Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Merginos, negi jūs niekaip negalit gražiai...? :/ Ką tik atsiprašėt, ką tik lyg ir pakalbėjot, ir vėl lygiai tas pats, įžeidinėjimai.. Negi jums pačioms tai smagu? :/ Gi jūs suaugusios moterys. Nesusitarti dėl pavadinimo.. Juk tai smulkmena, ne tame esmė, galų gale ta paieška suras ir pagal pačioje temoje esančius žodžius... Pamąstykit, susitarkit gal AŽ pagalba, nes tikrai kuo toliau, tuo labiau nesinorės tiek naujokėm, tiek ir kitoms rašyt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė..: 16 gegužės 2011 - 09:00
QUOTE(Akva17 @ 2011 05 15, 23:05)
Ir dar noriu parodyti grafikeli savo, lb jau jis man keistas, kad tokia auksta temperatua ir kad rodo, kad ovuliacija taip anxti ivyko  blush2.gif  ka jus manot?  g.gif

Labai trūksta duomenų apie kitus požymius - ar išvis buvo vaisingo tipo gleivių? Iš grafiko tikrai negalėčiau teigti, kad O jau įvykusi - negalima paprasčiausiai atmesti tiek aukštos 6 CD temperatūros. Visai gali būti, kad BT dar pakris ir susidarys 6 taškai daugiau mažiau įprastame lygyje. 4u.gif
Atsakyti
Kas uz kad jungiam temas?

As uz 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
jums leidus, įsiterpsiu į diskusiją dėl temos pavadinimo. ankstesniame puslapyje buvo pateikti vaisingumo pažinimo ir natūralaus šeimos planavimo apibrėžimai. atsižvelgdama į juos sakyčiau, kad tema galėtų vadintis "Vaisingumo pažinimas", o paantraštė būtų "ir natūralus šeimos planavimas". kodėl? dėl paprastos logikos. kaip rašė Smalsutė, vaisingumo pažinimas yra platesnė savoka, o natūralus šeimos planavimas - tai vaisingumo pažinimo taikymas praktikoje, todėl ir tema galėtų apimti plačiau.

be to, kaip nereligingas žmogus, bučiau labai dėkinga, jei būtų nustota nuolat sieti natūralų šeimos planavimą su krikščionybe ir moralizuoti jaunus žmones dėl noro patenkinti seksualinius poreikius. manau visai užtektų paprastos faktinės informacijos, kad barjerinių priemonių naudojimas galimai vaisingomis dienomis gali padidinti nepageidaujamo nėštumo riziką. o priežastys, dėl kurių poros renkasi susilaikyti nuo lytinių santykių, ar rinktis barjerines apsaugos priemones, tik pačių porų apsisprendimo reikalas. aš už atsakomybę ir laisvę rinktis.

ačiū.

QUOTE(indrusep @ 2011 05 16, 10:20)
Kas uz kad jungiam temas?

As uz  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

manau, kad nieko nereikia jungti ar rakinti. pabaigus šią temą, diskusijas galėtume pratęsti Horo sukurtoje, o šiai užsipildžius - užvesti naują. neekologiška mėtytis sveikais obuoliais vos juos prakandus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 16 gegužės 2011 - 09:33
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 15, 22:28)
Natūralus šeimos planavimas (NŠP) – sutuoktinių lytinė elgsena, paremta žiniomis ir įgūdžiais apie moters vaisingumo kitimus nėštumui planuoti (tiek siekiant nėštumo, tiek vengiant pastoti).[/i][/color]
(B.Obelenienė, 2005 m.)

(Nežinau iš kur Garbanelele ėmė dabartinį temos pradžioje esantį NŠP apibrėžimą, kartu su juo berods buvo ir vaisingumo pažinimo apibrėžimas, skambėjęs truputį kitaip).

Šį apibrėžimą paėmiau iš Lietuvos šeimos centro internetinio puslapio, iš čia.

Dėl pavadinimo idėjos, pritarčiau Smalsutei. Turėtų likti tiesiog Natūralus šeimos planavimas, su smulkesniu paaiškinimu paantraštėje. Po sužadėtinių kursų dažniausiai užsifiksuoja frazė Natūralus šeimos planavimas, o ne Vaisingumo pažinimas.

Iš pradžių mano metodas buvo lyg ir vaisingumo pažinimas. Nesijaučiau šioje temoje kažkuo nuskriausta, kad ir koks mano pasirinkimas būvo. Iki šiol, kol neprasidėjo nesuprantamas kivirčas, čia sutilpo visos, ir tos, kurios naudoja tikrąjį NŠP, ir tos, kurios vadovaujasi vaisingumo pažinimu. Dėl vaisingumo pažinimo metodo, bent jau mano nuomone, būdavo tik perspėjama, kad yra pavojus neplanuotam nėštumui, nes barjerinės priemonės gali pavesti visai netikėtai.
Kadangi ir aš dažniausiai mėgstu laukytis taisyklių, nusprendžiau (kartu su MB) pereiti prie tikrojo NŠP. Taip man atrodė ramiau ir patikimiau. Smalsutės ir kitų išdėstomi argumentai ir taisyklės man visada padėdavo tinkamai apsispręsti. Ačiū visoms 4u.gif . Manau, kad ir po gimdymo čia būtinai sugrįšiu.

