Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Ramera @ 2011 05 28, 23:58)
Šiek tiek paskaitinėjau, tai žinau tiek: stebėti reikia tuo pačiu dienos metu, nes GK keičiasi priklausomai nuo paros meto. Prieš ovuliaciją ir jai praėjus GK turėtų būti kaip nosies galiukas, kietas ir nelabai aukštai. Ovuliacijos metu GK suminkštėja, šiek tiek prasiveria ir pakyla aukščiau. Ar nieko nesupainiojau?

Nesupainiojai smile.gif (tik nėra viskas taip staigu - atsivėrė O dieną ir užsivėrė, kitimai labai palaipsniai).

Dar vertėtų atkreipti dėmesį į du dalykus, kada GK vertinti nepatartina:

1) ankstyvą rytą (nakties miego metu padidėja gimdą palaikančių raumenų tonusas, todėl GK bus kiek aukščiau),
2) po pasituštinimo (GK gali daugiau prasiverti).

GK vertinamas 1 arba 2 kartus per dieną. Jei kyla įtarimų, kad gali jo nepasiekti, geriau pasirinkti vėlesnį dienos metą (pvz. vėlų vakarą ir/arba popietę).

Mokytis patariama pradėti liuteininės fazės metu - tuomet GK požymiai aiškiai nevaisingo tipo, o ir pasiekti GK lengviau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 29 gegužės 2011 - 13:51
QUOTE(Horo @ 2011 05 27, 10:26)
Gryna, nieko sau console.gif  teks ieškotis kitos gydytojos, nes ši akivaizdžiai nekompetetinga 4u.gif

na taip smile.gif jei nesurasiu draugiškos nšp, tai norėčiau bent atviros naujovėms ir gerbiančios kitų nuomonę. Gal kas turi pasiūlymų? 4u.gif

QUOTE(pievu_kamane @ 2011 05 28, 04:05)
blink.gif  kur tokią ginę sutikai? Baisu būtų užsišokti ant tokios..

Antakalnio poliklinika, R. Giliasevičienė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 29 gegužės 2011 - 21:22
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 28, 04:33)
Aš tai manau, kad jei nežinai ginekologės požiūrio į NŠP, geriau tos temos ir vengti vardan savo nesugadintos nuotaikos, nes ant tokios užsišokti tikimybė nemaža.

Na, o man norėtųsi lankytis pas gydytoją, su kuria galėčiau aptarti savo intymius reikalus be asmeniškumų ir gauti reikalingus atsakymus į man kylančius klausimus. Nebūtinai prašyčiau konsultacijos nšp tema mirksiukas.gif

P.S. merginos, ačiū už nuorodą į BCP svetainę!!! Nerealu, kaip anksčiau nepastebėjau.
Gražaus vakaro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 05 29, 22:38)
Na, o man norėtųsi lankytis pas gydytoją, su kuria galėčiau aptarti savo intymius reikalus be asmeniškumų ir gauti reikalingus atsakymus į man kylančius klausimus. Nebūtinai prašyčiau konsultacijos nšp tema  mirksiukas.gif

P.S. merginos, ačiū už nuorodą į BCP svetainę!!! Nerealu, kaip anksčiau nepastebėjau.
Gražaus vakaro 4u.gif

