Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 06, 12:45)
Gera lentelė 4u.gif , graži ir tikiu, kad Tau pačiai ideali (galbūt ir daugiau kam pasirodys priimtiniausia). Tik nemanau, jog apskritai įmanomas koks nors universalus tobulas variantas, nes konkrečiai moteriai vis tiek jame arba ko nors pritrūks, arba liks niekada nepildomų skilčių. Aš dėl savęs būčiau dariusi kiek kitaip, bet gal nedetalizuosiu, nes atrodys kaip kritika, o tikrai nemanau, jog Tavo lentelė kažkuo prasta. smile.gif

QUOTE(Ramera @ 2011 06 06, 13:17)
O gal galėtumėte detalizuoti? Manau visos esame protingos moterys/merginos ir suprantame, kad visų poreikiai skirtingi  ax.gif

Klausiu, nes vis ruošiuosi pasirašyti sau programėlę, kur galėčiau duomenis suvedinėti. (Na nemėgstu aš popieriaus... O fertilityfriend man nepatogus ir renka per mažai duomenų.) Tačiau norisi iškart rašyti tokią, kad būtų visi reikalingi bruožai, nes paskui keisti ir pildyti bus sunkiau - reikės daryti papildomą suderinimą su senais duomenimis.

Tikrai drąsiai, man tikrai įdomu, ką darytum kitaip 4u.gif
Ramera, Tu programuotoja?
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2011 06 06, 13:17)
O gal galėtumėte detalizuoti? Manau visos esame protingos moterys/merginos ir suprantame, kad visų poreikiai skirtingi  ax.gif

Na jei būčiau galutinai mintyse susidėliojusi, kokia lentelė man pati pačiausia, greičiausiai jau būčiau ją susikūrusi blush2.gif , bet galiu pamėginti.

Labiausiai pasigendu lentelės apibendrinimo, t.y. kur žymėti, ar diena vaisinga, ar ne - šis dalykas visgi yra stebėjimų esmė ir turi būti įvardintas vienareikšmiškai, o ne svarstomas romantiškomis aplinkybėmis. (Jei pagal skirtingas taisykles (pvz. Doeringo taisyklei vietos nepalikta) interpretuoti galima ir vienaip, ir kitaip, tai irgi turėtų atsispindėti). Aš kadangi daugiau vadovaujuosi Kipliais, vaisingos fazės pabaigą žymiuosi raidėmis pagal jų siūlomas atitinkamas taisykles. Na o lytinius santykius manau prasmingiausia žymėtis gretimoje eilutėje.

Dar man asmeniškai nelabai prie širdies tas gleivių požymių gretinimas su "metų laikais" - gal ir vaizdu, bet kartu ir kelia pagundą žymėti ne taip, kaip yra, o kaip "turi būti" ir šiaip truputį painiava, kad po kelis kartus turi skaityti "pojūtis", "spalva" ir t.t. - žymiai greičiau būtų pildyti, jei šie vertinimo kriterijai būtų taip ir suskirstyti, o pabaigoje, kaip jau minėjau, aiškus apibendrinimas. Be to, būtinai atskirčiau išorinį ir vidinį gleivių vertinimą. Taip pat pridėčiau eilutę "tąsumas", nes tai bene objektyviausias gleivių požymis - galima vertinti cm.

Gleivių piko dieną ir tolesnę dienų numeraciją aiškumo dėlei norėtųsi kažkaip iškelti (ar pakartotinai žymėti) šalia grafiko.

Trukdžiams matuojant BT vienos eilutės gali ir nepakakti - kažkur reiktų žymėtis ir tikslų matavimo laiką, jei BT reikia pagal jį koreguoti (nors aišku galima kad ir virš grafiko).

Mm ir tepimui manau visiškai pakanka vienos eilutės, nes tai bet kuriuo atveju kraujavimas, tik skirtingo gausumo, ir šie požymiai niekada nepersidengs.

Kūno kalba. Čia suprantu, kad Horo lentelė pritaikyta būtent jai. Norint universalaus varianto, turbūt geriausia palikti tiesiog tuščių eilučių, kad pati moteris įsirašytų, kokius požymius ji seka, nes jų tikrai gali būti daugiau ir įvairesnių, o kažkas iš išvardintų punktų visai neaktualu. Be to, verta pasilikti vietos ir naujiems pastebėjimams.

