Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(pievu_kamane @ 2011 05 17, 01:56)
Bet gal susitalpinkim čia visos, ką  4u.gif

ir mano balsas būtų už tai, jei apskritai turiu teisę reikšti savo nuomonę mirksiukas.gif

ką tik perskaičiau temą iki galo. nenukrypstant į lankas ir nekartojant to, kas buvo pasakyta tik pažymėsiu, kad man labai svarbu, kad:

ši tema išliktų su savo turiniu ir senbuvėmis nepaisant kaip ji vadinsis. [jei teisingai suprantu apibrėžimus, "vaisingumo pažinimas" yra platesnė sąvoka, tačiau "natūralus šeimos planavimas" - dažnesnė, taigi pavadinimas - mūsų visų susitarimo, o ne turinio klausimas].

_Smalsute_, Horo, aš jus abi labai myliu ir jūs abi čia esat reikalingos 4u.gif (et, be kvailo baliono nieko daugiau negaliu pasiūlyt) be juokų. esu už tai, kad išsiaiškintumėt savo santykius, o nesant tokiai galimybei pasinaudotumėt "ignoruoti dalyvį" funkcija. būtų labai apmaudu, jei dėl smulkių nesutarimų, tema netektų kurios nors iš jūsų vertingų patarimų ir tiesiog buvimo čia.

mano paskutinis žodis apie KB. tai man netrukdo. kiekvienas turi galimybę rinktis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 17 gegužės 2011 - 14:25
QUOTE(Gryna @ 2011 05 17, 14:52)
merginos, o kursai būtini? ko juose galima sužinoti daugiau, negu iš knygų? juk praktikos, kaip suprantu, ten nebūna? visais man kylančiais klausimais galiu pasitarti čia...

Didesnioji dalis forumiečių (įskaitant ir mane) šioje temoje tų kursų nelankiusios, tai taip išeitų, kad būtini jie nėra. Gal daugiau nuo paties žmogaus priklauso - vienam patogiau pasiklausyti gero lektoriaus paskaitų, kitam - perkrimsti visą prieinamą literatūrą pačiam. Praktikos šiek tiek yra - aptariami grafikai, gali klausti, kas neaišku, vėliau ir po kursų susisiekti su NŠP konsultante el. paštu (na žinoma saikingai). Beje, jei neklystu, būna ir individualios porų konsultacijos - gal toks dalykas prasmingesnis, jei teorinių žinių užtenka, bet labai nesiseka su praktika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 17 gegužės 2011 - 15:00
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 17, 03:58)
Didesnioji dalis forumiečių (įskaitant ir mane) šioje temoje tų kursų nelankiusios, tai taip išeitų, kad būtini jie nėra.

supratau. perskaičius nemažai info, tarp jų ir NŠP mokytojos E. Kosaitės pasisakymus, susidaro įspūdis, kad kursai būtini. na, pradžioje bandysim praktikuoti NŠP savarankiškai. jei nepavyks - teks kreiptis pagalbos smile.gif

beje, o kokius termometrus dauguma naudojate? iki šiol naudojausi paprastu elektroniniu termometru, bet įtariu, kad jau pasistūmėta šiuo klausimu ax.gif

skaičiau pirmąją NŠP temą. neįtikėtina, kokių "perliukų" radau. viena moteris pastojo praėjus savaitei po ovuliacijos (!)
Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 05 17, 19:13)
supratau. perskaičius nemažai info, tarp jų ir NŠP mokytojos E. Kosaitės pasisakymus, susidaro įspūdis, kad kursai būtini. na, pradžioje bandysim praktikuoti NŠP savarankiškai. jei nepavyks - teks kreiptis pagalbos smile.gif
(...)
skaičiau pirmąją NŠP temą. neįtikėtina, kokių "perliukų" radau. viena moteris pastojo praėjus savaitei  po ovuliacijos (!)

Manau, kad tas toks truputį "pagąsdinimas", jog kursai būtini, yra visai sveikas - mažesnė tikimybė, kad žmonės imsis eksperimentuoti gerai neįsiskaitę, kažko iki galo nesupratę, o paskui žarstysis "perliukais", kaip kad štai pastojo praėjus savaitei po O. Mitai apie NŠP visgi dar labai gajūs.

O kokius E.Kosaitės pasisakymus skaitei? Gal galima nuorodą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 15, 18:48)
Gal zinot, kiek patikimi tie su gyvsidabrio pakaitalu?

Už paprastus (ne BT matuoti skirtus) elektroninius tikrai žymiai patikimesni. Neteko girdėti, kad patikimumu nusileistų ir gyvsidabriniams. Minusai tie patys, kaip ir gyvsidabrinio termometro (ilgiau matuoti, gali sudužti, na tik į lėktuvą keliaujant galima pasiimti biggrin.gif (gyvsidabrį skraidintis draudžiama)). O elektronika yra elektronika - arba gerai veikia, arba ne.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 17, 20:43)
Už paprastus (ne BT matuoti skirtus) elektroninius tikrai žymiai patikimesni. Neteko girdėti, kad patikimumu nusileistų ir gyvsidabriniams. Minusai tie patys, kaip ir gyvsidabrinio termometro (ilgiau matuoti, gali sudužti, na tik į lėktuvą keliaujant galima pasiimti biggrin.gif (gyvsidabrį skraidintis draudžiama)). O elektronika yra elektronika - arba gerai veikia, arba ne.