Labai prašom 4u.gif Man irgi atrodo nereali idėja ir smagu, kad atsiranda drąsių žmonių galinčių pasidalinti tokiais intymiais dalykais vardan švietimo 4u.gif
Atsakyti
Merginos, šiaip esu iš tų žmonių, kurie mažai klausinėja, nes greit viską ir taip supranta, bet dabar man iš kilo klausimas - nesuprantu, ar mano stebimos gleivės yra vaisingo tipo ar kažkas negerai.
Apie viską nuo pradžių: po 1,5 m vartojimo mečiau gerti KT, buvo kraujavimas, po jo kelias dienas žvakutėmis gydžiausi nepageidaujamus "gyventojus", dar kelias dienas stebėjau nedidelį kiekį tirštų, baltų, neskaidrių, netąsių gleivių ir vėl tęsiau gydymą žvakutėmis. Pabaigiau gydymą penktadienį. Vakar ir šiandien antroj dienos pusėj pasirodė gleivės: skaidrios, tąsios, slidžios ir tokios gana tirštos, na, rimtai kaip kiaušinio baltymas, kur arčiau trynio būna. Ir jų, sakyčiau, daug - išorėj perbraukus tualetiniu popieriumi iš vidaus išsitraukė didelis vientisas gumulas. Kiek prisimenu, prieš KT vaisingu laikotarpiu (nestebėjau specialiai, tik tiek kiek kiekviena moteris gali pastebėt lankydamasi tualete ir prausdamasi) būdavo skaidrios, tąsios, slidžios ir ganėtinai vandeningos, o šitos kaip su želatina unsure.gif jei bus aiškiau, dar galiu paminėti, kad šiandien būtų 21cd, jei pirma kraujavimo dieną laikyti pirma ciklo diena (tai matyt klaidinga daryt, nes tas kraujavimas juk nėra mėnesinės), iki KT trumpiausias ciklas buvo 26 dienos, įprastas ~32 dienas smile.gif
Gal kuri galėtų bent truputį pakomentuoti ar tos gleivės normalios ar reikia susirūpinti, nes jų pasirodo tikrai neįprastai daug mano akims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 29, 23:45)
Merginos, šiaip esu iš tų žmonių, kurie mažai klausinėja, nes greit viską ir taip supranta, bet dabar man iš kilo klausimas - nesuprantu, ar mano stebimos gleivės yra vaisingo tipo ar kažkas negerai.
Apie viską nuo pradžių: po 1,5 m vartojimo mečiau gerti KT, buvo kraujavimas, po jo kelias dienas žvakutėmis gydžiausi nepageidaujamus "gyventojus", dar kelias dienas stebėjau nedidelį kiekį tirštų, baltų, neskaidrių, netąsių gleivių ir vėl tęsiau gydymą žvakutėmis. Pabaigiau gydymą penktadienį. Vakar ir šiandien antroj dienos pusėj pasirodė gleivės: skaidrios, tąsios, slidžios ir tokios gana tirštos, na, rimtai kaip kiaušinio baltymas, kur arčiau trynio būna. Ir jų, sakyčiau, daug - išorėj perbraukus tualetiniu popieriumi iš vidaus išsitraukė didelis vientisas gumulas. Kiek prisimenu, prieš KT vaisingu laikotarpiu (nestebėjau specialiai, tik tiek kiek kiekviena moteris gali pastebėt lankydamasi tualete ir prausdamasi) būdavo skaidrios, tąsios, slidžios ir ganėtinai vandeningos, o šitos kaip su želatina  unsure.gif jei bus aiškiau, dar galiu paminėti, kad šiandien būtų 21cd, jei pirma kraujavimo dieną laikyti pirma ciklo diena (tai matyt klaidinga daryt, nes tas kraujavimas juk nėra mėnesinės), iki KT trumpiausias ciklas buvo 26 dienos, įprastas ~32 dienas smile.gif
Gal kuri galėtų bent truputį pakomentuoti ar tos gleivės normalios ar reikia susirūpinti, nes jų pasirodo tikrai neįprastai daug mano akims  smile.gif

Gali internete pažiūrėti kaip atrodo vaisingosios gleivės. Paieškos sistemos langelyje turėtum surinkti "fertile mucus". Kitas patarimas būtų kruopčiai matuoti BT, ji turėtų pakilti po to, kai paskutinį kartą pastebėsi vaisingąsias gleives, jei tos gleivės iš tiesų buvo vaisingos, kas mano nuomone labai tikėtina Tavo atveju, jog taip ir yra. Raideles bloge radau, kad vaisingųjų gleivių gali būti iki 60mg per dieną. Tai manau, kad viskas normalu.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 29, 23:04)
Labai prašom 4u.gif Man irgi atrodo nereali idėja ir smagu, kad atsiranda drąsių žmonių galinčių pasidalinti tokiais intymiais dalykais vardan švietimo 4u.gif

