Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Lewisia @ 2011 03 13, 18:23)
Pirmąjį ciklą matavau iki 14 CD tai buvo pirmasis rytas kai pakilo temperatūra,sekantį rytą nebematavau nes susirgau gripu,bet mano manymu tai ir buvo ovuliaija nes 10CD buvo ovuliaciniai skausmai,pasirodė skaidrios gleivės.Bet kas keisčiausia 20CD vėl pasirodė itin skaidrios ir gausios gleivės kurios buvo 2 dienas.Argi gali būti antroji ovuliacija tokiu dideliu skirtumu?Anksčiau man irgi esą buvę tokių fokusų kai atrodo per tą ciklą 2 ar net 3 gleivių protrūkiai.[...]Įdomu,gal man ne vienai yra taip pasitaikę.

Man buvo keli ciklai, kai gleivės kelis kartus atsiranda, bet po pirmųjų gleivių temperatūra taip ir nepakildavo. Matyt dėl kažkokių priežasčių organizmas atidėdavo ovuliacija. Gal ir tau taip, ir ta pakilusi temperatūra dėl ligos buvo?..

Jau labai seniai koks grafikėlis buvo temoje, tai keliu savąjį:
user posted image

Nuo 23 CD pradėjau sirguliuoti, bet jau iki tol matyti gan aiškus pakilimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 13 kovo 2011 - 18:26
QUOTE(Lewisia @ 2011 03 13, 18:23)
Sveikutės,man bus šis antras ciklas kai matuosiu BT.Pirmąjį ciklą matavau iki 14 CD tai buvo pirmasis rytas kai pakilo temperatūra,sekantį rytą nebematavau nes susirgau gripu,bet mano manymu tai ir buvo ovuliaija nes 10CD buvo ovuliaciniai skausmai,pasirodė skaidrios gleivės.Bet kas keisčiausia 20CD vėl pasirodė itin skaidrios ir gausios gleivės kurios buvo 2 dienas.Argi gali būti antroji ovuliacija tokiu dideliu skirtumu?Anksčiau man irgi esą buvę tokių fokusų kai atrodo per tą ciklą 2 ar net 3 gleivių protrūkiai.Aš ir ginekologei esu sakiusi kad dažnos gleivės sakiau gal koks uždegimas,ėmė tepinėlį bet nieko nerado.Gaila kad nematavau viso ciklo temperatūrą būčiau mačiusi kas ir kaip.Įdomu,gal man ne vienai yra taip pasitaikę.Na žiūrėsiu kaip bus man su šiuo ciklu g.gif

Antroji ovuliacija tokiu dideliu laiko skirtumu būti tikrai negali. Jei vaisingo tipo gleivės atsiranda ir išnyksta keletą kartų, labiausiai tikėtina, kad O įvyksta po paskutiniojo gleivių piko, o tokie ciklai būna nestandartiniai, užsitęsę. Kita vertus, po ovuliacijos būna dar vienas, plg. labai nedidelis, estrogenų koncentracijos padidėjimas (pagrindinis pikas, kaip žinia, būna prieš pat ovuliaciją), dėl kurio kartais gali vėl atsirasti vaisingo tipo gleivių, tik, anot Kiplių, tai paprastai trunka vieną dieną (gal įmanoma, kad ir porą - nežinau g.gif ). Jie leidžia to požymio arba visai nepaisyti, arba dėl šventos ramybės susilaikyti nuo lytinių santykių tą vieną dieną.

Prie to paties turbūt paminėtina, kad vaisingo tipo gleivių taip pat gali atsirasti 1-2 dienas prieš mmm (čia jau bene klasikinis atvejis).

Dar vienas galimas dalykas - vaisingo tipo gleives imituoja vyriški "likučiai"...
Atsakyti
Man buvo keli ciklai, kai gleivės kelis kartus atsiranda, bet po pirmųjų gleivių temperatūra taip ir nepakildavo. Matyt dėl kažkokių priežasčių organizmas atidėdavo ovuliacija. Gal ir tau taip, ir ta pakilusi temperatūra dėl ligos buvo?..

