QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 28, 19:00)
Sveika
Ciklo nereguliarumas nėra kontraindikacija taikyti NŠP. Nežinau kiek teko domėtis, bet kalendorinis metodas - tik nedidelė pagalbinė simptoterminio metodo sudedamoji dalis. Patogiau, jei ciklas reguliarus, bet jei ne - irgi ne
svieto pabaiga.
Jei praėjusį ciklą nematavai BT ir neužfiksavai jos pakilimo, vaisingu laikotarpiu reikia laikyti visą laiką iki užfiksuosi sekantį BT pakilimą (t.y. ankstyvoji nevaisingoji fazė deja "iškrenta"), nes dabartinis kraujavimas (dar gi taip įtartinai paankstėjęs) gali būti "netikrosios mm", taigi pastoti galima ir iškart po jų, ir net per jas.
Kita vertus, jei kol kas dar išvis nebandei stebėti gleivių, pirmuosius kelis mėn., kol mokysies, patariama lytiniams santykiams naudoti tik vėlyvąją nevaisingąją fazę, o pirmoje ciklo pusėje geriau būtų susilaikyti, nes
barjerinė kontracepcija gali pernelyg trukdyti vertinimui.
P.S. O pirmasis kartas išvengiamas visada.
Bet nebūtinai trukdys
manau, kad jei jau mylimasi pirmoje ciklo dalyje, labai svarbu vertinti gimdos kaklelio padėties, kietumo, atsivėrimo kitimą, nes tai ir bus pati svarbiausia informacija. Tarkim, mes nesusilaikom pirmoje ciklo dalyje, ir vien pagal gleives susekti kas vyksta, pavyksta, bet kartais būna šiokių tokių dvejonių, o kai prisideda gimdos kaklelio vertinimas, viskas labai
iš karto viskas aiškiau.
O dabar papasakosiu savo nuotykius. Žodžiu, šį ciklą sumąsčiau labiau patyrinėti, kaip siejasi man tas mane iš proto vedantis (.)(.) skausmas prieš mėnesines ir BT kitimas, ar iš tiesų viskas kaip buvę: kad dar nepamačius BT kilimo, jau jaučiu, kad mano krūtinė suregavo į įvykusią ovuliaciją. Taigi susiradau termometrą, porą kartų pamatavau ir jis dingo
išieškojau visus namus, vis dėlto vaikai maži, o termometras gyvsidabrio
bet jo niekur nebuvo. Galiausiai visa pikta nusipirkau naują su gyvsidabrio pakaitalu, bet BT matuoti taip ir nepavyko, nes beslaugydama savo mažiukus apsikrėčiau nuo jų ir pakilo man temperatūra, kaip tyčia tai sutapo su vaisingomis dienomis, žodžiu, eksperimentas nepasisekė
Tai šiandien vyras termometrą rado... skalbimo mašinoje tarp šlapių skalbinių, rodantį 40,3C
tai laimė, kad neskalbiau aukštesnėje temperatūroje
matyt, Vilius įmetė