Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Horo @ 2011 05 14, 00:34)
Smalsute, aš nuoširdžiai sakau, kad nenoriu su Tavim pyktis, tiesiog Tu labai dažnai nežinau ar specialiai, ar nejausdama mane įžeidi verysad.gif na, o man  būna apmaudu ir pikta, todėl neretai tavęs irgi nepaglostau žodžiais. Labai atsiprašau, jei įžeidžiau 4u.gif

Atsiprašymą priimu, bet savo ruožtu norėčiau pasakyti, kad yra labai nemažas skirtumas, kai nepaglosto konstruktyviai išdėstyti argumentai, ir kai žeidžia pagiežinga panieka gyvenimo būdui, apie kurio praktines subtilybes pasisakančioji vargu ar ką teišmano. Aš tai priimu kaip gynybą puolimu, tik keista tokios reakcijos sulaukti iš žmogaus, ramaus ir laimingo savo pasirinkime. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2011 05 13, 18:46)
Pas mus po trečio pastojimo buvo daugiau nei metai susilaikymo. Ir ne dėl manęs, o dėl vyro. Prisipažinsiu, jau gimus trečiam visokių minčių kildavo: ir pykčio, ir pavydo, ir nepasitikėjimo savimi, ir kalbėtis buvo nelengva, bet niekada nekilo mintis spręsti problemas va taip.

Čia matosi, kad kalba žmogus, žinantis ką reiškia Meilė. 4u.gif O prasitartų tokiu sunkesniu išbandymo laikotarpiu SM kokioj "Kertelėj sieloje", taigi šiuolaikinės laimingos "visavertį gyvenimą" gyvenančios moteriškės "suvalgytų" - kaip? tu dar su juo? kam tau toks reikalingas? taigi aišku jis turi kitą, nusipelnei gyventi geriau ir t.t. ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 13, 23:34)
Na, gal aš dar labai jauna ir daug ko nesuprantu apie santuokinį gyvenimą blush2.gif tiesiog dažnai pasitaiko toks dalykas kaip vienatvė dviese ir poros būna tokios emociškai tolimos, kad trenkti durimis atrodo, o gal ir yra labai lengva ir paprasta unsure.gif
Man kažkaip poligaminiai santykiai siejasi su šiokiu tokiu liūdesiu. Gal aš tokia esu, bet aš manau, kad moteriai reikia mylėti vyrą, kad norėtų su juo mylėtis. Tai jei atsiranda tas trečias asmuo, reiškia tik viena: moteris negyvena su mylimu vyru unsure.gif o tai jau yra liūdna.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 14, 10:22)
Čia matosi, kad kalba žmogus, žinantis ką reiškia Meilė. 4u.gif O prasitartų tokiu sunkesniu išbandymo laikotarpiu SM kokioj "Kertelėj sieloje", taigi šiuolaikinės laimingos "visavertį gyvenimą" gyvenančios moteriškės "suvalgytų" - kaip? tu dar su juo? kam tau toks reikalingas? taigi aišku jis turi kitą, nusipelnei gyventi geriau ir t.t. ir pan.

Turiu daug minčių šia tema, bet bijau, kad mane išmes už offtopic ax.gif

Kurti šeimą nėra lengva užduotis. Nei lengva, nei patogi. Aišku, būna vienatvės dviese dienų taip pat, kaip metuose būna žiema. Bet kaip po žiemos ateina pavasaris, taip ir santykiai turi savo ritmą. Svarbu tai įsisąmoninti ir išgyventi džiaugsmą visais metų laikais. O lytiniai santykiai, pats seksas, tėra aisbergo viršūnė - labai graži, tačiau visa esmė - po vandeniu. Net ir didžiausią emocinį, jausminį pakilimą galima išgyventi be sekso. Aš kažkaip labiau pasitikiu vyrais - jei jie tikrai myli, na, nebūtinai turi pulti ieškotis ko nors į šoną, jei tenka porą savaičių susilaikyti. O jei puola, manyčiau, kad toli gražu ne susilaikymas kaltas. Čia aš kalbu iš tos pusės, kuri negauna tiek, kiek norėtų, o ne neduoda tongue.gif Nesakau, kad visos šeimos privalo gyventi taip, ar kad susilaikymu reikia išbandyti antrąją pusę - tikrai ne. Noriu pasakyti, kad negalima kartais per savaitę matuoti poros santykių gelmę.

