Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Sveikutės, prisiduodu ir aš su savo džiaugsmu - Radvilyte. wub.gif Mums jau 16 dienelių, augam, pienelio yra, bet mažylė naktim irgi tik kartą keliasi... g.gif
Žadinimai nepadeda schmoll.gif patraukia porą gurkšniukų ir toliau miega, o aš kankinuos su pieno fontanais biggrin.gif

Taigi, nors dar ir ankstoka, bet jau reik prisiminėt po truputį NŠP... Tik kažin ar išdrįsiu LAM naudoti g.gif Baisoka...
Atsakyti
Drugeli, sveikinimai su tavo džiaugsmu wub.gif Matyt kažkokia miegalių karta auga biggrin.gif Maniškė irgi jei prižadinu, tai truputuką pasiurbia pienuko ir vėl lūžta..
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2011 06 15, 11:24)

O pačiai pavyko LAM pasinaudoti? Kiek laiko?  smile.gif

Nepavyko. Po pirmo gimdymo mmm grįžo lygiai po 8-ių sav. po antro kažkas apie 7-ą savaitę, šįkart irgi anksti kažkoks neaiškus kraujavimas buvo, anksti ir gleivių pokyčiai atsirado, taip kad LAM man niekaip schmoll.gif Visus maitinau pilnai MP, kas 2-4 val. pirmasis tik pas mus gavo žinduką, bet ir tai kažkur nuo 3-čio mėn.
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2011 06 15, 12:42)
Sveikutės, prisiduodu ir aš su savo džiaugsmu - Radvilyte.  wub.gif 

wub.gif sveikinu 4u.gif

tikrai, kur reiktų dėti nakties pieną? bigsmile.gif Kaži gal palaipsniui susireguliuos dienos-nakties režimu g.gif
Atsakyti
Drugeli, sveikinimai wub.gif wub.gif wub.gif Man truputi idomu pasmalsauti blush2.gif jei gerai pamenu, leliukas uzkibo dar pries ovuliacija? Gal zinai, kiek dienu pries? Klausiu todel, kad mergyte wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 06 15, 12:59)
Nepavyko. Po pirmo gimdymo mmm grįžo lygiai po 8-ių sav. po antro kažkas apie 7-ą savaitę, šįkart irgi anksti kažkoks neaiškus kraujavimas buvo, anksti ir gleivių pokyčiai atsirado, taip kad LAM man niekaip  schmoll.gif Visus maitinau pilnai MP, kas 2-4 val. pirmasis tik pas mus gavo žinduką, bet ir tai kažkur nuo 3-čio mėn.
Papildyta:
wub.gif sveikinu  4u.gif

tikrai, kur reiktų dėti nakties pieną?  bigsmile.gif  Kaži gal palaipsniui susireguliuos dienos-nakties režimu  g.gif

Oho kaip anksti unsure.gif

Man susireguliavo, dažniausiai jau pieno baloj nepabundu. Turiu ir surinkėjus prie lovos, įsidedu jei ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 06 15, 13:08)
Drugeli, sveikinimai  wub.gif  wub.gif  wub.gif Man truputi idomu pasmalsauti  blush2.gif jei gerai pamenu, leliukas uzkibo dar pries ovuliacija? Gal zinai, kiek dienu pries? Klausiu todel, kad mergyte  wub.gif

Taip, pastojau likus 6 dienoms iki ovuliacijos smile.gif
Atsakyti
Radau įdomų mokslinį straipsnį apie gimdos kaklelio gleivių tipus 4u.gif :

Morphological characterization of different human cervical mucus types using light and scanning electron microscopy (pdf)

Kaune vykusioje konferencijoje M. Menarguez kalbėjo apie tolesnius tyrimus šioje srityje. Šiuo metu daugiau gilinamasi į skirtingų tipų gleivių sąveiką - atrastos binarinės sistemos, atliekančios konkrečias funkcijas, pvz. dėl S ir L tipų gleivių sąveikos vyksta kokybiškiausių spermatozoidų atranka: judriausieji keliauja S gleivių "nutiestais" kanalėliais, o mažiau judrūs (galimai defektuoti) šliejasi į pakraštį ir yra sulaikomi L tipo gleivių.

