Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

Ei, moterys mielosios, supainiojot mane... Esu visiska naujoke sitam reikale ir nezinau, kurioj temoj man vieta unsure.gif Ka tik meciau gerti KT (siandien tik 3 "svari" diena, po 1,5 metu ax.gif ), gydausi pienlige. Planuoju artimiausiu metu naudotis tik prezervatyvais ir mokytis suprasti savo kuna (pamenu, kadaise dar net iki lytinio gyvenimo pradzios vien is nuojautos ir atsitiktiniu pastebejimu daugiau maziau suprasdavau, kada ir kas mano kune vyksta rolleyes.gif beprotiskas SAVO kuno ilgesys buvo viena is priezasciu mesti KT). Dar nezinau, koks bus mano naturalus ciklas, kiek priimtina bus taikyti vasingumo pazinima. Busimas vyras labai palaiko ideja mesti KT ir mokytis naturaliu metodu, nors ir sako kad susilaikymas jam nepatiks, bet cia dar didelis klaustukas, nes kartu negyvenam, jokio ritmo seksualiniam gyvenime nuturim, kartais buna ir po menesi ar daugiau priverstinio susilaikymo, tai cia jau suprantu, kad abiems nepriimtina, bet kai galesim be apribojimu myletis, kiek tik norim, tai gal ir visai nebaisu bus savatele susilaikyt smile.gif
Kol dar nesulaukiau tikro, KT neitakoto kraujavimo, tik rinskiu info apie NSP, bet praktiskai netaikysiu (na, aisku gleives paziuresiu, bet sauguosiuos prezervatyvais). Dar nesu labai isigilinusi i visa netodika, bet manau, kad esme pagavau paskaitinejusi kai kurias nuorodas pirmam puslapyje ir Horo bloga, dar i kursus labai noriu nueit smile.gif
Dabar man iskilo tokie klausimeliai:
1. Temperatura reikia matuoti tuo paciu metu, vos pabudus. Tai jei kasdien keliuos skirtingu metu, geriau pasirinkti tam tikra valanda, pvz, anksciausiai pora kartu per savaite keliuos 6 val, ir kasryt suskambus zadintuvui 6 val pasimatuot temperatura ir arba keltis, arba miegot toliau?
2. Kaip jau minejau, turiu problemu su pienlige, bet tikiuosi greit issigydyt. Kaip tokia ar panasios problemos (vaginoze, pvz) itakoja naudojimasi NSP? Juk buna moteru, kurios rodos visiskai tvarkingos, rupinasi higiena, turi viena istikima partneri, bet del silpno imuniteto turi amzinai kariaut su pienlige.
Atsakyti
Man patiko pievų_kamanės idėja išreikšta anoje temoje. Iš tiesų mūsų labai labai mažai, galima sakyti tik mažutė natūralisčių/sveikuolių/tikinčiųjų grupelė. Kodėl mums visoms neįsikūrus vienos temos, pavadinimu NŠP & Vaisingumo pažinimas? Nes aš galvoju, kad lyginti NŠP ir vaisingumo pažinimą tas pats kaip ginčytis, kaip geriau praleisti atostogas: penkių žvaigždučių viešbutyje su SPA centru, ar laipiojant uolomis. Ir nemanau, kad NŠP tai jau aukšta klasė, tyros sielos žmonėms, o vaisingumo pažinimas tai kažkoks nesusipratimas.
Tiesiog ir vienas ir kitas metodas, turi savų privalumų ir trūkumų. Netgi manau, kad jų patikimumas, atsakingai elgiantis labai panašus, o iš tiesų tai jis labiausiai priklauso nuo poros, kuri naudojasi metodu. Tiesiog yra nutikę, taip, kad niekas kitas neplatina informacijos apie tai tik Bažnyčia, kuri tai perleidžia per savo dogmų prizmę, nes pačios pagalvokit, kam daugiau tai naudinga. Tarkim, kai man gydytoja buvo paskyrusi KŽ, mudu su vyru paskaičiavom, kiek kainuotų, jei iki menopauzės jį naudočiau (aišku, to neketinau daryti), tik šiaip dėl įdomumo. Jei gerai pamenu susidarė daugiau nei 15 000 lt suma. Tai gal aš pakentėsiu tą (.)(.) maudimą dvi savaites iki mmm ir tuos pinigus išleisiu protingiau kur nors. Pagaliau jau už tokią sumą, nesėkmės atveju ir lėliuką, kiek laiko augint galėtum cool.gif Ginekologai nenori užsiimti šia švietėjiška veikla, nes bijo, kad nesėkmės atveju lėks jų galva. Na ir tikrai, kai vizitui skiriama 20 min, žmogeliuką matai pirmą kartą, ką ten gali žinot suprato ta moterytė, ar nesuprato, tai nenorėdami problemų jie tiesiog tokių dalykų nemoko. Nors mano gydytoja pati naudojasi panašiu metodu kaip mano, ir tai daro dar drąsiau, aš taip dar bijočiau blush2.gif