Man atrodo, pagavau savo ovuliaciją. net ir su beviltišku paprastu elektroniniu termometru thumbup.gif Reikės dar pasitikrinti ryt poryt. Ir "pagavau" dar vieną požymį: kelias dienas kol laukiau tos ovuliacijos, kankino tiesiog nežmoniškas alkis. Ne šiaip alkis, bet toks žudantis, norėjau valgyti visą laiką. O šį rytą atsikėliau ir tik vidurdienį pagalvojau, kad dar nevalgiau - alkis buvo dingęs, gleivės pasikeitusios, temperatūra pakilusi. Buvau tai pastebėjusi ir anksčiau, kad apie ovuliaciją tampu nežmoniškai ėdri, bet dabar, kai truputį prisilaikau dietos, atkreipiau į tai ypatingą dėmesį. Reiks dar kitą mėnesį pastebėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 14 gegužės 2011 - 18:54
Ziogeli, kaip graziai pasakei apie santykiu ritma wub.gif 100 procentu sutinku su tavim. As galvoju, kad lengviausias kelias spresti seimoje kylancias problemas yra skyrybos, mazdaug pabegam nuo tos problemos ir ieskom naujo partnerio. Tam kad seimoj butu darna reikia ideti daug pastangu. Taciau jei yra pagarba vienas kitam ir noras isspresti kylancias problemas, o ne begti nuo ju, tada yra daug sansu, kad tokia seima issaugos darna. smile.gif Dar as asmeniskai manau, kad seimos reikalai turi likti seimoje, o ne buti ispasakojami mamoms, draugems ar isvis nepazistamiems zmonems... Is savo aptirties galiu pasakyt, kad tai niekada neatnesa nieko gera.

Man kaip tik pirmoj ciklo pusej ir ypac apie ovuliacija buna labai sumazejes apetitas ir kaip tik pakyla jau gerokai po ovuliacijos kartu su krutines maudimu ir nuotaiku svyravimu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 14, 11:22)
Atsiprašymą priimu, bet savo ruožtu norėčiau pasakyti, kad yra labai nemažas skirtumas, kai nepaglosto konstruktyviai išdėstyti argumentai, ir kai žeidžia pagiežinga panieka gyvenimo būdui, apie kurio praktines subtilybes pasisakančioji vargu ar ką teišmano. Aš tai priimu kaip gynybą puolimu, tik keista tokios reakcijos sulaukti iš žmogaus, ramaus ir laimingo savo pasirinkime. 4u.gif

