Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

not_Mum, sveika prisijungusi 4u.gif
tavo grafikas šiek tiek primena kai kuriuos maniškius, kol dar matavu BT 4u.gif
Vis dėlto manyčiau, kad nereiktų pasikliauti fertility friend programėlės parodymais. Pirmiausia manau turėtum atkreipti dėmesį į tai, kad 6-7 CD BT buvo aukštenė, nei po tariamo pakilimo, be to 17 CD vis dar stebėjau vaisingojo tipo gleives. Tai mano nuomone, tikrai saugiai mylėtis galima ne anksčiau kaip 20CD vakarą, jei matysi, kad BT išsilaikė tokia pat aukšta 4u.gif O dėl užrašų vedimo, aš rašau viską: kai atsispausdinu lapą gleivių stebėjimui, kitoj pusėje lieka visas lapas mano pastebėjimams, tai tiesiog kas dieną ir rašausi, jei pastebiu ką nors įdomaus, ar neįprasto 4u.gif
Na, o čia mano senas grafikas:
user posted image
Tuo metu mažylį dar maitinau MP, tai mano liuteininė fazė galėjo buvo trumpesnė, todėl taip ir liko neaišku, ar pirmasis pakilimas buvo 17CD ar vėliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 25, 12:46)
turėtum atkreipti dėmesį į tai, kad 6-7 CD BT buvo aukštenė, nei po tariamo pakilimo

Į temperatūras, kurios buvo anksčiau nei 6 dienos iki pakilimo, nereikia kreipti jokio dėmesio (kaip ir vadovautis ankstesnių ciklų absoliučiomis BT vertėmis). Bent mano grafikuose gan retai pasitaiko, kad visi folikulinės fazės BT taškai tilptų po dengiamąja linija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 25 gegužės 2011 - 12:53
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 25, 13:14)
Į temperatūras, kurios buvo anksčiau nei 6 dienos iki pakilimo, nereikia kreipti jokio dėmesio (kaip ir vadovautis ankstesnių ciklų absoliučiomis BT vertėmis). Bent mano grafikuose gan retai pasitaiko, kad visi folikulinės fazės BT taškai tilptų po dengiamąja linija.

Iš tiesų tai priklauso nuo moters, asmeniškai man yra ne kartą nutikę taip, kad todėl, jog atkreipiau dėmesį jog po tariamo pakilimo BT įtartinai žema, lyginant su kitais mano ciklais arba, kad pakilusi BT per daug nesiskiria nuo seniau nei 6 paskutinės temperatūros esančių temperatūrų verčių pavyko "neužsišokti", tačiau NŠP vadovėliuose rašo kaip tu sakai, kad nereikia kreipti dėmesio, vis dėlto mano pastebėjimai kitokie 4u.gif ypač po gimdymo, kai sunkoka buvo susekti gleives, ciklai buvo ilgi, yra buvę tokių nuotykių. Tai aš manau, kad kiekvienos kūnas vis dėlto kitoks ir svarbiausia užsiimant NŠP ar panašiais nėštumų kontrolės būdais suvokti ko reikia nedaryti, kad nepastotum, gerai apmąstyti taisykles, kodėl jos būtent tokios, nes mano nuomone yra "kabliukų" kai kuriose taisyklėse, bet gal čia tik man vienai taip atrodo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 25 gegužės 2011 - 15:17
smile.gif+2011 05 26, 11:11-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2011 05 26, 11:11)
Dar info dėl NŠP kursų - Kauno ŠC pirmadienį (18 val) prasidėjo nauja grupė  ir dar galima prisijungti nuo kito susitikimo.
Atsakyti
http://######/f/prie...rs/new.fullpage

reikia pagalbos, prasau uzpildyti:)
Atsakyti
QUOTE(pauksteee @ 2011 05 26, 13:41)
http://######/f/prie...rs/new.fullpage
reikia pagalbos, prasau uzpildyti:)

pauksteee, forume negalima platinti nuorodų į apklausų puslapius, tai jei Tau labai svarbi ta apklausėlė gali bandyti nuorodą atsiųsti į AŽ temos dalyvėms, manau neužpyks, arba gražiai paprašyti, kad susiųstų tau į AŽ savo email'us ir pasiųsi paštu, gal atsiras norinčių padėti 4u.gif (gali man atsiųsti ramunespastas@gmail.com)
Atsakyti
sveikos,