Be to esu mačiusi knygą, beje, lietuvių kalba, tik nepamenu pavadinimo, kur NŠP ir Vaisingumo pažinimas buvo pateikiami kaip lygiaverčiai metodai ir autorė rašė "susilaikyti arba atsakingai naudotis barjerinėmis priemonėmis", dar perspėdavo, kad NLA nepatikima. Man labai patiko jos rašymo stilius, idėjos nes tarkim, mūsų poroje greitai įsivyrautų chaosas, jei man tektų naudoti tik NŠP. Be to manęs nevaržo tikėjimo dogmos, tai man svarbiausia yra gyventi taip patogiai, kaip geriant KT, jų negeriant 4u.gif
Gintare, gražus Tavo grafikiukas, gaila, kad nežymėjai gleivių ir gimdos kaklelio padėties, būtų daug lengviau buvę interpretuoti 4u.gif Pagal taisykles trūko dviejų žemų temperatūrų. Iš kitos pusės jos kitokios ir negalėjo būti tik panašios vertės, tai aš manau, kad sutikčiau su programėle, jog ovuliacija įvyko 14 CD, juolab, kas po 15 dienų sulaukei mmm. Tai mylėtis saugiai galima nuo 18 CD vakaro 4u.gif nors aš pati dar luktelčiau vienos temperatūros ir labai apsidžiaugčiau pamačius ją tokią aukštą 19 CD 4u.gif Na, o nuo jos galva rami, laukiam mmm thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 15 gegužės 2011 - 16:51
Gal subalsuojam, kaip darom, ar mums su Vaisingumo pažinimu čia ne vieta ir mums eiti į savo temukę, ar darom bendrą temą Vaisingumo pažinimas&NŠP?
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 15, 17:17)
Ei, moterys mielosios, supainiojot mane... Esu visiska naujoke sitam reikale ir nezinau, kurioj temoj man vieta  unsure.gif Ka tik meciau gerti KT (siandien tik 3 "svari" diena, po 1,5 metu ax.gif ), gydausi pienlige. Planuoju artimiausiu metu naudotis tik prezervatyvais ir mokytis suprasti savo kuna (pamenu, kadaise dar net iki lytinio gyvenimo pradzios vien is nuojautos ir atsitiktiniu pastebejimu daugiau maziau suprasdavau, kada ir kas mano kune vyksta  rolleyes.gif beprotiskas SAVO kuno ilgesys buvo viena is priezasciu mesti KT). Dar nezinau, koks bus mano naturalus ciklas, kiek priimtina bus taikyti vasingumo pazinima. Busimas vyras labai palaiko ideja mesti KT ir mokytis naturaliu metodu, nors ir sako kad susilaikymas jam nepatiks, bet cia dar didelis klaustukas, nes kartu negyvenam, jokio ritmo seksualiniam gyvenime nuturim, kartais buna ir po menesi ar daugiau priverstinio susilaikymo, tai cia jau suprantu, kad abiems nepriimtina, bet kai galesim be apribojimu myletis, kiek tik norim, tai gal ir visai nebaisu bus savatele susilaikyt smile.gif
Kol dar nesulaukiau tikro, KT neitakoto kraujavimo, tik rinskiu info apie NSP, bet praktiskai netaikysiu (na, aisku gleives paziuresiu, bet sauguosiuos prezervatyvais). Dar nesu labai isigilinusi i visa netodika, bet manau, kad esme pagavau paskaitinejusi kai kurias nuorodas pirmam puslapyje ir Horo bloga, dar i kursus labai noriu nueit  smile.gif
Dabar man iskilo tokie klausimeliai:
1. Temperatura reikia matuoti tuo paciu metu, vos pabudus. Tai jei kasdien keliuos skirtingu metu, geriau pasirinkti tam tikra valanda, pvz, anksciausiai pora kartu per savaite keliuos 6 val, ir kasryt suskambus zadintuvui 6 val pasimatuot temperatura ir arba keltis, arba miegot toliau?
2. Kaip jau minejau, turiu problemu su pienlige, bet tikiuosi greit issigydyt. Kaip tokia ar panasios problemos (vaginoze, pvz) itakoja naudojimasi NSP? Juk buna moteru, kurios rodos visiskai tvarkingos, rupinasi higiena, turi viena istikima partneri, bet del silpno imuniteto turi amzinai kariaut su pienlige.