Bet čia gal daugiau apie popierinį lentelės variantą. Kuriant elektroninį, ne mažiau svarbu labai gerai apgalvoti, kas konkrečiai bus žymima langeliuose. Pvz. mm langelyje verta išskirti gausų, vidutinį, silpną kraujavimą, aiškų tepimą ir vos įžiūrimą kraujo priemaišą gleivėse. Na bet čia gal elementaru - gleivių požymius kur kas labiau reikia apgalvoti. Viską standartizuoti manau sudėtinga, todėl reikia pasilikti galimybę pastaboms: pakeistas termometras ar matavimo būdas, laiko persukimas, liga ir pan. Šiaip kuriant lentelę sau geriausia peržiūrėti kuo daugiau esamų variantų ir išsirinkti tai, kas aktualu. (Angliškų variantų nesukėliau, bet galiu atsiųsti el. paštu, kiek turiu išsisaugojusi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 07 birželio 2011 - 12:07
Ir dar kuriant universalų variantą manau reikėtų didesnio temperatūrų skalių diapazono, bet jau į žemąją pusę.
Atsakyti
Kas naujesnio? Jau aš kokia grybukė jaučiuosi, bet viskas gerai, neturėjau nesaugių lytinių santykių tuo metu thumbup.gif Dar nėra taip buvę, jog šitaip skirtųsi gleivių, gimdos kaklelio ir temperatūros parodymai doh.gif
Tąsesnes gleives prie gimdos kaklelio pastebėjau 14CD. 15 CD - 20CD mačiau jau aiškiai vaisingo tipo tąsias gleives, plius gimdos kaklelis buvo atviras labai aukštai ir minkštas, žodžiu,man nė abejonės nekilo, kad vaisingos dienos. Paskutinė diena, kai mačiau nors kokių vaisingų gleivių buvo 21 CD. Tačiau niekaip nekilo man BT (laimei susimąsčiau matuoti šį ciklą thumbup.gif ). 22 CD nusileido ir užsivėrė ir sustangrėjo gimdos kakleli ir pradėjau stebėti aiškiaus tipo kremine gleives, jos nė kiek netąsios, bet įsivaizduokit BT kilimas įvyko 27 CD doh.gif Nuo 22 CD esu uždaru, kietu standžiu gimdos kakleliu unsure.gif ir kreminėmis gleivėmis. Net nežinau ką galvot doh.gif
Atsakyti
Horo, būtų įdomu pamatyti grafiką. smile.gif
Atsakyti
Horo, pas mane tas pats doh.gif 13cd paskutines vaisingos gleives, temp pakilimas 20cd. Absoliuciai neturiu supratimo, kada galejo ivykti ovuliacija, dziaugiuosi bent tuo, kad ji ivyko smile.gif Pries tai didziausias neatitikimas buvo 3 dienos, t.y. pakilimas 4ta diena po piko.
Atsakyti
Grafikaitis
user posted image
Werde, gal mus vasara taip paveikė doh.gif
Atsakyti
Merginos, ar gali vasaros karščiai klaidinti matuojant BT. t.y. ją pakelti kai kambary per šilta, arba atvirkščiai nuo pakilusios BT pabusti išpiltai prakaito?
Atsakyti
Nelabai į NŠP temą, bet gal kam bus įdomu - apie modifikuotą Billingso metodą, vadinamąjį Kreitono modelį. 4u.gif

Jis skirtas daugiau nevaisingumo gydymui bei moters lytinės sveikatos būklės įvertinimui (juo grindžiama NaProTechologija), bet esmė vis tiek vaisingumo pažinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 10 birželio 2011 - 13:17
QUOTE(Horo @ 2011 06 09, 23:11)
Grafikaitis

Koks keistas grafikas man atrodo... O kaip papildomi požymiai?
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 06 10, 13:14)
Merginos, ar gali vasaros karščiai klaidinti matuojant BT. t.y. ją pakelti kai kambary per šilta, arba atvirkščiai nuo pakilusios BT pabusti išpiltai prakaito?

Nuo toookių karščių karsta.gif manau gali būti visko...
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2011 06 10, 14:37)
Koks keistas grafikas man atrodo... O kaip papildomi požymiai?

Na, dabar tai aš jau visai tikra, kad nevaisingas metas, nes maudžia (.)(.) 4u.gif
Atsakyti