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 17, 08:26)
O kokius E.Kosaitės pasisakymus skaitei? Gal galima nuorodą? ax.gif

skaičiau interviu bendrai apie sužadėtinių kursus, tačiau šiuo metu neberandu.
antras šaltinis -"dvylika medaus mėnesių"; jame nurodoma, kad vienas iš trijų svarbiausių NŠP veiksnių" yra "metodo apmokymo efektyvumas", kuris dėl "ginekologų nesuinteresuotumo" ir "nesusistemintos informacijos" problematiškas. Mokytoja akcentuoja "tik vieną patikimą būdą: kreiptis į vyskupijų šeimų centrus <...> ir pasiteirauti apie ten rengiamus kursus"
tiesa, yra ir trečias šaltinis, bet nuoroda į jį neįmanoma mirksiukas.gif

* * *
puikiai suprantu kursų naudą, ir mielai į minėtus kursus su vyru nueitume, tiesiog būtent dabar tam ne pats palankiausias metas. taigi, man buvo labai įdomu, ar esama šeimų, kurie mokosi savarankiškai.

not_Mum, sveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 26 gegužės 2011 - 20:19
Gryna, aš manau, kad tikrai įmanoma patiems išmokti. Jei jau aš sugebėjau būdama paauglė tai padaryti, tai manau gali kiekviena. Aišku, smagu, kai kas nors papasakoja, mes vis du vyru galvodavom nueiti į kursus, bet taip ir nenuėjom 4u.gif nes taip yra, kad aš vakarais dirbu, o ir poreikio nebuvo, nes internete daug literatūros, vis kartu paskaitom thumbup.gif Be to turiu puikią ginekologę, kuri kompetetinga patarėja šeimos planavimo klausimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 26, 11:24)
Gryna, aš manau, kad tikrai įmanoma patiems išmokti. Jei jau aš sugebėjau būdama paauglė tai padaryti, tai manau gali kiekviena. Aišku, smagu, kai kas nors papasakoja, mes vis du vyru galvodavom nueiti į kursus, bet taip ir nenuėjom 4u.gif nes taip yra, kad aš vakarais dirbu, o ir poreikio nebuvo, nes internete daug literatūros, vis kartu paskaitom thumbup.gif Be to turiu puikią ginekologę, kuri kompetetinga patarėja šeimos planavimo klausimais  4u.gif

Horo, dėkui 4u.gif
kolkas man teoriškai viskas aišku, bet įtariu, kad
kai mano ciklai atsistatys ir pradėsiu normalų savęs stebėjimą, aš jums ko gero atsibosiu su klausimais ax.gif

O dėl ginės - tau pasisekė. šiandien buvau pas naują ginę onkocitologinį pasidaryt. po jos klausimo apie kontracepciją nuoširdžiai pasakiau, kad bandysim su vyru praktikuoti NŠP, tai buvau išvadinta kvaile, akmens amžiaus moterimi. negana to, pasakė, kad šio metodo patikimumas nesiekia net 50 proc., o man besižiojant argumentuoti "pagrasino", kad jei ateisiu verkdama, man išvalymo nedarys. pasakė, kad patikimiausia yra hormoninė kontracepcija (t.y. tabletės arba spiralė), o visa kita - neišsilavinusių žmonių paistalai. žodžiu, mane nustebinti sunku, bet šita "baika" švelniai tariant šokiravo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 27 gegužės 2011 - 17:00
Kraupu... verysad.gif

Gal kuri jau atradote Vilniuje kokią "NŠP draugišką" ginekologę?
Atsakyti
Gryna, nieko sau console.gif teks ieškotis kitos gydytojos, nes ši akivaizdžiai nekompetetinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 05 27, 17:58)
šiandien buvau pas naują ginę onkocitologinį pasidaryt. po jos klausimo apie kontracepciją nuoširdžiai pasakiau, kad bandysim su vyru praktikuoti NŠP, tai buvau išvadinta kvaile, akmens amžiaus moterimi.

blink.gif kur tokią ginę sutikai? Baisu būtų užsišokti ant tokios..
Atsakyti