Beje visas žurnalo "Sveikatos mokslai" 2011'3 numeris yra skirtas minėtosios konferencijos tematikai. Dalyviai ji gavo, o šiaip, kiek suprantu, didžioji tiražo dalis tenka prenumeratoriams (bibliotekoms ir pan.) - nežinau kaip kitaip įmanoma jį įsigyti. Bet jei kam pasitaikytų proga, labai rekomenduoju paskaityti - tikrai įdomu (ir ne viskas taip sausai moksliška biggrin.gif ) Tikėtina, kad kažkada tie straipsniai bus prieinami ir internetiniame žurnalo archyve.
QUOTE(drugelis. @ 2011 06 15, 12:42)
Sveikutės, prisiduodu ir aš su savo džiaugsmu - Radvilyte.  wub.gif

bigsmile.gif Sveikinu! 4u.gif (Na bet ir greitai tas laikas bėga... unsure.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 15 birželio 2011 - 14:44
O daugėja žavių kaimynių wub.gif drugeli, nuoširdžiausi sveikinimai wub.gif wub.gif wub.gif
Dėl tų miegalių mažuliukų, mano Vilius irgi 1 mėn išmiegodavo 8 valandas, žadindavau, miega toliau. Vaisingumo pažinimo prasme, tai man buvo daugiausia nervų kainavęs metas, bet pirmomis mmm susirgau tik 4 mėn po gimdymo, kai jau ėmiau nutraukinėti žindymą. Iš tiesų tie ilgi naktiniai nežindymo tarpai turėjo įtakos pienuko kiekio mažėjimui unsure.gif apie tai taip pat esu kažkokiam leidinėlyje jaunoms mamytėms skaičiusi. Bet manau, paaugs mažuliukai, padidės energijos poreikis, pradės dažniau valgyt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 06 15, 13:59)
Nepavyko. Po pirmo gimdymo mmm grįžo lygiai po 8-ių sav. po antro kažkas apie 7-ą savaitę, šįkart irgi anksti kažkoks neaiškus kraujavimas buvo, anksti ir gleivių pokyčiai atsirado, taip kad LAM man niekaip  schmoll.gif Visus maitinau pilnai MP, kas 2-4 val. pirmasis tik pas mus gavo žinduką, bet ir tai kažkur nuo 3-čio mėn.

Kaip idomiai... Man vis dar nieko.Jau irgi keleta nestumo testu esu sugadinusi biggrin.gif O gleivese nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
sveikos blush2.gif nieko neismanau apie NSP.. pasisakiau is karto, bet kazko tai susidomejau.. visiskai neseniai gime sunelis, ir kol kas neplanuojam daugiau vaikuciu.

dabar maitinu ir nenoriu jooookiu spiraliu detis ir KT gerti..
o ir menesiniu nelaukiu dar ilgai, tikiuosi maitinti ilgai.. po pirmojo gimdymo mm gryzo 5 menesiai po gimdymo, kai emiau damaitinti misineliu, sumazejo pieno.. ziuresim, kaip dabar.

tai vat prisistaciau, daugiau nzn ka rasyti, paskaitinesiu sia temute, gal ir man patiks stebeti save ir naudotis NSP
Atsakyti
Ko taip nutilot? smile.gif

Simuonele, labai atsargiai su LAM, kaip matai, daug kam, net ir pilnai maitinant, vaisingumas atsistato gana greitai. Galima būtų galvoti, kad bus panašiai, kaip ir su pirmuoju, bet garantijos nėra. Aš patarčiau stebėti gleives, net jei ir neturi tame patirties. Aš taip pat pirmą kartą gleives pradėjau stebėti po gimdymo ir sėkmingai pagavau vaisingas, nes labai aiškiai buvo ilgą laiką vienodos ir staiga pasikeitė. Pirmajame puslapyje yra daug info, būtinai persiskaityk ir klausk, jei kas neišku smile.gif

Horo, ar pasibaigė tas tavo ciklas? Man kažkokia totali nesąmonė šitas ciklas. Negana to, kad gleivės ir temp visškai nesutapo, dabar dar antroji fazė kažkodėl labai ilgai tęsiasi. Sugadinau nt vakar, aišku, neigimas. Priedo paskutines dvi savaites kasdien ryju nuskausminamuosius (neaiškaus pobūdžio danties skausmas, kuris gali būti vistik yra nervo uždegimas), galvoju, gal tai galėjo kažkaip paveikti ciklo ilgį g.gif
Atsakyti
Grįžtu pasidalinti įspūdžiais iš naujo gyvenimo be KT smile.gif Sulaukiau pirmo kraujavimo (ne to kur būna darant pertraukas) thumbup.gif Šį ciklą BT taip ir nematavau - diplominio rašymas miego ritmą išdarkė visiškai. Prieš kelis puslapiukus aprašiau savo nustebimą dėl ypač gausių kiaušinio baltymo gleivių, tai štai jei atskaitos tašku laikyti kraujavimą iškart po KT, tai 20 ir 21 cd buvo tos gleivės 39 cd prasidėjo mėnesinės (prieš jas dar tris dienas tepliojo, kas man irgi yra neįprasta) smile.gif
Dar pasiguosiu, kad per tą diplominį ir į kursus Šeimos centre nenuėjau. Gal ktą kartą nueisiu arba savarankiškai išmoksiu ax.gif
Atsakyti