Labukas,
1. Aš irgi keliuosi skirtingu laiku, tai pasirenku, tą laiką, kai man tenka keltis anksčiausiai. Jei man dar likę laiko miegučiui, užsirašau ant lapelio BT (nes sykį, išsiėmiau pažiūrėjau, užmigau ir atsikėlus neatsiminiau, kokia ta mano BT buvo, o termometras gyvsidabrio, elektroniniu tai dar atsekčiau) ir ant kito šono. Tik termometrą reikėtų padėti saugiai
2. Pienligė įtakos gleivių išvaizdą, todėl su gleivių stebėjimu kils bėdų, nes kai ten peršti ir niežti, ne gleivių sukeliami pojūčiai bus galvoje unsure.gif
Todėl siūlau Tau pirmiausia pradėti matuoti BT ir labai kruopščiai pildyti užrašus, stebėk gimdos kaklelį, gleives, kitus galimai susijusius pojūčius. Smalsutė įdėjusi yra net kelis lentelių stebėjimui skirtus variantus pirmam psl. Siūlau parsisiųsti visas ir pažiūrėti, kuri labiausiai Tau prie širdies. Dėl barjerinių priemonių, aš patarčiau iš jų tik prezervatyvus, nes kiek girdėjau žvakutės mažiau efektyvios, be to jos tirpdamos sudaro sekreto ir jis apsunkina stebėjimą. Kai sulauksi kraujavimo atmink jis gali būti ne menstruacijos, o šiaip įtakotas hormonų, netgi tuo metu kaip tik gali būti vaisingos dienos. Tai siūlau, kai jo sulauksi, arba ryškaus BT kilimo išsilaikiusio bent 3 dienas, įdėti mums lentelę, pakomentuosim daugiau.
Atsakyti
Sveikos dar kartą,

Tiesą pasakius, aš esu labai dėkinga ir Smalsutei, ir Horo, kad skiria savo laiką komentarams, aiškinimams ir tolimesniam NŠP studijavimui. Pati nuėjau tuo lengvesniu keliu - tik stebiu save ir dažnai tiesiog jaučiuosi neturinti kompetencijos patarti kažkam kitam, o ir man pačiai kartais reikia patarimo iš šalies, nors stažas jau tikria nemažas. Kaip ir kelių eismo taisyklėse dabar nebeišlaikyčiau teorijos egzamino, taip ir NŠP - nebepamenu tikslių reikalavimų, bet su savo kūnu jaučiuosi patogiai ir saugiai - daugiau ar mažiau jį pažįstu.

