Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(pievu_kamane @ 2011 05 28, 16:05)
blink.gif  kur tokią ginę sutikai? Baisu būtų užsišokti ant tokios..

Aš tai manau, kad jei nežinai ginekologės požiūrio į NŠP, geriau tos temos ir vengti vardan savo nesugadintos nuotaikos, nes ant tokios užsišokti tikimybė nemaža. "Ačiū, KT recepto nereikia", o jei pradėtų sklaidytis apie abortus blink.gif , ramiai pasiūlyti laikytis profesinės etikos beigi atsisveikinti visiems laikams. Visokie įrodinėjimai, kad NŠP tikrai veiksmingas - galvos daužymas į sieną (ypač jei jau turi akivaizdžių "nesėkmių" - vaikų doh.gif ), nes farmacinių kompanijų agentai gi sako kitaip...

Ai, aš persilpnų nervų tokioms temoms. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš su klausimu...
Kolkas kiek domėjausi NŠP, man atrodė pakankamai priimtinas metodas. Tik dabar ištiko netikėta situacija.
Esu jau ne paauglė, ciklas visuomet buvo reguliarus kaip laikrodukas. O dabar ėmiau staiga ir susirgau 10 dienų per anksti.
Ar dar vis įmanoma nustatyti vaisingas dienas?
Neišvengiamai ant dienų turi įvykti labai jau ilgai lauktas pirmasis kartas, teks ir kitą priemonę pasitelkti, bet dėl šventos ramybės noriu pasidomėti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(AsIrVelCia @ 2011 05 28, 17:49)
Esu jau ne paauglė, ciklas visuomet buvo reguliarus kaip laikrodukas. O dabar ėmiau staiga ir susirgau 10 dienų per anksti.
Ar dar vis įmanoma nustatyti vaisingas dienas?

Neišvengiamai ant dienų turi įvykti labai jau ilgai lauktas pirmasis kartas, teks ir kitą priemonę pasitelkti, bet dėl šventos ramybės noriu pasidomėti... g.gif

Sveika 4u.gif

Ciklo nereguliarumas nėra kontraindikacija taikyti NŠP. Nežinau kiek teko domėtis, bet kalendorinis metodas - tik nedidelė pagalbinė simptoterminio metodo sudedamoji dalis. Patogiau, jei ciklas reguliarus, bet jei ne - irgi ne svieto pabaiga.

Jei praėjusį ciklą nematavai BT ir neužfiksavai jos pakilimo, vaisingu laikotarpiu reikia laikyti visą laiką iki užfiksuosi sekantį BT pakilimą (t.y. ankstyvoji nevaisingoji fazė deja "iškrenta"), nes dabartinis kraujavimas (dar gi taip įtartinai paankstėjęs) gali būti "netikrosios mm", taigi pastoti galima ir iškart po jų, ir net per jas.

Kita vertus, jei kol kas dar išvis nebandei stebėti gleivių, pirmuosius kelis mėn., kol mokysies, patariama lytiniams santykiams naudoti tik vėlyvąją nevaisingąją fazę, o pirmoje ciklo pusėje geriau būtų susilaikyti, nes barjerinė kontracepcija gali pernelyg trukdyti vertinimui.

P.S. O pirmasis kartas išvengiamas visada. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 28 gegužės 2011 - 18:02
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 28, 19:00)
Sveika 4u.gif

Ciklo nereguliarumas nėra kontraindikacija taikyti NŠP. Nežinau kiek teko domėtis, bet kalendorinis metodas - tik nedidelė pagalbinė simptoterminio metodo sudedamoji dalis. Patogiau, jei ciklas reguliarus, bet jei ne - irgi ne svieto pabaiga.

Jei praėjusį ciklą nematavai BT ir neužfiksavai jos pakilimo, vaisingu laikotarpiu reikia laikyti visą laiką iki užfiksuosi sekantį BT pakilimą (t.y. ankstyvoji nevaisingoji fazė deja "iškrenta"), nes dabartinis kraujavimas (dar gi taip įtartinai paankstėjęs) gali būti "netikrosios mm", taigi pastoti galima ir iškart po jų, ir net per jas.

Kita vertus, jei kol kas dar išvis nebandei stebėti gleivių, pirmuosius kelis mėn., kol mokysies, patariama lytiniams santykiams naudoti tik vėlyvąją nevaisingąją fazę, o pirmoje ciklo pusėje geriau būtų susilaikyti, nes barjerinė kontracepcija gali pernelyg trukdyti vertinimui.
P.S. O pirmasis kartas išvengiamas visada. mirksiukas.gif