Tikiuosi, mano elektronika veiks gerai biggrin.gif MB ebay nupirko elektronini, specialiai skirta BT matuoti, dabar laukiam, kol atsius smile.gif
Atsakyti
Sugalvojau, kaip padidinti informacijos kiekį temoje 4u.gif Kiekvieną dieną fertilityfriend vis išmeta, kokį DUK apie BT matavimą ir kitus su vaisingumu susijusius dalykus, tai pagalvojau, kad vis išversiu ir patalpinsiu į temą 4u.gif Manau, kad temos senbuvėms informacija bus girdėta, bet užtai naujokės gal sužinos ką naudingo. Ką manot?
Šios dienos klausimas:
Ar iš sekdama savo vaisingumą galiu sužinoti, kad man įvyko kelios ovuliacijos?
Iš tikrųjų toks dalykas pasitaiko, tačiau nerimauti neturėtumėte, nes paprastai, jei ciklo metu įvyksta daugiau nei viena ovuliacija, jos vyksta ne daugiau nei 24h atstumu viena nuo kitos. Tai gali įvykti, kol progesterono, hormono, kurį skiria geltonkūnis po ovuliacijos, koncentracija nebus pasiekus tokio lygio, kad užkirstų kito folikulo plyšimą. Taigi, sekant save (matuojant BT, pagal gleives ir kt. požymius), neįmanoma sužinoti kiek kiaušinėlių atsilaisvino ovuliacijos metu.

Na, o nuo savęs galiu pridėti, kad jei tokiu atveju pastotumėte ir būtų apvaisinti abudu kiaušinėliai (iš tikrųjų jų gali būti netgi daugiau nei du, tiesą sakant mano mamos kaimynė turi natūralius trynukus wub.gif wub.gif wub.gif doh.gif biggrin.gif ) gimtų neidentiški dvynukai.
O dabar man kilo kita idėja... Kaip čia tada yra: juk būtent progesteronas kelia BT, tai jei po pirmos ovuliacijos, jo buvo nepakankamai, tai BT pokytį pamatysim tik įvykus antrajai ovulicijai. Tada taisyklė, kuri nusako vaisingosios fazės pabaigą iš tiesų nėra susijusi su kiaušialąstės gyvavimo laikotarpiu, o su tuo, kad reikia įsitikinti, jog BT pakilo dėl ovuliacijos, o ne dėl kitų priežasčių. Tai tada yra tikra tiesa, kad jei jau BT pakilo dėl ovuliacijos, tą ciklą paprastai jau nebepavyktų nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 16, 10:07)
Labai trūksta duomenų apie kitus požymius - ar išvis buvo vaisingo tipo gleivių? Iš grafiko tikrai negalėčiau teigti, kad O jau įvykusi - negalima paprasčiausiai atmesti tiek aukštos 6 CD temperatūros. Visai gali būti, kad BT dar pakris ir susidarys 6 taškai daugiau mažiau įprastame lygyje. 4u.gif

Vaisingu gleiviu maciau ir snd tai manau, kad veliau ivyks ovuliacija, tiesiog keista, kad nuo pradziu tokia auksta temperatura lyginant su praeitu ciklu smile.gif reik laukt tikro BT pakilimo ax.gif
Atsakyti
Prie literatūros užsienio kalbomis galiu pasiūlyti šią knygelę: http://www.liubite.o.../RUS/WOJCIK.pdf

QUOTE(Gryna @ 2011 05 17, 14:52)
merginos, o kursai būtini? ko juose galima sužinoti daugiau, negu iš knygų? juk praktikos, kaip suprantu, ten nebūna? visais man kylančiais klausimais galiu pasitarti čia...
Kursai geri tuo, kad greičiau gausite visą reikalingą informaciją ir turėsite daugiau laiko kitiems dalykams, be to, lengviau orientuositės literatūroje. mirksiukas.gif Yra ir teorijos ir praktikos - lentelių sprendimas, taip pat individualus konsultavimas. Mes ėjome į VA šeimos centrą pas E. Kosaitę-Čypienę ir I. Radėnę - patiko, kad dalyvauja poros, taigi, metodas tampa bendru dviejų žmonių reikalu. smile.gif
Atsakyti
Vilniaus arkivykupijos šeimos centre paskelbti nauji kursai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zmrzlina @ 2011 05 18, 07:42)
Prie literatūros užsienio kalbomis galiu pasiūlyti šią knygelę: http://www.liubite.o.../RUS/WOJCIK.pdf

Labai ačiū! 4u.gif Atrodo tikrai vertas dėmesio šaltinis (skaitančioms rusiškai... blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 18 gegužės 2011 - 09:45
QUOTE(Zmrzlina @ 2011 05 18, 07:42)

Kai atsiras laisvo laiko, paskaitysiu. Jei bus naudingos informacijos, galėsiu išversti. Tik kad vertimas pasirodys tuomet apie rudenį greičiausiai.
Atsakyti