Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(nesigilink @ 2011 05 23, 14:38)
O dėl kokių priežasčių stebėti GK nerekomenduojama negimdžiusioms?

O kur taip nerekomenduojama? g.gif Kiek teko skaityti, nerekomenduojama tik iki pradedant lytinį gyvenimą ir tai daugiau dėl psichologinių aspektų. Gimdžiusios ir negimdžiusios moters GK skiriasi anatomiškai, tačiau ciklinius kitimus įmanoma stebėti abiem atvejais.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 23, 15:29)
O kur taip nerekomenduojama? g.gif Kiek teko skaityti, nerekomenduojama tik iki pradedant lytinį gyvenimą ir tai daugiau dėl psichologinių aspektų. Gimdžiusios ir negimdžiusios moters GK skiriasi anatomiškai, tačiau ciklinius kitimus įmanoma stebėti abiem atvejais.

Neberandu kur tai perskaičiau doh.gif Perskaičiau tokį sakinį ir "atidėjau" GK stebėjimą g.gif
Na, vadinasi dabar puikus laikas pasimokyti.
Atsakyti
sveikos,
aš taip pat visai nesenai susidomėjau vaisingumo pažinimu ir jau antrą ciklą matuoju savo BT, tai jungiuosi prie jūsų ax.gif savo gleivių vertinimu dar nepasitikiu, dar tik mokausi, tai kol kas mano vertinimai remiasi pagrinde vien BT.
įdedu grafikiuką, nes noriu pasikonsultuoti blush2.gif pagal taisyklę, kad 6 žemos temp, virš jų brėžiama linija ir paskui trečioji pakilimo temp pakilusi bent 0,2, tai suprantu, kad man čia braižydami O paankstino, nes trečioji turėtų būti bent 36,4, taip? tai dabar pasimečiau.. ar 18CD temp pakilimą vertinti kaip pirmąjį, ar jau kaip trečiąjį?
lauksiu patarimų 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Sveika, not_MuM.
Kiek dienų vidutiniškai trunka tavo ciklas (koks ilgiausias ir trumpiausias)? Lengviau būtų spręsti.
Bet žiūrint į gleivių žymėjimą, vėlyvoji nevaisinga fazė bus tik po poros dienų.
Atsakyti
per paskutinius 1,5 metų yra buvęs trumpiausias 21 dienos, o ilgiausias 30 dienų ciklas, dabar paskutiniu metu varijuoja 24-27 dienos. gleives stebiu dar tik pirmą ciklą, tai man dar nepatikimai atrodo tas mano žymėjimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 05 24, 12:09)
įdedu grafikiuką, nes noriu pasikonsultuoti blush2.gif pagal taisyklę, kad 6 žemos temp, virš jų brėžiama linija ir paskui trečioji pakilimo temp pakilusi bent 0,2, tai suprantu, kad man čia braižydami O paankstino, nes trečioji turėtų būti bent 36,4, taip? tai dabar pasimečiau.. ar 18CD temp pakilimą vertinti kaip pirmąjį, ar jau kaip trečiąjį?
lauksiu patarimų 4u.gif

Sveika prisijungusi. 4u.gif

Fertilitis dengiamąją liniją braižo nevisai teisingai - iš tiesų ji turėtų būti puse, o ne visu langeliu aukščiau, nei šešios žemosios temperatūros (mūsuose įprasta BT reikšmes žymėti langelio centre, o dengiamąją liniją brėžti per liniją virš to langelio). Bet čia toks sutartinis dalykas, dėl vaizdumo, o šiaip reikia žiūrėti į pačius BT taškus - BT turi pakilti per 0,2 virš aukščiausios iš žemųjų temperatūrų (Tavo atveju pirmoji reikšmė kaip tik tiek ir pakilusi). Todėl man kur kas logiškesnis atrodo Kiplių aiškinimas - jie siūlo brėžti žemų temperatūrų liniją (LTL) per aukščiausią iš šešių žemų temperatūrų taškų, tada 0,2 aukščiau - aukštų temperatūrų liniją (HTL) ir žiūrėti, kaip pastarosios atžvilgiu išsidėsto jau pakilusios BT reikšmės. Tavo grafikas labai gražus ir aiškus - pirmoji pakilusi temperatūra (15 CD) siekia HTL, o kitos dvi nenukrenta pernelyg žemai, tačiau BT būtina sieti su gleivių požymiais. Jei gleivių piko diena tikrai buvo 17 CD, nevaisingosios fazės pradžia - ne anksčiau, kaip 20 CD vakaras (renkantis griežčiausią NŠP variantą - tik 21 CD vakaras).
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 05 24, 12:09)
sveikos,
aš taip pat visai nesenai susidomėjau vaisingumo pažinimu ir jau antrą ciklą matuoju savo BT, tai jungiuosi prie jūsų ax.gif savo gleivių vertinimu dar nepasitikiu, dar tik mokausi, tai kol kas mano vertinimai remiasi pagrinde vien BT.
lauksiu patarimų 4u.gif
user posted image

