Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Ei, mes neaptarėme tos konferencijos 4u.gif Kas buvote? Kokie įspūdžiai?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 06 12, 19:54)
Ei, mes neaptarėme tos konferencijos 4u.gif  Kas buvote? Kokie įspūdžiai?

Taigi mėginau aptarinėti, bet susidarė toks įspūdis, kad aš vienintelė tik ir buvau unsure.gif , o su savimi šnekėtis nelabai įdomu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Niritė @ 2011 05 19, 00:05)
Sveikos!

Iškilo klausimas, kaip pagal anksčiausią temperatūros pakilimą pasirenkama paskutinė ankstyvosios fazės diena.

Kipplių knygoje:
"The earliest day of sustained temperature rise minus seven (7) is the last day of Phase 1, provided there is no mucus on or before that day." (ankstyviausia nepertraukiamo temperatūros pakilimo diena minus septyni yra paskutinė 1 fazės diena, jei tą dieną ar prieš ją nestebimos gleivės.)

P.Frank-Herrmann et al. straipsnyje:
"[...] calculation that takes the earliest temperature rise in the last 12 cycles and subtracts seven days to identify the first fertile day." (apskaičiavimui imamas ankstyviausias temperatūros pakilimas pastaruosiuose 12 ciklų ir atimamos septynios dienos identifikuoti pirmajai vaisingai dienai.)

Originalaus Doering straipsnio gauti nepavyko, o panaršius internete taisyklė interpretuojama įvairiai: X-7 laikoma arba paskutiniąja nevaisinga, arba pirmąja vaisinga diena.

Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?  4u.gif

Atrodo pagaliau atkapsčiau atsakymą į šį man taipogi jau seniai kirbėjusį klausimą. bigsmile.gif Niritė greičiausiai nebeperskaitys, bet gal kitoms irgi įdomu.

Originali Doeringo taisyklė skamba taip, kaip pateikta Kiplių manuale, t.y. atėmus 7 - paskutinė nevaisingosios fazės diena. Tačiau P.Frank-Herrmann vadovaujamoje studijoje buvo nuspręsta naudoti sugriežtintą taisyklės variantą, t.y. atėmus 7 - pirmoji vaisingosios fazės diena (kitaip tariant, paskutinė nevaisingosios fazės diena - atėmus 8). Tyrimas pradėtas ganėtinai seniai - 1985 m., tuomet buvo bene dar didesnė painiava tarp skirtingų autorių siūlomų taisyklių, nei dabar, tuo labiau trūko duomenų, leidžiančių palyginti skirtingų taisyklių modifikacijų efektyvumą, o kažkurį konkretų variantą pasirinkti reikėjo. Beje pats Doering taip pat dalyvavo priimant šį sprendimą ir jam neprieštaravo.

Čia P.Frank Herrmann pranešimo, skaityto 2010 m., įrašas:

Scientific Basis and Efficacy of the Different ST-Rules
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 13 birželio 2011 - 21:41
Smalsute, thumbup.gif kad Tu taip domiesi 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif

Dar noriu pasidalinti viena čia lyg nei karto neminėta nuoroda:

Natural Family Planning Teachers Association of Ireland (NFPTAI)

Konkrečios NŠP taisyklės ten sąmoningai nepateikiamos, akcentuojant, kad jų mokyti gali tik kvalifikuoti NŠP mokytojai, tačiau bendrai tos svetainės turinys mane maloniai nustebino. ax.gif
Atsakyti
Sveikos, ir dėkoju už sveikinimus, nors ir pavėluotai 4u.gif Noriu pasitikslinti vieną dalyką.. Visur akcentuojama būtina LAM sąlyga - dažnas maitinimas ne rečiau kaip kas 4val. dieną ir kas 6val. naktį. O jei mano mažylė išmiega kasnakt po 6val., o maždaug kartą per sav. ir po 7-8val., tai jau viskas - nebeatitinkam LAM kriterijų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2011 06 14, 18:12)
Sveikos, ir dėkoju už sveikinimus, nors ir pavėluotai  4u.gif Noriu pasitikslinti vieną dalyką.. Visur akcentuojama būtina LAM sąlyga - dažnas maitinimas ne rečiau kaip kas 4val. dieną ir kas 6val. naktį. O jei mano mažylė išmiega kasnakt po 6val., o maždaug kartą per sav. ir po 7-8val., tai jau viskas - nebeatitinkam LAM kriterijų?  g.gif