Žaliaake Raganėle, pienligė tikrai įtakoja gleives (pati kartą esu ją turėjusi per stebėjimo laiką ir ne kartą tuomet, kai savęs dar nestebėjau), bet kiek pamenu, vis tiek įmanoma atskirti vaisingas gleives nuo nevaisingų ir ovuliacijai, bent jau man, ji įtakos neturėjo. Stebėk ir viską žymėkis, pamatysi dėsningumus. Dėl laiko Horo jau atsakė - rinkis anksčiausią laiką, kai keliesi.

Man atrodo, mūsų čia tikrai ne tiek jau daug, kad reikėtų dviejų atskirų temų.
Atsakyti
Hmm, is tiesu, gal reik kuo anksciau pradet ta temperatura matuot, kad paskui aiskiau butu smile.gif Tik reikia termometra isigyti tam... Gyvsidabrinio bijau, tenka laboratorijoj dirbant juo naudotis, tai tik ir taikosi jis man is ranku isslyst doh.gif Gal zinot, kiek patikimi tie su gyvsidabrio pakaitalu? Net neisivaizduoju, kiek kainuoja termometrai dabar biggrin.gif Paziurejau ebay elektroninius, tai dauguma man atrodo per pigus, kad butu tikrai patikimi g.gif Sitas atrodo normalesnis, bet neparasyta pagal kokia skale matuoja: celsijau ar farenheito smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 15, 18:09)
Gal subalsuojam, kaip darom, ar mums su Vaisingumo pažinimu čia ne vieta ir mums eiti į savo temukę, ar darom bendrą temą Vaisingumo pažinimas&NŠP?

Temos - klono atsiradimas buvo vieno žmogaus idėja, kuriai aš niekada nepritariau. Tačiau nepritariau ir man į AŽ pateiktam "sąmokslo" pasiūlymui, pagal kurį neva turėčiau pasižadėti tildyti čia besireiškiančias katalikes mainais už tokį patį manęs pačios "gynimą" nuo oponenčių. Tąsyk pasijaučiau, kaip čia pasakius... šokiruota ir kuo toliau, tuo labiau man nekilo ranka apskritai ką nors atsakinėti į tokį laišką. Matyt tyla iš mano pusės buvo suprasta kaip palaiminimas kurti atskirą temą, nors visada maniau ir manau, kad vietos čia užtenka visiems (jei kažkam iš mano pastarųjų dienų pasisakymų pasirodė kitaip - maloniai prašau paskaityti dar kartelį, tik šįkart jau be išankstinio nusistatymo).

Dabar ką aš manau apie galimus šios painiavos sprendimo būdus. Pavadinimas "Natūralus šeimos planavimas ir vaisingumo pažinimas" - visų pirma perilgas (tiek simbolių neleidžiama - matavau), antra - sviestas sviestuotas, nes apibrėžimai ko gero skambėtų taip:

Vaisingumo pažinimas (VP) – gebėjimas nuolat stebėti, pažinti ir vertinti natūralius kūno pokyčius ir, naudojantis šiomis žiniomis ir įgūdžiais, nustatyti moters mėnesinių ciklo vaisingas fazės ribas – pradžią ir pabaigą.
Natūralus šeimos planavimas (NŠP) – sutuoktinių lytinė elgsena, paremta žiniomis ir įgūdžiais apie moters vaisingumo kitimus nėštumui planuoti (tiek siekiant nėštumo, tiek vengiant pastoti).

(B.Obelenienė, 2005 m.)