Bet nebūtinai trukdys mirksiukas.gif manau, kad jei jau mylimasi pirmoje ciklo dalyje, labai svarbu vertinti gimdos kaklelio padėties, kietumo, atsivėrimo kitimą, nes tai ir bus pati svarbiausia informacija. Tarkim, mes nesusilaikom pirmoje ciklo dalyje, ir vien pagal gleives susekti kas vyksta, pavyksta, bet kartais būna šiokių tokių dvejonių, o kai prisideda gimdos kaklelio vertinimas, viskas labai thumbup.gif iš karto viskas aiškiau.
O dabar papasakosiu savo nuotykius. Žodžiu, šį ciklą sumąsčiau labiau patyrinėti, kaip siejasi man tas mane iš proto vedantis (.)(.) skausmas prieš mėnesines ir BT kitimas, ar iš tiesų viskas kaip buvę: kad dar nepamačius BT kilimo, jau jaučiu, kad mano krūtinė suregavo į įvykusią ovuliaciją. Taigi susiradau termometrą, porą kartų pamatavau ir jis dingo doh.gif išieškojau visus namus, vis dėlto vaikai maži, o termometras gyvsidabrio unsure.gif bet jo niekur nebuvo. Galiausiai visa pikta nusipirkau naują su gyvsidabrio pakaitalu, bet BT matuoti taip ir nepavyko, nes beslaugydama savo mažiukus apsikrėčiau nuo jų ir pakilo man temperatūra, kaip tyčia tai sutapo su vaisingomis dienomis, žodžiu, eksperimentas nepasisekė 4u.gif Tai šiandien vyras termometrą rado... skalbimo mašinoje tarp šlapių skalbinių, rodantį 40,3C lotuliukas.gif tai laimė, kad neskalbiau aukštesnėje temperatūroje thumbup.gif matyt, Vilius įmetė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 28, 23:17)
Bet nebūtinai trukdys mirksiukas.gif manau, kad jei jau mylimasi pirmoje ciklo dalyje, labai svarbu vertinti gimdos kaklelio padėties, kietumo, atsivėrimo kitimą, nes tai ir bus pati svarbiausia informacija. Tarkim, mes nesusilaikom pirmoje ciklo dalyje, ir vien pagal gleives susekti kas vyksta, pavyksta, bet kartais būna šiokių tokių dvejonių, o kai prisideda gimdos kaklelio vertinimas, viskas labai  thumbup.gif iš karto viskas aiškiau.

Nemanau, kad didelis procentas moterų, tik pradedančių mokytis NŠP (ar tuo labiau - dar negyvenančių lytinio gyvenimo), vertina ir GK, o išmokti atskirti GK požymius irgi reikia ne vieno mėnesio. Be to, lytiniai santykiai GK požymius taipogi keičia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 28 gegužės 2011 - 22:40
Kadangi užėjo kalba apie gimdos kaklelį, gal galėtumėte duoti patarimų norinčioms pradėti jį stebėti? 4u.gif Vaisingumo pažinimo metodus jau virš metų naudoju, o GK stebėti niekad nebandžiau, norėčiau bent susipažinti.

Šiek tiek paskaitinėjau, tai žinau tiek: stebėti reikia tuo pačiu dienos metu, nes GK keičiasi priklausomai nuo paros meto. Prieš ovuliaciją ir jai praėjus GK turėtų būti kaip nosies galiukas, kietas ir nelabai aukštai. Ovuliacijos metu GK suminkštėja, šiek tiek prasiveria ir pakyla aukščiau. Ar nieko nesupainiojau?

Dar turiu kvailą klausimą, kurioje pusėje to GK ieškoti? ax.gif Ta prasme kai įkiši pirštą, tai jis (GK) bus pilvo ar nugaros pusėje?

Ir ar gali būti, kad gimdos kaklelis gan aukštai net ir ne ovuliacijos metu ir jį bus sunku pasiekti? Šito klausiu, nes aš naudoju menstruacinę taurelę, jos ilgis kokie 5 cm ir aš gan giliai ją dedu, o ji vis tiek lieka po gimdos kakleliu (kitaip prabėgtų).
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2011 05 28, 23:58)
Kadangi užėjo kalba apie gimdos kaklelį, gal galėtumėte duoti patarimų norinčioms pradėti jį stebėti?  4u.gif Vaisingumo pažinimo metodus jau virš metų naudoju, o GK stebėti niekad nebandžiau, norėčiau bent susipažinti.

Šiek tiek paskaitinėjau, tai žinau tiek: stebėti reikia tuo pačiu dienos metu, nes GK keičiasi priklausomai nuo paros meto. Prieš ovuliaciją ir jai praėjus GK turėtų būti kaip nosies galiukas, kietas ir nelabai aukštai. Ovuliacijos metu GK suminkštėja, šiek tiek prasiveria ir pakyla aukščiau. Ar nieko nesupainiojau?

Dar turiu kvailą klausimą, kurioje pusėje to GK ieškoti?  ax.gif Ta prasme kai įkiši pirštą, tai jis (GK) bus pilvo ar nugaros pusėje?