Sveika 4u.gif

O Tau nekelia susirūpinimo tai, kad mažylė tiek daug miega? unsure.gif Vien MP maitinamam nė dviejų mėn. neturinčiam kūdikėliui 7-8 val. nepertraukiamo miego, net jei ir kartą per savaitę - bent man tai skamba mažų mažiausiai keistokai. Nebent duodi gerti iš buteliuko, bet tai tuo labiau neatitiktų LAM kriterijų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 14, 19:43)
Sveika 4u.gif

O Tau nekelia susirūpinimo tai, kad mažylė tiek daug miega? unsure.gif Vien MP maitinamam nė dviejų mėn. neturinčiam kūdikėliui 7-8 val. nepertraukiamo miego, net jei ir kartą per savaitę - bent man tai skamba mažų mažiausiai keistokai. Nebent duodi gerti iš buteliuko, bet tai tuo labiau neatitiktų LAM kriterijų. g.gif

Nene, jokių buteliukų pas mus schmoll.gif Žinok jau susirūpinimo nebekelia, nes svoris auga labai gerai, dieną matyt atsigriebia, dažniau pavalgo. Klausiau ir gydytojos, sakė leisti miegoti jei tik miega. Ji jau nuo pirmo mėnesio taip miega.. Dažnai pati pabundu anksčiau už ją ir žadinu, kad valgytų, bet jei kietai įmigus, tai be šansų, numoju tada ranka ir leidžiu miegot doh.gif

Tai va, o mane domina būtent kaip elgtis tokiu atveju, gal dėl visa ko ir BT matuoti (ką jau ir pradėjau daryti)? Va ir tavo paskutinėje nuorodoje išskaičiau, kad rekomenduojama mamoms, kurių vaikučiai ilgiau miega pradėti matuoti BT 5 sav. po gimdymo. Rodos viskas taip paprasta, bet man dar vis kažkoks kosmosas visas šitas vaisingumo reikalas po gimdymo.. Ir su gleivėm dar nieko nesugaudau, buvo aiškiai nevaisingos, paskui pienligė sumaišė kortas taip sakant, o dabar vis kažkokį drėgnumą ten jaučiu, būtent tai man ir įtartiniausia g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 13, 21:37)
Atrodo pagaliau atkapsčiau atsakymą į šį man taipogi jau seniai kirbėjusį klausimą. bigsmile.gif Niritė greičiausiai nebeperskaitys, bet gal kitoms irgi įdomu.

Perskaitys perskaitys mirksiukas.gif

Ačiū už atkapstytą informaciją ir įdomų pranešimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2011 06 15, 00:01)

Rodos viskas taip paprasta, bet man dar vis kažkoks kosmosas visas šitas vaisingumo reikalas po gimdymo..  g.gif

Vejuosi dar ir aš su sveikinimais 4u.gif kokia miegaliukė wub.gif

Prastas iš manęs NŠP žinovas, bet Tavo atveju aš jau laukčiau O.
O aš pati jau spėjau ir NT sugadinti, nes visą sav. pykino, ir šiaip savijauta lyg pms, lyg nestuke.gif , lyg ir BT laikėsi aukšta. Bet jau kelintas rytas BT vėl nukritusi, nei nestuke.gif nei O, nei mmm. Tikras kosmosas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 13, 22:37)
bet gal kitoms irgi įdomu.

Įdomu ir kitoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 06 15, 08:21)
*Vejuosi dar ir aš su sveikinimais  4u.gif kokia miegaliukė  wub.gif
**Prastas iš manęs NŠP žinovas, bet Tavo atveju aš jau laukčiau O.
O aš pati jau spėjau ir NT sugadinti, nes visą sav. pykino, ir šiaip savijauta lyg pms, lyg  nestuke.gif , lyg ir BT laikėsi aukšta. Bet jau kelintas rytas BT vėl nukritusi, nei  nestuke.gif  nei O, nei mmm. Tikras kosmosas  doh.gif

* Ačiū labai smile.gif Taigi, iš pradžių dar nešdavau užpakaliuką po kranu nuplaut, kad atsibustų, kartais suveikdavo hihihi.gif Visur gi akcentuoja, kad dažnai žindyti. Ir dabar man dėl NŠP geriau būtų, kad dažniau prabudinėtų, bet jei jau taip daro, matyt jai taip reikia, juk ji jau mažas žmogutis su savo poreikiais..
**Aš irgi taip galvoju, BT matuoju jau, gleivės šiandien jau vaisingo pobūdžio unsure.gif Na, žiūrėsim kas čia bus.
O pačiai pavyko LAM pasinaudoti? Kiek laiko? smile.gif
Atsakyti