(Nežinau iš kur Garbanelele ėmė dabartinį temos pradžioje esantį NŠP apibrėžimą, kartu su juo berods buvo ir vaisingumo pažinimo apibrėžimas, skambėjęs truputį kitaip).

Kitaip tariant, nors "Vaisingumo pažinimas" gal ir būtų neutraliausias terminas pavadinimui, pats jis beveik nieko nesako, nes visgi tema ne apie gebėjimą nustatyti vaisingas dienas, galbūt net negyvenant lytinio gyvenimo, o būtent apie elgseną, praktinį vaisingumo pažinimo pritaikymą. Dar vienas mano galva itin svarbus dalykas - pagal kokius raktinius žodžius žmonės randa šią temą per forumo paiešką ar google? Manau, kad visų pirma per "Natūralus šeimos planavimas" - taip vadinasi ir kursai, kuriuose vieninteliuose Lietuvoje mokoma vaisingumo pažinimo, taip nugirstama iš draugų, pažįstamų, visuomenės informavimo priemonių. Santrumpa "NŠP" daugeliui žmonių irgi mažai ką sako, o ir šiaip pavadinimai paprastai rašomi ne sutrumpintai.

Taigi atsižvelgdama į šiuos dalykus aš pasisakau už temos pavadinimą - tiesiog "Natūralus šeimos planavimas", kaip buvo iki šiol. Ką rašyti į paantraštę, gal patarsite kuri kita. "Kontracepcijos ir ne kontracepcijos tikslais" man skamba kvailokai, nes prašosi platesnio paaiškinimo, "Grynasis ir ne grynasis" - apskritai vietinis slengas. Kuo gerai "Dalijamės patirtimi" - tuo, kad šie žodžiai pabrėžia, jog tema ne "Būti ar nebūti NŠP", iš kurios ji, dėkui Dievui, išaugo (žr. pirmąją temos dalį), o būtent vieta, kur aptarinėjami praktiniai vaisingumo pažinimo klausimai. Trumpai tariant, ir dėl paantraštės - geresnio, tikslesnio varianto už dabartinį aš nematau.

Kažkokiam temų sujungimui, kai ši artėja link pusės, aš kategoriškai prieštarauju (nors žinoma uždrausti neturiu galių) - manau, kad to tikėtis ir nederėtų, nes tema "Vaisingumo pažinimas" buvo sukurta greičiau kaip "antitema", nei kaip nors papildanti NŠP temą. Jei būtų kurta ne dėl tam tikrų neminėtinų emocijų, manau būtų bent jau oficialiai pristatyta jau egzistuojančioje giminingoje ir autorės stropiai sekamoje temoje.

