktim ji nesikelia, paskutinis maitinimas būna apie 24h, po to keliasi tik 6h ryte, kartais kiek anksčiau. Miegam kartu, pietų su ja nemiegu.  g.gif
Tai kaip čia dabar daryt?

Na jei naktimis tarpas tarp maitinimų neviršija 6val.,tai tarsi turėtų būti pagal taisykles g.gif O kaip gleivės?

Mano situacija tokia: stebiu gleives ir matuoju BT jau kone mėnesį. BT svyruoja tarp 36,6-36,8, o gleivės visą laiką pusiau vaisingos blink.gif Prieš gimdymą tokios būdavo kelias dienas iki O. Taip ir laukiu kada čia kas bus.. Kolkas nieko... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2011 07 10, 12:31)
Na jei naktimis tarpas tarp maitinimų neviršija 6val.,tai tarsi turėtų būti pagal taisykles g.gif O kaip gleivės?

Mano situacija tokia: stebiu gleives ir matuoju BT jau kone mėnesį. BT svyruoja tarp 36,6-36,8, o gleivės visą laiką pusiau vaisingos blink.gif Prieš gimdymą tokios būdavo kelias dienas iki O. Taip ir laukiu kada čia kas bus.. Kolkas nieko... unsure.gif

Kartais naktį išvis nesikelia, užmiega 12h. pabunda 8h g.gif gleivų kaip ir nėr jokių kol kas... g.gif
Atsakyti
sveikos,
grįžtu aš pas jus su grafikiuku pasikonsultuoti blush2.gif pirmąjį temperatūros pakilimą turbūt reikia laikyti 14 CD, taip? o kad paskui pakrito per 0,1, vis tiek nevaisingas laikomas 16 dienos vakaras ar vėliau? gleivės pagal mane jau buvo nevaisingo tipo. tik dar vienas 'bet', kad nuo 11 CD keičiau matavimo laiką, tiksliau keičiau gyvenamą laiko juostą, tai pakeičiau ir laiką, paankstinau, tai kaip ir nesikeitė gal skaitosi.
user posted image
lauksiu komentarų ax.gif
Atsakyti
not_Mum, jei gleivių piko diena - 14 CD (15 CD nepažymėta g.gif - ar tikrai nebuvo vaisingesnio tipo gleivių?), tai 16 CD dar jokiu būdu negali būti laikoma nevaisinga. Vadovautis reikia vėlesnius požymiu - šiuo atveju gleivėmis, taigi remiantis simptoterminiu metodu nevaisingosios fazės pradžia pagal liberalesnes taisykles - 17 CD vakaras, pagal griežtesnes - 18 CD vakaras, remiantis Billings'o metodu - 18 CD nuo 12 val.

Pagal BT, jei pirmąja pakilimo diena laikysime 14 CD, nevaisingosios fazės pradžia irgi būtų ne anksčiau kaip 17 CD vakaras, nes taip pakritus BT reikia laukti ketvirto (ne trečio) vakaro.
Atsakyti
ačiū už labai išsamų atsakymą bigsmile.gif pas mane visuomet tas temperatūros kilimas toks laiptuotas ir pakankamai nedidelis, jau atrodo pakyla ir vėl pakrena, tai aš pasimetu tarp tų duomenų.. gerai, kai yra su kuo pasitarti 4u.gif
Atsakyti
Apmirus temutė... Vasara taip veikia? smile.gif Įdedu savo pirmojo grafikėlio tęsinį. Reikia suprasti, kad ovuliacija įvyko, nors vaisingų gleivių nepavyko pastebėt (trukdžių buvo ir patirties trūksta, matyt) smile.gif
user posted image
Atsakyti
Jau sukelti į internetą straipsniai leidinio, skirto konferencijai "Vaisingumo pažinimas - asmens teisė žinoti":

http://sm-hs.eu/inde...hs/issue/view/8

Lietuvių autorių straispniai - lietuvių kalba, tik santraukos angliškai. Siūlyčiau paskaityti J.Juškevičiaus straispnį - labai neblogai nušviečia, kodėl tokia prasta situacija su NŠP. Na o šiaip, kas daugiau domitės, rekomenduoju viską - neakcentuosiu, kas man labiausiai patiko.

O čia dar kelios nuorodos apie pačią konferenciją.