Ir ar gali būti, kad gimdos kaklelis gan aukštai net ir ne ovuliacijos metu ir jį bus sunku pasiekti? Šito klausiu, nes aš naudoju menstruacinę taurelę, jos ilgis kokie 5 cm ir aš gan giliai ją dedu, o ji vis tiek lieka po gimdos kakleliu (kitaip prabėgtų).

Ne ovuliacijos metu, o vaisingomis dienomis 4u.gif Man irgi jį būna sunkoka pasiekti, nors esu jau dviejų pipirų mama, bet visgi treniruotės daro savo blush2.gif Reikia pasirinkti tinkamą pozą pasiekimui, man pačiai patogiausia tupint, atrėmus nugarą į sieną, dubenį pastūmus pirmyn, man kitaip nepasiekiu vaisingų dienų metu blush2.gif Gimdos kaklelis yra pačiame makšties viršuje. Čia galite pažiūrėti kaip jis atrodo, bus lengviau suprasti kur ieškot mirksiukas.gif www.beautifulcervix.com
P.S. dar stebint, prieš tai reikėtų nusiplauti rankas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 29, 00:30)
Čia galite pažiūrėti kaip jis atrodo, bus lengviau suprasti kur ieškot mirksiukas.gif www.beautifulcervix.com

Manau galima būtų šią nuorodą ir į pirmą temos puslapį įdėti. Tikrai šiek tiek paaiškėjo, kas ir kaip, o ir gleivės labai gerai matosi. Tik man labai jau mažas tas skirtumas atrodo vaisingomis ir nevaisingomis dienomis...
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2011 05 29, 08:31)
Manau galima būtų šią nuorodą ir į pirmą temos puslapį įdėti. Tikrai šiek tiek paaiškėjo, kas ir kaip, o ir gleivės labai gerai matosi. Tik man labai jau mažas tas skirtumas atrodo vaisingomis ir nevaisingomis dienomis...

Yra įdėta biggrin.gif
Aš taip pat vaisingomis dienomis gk dažnai nepasiekiu. Gk stebėt reikia įprast, iš pirmo ciklo tikrai sunku pastebėt dėsningumus, bet po kiek laiko pradedi skirt smile.gif Dar kiek pastebėjau, gk nebūna toks pats kiekvieną ciklą, kartais aukščiau, kartais žemiau.

O aš ateinu pasiguost, kad prapuolė mano pagrindinis ovuliacijos rodiklis doh.gif Nuo tada kai pradėjau save stebėti, ovuliacijos metu visada mausdavo šoną ir taip gana stipriai, taip kad gleivės ir temperatūra buvo tik patvirtinimui. Bet vat kažkodėl praeitą ciklą ir šį visiškai nieko nejaučiu ir buvo labai netikėta, kai vakar užtikau jau nevaisingas gleives, o temp dar ir šiandien nepakilus, nes pas mane ji kyla po min dviejų dienų po ovuliacijos. ech..... Čia priminimas visoms, kad žmogaus organizmas vistik ne robotas ir nereikia tikėtis, kad visi ciklai bus vienodi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 05 29, 12:54)
Yra įdėta  biggrin.gif

Tiesą pasakius, ilgai dvejojau dėl tos nuorodos - tik dėl vaizdžių nuotraukų palikau, bet apskritai svetainės "filosofija"... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2011 05 28, 23:58)
Dar turiu kvailą klausimą, kurioje pusėje to GK ieškoti?  ax.gif Ta prasme kai įkiši pirštą, tai jis (GK) bus pilvo ar nugaros pusėje?

Klausimas anaiptol ne kvailas. Yra keletas galimų anatominių variacijų. Dažniausiai gimda esti pasvirusi į priekį (anteversinėje padėtyje), tuomet makštis su gimdos kakleliu sudaro buką priekyje atvirą kampą, o GK žiotys apčiuopiamos makšties viršutinėje priekinėje dalyje. Tačiau pasitaiko ir vertikali gimdos padėtis, ir net užpakalinis gimdos pasvirimas (retroversija). Atitinkamai skiriasi ir GK padėtis.
user posted image

Be to, ne visų moterų GK žiotys yra vidurinėje kūno linijoje - gali būti kiek kairiau ar dešiniau.
Atsakyti
Yra įdėta  biggrin.gif

Kai pasakėte, kad yra, iškart radau biggrin.gif O prieš tai žiūrėjau žiūrėjau ir nemačiau...

O aš ateinu pasiguost, kad prapuolė mano pagrindinis ovuliacijos rodiklis  doh.gif Nuo tada kai pradėjau save stebėti, ovuliacijos metu visada mausdavo šoną ir taip gana stipriai, taip kad gleivės ir temperatūra buvo tik patvirtinimui.

Aš taip pat prieš pat ovuliaciją jaučiu smarkų šono maudimą. Buvo prapuolęs gal net pusei metų, dabar vėl atsirado. Stengiuosi į šį požymį žiūrėti tik kaip į pagalbinį prie temperatūros ir gleivių.

Ačiū, Smalsute!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 29 gegužės 2011 - 13:41