Ką daryti su antrąja tema? Manau, kad būtų geriausia, jei visų pirma apsispręstų jos kūrėja. Tema dar mažuliukė (5 psl.), sutikite - pasisekimo sulaukusi irgi ne perdidžiausio. Labai didelio nuostolio, jei būtų paprašyta moderatorės ją visiškai uždaryti, aš neįžvelgiu - ne prastesnį savo blogo pristatymą Horo galėtų parašyti ir čia arba, jei tingisi, tiesiog perkopijuoti. Aišku yra ten ir daugiau pasisakymų, tad gal taip elgtis nelabai etiška - tuomet siūlyčiau bent jau paprašyti, kad tema būtų iškelta iš skilties "Svarbu" ir galbūt užrakinta, kad nebūtų galima rašyti naujų žinučių (neužrakinus laiks nuo laiko joje vis tiek kas nors mėgintų pasisakinėti).
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Visu pirma nesmagu, kad tokios geros NSP zinoves nesutaria smile.gif noretusi jus abi matyti temeleje 4u.gif Ir dar noriu parodyti grafikeli savo, lb jau jis man keistas, kad tokia auksta temperatua ir kad rodo, kad ovuliacija taip anxti ivyko blush2.gif ka jus manot? g.gif user posted image
Atsakyti
O aš galvoju, kad kol tema vadinsis natūralus šeimos planavimas, tol kils problemų, ginčų ir kitų nesusipratimų. Nes iš tiesų, tai ką daro labai daug temos dalyvių, nėra natūralus šeimos planavimas. Faktas, kad visos mes čia užsiimam vaisingumo pažinimu, net Raidelių svetainė vadinasi jei, neklystu www.vaisingumopazinimas.lt 4u.gif Tai mano siūlymas toks, pavadinti temą "Vaisingumo pažinimas", nes tai apjungia tai, ką mes visos darom, kaip bendrinis pavadinimas. O paantraštė geriausia būtų tokia "šeimos planavimo, kontracepcijos tikslu" Tada interneto paieškos svetainės išmes mūsų temą, jei bus surenkami raktiniai žodžiai "vaisingumo pažinimas", "natūralus šeimos planavimas" ir manau niekas nebus nuskriaustas, nes vaisingumo pažinimas gali būti vykdomas tiek natūralaus šeimos planavimo (kas sakoma nėra kontracepcija) tiek kontracepcijos tikslais. Užėjus į temą, bus aišku ką mes ten veikiam, kad dalinamės patirtimi. O moderatorės paprašyti, kad užrakintų abi temas, kad būtų lygybė ir teisybė, rašysim į naują ir viskas, o kam bu įdomu susiras senesnes. Kad Smalsutei nebūtų apmaudu, aš galiu sukurti tą naująją temą, nes vis dėlto čia yra ką veikti, sudėti nuorodas ir t.t., o ji jau kartą tai darė.
Ką manot?
Akva17, man atrodo, kad čia niekas neaišku unsure.gif Tiesiog neįmanoma teigti, kad ovuliacija buvo. Nes trūksta BT rodmenų, o ir su tom gleivėm visko gali būti po mmm. Manau, reikia laukti, toliau matuoti BT ir susilaikyti ar saugotis barrjerinėmis priemonėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 15 gegužės 2011 - 22:37
Mano nuomone pavadinimas galėtų likti "Natūralus šeimos planavimas" (terminas gan plačiai žinomas, dažnai net naudojantys vaisingumo pažinimo metodus derinyje su barjerine kontracepcija sako, kad naudoja NŠP), o paantraštė "ir vaisingumo pažinimas". Jeigu telpa, paantraštę galima būtų išplėsti "ir vaisingumo pažinimas. Dalijamės patirtimi.". Dėl temų kūrimo - manau galime užbaigti šią ir tada kuri nors sukurs naują jau su papildytu pavadinimu.

Dėl NŠP ir VP apibrėžimų pirmoje temos žinutėje - man kažkaip norėtųsi, kad būtų prirašyta, jog vaisingumo pažinimo metodus galima naudoti vienus (tada bus NŠP), o galima derinyje su kitais kontracepcijos metodais (tada nereikia susilaikyti vaisingų dienų metu). Gal kas mokėtų gražiai suformuluoti?.. Man tie formalūs apibrėžimai pernelyg sudėtingai skamba... Norėtųsi kažko paprastais žodžiais, praktiškesnio.

Ir pabaigai - gyvenkime draugiškai group.gif

Akva17, jeigu galima, jums patarsiu kaip paprasčiau išsaugoti grafiką, kad būtų tvarkingesnis, o ne visas lapas. Atsidariusi norimą grafiką, spauskite dešinį pelytės mygtuką ir pasirinkite "Save Image As" ("Išsaugoti paveikslėlį" ar pan.). Iššoks langas, kuriame reikės nurodyti, kur padėti tą paveikslėlį, o toliau jau galėsite kelti kaip visada. Taip išsaugojus ir duomenys šiek tiek aiškiau matysis, neišsikraipys skaičiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 16 gegužės 2011 - 00:01
QUOTE(Ramera @ 2011 05 16, 00:56)
Mano nuomone pavadinimas galėtų likti "Natūralus šeimos planavimas" (terminas gan plačiai žinomas, dažnai net naudojantys vaisingumo pažinimo metodus derinyje su barjerine kontracepcija sako, kad naudoja NŠP), o paantraštė "ir vaisingumo pažinimas". Jeigu telpa, paantraštę galima būtų išplėsti "ir vaisingumo pažinimas. Dalijamės patirtimi.". Dėl temų kūrimo - manau galime užbaigti šią ir tada kuri nors sukurs naują jau su papildytu pavadinimu.