Fertility braižymu per daug nereikėtų pasitikėti, nes jis skirtas norinčioms pastoti. Remtis reiktų vėlesniu požymiu, jei dar buvo gleivių, tai skaičiuok nuo jų.
Atsakyti
ačiū už paaiškinimus, lyg labiau dabar gaudausi smile.gif
tik va tos gleivės man toks subjektyvus požymis kol kas atrodo.. doh.gif kad ir šiandien, visą dieną sausa, o paskui vieną kartą pasirodė ypač tąsios, tokios kaip ir vaisingos gleivės. taip pat buvo ir tas kelias paskutines dienas, kai žymėjau į kalendorių. tai nežinau, gal jau tokių 'vienetinių' atvejų vertinti ir žymėti nereikia..? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 05 24, 19:50)
ačiū už paaiškinimus, lyg labiau dabar gaudausi smile.gif
tik va tos gleivės man toks subjektyvus požymis kol kas atrodo.. doh.gif kad ir šiandien, visą dieną sausa, o paskui vieną kartą pasirodė ypač tąsios, tokios kaip ir vaisingos gleivės. taip pat buvo ir tas kelias paskutines dienas, kai žymėjau į kalendorių. tai nežinau, gal jau tokių 'vienetinių' atvejų vertinti ir žymėti nereikia..? unsure.gif

Reikia reikia. Žymimi per dieną pastebėti vaisingiausi požymiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 05 24, 19:50)

Man tai ramiau susižymėjus viską, tik žymėjimosi sistemą reikia susidaryti tokią, kad pačiai būtų aišku atsivertus ir seniausius užrašus (aš daug ko nebeatseku, nes visokias santrumpas kaitaliojau n kartų blush2.gif ). Tiek, kiek tų simboliukų siūlo Fertilitis, yra tikrai permažai ir kartais jo geriau išvis "nebalamutinti" biggrin.gif Pvz. vaisingo tipo gleivių kone klasikiniu atveju gali atsirasti ir prieš pat mm, bet pamėginkit taip pažymėti kelias paskutines ciklo dienas ir jūsų idealiausią O pakeis į punktyrinę liniją. doh.gif
Atsakyti
o kaip siūlytumėt vertinti šiandieninį trumpą gleivių atsiradimą? nevaisingosios fazės pradžia nusikelia dar tris vakarus nuo šiandien? aišku, reiks save įdėmiai stebėti dar ne vieną ciklą, kad atpažinčiau, o gal pas mane pastoviai jų būna, nedaug, bet net iki mm. g.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 05 24, 20:55)
o kaip siūlytumėt vertinti šiandieninį trumpą gleivių atsiradimą? nevaisingosios fazės pradžia nusikelia dar tris vakarus nuo šiandien? aišku, reiks save įdėmiai stebėti dar ne vieną ciklą, kad atpažinčiau, o gal pas mane pastoviai jų būna, nedaug, bet net iki mm. g.gif

Kaip antrą stebėjimų ciklą, žinoma reiktų vertinti labai griežtai, o ilgainiui staigus su O susijęs gleivių pobūdžio pasikeitimas turėtų tapti gan lengvai atpažįstamas. Aš gal prastas pavyzdys, bet jei pasikeitimas akivaizdus ir kelias dienas gleivės jau aiškų aiškiausiai vien nevaisingo tipo (jei ir vaisingo, ir nevaisingo tipo - piko dieną tenka "nukelti"), tai minimalių įtarimų kokią trečią - ketvirtą dieną nebepaisau (nebent ir BT keltų abejonių).
Atsakyti