Ir svarbiausias mano pastebėjimas, kad tik vienas žmogus kažkodėl vis pabrėždavo, kad tos, kurios naudoja "gryną" NŠP yra vos ne užkietėjusios katalikės ir "davatkos". O tai tikrai netiesa. Todėl manau, kad ateityje reikia vengti šioje temoje minėti religiją, bažnyčią, ar dar kokius nors įsitikinimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 16 gegužės 2011 - 09:43
Manau, kad labai geras ragnez pasiūlymas 4u.gif
Garbanele, ne visi yra religingi, todėl ne visi lanko sužadėtinių kursus, kuriuose išgirsta apie natūralų šeimos planavimą. Tau patinka laikytis taisyklių, tai Tu ir įtikai. O yra daug tokių žmonių kaip aš, kurie niekada neis į jokius sužadėtinių kursus, nes nėra krikščionys, apie tai, kad galima taikyti tokį metodą siekiant atidėti nestuke.gif sužinojo iš šeimos narių, arba išmąstė patys, kad kam saugotis, kai vistiek nėra galimybės pastoti. Tiesiog, tema dabar vadinasi klaidinančiai. Nes paskaitęs mūsų temą naujas žmogiukas gali likti ir nesupratęs, kas tas natūralus šeimos planavimas, naudojami prezervatyvai jame ar nenaudojami. O nuėjus į kursus, galima iš vis nesmagiai pasijusti, jei pataikytum ant lektorės, kurios nuomone kontracepcijos vartoti negalima unsure.gif
Mano vyras ir draugai vis sako, kad laikas man užsiimti kursų vedimu ir vykdyti juos visai atsiejus religiją nuo žinių apie savo kūną 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 16 gegužės 2011 - 11:06
QUOTE(Horo @ 2011 05 16, 11:33)
Mano vyras ir draugai vis sako, kad laikas man užsiimti kursų vedimu ir vykdyti juos visai atsiejus religiją nuo žinių apie savo kūną  4u.gif

Ir labai teisingai sako - aš jau seniai kartoju, kad užtenka sėdėti sudėjus rankeles ir kritikuoti, kaip viską neteisingai daro tie, kurie apskritai kažką šioje srityje daro.
Atsakyti
Horo,
Kiek gi galima be sustojimo apie tuos prezervatyvus??? biggrin.gif

Nebūtinai eiti į katalikiškus kursus,galima rasti ir neutralesnėje aplinkoje,kad ir su tom pačiom lektorėm.Aš pvz .taip pat nelaikau savęs tikra katalike bet nepriimtini man iš esmės tie prezervatyvai nors tu ką..Daug metų tik juos naudojom ir jaučiau inkstinktyviai kad kažkas čia ne taip...Kad nėra atvirumo santykiuose iki galo ir bažnyčia čia nei prie ko.Gal ir ne visai tinkamas pavyzdys bet gi vienoms ir per gimdymą skatinamieji,epidūrai,cezariai atrodo nieko tokio,o kitoms-noris pagimdyti normaliai ir to noro neužmuši niekaip toks jis stiprus ir prigimtinis.
Reziumė-jau tikrai susidarė manau visos skaitančios šią temą HORO nuomonę apie prezervatyvų naudojimą,tačiau nesuvokiu kaip galima taip brukt tą savo nuomonę šitaip grubiai kitoms?Jau tiesiog šlykštu ir beskaityt apie tai schmoll.gif