Dėl NŠP ir VP apibrėžimų pirmoje temos žinutėje - man kažkaip norėtųsi, kad būtų prirašyta, jog vaisingumo pažinimo metodus galima naudoti vienus (tada bus NŠP), o galima derinyje su kitais kontracepcijos metodais (tada nereikia susilaikyti vaisingų dienų metu). Gal kas mokėtų gražiai suformuluoti?.. Man tie formalūs apibrėžimai pernelyg sudėtingai skamba... Norėtųsi kažko paprastais žodžiais, praktiškesnio.

Ir pabaigai - gyvenkime draugiškai group.gif

Akva17, jeigu galima, jums patarsiu kaip paprasčiau išsaugoti grafiką, kad būtų tvarkingesnis, o ne visas lapas. Atsidariusi norimą grafiką, spauskite dešinį pelytės mygtuką ir pasirinkite "Save Image As" ("Išsaugoti paveikslėlį" ar pan.). Iššoks langas, kuriame reikės nurodyti, kur padėti tą paveikslėlį, o toliau jau galėsite kelti kaip visada. Taip išsaugojus ir duomenys šiek tiek aiškiau matysis, neišsikraipys skaičiai  4u.gif

Ramera, bet man vistiek atrodo, kad atsiras paskui teisuolių, kurios sakys "tai koks čia natūralus šeimos planavimas, jei derinama su barjerine kontracepcija?!", vėliau prasidės kalbos apie gryną ir negryną NŠP ir pykčiai eilinį kartą garantuoti. Nebuvo dienos, kai į AŽ gaučiau mažiau nei 2 skirtingų žmogiukų laiškus, su prašymais patarti, nes žmonės nenori rašyti nė į vieną temą. Į šitą nenori, nes nenori sulaukti įžeidžių komentarų, o į aną kažkaip nefaina, nes ji lyg ir tokia pati cool.gif Tai aš galvoju, arba naudokim bendrinį pavadinimą, neišaukštinat ir nelaikant grynu (nes aš manau, kad jau pats žodis "negrynas" lietuvių kalboje skamba šiek tiek menkinančiai) nė vieno metodo, arba atskiriam temas ir tiek unsure.gif
Atsakyti
Ačiū Ramerai už blaivų mąstymą. 4u.gif O Horo įžūlumas manau jau perlipo visas sveiku protu suvokiamas ribas. Mieloji, man tikrai nebūtų sunku atlikti veiksmus "copy - paste" ir šiek tiek pakoreguoti kelis sakinius. Jei ketintum kažką keisti labai iš esmės, pateikti daugybę dar nematytų šaltinių (kurių, kaip suprantu, nuorodų išsisaugojusi neturi), tas darbelis mažumėlę užtruktų - greičiausiai iki dabartinė NŠP temos dalis natūraliai pasieks tuos 50 psl.