Bet man lygiai taip atrodo, kad Tu mane tiesiog puoli ir Tavo argumentai man neatrodo konstruktyviai išdėstyti, tiesiog iš visų Tavo postų atrodo, kad Tu nuolat iš manęs sieki pasityčioti, norėdama pasijusti viršesne. O aš taip pat gyvas žmogus, su jausmais, o ne beveidis nick'as 4u.gif
Man atrodo, kad yra dvi grupės moterų, kurios naudoja NŠP: tokios, kaip Tu, todėl, kad yra tikinčios ir NŠP atitinka jų pasaulėžiūrą. Ir tokios kaip aš, kurioms reikia tiesiog kontracepcinės priemonės: nekenkiančios sveikatai, patogios, kuo mažiau varžančios ir efektyvios 4u.gif Nežinau kodėl Tu rašai šioje temoje, bet aš rašau todėl, kad yra labai daug moterų, kurioms vaisingumo pažinimas aktualus dėl tų pačių priežasčių kaip man, jeigu nebūtų nemalonumų, neigiamo poveikio sveikatai, jos vartotų KT ar pasirinktų kitas priemones. Man toks NŠP tiesiog atrodo gera alternatyva KT: nereikia švaistyti pinigų prezervatyvams ir juos be to ne ypač patogu naudoti ir jei tai reikėtų daryti viso ciklo metu, gali būti kad rinkčiausi dar mažiau patikimą alternatyvą NLA, nereikia bijoti, kad patirsi neigiamų padarinių, kuriuos sukelia dirbtiniai hormonai, o jei ir pastotum, bent jau vaikeliui nieko bloga ir galėtum ramia širdim jo laukti žinodama, kad jam būti sveikam tokia pat tikimybė, kaip planuotam vaikiukui. Be to, jei aš būdama paauglė (man buvo 13-ika cool.gif ) sugebėjau išmokti net negaliu sakyti, kad Bilingso metodo (nes tiesą sakant niekada nesu aklai laikiusis jokių taisyklių), o verčiau pagal gleives atskirti vaisingas dienas , o vėliau pradėjus lytinį gyvenimą, taip pat būdama labai jaunutė sėkmingai naudotis štai tokiu metodu, kokiu naudojuosi dabar, plius dar tada nesekiau gimdos kaklelio padėties, manau kiekviena moteris gali išsisukti nuo KT ir be jų sėkmingai bei patogiai planuoti savo gyvenimą. Todėl, man ir atrodo įžeidūs Tavo bandymai mane "paprotinti" (lygiai taip Tu įsižeidei, kai netyčia ne taip pacitavau būdama pavargus ir "pasiūliau" Tau pasiskaityti mano blogą) nes reikalų su vaisingumo pažinimu turiu apie dešimtmetį, gyvenant lytinį gyvenimą - septynerius metus ir metodas niekada manęs nėra nuvylęs 4u.gif Tai kodėl aš turėčiau nepasitikėti savim ir savo kūnu? Aš visai rami: žinau, kad jei ovuliacija įvyks neplanuotai greitai aš ją atpažinsiu ir laiku imsiuosi priemonių, kad išvengčiau neplanuoto nestuke.gif nes taip per visus tuos 7-erius metus yra man buvę panašių situacijų ir ne kartą 4u.gif tai tas pats, kaip įgudus vairuoti, žinoti ir būti ramiai, kad saugiai pasieksi kelionės tikslą, kelyje kaip ir gyvenime pasitaiko visko, bet negi reikėtų gyventi baimėje? Todėl mane ir erzina Tavo kabinėjimaisi. Jaučiusi taip, lyg įkyri kaimynė, beeinant link automobilio stovinčio prie namo, per visą kiemą klykautų, kad nesugebėsiu išvažiuoti iš kiemo, o išvažiavus pareikštų, kad tai buvo laimingas sutapimas biggrin.gif
Papildyta:
Man irgi labai graži buvo Žiogelio mintis. Werde, man kažkodėl preišingai atrodo, kad skyrybos nelengva, nes reikia daug drąsos užbaigti santykius, kurie slegia, nes kiek daug moterų gyvena nelaimingos bijodamos keisti savo gyvenimus, bijodamos būti pasmerktos ir t.t. Bet lygiai taip nelengva kūrenti šeimos židinį ir manau, nėra blogai ieškoti pagalbos iš šalies blush2.gif bent jau kai man pradeda atrodyti, kad man neįmanoma susitarti su savo vyru, nueinu pasitarti su savo tėčiu, tai arba gaunu protingą patarimą, arba jis pakalba su mano vyru ir problemos būna išsprendžiamos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 14, 21:03)
Man atrodo, kad yra dvi grupės moterų, kurios naudoja NŠP: tokios, kaip Tu, todėl, kad yra tikinčios ir NŠP atitinka jų pasaulėžiūrą. Ir tokios kaip aš, kurioms reikia tiesiog kontracepcinės priemonės: nekenkiančios sveikatai, patogios, kuo mažiau varžančios ir efektyvios 4u.gif

Čia turbūt ir yra visa bėda, kad Tu tematai dvi grupes ir kadangi tapatiniesi su viena, tai kone natūralu vis oponuoti tai kitai grupei. O aš jų matau kur kas didesnį spektrą - tai ir natūralistės su pačia įvairiausia pasaulėžiūra, mažai ką bendro turinčia tiek su KB mokymu, tiek apskritai su tikėjimu Dievu, ir šiaip smalsūs žmonės, galbūt formalūs katalikai, dėl antraeilių priežasčių nusprendę tuoktis bažnyčioje, paklausę sužadėtiniams skirtų paskaitų ir mąstantys: kodėl gi nepabandžius, jei sako dėl to dar ir poros santykiai gali pagerėti, galų gale didžiulė įvairovė tikinčiųjų - tiek krikščionių, tiek ne, kurioms priklausymas tam tikrai konfesijai, religijai leistų rinktis kai kuriuos kontracepcijos būdus arba priešingai - draustų bet kokį šeimos planavimą, įskaitant ir NŠP, tačiau asmeninė nuostata kiek kitokia, nors vėlgi - nebūtinai artima KB mokymui. Nereikia taip siaurai žmonių sprausti ant vieno kurpaliaus - kiek teko pastebėti, šioje temoje tikrai nemažai moterų, taikančių ar ketinančių pereiti prie grynojo NŠP anaiptol ne dėl tikėjimo.