Dėl temos pavadinimo-man tas pats kaip ji vadinsis,nors nesuprantu kam kažką keisti-puikus ir dabartinis pavadinimas,juolab kad tobulėjimui kelio užkirst tikrai neverta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 16 gegužės 2011 - 11:58
Ech, tiek minciu man sukele Jusu gincai... Nezinau, ar pavyks jas tvarkingai isdetyti.
Kiek matau, tai cia tik dviems moteriskems kandziotis norisi, kitos lyg ir tilptu vienoj temoj su visomis "tobulybemis" ir "nuodemingosiomis". Dar man atrodo, kad nuvertinat tiek naujokiu, tiek senbuviu samoninguma, vis ta pati per tapati kartojat ir aiskinat iki menkiausiu smulkmenu teorinius isvedziojimus, kas "gryna", kas "negryna". As isivaizduoju, kad moteris, kuri riztasi isbandyti VP/NSP, yra pakankamai samoninga, mastanti, protinga butybe, galinti suvokti VP ir NSP skirtumus paskaiciusi izangine temos zinute. Juk pripazinkim, kad saves stebejimas reikalauja daug daugiau mastymo, nei tabletes nurijimas. Ir sita temele reikalinga tiek naujokems sviesti, tiek senbuvems pasidalinti mintimis del netiketu grafikeliu.
Yra posakis: nori susipykti su zmogum, pradek kalbet apie religija. Tai ir cia tas pats. O manau, kad reikia pradzioj paaiskinimo, kuo techniskai skiriasi VP ir NSP, ir tegu moterys pacios pagal savo moralinius principus, isitikinimus ir pasauleziura renkasi. As nesu labai tikinti (kaip sakau, tikiu Dievu, o ne baznycia, bet reiketu pridurti, kad pries vestuves palankius kursus, pajutau dideli dideli jos rupesti seima, kas pakele jos reitingus mano akyse), NSP rinkciausi tik del didesnio patikimumo uz VP+barjerai.
Del temos pavadinimo. Man visiskai vienodai, koks jis bus, esmes tai nepakeis. Sakot, kad paieska lengvesne butu, reikia arba NSP arba VP, bet, pvz, as ieskojau simptoterminio metodo, taciau kazkaip radau ir sita temele.
Horo, jei tikesime Kosaite, kad NSP/VP populiarumas auga, tai turbut tikrai gerai butu tureti daugiau lektoriu Lietuvos kraste mirksiukas.gif
Na, ir pabaigai, kaip mano vaikystej sakydavo katinas Leopoldas: GYVENKIME DRAUGISKAI! 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 05 16, 10:33)
jums leidus, įsiterpsiu į diskusiją dėl temos pavadinimo. ankstesniame puslapyje buvo pateikti vaisingumo pažinimo ir natūralaus šeimos planavimo apibrėžimai. atsižvelgdama į juos sakyčiau, kad tema galėtų vadintis "Vaisingumo pažinimas", o paantraštė būtų "ir natūralus šeimos planavimas". kodėl? dėl paprastos logikos. kaip rašė Smalsutė,  vaisingumo pažinimas yra platesnė savoka, o natūralus šeimos planavimas - tai vaisingumo pažinimo taikymas praktikoje, todėl ir tema galėtų apimti plačiau.

Man patiktų ir toks variantas. Gal iš tikrųjų logiškesnis negu atvirkščiai rašyti (tema - NŠP, paantraštė - VP).

manau, kad nieko nereikia jungti ar rakinti. pabaigus šią temą, diskusijas galėtume pratęsti Horo sukurtoje, o šiai užsipildžius - užvesti naują. neekologiška mėtytis sveikais obuoliais vos juos prakandus...

Tik tada reikės paprašyti moderatorės, kad papildytų pirmąją temos žinutę visomis nuorodomis ir aprašymais.
Atsakyti

be to, kaip nereligingas žmogus, bučiau labai dėkinga, jei būtų nustota nuolat sieti natūralų šeimos planavimą su krikščionybe ir moralizuoti jaunus žmones dėl noro patenkinti seksualinius poreikius. manau visai užtektų paprastos faktinės informacijos, kad barjerinių priemonių naudojimas galimai vaisingomis dienomis gali padidinti nepageidaujamo nėštumo riziką. o priežastys, dėl kurių poros renkasi susilaikyti nuo lytinių santykių, ar rinktis barjerines apsaugos priemones,  tik pačių porų apsisprendimo reikalas. aš už atsakomybę ir laisvę rinktis.

Na, jei ir nesietume su krikščionybe, negirdėjau, kad NŠP-e būtų vietos barjerinėms apsisaugojimo priemonėms g.gif Tiesiog naudojančios jas poros, sakoma, kad taiko vaisingumo pažinimą. Kažkokio moralizavimo tikrai nepajaučiau. Lygiai taip pat nepajaučiau, kad man kas bruktų prezervatyvus. Moterys turi savo poziciją, gali išsakyti savo nuomonę, o jei pavieniai kažkuri perlenkia lazdą, manu, kad tai jų neužtikrintumo, nepasitikėjimo problema. Nežinau, kaip turėtų tiksliai vadintis tema, svarbu būtų aišku besidomintiems. Bet gal susitalpinkim čia visos, ką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 04:39)
O ciklai po gimdymo dar neatsistatę? Bet kuriuo atveju praktikavimuisi, kai vaikelis ypatingai nekviečiamas, bet jau ir norimas, labai patogus laikas - nebaisu ir suklysti, o kartu ir, kaip sakoma, ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. 4u.gif

keista, bet ne. Nors sūnui tuoj metukai ir du mėnesiai.

na, ir man nutiko bėda - dingo mano termometras doh.gif biggrin.gif

tiek kaklelio, tiek gleivių konsistencija ir kiekis nekinta.

merginos, o kursai būtini? ko juose galima sužinoti daugiau, negu iš knygų? juk praktikos, kaip suprantu, ten nebūna? visais man kylančiais klausimais galiu pasitarti čia...

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 05:55)
Gal aš iki tokio rietenų lygio nesileisiu. unsure.gif

Tik patikslinsiu atsakymą Grynai (nors nemanau, kad parašiau neaiškiai).

_Smalsute_, ačiū, dėkinga už tai, kad pasidalinai savo patirtimi. man viskas aišku. esu maloniai nustebinta 4u.gif

pati esu matavusi bt iki pirmojo nėštumo 3 ciklus, tačiau man tai buvo nepakankamas laikas pažinti save taip, kad galėčiau užtikrintai vadovautis vp ar nšp. nematau tame nieko blogo, nes vieni mokosi greičiau, kiti lėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gryna: 17 gegužės 2011 - 13:53