Taip,galima manyti kad temperatūra buvo užkilusi dėl ligos,bet gi tokie buvo aiškūs ovuliaciniai skausmai(aš juos visuomet daugiau ar mažiau jaučiu) net gleivės pradžioj buvo su kraujo priemaiša(visa tai reiškia ,kad kiaušinelis jau išėjęs,ar aš teisingai suprantu?),tikrai pamaniau jog tikrai įvyko O.Nors kita vertus mano ciklai ilgi 32 d.reguliarūs,kaip ir būtų per anksti ovuliacijai .Tačiau galima manyti kad kartais įvyksta ir anksti, nes pasimylėjus 9 Cd pastojau su trečiuoju.
Dar vienas galimas dalykas - vaisingo tipo gleives imituoja vyriški "likučiai"...

Mano atveju,nebuvo mylėtasi beveik visas ciklas blush2.gif tik prieš mėnesines.Na toliau matuosiu temperatūrą prie to paties reikės labiau išstudijuoti literatūrą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 03 11, 11:13)
Bet jei aš teisingai prisimenu, trečiasis jūsų vaikelis pasibeldė ne dėl to, kad neteisingai interpretavai gleivių požymius, o kad jau taikei kalendorinę taisyklę, bet neatsižvelgdama į ciklo ilgių statistiką iki gimdymo (po gimdymo, kaip žinia, ciklai pailgėja ir palaipsniui grįžta prie įprasto ilgio).

Šiuo metu Tau reikėtų nusistatyti savo pagrindinį nevaisingumo modelį (tam reikalingi bent 14 dienų užrašai).

Teisingai supratai ir gerai prisimeni 4u.gif

O su tuo PNM nelabai aišku, jei per 14d. pasikeičia kažkas gleivėse, laukti kol nusistovės ir vėl 14d?

Ar Kipliai tik anglų k?
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 03 14, 15:23)
O su tuo PNM nelabai aišku, jei per 14d. pasikeičia kažkas gleivėse, laukti kol nusistovės ir vėl 14d?

Ar Kipliai tik anglų k?

Jei kažkas pasikeičia ir tas pasikeitimas išlieka pastovus 14 dienų, jį ir galima laikyti tuo PNM. Nors man asmeniškai jo taip ir nepavyko nusistatyti - gal pergriežtai vertinau.

Na o Kipliai taip - tik anglų kalba.
Atsakyti
Smalsute, o kazi negalima ten parasyt jiems i ta puslapi? Cia Kiplius turiu omeny. Ir tiesiog paklaust, ar butu galima daryt manualo vertima. g.gif Kaip suprantu, ten pelno nesiekianti organizacija, galu gale galima kazkiek jiem ir paaukoti.

O ano teksto vertima as padarysiu tikiuosi iki kitos temos smile.gif

Na ir truputi pasiskusiu.....ne visai i tema....jau kuris laikas per kiekvienas mmm be proto skauda galva, mano spejimas, kad tas vyksta del tamponu naudojimo, nes kai nenaudoju ir skausmo nebuna, na bent jau seniau taip buvo. Kadangi iklotu nepernesu, tai kankinuosi su tamponais. Bet siandien prie galvos skausmo dar prisidejo ir svaigimas, ejau namo is mokyklos ir turejau pastovet prie medzio pora minuciu, nes viskas taip sukosi, kad galvojau zingni zengsiu ir nugriusiu. Nezinau, ar cia tikrai su tamponais susije, bet nusprendziau, kad mesiu as juos lauk ir dabar galvoju bandyt taurele. Prisiskaiciau tiek geru atsiliepimu, kad beliko tik nusipirkt ir bandyt smile.gif bet truputi bijau, kad jei man organizmas maistauja del tamponu, kazi ar nebus tas pats su taurele..... g.gif jauciu nei vienai taip nebuvo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 03 14, 17:39)
Na ir truputi pasiskusiu.....ne visai i tema....jau kuris laikas per kiekvienas mmm be proto skauda galva, mano spejimas, kad tas vyksta del tamponu naudojimo, nes kai nenaudoju ir skausmo nebuna, na bent jau seniau taip buvo. Kadangi iklotu nepernesu, tai kankinuosi su tamponais. Bet siandien prie galvos skausmo dar prisidejo ir svaigimas, ejau namo is mokyklos ir turejau pastovet prie medzio pora minuciu, nes viskas taip sukosi, kad galvojau zingni zengsiu ir nugriusiu. Nezinau, ar cia tikrai su tamponais susije, bet nusprendziau, kad mesiu as juos lauk ir dabar galvoju bandyt taurele. Prisiskaiciau tiek geru atsiliepimu, kad beliko tik nusipirkt ir bandyt smile.gif bet truputi bijau, kad jei man organizmas maistauja del tamponu, kazi ar nebus tas pats su taurele.....  g.gif jauciu nei vienai taip nebuvo... doh.gif