O vaisingumo pažinimui derinyje su kontracepcija juk yra net atskira tema - gal nevertėjo jos kurti, jei vis tiek taip labai norisi viską plakti į vieną krūvą reguliariai reiškiant savo negalėjimą įsivaizduoti, kaip normalus vyras įstengtų prisitaikyti prie grynojo NŠP ritmo...
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 14, 21:03)
Tai kodėl aš turėčiau nepasitikėti savim ir savo kūnu? Aš visai rami: žinau, kad jei ovuliacija įvyks neplanuotai greitai aš ją atpažinsiu ir laiku imsiuosi priemonių, kad išvengčiau neplanuoto  nestuke.gif

Apie galimybę laiku nepastėbėti ypatingai smarkiai paankstėjusios O nebesikartosiu - Tavo reikalas netikėti. O apskritai dėl to, ką čia pacitavau, manau labai neblogas dalykas būti sąžiningai bent jau prieš pačią save - visiškai ramioms dėl pasirinkto nėštumo vengimo būdo moterims net minčių dėl skubiosios kontracepcijos nekyla, o Tu šios temos gyvavimo laikotarpiu (iki dešimtmečio jai dar toli) kartą ir gėrusi esi, ir ruošusis dar porąkart. Taip kad kažkas Tavo asmeniniame kombinuotame metode visgi iki galo nesustyguota. Aišku kalti prezervatyvai (netinkamas naudojimas ar valios stoka "prisiminti", kad jau vaisingas metas), bet jie irgi šio "tobulai veikiančio" metodo dalis.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 14, 23:07)
Apie galimybę laiku nepastėbėti ypatingai smarkiai paankstėjusios O nebesikartosiu - Tavo reikalas netikėti. O apskritai dėl to, ką čia pacitavau, manau labai neblogas dalykas būti sąžiningai bent jau prieš pačią save - visiškai ramioms dėl pasirinkto nėštumo vengimo būdo moterims net minčių dėl skubiosios kontracepcijos nekyla, o Tu šios temos gyvavimo laikotarpiu (iki dešimtmečio jai dar toli) kartą ir gėrusi esi, ir ruošusis dar porąkart. Taip kad kažkas Tavo asmeniniame kombinuotame metode visgi iki galo nesustyguota. Aišku kalti prezervatyvai (netinkamas naudojimas ar valios stoka "prisiminti", kad jau vaisingas metas), bet jie irgi šio "tobulai veikiančio" metodo dalis.

Paskutinį kartą "pašersiu trolį" kaip sako MB 4u.gif
Taip, labai smagu trypti žmogų, menkinti jo darbą, o prieš tai į AŽ paverkti, kaip aš galėjau būti tokia beširdė, kai pati žinodama, kad skaudini žmogų, nė karto netgi nesugebėjai atsiprašyti. Netgi gavau vieno kunigo laišką, kuris išreiškė savo apgailestavimą, kad tokie žmonės kaip Tu jaučiasi turį teisę atstovauti bažnyčią. Iš tiesų gaunu labai daug laiškų, kuriuose žmonės netgi atsiprašo už Tavo elgesį. Trūksta Tau svarbiausio ne tik krikščionei, bet ir tiesiog žmogui dalyko - meilės artimui. Tiesiog nematau reikalo su Tavimi daugiau diskutuoti, nes aš gyvenime vengiu tokių pilnų pagiežos, pavydžių ir norinčių pasipuikuoti žmonių.
O merginoms, kurios naudoja "negryną" NŠP panašu, kad čia nėra vietos, nes čia tema, skirta nesutepto barjerinėmis priemonėmis NŠP propagavimui. Kilus klausimams ar jei prireiks pagalbos interpretuojant kiauresnį grafiką, visada man galite parašyti į AŽ, jei tik sugebėsiu, patarsiu mirksiukas.gif be to yra vaisingumo pažinimo temukė, galite jungtis 4u.gif Vaisingumo pažinimo tema SM
Atsakyti
Kad jau OT čia kelintas puslapis, tai ir aš OT pasisakysiu. Vis tenka tyliai paskaityti diskusiją tarp Jūsų. Manau objektyviai skaitau ir kartais palaikau vieną pusę, kartais kitą.
Šį kartą man buvo neskanu skaityti kai kuriuos Smalsutės postus, aišku tie postai paskui iššaukė ir neskanius Horo pasisakymus. Bet čia kažko man laaabai padvelkė arogancija, ką karts nuo karto pastebiu tikinčiųjų tarpe.
Jums, net nežinau kaip čia išsireikšti, pasisekė dėl vyro. Smalsute, atsiminkite pirmus savo stebėjimus, kai norėjote viską mesti, bet vyras jus palaikė ir sakė dar pabandyti. Kai kuriose šeimose kartais net ir pakovoti, ir įtikinti vyrą dėl nšp reikia, ir plius kad tai taptų ne tik moters reikalas, o abiejų.
Aš tiesiog matau didelį Horo norą čia bendrauti ir būti priimta su visais savo netobulumais, bet deja Jūs, tobuloji Smalsute, spiriat kuo skaudžiau.
Atsakyti
Turbūt ir man derėtų tarti savo paskutinius žodžius šioje "diskusijoje".