Idėja kaip idėja - jei čia taikoma man (o niekas daugiau tos svetainės lyg ir nekritikavo), aš ne tai turėjau omenyje. Prieš giriant svetainę reiktų ir šaltiniais pasidomėti, o jie ten, švelniai tariant, kraštutinai feministiniai. Štai Gryna norėtų intymius klausimus aptarinėti su gydytoju, bet net nesusimąsto, kaip tai žemina moterį... biggrin.gif Į ginekologą save gerbianti moteris kreiptis turėtų tada, kai jau diagnozuojasi sau kokį GK vėžį, o iki tol laisvalaikiu žaisti ginekologę gali juk ir pati arba su draugėmis. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 29, 23:45)
Gal kuri galėtų bent truputį pakomentuoti ar tos gleivės normalios ar reikia susirūpinti, nes jų pasirodo tikrai neįprastai daug mano akims  smile.gif

Manyčiau, kad panikuoti kol kas nėra reikalo - nutraukus KT vartojimą visko gali pasitaikyti, juk dar nė pirmųjų mm nebuvo. O pagal aprašymą nieko baisaus - ne kiekvieną ciklą gleivių kiekis būna vienodas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 30 gegužės 2011 - 09:31
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 27, 18:27)
Kraupu... verysad.gif

Gal kuri jau atradote Vilniuje kokią "NŠP draugišką" ginekologę?

http://www.pincetas....y...eti&id=4127
Diva Jakuboniene
Ji kartu dirba ir kaip homeopate
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 30, 09:56)
Idėja kaip idėja - jei čia taikoma man (o niekas daugiau tos svetainės lyg ir nekritikavo), aš ne tai turėjau omenyje. Prieš giriant svetainę reiktų ir šaltiniais pasidomėti, o jie ten, švelniai tariant, kraštutinai feministiniai. Štai Gryna norėtų intymius klausimus aptarinėti su gydytoju, bet net nesusimąsto, kaip tai žemina moterį... biggrin.gif Į ginekologą save gerbianti moteris kreiptis turėtų tada, kai jau diagnozuojasi sau kokį GK vėžį, o iki tol laisvalaikiu žaisti ginekologę gali juk ir pati arba su draugėmis. doh.gif

Ne, ne Tau, bet tiesiog idėja thumbup.gif Bet aš niekur nerandu tų kraštutinių feministų. Kur Tu radai tuos šaltinius? Net įdomu pasidarė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 05 30, 10:12)
http://www.pincetas....y...eti&id=4127
Diva Jakuboniene
Ji kartu dirba ir kaip homeopate

O ji NŠP ir propaguoja, gali pakonsultuoti NŠP klausimais, ar tik nepuola piršti KT? g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 30, 15:39)
O ji NŠP ir propaguoja, gali pakonsultuoti NŠP klausimais, ar tik nepuola piršti KT? g.gif

Kiek as susiduriau is homeopatijos puses,tai ji yra surinkusi pavyzdziu kaip kontraceptines priemones kenkia ir pan., bet kaip pas ginekologe nesu ejusi, taciau jos gydymo metodai kas liecia nevaisingumus ir pan labiau linke i homeopatijos gydymo budus, kas is to iseina, turetu ir pakonsultuoti del NSP.
Bet cia mano spejimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 30, 13:51)
Ne, ne Tau, bet tiesiog idėja  thumbup.gif Bet aš niekur nerandu tų kraštutinių feministų. Kur Tu radai tuos šaltinius? Net įdomu pasidarė 4u.gif

Neturiu išsirinkusi "perliukų", bet kai werde pasidalino šia nuoroda, gan rimtai su ta rašliava pažindinaus - feministinė ideologija šviečiasi kiaurai ir ne kažkur tarp kitko, o nuo pat pirmųjų nuorodų. Beje ir šioje temoje kažkas iš praeivių klausė apie makšties skėtiklius ir veidrodžius - juokas juokais, bet kažkam kažkokiu būdu tokie marazmai matyt siejasi ir su NŠP.
Atsakyti