Žaliaake_Raganėle, labai gražus grafikėlis - taip ir toliau. thumbup.gif Dėl kitų požymių nenusimink - nieko keisto, kad pirmąjį stebėjimų ciklą dar nėra viskas labai aišku. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 18 liepos 2011 - 16:18
Smalsute, labai ačiū už nuorodą 4u.gif
O aš dvi savaites atostogavau/vedžiau užsiėmimus Neringoje. Vyras liko Kaune, ir nors kruopščiai sekiau požymius nepagavau jokių vaisingumo ženklų, tik BT pakilo kartu su pajautrėjusiomis (.)(.) Ovuliacija įvyko 25CD vakarą, nes tada pradėjo mausti krūtis, o ryte jau mačiau staigų BT šuolį. Viena moteriškė, kuri yra gydytoja, o dabar užsiima žolininkavimu, atsidėkodama už treniruotes, specialiai man parinko arbatą, kuri turėtų sutvarkyti mano ciklą thumbup.gif Keista, bet ji vien mane matydama kaip žirnius išbėrė mano visas sveikatos problemytes: net pamatė kažkaip kad aš vis nuolat ant mažakraujytės ribos, nors šiaip mane matant, manau nelabai galima tą įtarti... Tai dabar gersiu tas ramunėles ir žiūrėsim kaip bus 4u.gif
Dar aš galvoju rudenį suorganizuoti kurselius apie vaisingumo pažinimą, juolab, kad mano direktorius labai palaiko šią mano idėją, tik man truputį nedrąsu, ar netrūksta man kompetencijos šiuo klausimu. Vis dėlto manau, kad būtų labai nesąžininga nutylėti tokią informaciją, nes vis dėlto kalbame apie moterų sveikatą, juolab, kad informacijos platinimui turiu idealias sąlygas, tai būtų gėda jų neišnaudoti.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 07 19, 08:09)
Dar aš galvoju rudenį suorganizuoti kurselius apie vaisingumo pažinimą, juolab, kad mano direktorius labai palaiko šią mano idėją, tik man truputį nedrąsu, ar netrūksta man kompetencijos šiuo klausimu. Vis dėlto manau, kad būtų labai nesąžininga nutylėti tokią informaciją, nes vis dėlto kalbame apie moterų sveikatą, juolab, kad informacijos platinimui turiu idealias sąlygas, tai būtų gėda jų neišnaudoti.

Nežinau kokioje įstaigoje dirbi ir kiek jos direktoriui svarbu, kad jos veikla būtų visapusiškai legali, bet vaisingumo pažinimo mokymui reikalinga licensija. Ją galima įgyti VDU (vien išklausyti tą pasirenkamą kursą nepakanka), galima - užsienyje (pripažįstamą tarptautiniu mastu ir net nebūtinai katalikiškos pakraipos mokymo įstaigose). Suprantu, kad ketinimai Tavo geri, bet ne viskas taip paprasta - anksčiau ar vėliau gali tekti susidurti su labai rimtais teisiniais dalykais.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 07 19, 16:06)
Nežinau kokioje įstaigoje dirbi ir kiek jos direktoriui svarbu, kad jos veikla būtų visapusiškai legali, bet vaisingumo pažinimo mokymui reikalinga licensija. Ją galima įgyti VDU (vien išklausyti tą pasirenkamą kursą nepakanka), galima - užsienyje (pripažįstamą tarptautiniu mastu ir net nebūtinai katalikiškos pakraipos mokymo įstaigose). Suprantu, kad ketinimai Tavo geri, bet ne viskas taip paprasta - anksčiau ar vėliau gali tekti susidurti su labai rimtais teisiniais dalykais.

Aha, apie kursus VDU žinau, o kodėl galima turėti teisinių nemalonumų, norint supažindinti su tokiu dalyku, kaip vaisingumo pažinimas, jei pasirenki taip, kaip pasidalinimą patirtimi? Juk tai nėra kieno nors nuosavybė, ar užpatentuotas dalykas 4u.gif Smalsute, gal žinai, kaip greičiausiai gauti tą licensiją, kiek ji kainuotų ir pan? Aš kiek supratau po VDU kurso galima mokyti... bet aš nesu krikščionė, taigi, tas mano mokymas ideologiškai ne visai atitiktų doh.gif
Papildyta:
Hmm... straipsnis, verčiantis susimąstyti, kad vis dėlto vaisingumo pažinimui reikia pribręsti Šiurpus straipsnis apie situaciją Filipinuose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 19 liepos 2011 - 18:14