Atsiprašau tų, kam buvo "neskanu" skaityti mano žodžius (nesvarbu, kad greičiausiai neįsigilinus į priešistorę - NŠP tema nėra romanas, tad tikrai sutinku, jog nebūtina sekti visų čia buvusių ir esamų bendravimo niuansų). Apgailestauju dėl čia tvyrančios įtampos, prie kurios jaučiuosi iš dalies prisidėjusi dėl savo nesugebėjimo greitai atleisti, pamiršti užgaulius žodžius - iki tobulumo man tikrai toli.

Manau, kad esu tikrai nemažai dūšios įdėjusi į šią temą. Vien informacijos sisteminimui, tam netobulam sudėliojimui pirmajame temos puslapyje, skyriau ne pusvalandį ir ne pusdienį - viskas ne kartą permąstytą, kaip būtų patogiau, suprantamiau, priimtiniau. Truputėlį skaudu kartais matyti naujokių žinutes, kad toje informacijoje susigaudyti vis tiek pernelyg sudėtinga. Liūdna ir dėl to, kad prieš kuriant naują temą į mano prašymą pateikti daugiau šaltinių, patikslinti, kas buvo netiklsu, atsiliepė viena kita (ačiū joms 4u.gif ), o vėliau "pareina" kritika, kad skaityti visgi reikėtų visai kitus nutylimus "daugelį šaltinių", kuriuose pasirodo informacija ne tik kad išsamesnė, bet dargi ir prieštaraujanti mano pateiktajai. Kartais jaučiuosi tokia truputėlį kvaišelė, kuri čia naiviai tikisi bendradarbiavimo dėl lyg ir visas čia daugiau mažiau siejančių tikslų - propaguoti NŠP palaikant šios temos populiarumą, kartu gilinti žinias, kurios nėra taip jau labai prieinamos šioje srityje, neatsilikti nuo naujienų, įvykių tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Kitaip tariant, pati bandau laikytis taktikos nertis iš kailio dalinantis visa užtikta su NŠP susijusia informacija, o kai kurių (pirštais nerodysime) reakcijos tokios - a, šitą tai mes jau seniai žinojome. Kaip norėtųsi, kad tos "daugiau žinančios", "neskūpytų"... Kažkuo man tai primena studijas universitete - daugmaž turiu geros info, bet niekam iki egzo neduosiu. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad daugiausiai visgi išlošiama tą info paleidus į apyvartą - žiūrėk dar ir jos netobulumai išaiškėja.

Na o pačiai pabagai ištrauka, sudariusi bene trečdalį mano "paverkimo" Horo į AŽ:

"Aš NŠP temai linkėčiau gyvuoti ilgai ir sėkmingai, o mums (tiek man, tiek Tau) greičiausiai jau laikas į "pensiją". Pati norėčiau savo pasisakymų skaičių apriboti iki minimumo ir stebėti temą daugiau iš šalies tam, kad nepraleisčiau kokios naujos naudingos informacijos. Tik nelabai taip išeina matant po kelias dienas "kabančius" naujokių klausimus. Kita vertus, vargu ar galima tikėtis, kad nauji žmonės ten pasijus jaukiai, kol tvyro štai tokia įtampa..."