Paantraštė "šeimos planavimo, kontracepcijos tikslais" - nepasako esmės, nes šeimą planuoja ir vartojantieji kontraceptines priemones (tiek vienas, tiek derinyje su vaisingumo pažinimu).
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2011 05 16, 08:43)
Ramera, bet man vistiek atrodo, kad atsiras paskui teisuolių, kurios sakys "tai koks čia natūralus šeimos planavimas, jei derinama su barjerine kontracepcija?!", vėliau prasidės kalbos apie gryną ir negryną NŠP ir pykčiai eilinį kartą garantuoti. Nebuvo dienos, kai į AŽ gaučiau mažiau nei 2 skirtingų žmogiukų laiškus, su prašymais patarti, nes žmonės nenori rašyti nė į vieną temą. Į šitą nenori, nes nenori sulaukti įžeidžių komentarų, o į aną kažkaip nefaina, nes ji lyg ir tokia pati cool.gif Tai aš galvoju, arba naudokim bendrinį pavadinimą, neišaukštinat ir nelaikant grynu (nes aš manau, kad jau pats žodis "negrynas" lietuvių kalboje skamba šiek tiek menkinančiai) nė vieno metodo, arba atskiriam temas ir tiek unsure.gif

Tai gal tereikia pasirūpinti, kad į aną temą rašyti irgi būtų faina? bigsmile.gif Jei tiek daug yra moterų, naudojančių ir ketinančių niekada neatsisakyti barjerinės kontracepcijos - išties prasminga turėti atskirą temą. Surink pakankamai medžiagos, dominančios tą konkrečią auditoriją, ir manau tikrai bus apie ką padiskutuoti ir be "kelkime temą į viršų". 4u.gif Tai tikrai būtų protingiau, nei nuolat aiškinti pagal NŠP ritmą gyvenantiems žmonėms, kad apie savo pasirinkimo motyvus jiems čia prasižioti nevalia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 16 gegužės 2011 - 08:45
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 16, 09:35)
Ačiū Ramerai už blaivų mąstymą. 4u.gif O Horo įžūlumas manau jau perlipo visas sveiku protu suvokiamas ribas. Mieloji, man tikrai nebūtų sunku atlikti veiksmus "copy - paste" ir šiek tiek pakoreguoti kelis sakinius. Jei ketintum kažką keisti labai iš esmės, pateikti daugybę dar nematytų šaltinių (kurių, kaip suprantu, nuorodų išsisaugojusi neturi), tas darbelis mažumėlę užtruktų - greičiausiai iki dabartinė NŠP temos dalis natūraliai pasieks tuos 50 psl.

Paantraštė "šeimos planavimo, kontracepcijos tikslais" - nepasako esmės, nes šeimą planuoja ir vartojantieji kontraceptines priemones (tiek vienas, tiek derinyje su vaisingumo pažinimu).
Papildyta:

Tai gal tereikia pasirūpinti, kad į aną temą rašyti irgi būtų faina? bigsmile.gif Jei tiek daug yra moterų, naudojančių ir ketinančių niekada neatsisakyti barjerinės kontracepcijos - išties prasminga turėti atskirą temą. Surink pakankamai medžiagos, dominančios tą konkrečią auditoriją, ir manau tikrai bus apie ką padiskutuoti ir be "kelkime temą į viršų". 4u.gif

Juokingiausia, kad sukurti NŠP temą, kokia ji yra dabar, buvo mano idėja lotuliukas.gif na, bet svetimas idėjas prisiskirti sau visada smagu. Pasiūliau Jazzai, o ji padarė pirmą temą 4u.gif o kad tu pririnkai nuorodų, tai pagirtina, bet nieko kūrybingo 4u.gif 10 kartų esu mačiusi tuos pačius tavo įdėtus šaltinius, aišku tų religinių neskaitau, nes man nelabai įdomu 4u.gif
O žmonės nenori į šią temą rašyti dėl tavo komentarų ir iš dalies ir į aną dėl tos pačios priežasties. Aš irgi jau labai nuo tavęs pavargau. Niekaip nesuprantu, kaip galima būti tokiai arogantiškai ir teisuoliškai, geriau jau eitum pas savo vaikučius ir daugiau laiko praleistum su jais, neterštum čia internetinės erdvės savo pamokslais, nes mirksti čia toj SM dienos šviesos nematydama.
Atsakyti