nezinau kaip ten is tikruju yra. Bet man naudojant ne tamponus, taip pat buvo galvos skausmai, svaigimas ir silpnumas. Visada sakiau aj, taip turi buti. Netycia aptikau, jog tai dingtu jei gersiu daug gryno vandens. Ir ka, tikrai, pradejus gerti normalu vandens kieki per diena, viskas praejo, jokiu skausmu mirksiukas.gif Taip pat artejant dienoms, kelias dienas pries jokios kavos ir alkoholio thumbup.gif Bet cia tik mano nuomone kaip man buvo. nors girdejau blogu dalyku apie tuos tamponus..
Atsakyti
Nezinau, ar cia tikrai su tamponais susije, bet nusprendziau, kad mesiu as juos lauk ir dabar galvoju bandyt taurele. Prisiskaiciau tiek geru atsiliepimu, kad beliko tik nusipirkt ir bandyt smile.gif bet truputi bijau, kad jei man organizmas maistauja del tamponu, kazi ar nebus tas pats su taurele..... g.gif jauciu nei vienai taip nebuvo... doh.gif

Man irgi panašus tamponų poveikis būdavo,seniai jų nebenaudoju,pradėjau naudoti daugkartinius įklotus-labai patogu ir komfortiška ir smagu thumbup.gif
Taurelę taip pat noriu užsisakyt tik kol kas sulaiko lygiai tokios pačios dvejonės-o jei netiks taip pat,kaip ir tamponai..Nors nuojauta šnabžda,kad būtų geriau nei su tamponais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 14 kovo 2011 - 20:56
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 03 13, 16:40)
Žinoma pamenam mirksiukas.gif ir laukiam sugrįžtant. 4u.gif Tikrai labai greitai bėga tas laikas - tuoj ir savo mažuliuką (mažuliukę?) supsi ant rankų. wub.gif

Tikrai greitai tas laikas prabėgo ir jau neužilgo parsikraustysiu pas jumi ax.gif Dabar belieka sulaukti to stebukliuko wub.gif
Atsakyti
Aciu, mergaites, kad pasidalinot 4u.gif 4u.gif Bent jau smagu, kad ne man vienai tokios nesamones darosi. Bucki, labai gera ideja mestelejai, is tikruju gali but ir man skysciu trukumas, na vienu zodziu siandien maukiu vandeni visa diena biggrin.gif ziuresim, kas gausis biggrin.gif

Suri kata, wub.gif
Atsakyti
Man tai visuomet 1d. prieš mėnesines skauda galvą.Man yra nustatyta migrena susijusi su menstruacijom.O jau įpusėjus mėnesinėms prasideda galvos svaigimai dėl prarasto kiekio kraujo.Mano mėnesinės ilgos 7d.ir gausios pati esu smulkutė,nenuostabu kad ir galva ima suktis. mmm metu moterims patariama gerti geležį ,bet geležies mano organizmas netoleruoja todėl geriu dilgelių arbatą, valgau raudoną mėsą situacija žymiai geresnė.Gal ir Jums paprasčiausiai ne tamponai kalti,pabandykit valgyti daug geležies turinčių produktų.

Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2011 03 12, 09:05)
Ar man vaidenasi, ar kovo pabaigoje bus įvedamas vasaros laikas?  g.gif Kadangi pradedu naują ciklą, tai kovo pabaigoje kaip tik turėtų būti ovuliacija... Taigi, jau dabar reikėtų pagalvoti apie matavimo laiko pareguliavimą. mastau.gif

Galima iš anksto pradėti matuoti naujuoju laiku, nereikės tada koreguoti. smile.gif
Atsakyti