Noriu nuoširdžiai paraginti naujokes aktyviau jungtis į šią temą, diskutuoti, aiškintis savo grafikus, pastebėjimus, nebijoti atsakinėti į dar "žalesnių" klausimus nesivaržant neilgos savo patirties, kelti tų pačių klausimų, kurie gal jau smulkiai apkalbėti užužpraeitoje temoje kažkieno kito, bet pačioms vis tiek neaiškūs - čia juk forumas, taigi vieta, skirta tam, kas konkrečiam žmogui aktualu šiandien. Visiškai nebūtina kruopščiai perskaityti šešių senesniųjų temų nuo pradžių iki galo, kad įgytum teisę lygiaverčiai diskutuoti. 4u.gif
Atsakyti
Tikrai esu labai dėkinga už temos pirmo puslapio apipavidalinimą, surinktą ir šauniai pateiktą informaciją. Tik nemaniau, kad reikia vis apie tai priminti ir karts nuo karto paploti (čia visai ne piktai smile.gif )
Jei čia klausčiau kokio klausimo, tai pirmiausiai laukčiau Jūsų, Smalsute, pasisakymo, nes jūsų info visada priimu kaip patikimiausią. Ir manau, kad nei vienai nereikia Jums eiti į "pesiją", ypač jei turite noro ir laiko pasidalinti turima informacija ir patirtimi smile.gif
O kodėl man pasidarė neskanu.. Manau yra čia paskaitančių, tų netobulųjų, kurios galbūt ir barjerines priemones naudoja, gal net ir kokią ekstrinę kartais išgeria, tai gi skaitant tokius menkinamus pasisakymus priima ir sau smile.gif
Taip, aš tokius pasisakymus kartais ir sau priimu, nors mano netobulumai dar kitokie, nei išvardinau. Todėl tikrai kartais net nesinori ko nors čia paklausti, nes pasijaučiu tokia nepilnavertė šioje temoje.
Aišku visas tas vaisingumo pažinimo derinimas su kitom priemonėm nėra NŠP, bet aš vistiek visada būsiu už moterų sąmoningumo kėlimą šioje srityje. O šis forumas geriausia vieta klausti, daugiau sužinoti, paneigti mitus, ir gal net kada prie NŠP pereiti.
Atsakyti
Kas čia darosi, mielosios? verysad.gif Nesipykim. Smalsute, Tavo indėlis čia akivaizdus ir baik čia apie išėjimus į pensiją. Horo, tilptum čia ir Tu. Man apskritai atskira tema apie vaisingumo pažinimą yra kažkoks nesusipratimas. Paskaičiau Tavo blog'ą ir man pasirodė labai paprastai ir naujokams prieinama kalba sudėliota info. Pradėjus labiau gilintis, būtina paskaityti Smalsutę. Einant toliau į mišką prireiks oficialios literatūros ar asmeninio NŠP mokytojo. O atsakomybę visvien prisiima pati pora. Visoms linkėčiau subtilumo ir pagarbos.
Atsakyti
Pritariu pievu_kamanei.. Trumpai ir aiškiai, ši tema puikiai tinka visoms, tik daugiau supratimo ir pagarbos... 4u.gif Aš taip pat, kaip naujokė, galiu pasakyt, kad tiek Smalsutės, tiek Horo komentarai man labai daug padėjo. Jei ne jūs, šitos temos nė nėbūtų 4u.gif abi daug bendravot ir įdėjot darbo. Ir ačiū jums abiems smile.gif be abejo, ir kitoms visoms bendravusioms ir bendraujančioms čia moterims. Labai nesmagu, kuomet panašią idėją palaikantys žmonės nesutaria.. Pagalvokit, kiek moterų šios temos pagalba atranda NŠP (ar vaisingumo pažinimą).

O dabar truputis "darbo" 4u.gif nesenai rodžiau savo "skylėtą" grafikėlį. Taigi, ciklas jau baigėsi, įdomu jūsų nuomonė (jei čia yra ką sakyt blush2.gif ). Naujokės, pavyzdžio neimkit, taip neatsakingai negalima matuot blush2.gif

http://imageshack.us...402/charth.jpg/
Atsakyti