QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 12:37)
Aš tai sakyčiau elementaru, kad pirminė tų moterų mirčių priežastis visgi yra poligaminiai santykiai (jų pačių ir/arba jų partnerių). AIDS irgi plinta daugiausiai dėl to paties. O prezervatyvai ką - jie tik skatina požiūrį, jog su atsitiktiniais lytiniai santykiais viskas OK, gali būti ramut ramutėlis bent jau dėl savo sveikatos (kas nėra tiesa, nes net ir pro kokybiškų prezervatyvų mikroporas tokiems smulkiems virusams, kaip ŽIV, prasiskverbti šiokia tokia tikimybė lieka, jau nekalbant apie "avarijas" saugantis tokiu būdu). Abortų statistika irgi įdomiai koreliuoja su kontracepcijos naudojimu. Nepilnamečių neštumų mažinimui nemokamas prezervatyvų dalijimas irgi nepasiteisinimo - nėštumų, kur buvo diegiama tokia programa, ne sumažėjo, o kaip tik padaugėjo. Santuokos rečiau išyra tos, kuriose kontracepcija nenaudojama. Ir t.t., ir pan. - vardinti galima daug, bet tema čia visgi apie NŠP, tai gal prie jos ir sugrįžkime.
Na žinai, bet su tuo pačiu grynu NŠP galima greitai prieiti prie tų poligaminių santykių
nes neįsivaizduoju, koks vyras pakęstų tokį varžantį metodą. Nors gal jie ir nekenčia
Jei nekenčia, labai greitai viskas gali baigti tos pačios "teisingos" šeimos griūtimi
Aišku, visada maloniau užmerkti akis ir galvoti, kad problemos savame pasaulyje neegzistuoja. Ir labai lengva pasmerkti. Bet visos KB panašus požiūris, vietoj to, kad užjaustų ligoje atsidūrusį žmogų, matytų, jog pasaulis niekada nebus toks idealus, kokį norima matyti ir imtųsi priemonių esamoms problemoms spręsti, tarkim finansuotų gydymą moterims sergančioms gimdos kaklelio vėžiu, teiktų pagalbą jų šeimoms. Pagaliau peržengtų savo ego ir sutvarkytų tą knygą, kad jaunimas būtų šviečiamas. Pamokslauti visiems paprasta, bet ką gali žinoti, gal Tavo pačios dukrai kada nors pritrūks to pačio niekinamo prezervatyvo rankinėje
Be to jei jau taip niekinant prezervatyvus, yra šeimų, kuriuose vienas iš partnerių infekuotas ŽIV. Natūralu, kad ta problema dažniausiai yra atsiradusi poligaminių santykių metu. Ir ką? Kiekvienas gali suklysti, be to visko nutinka (tarkim prievartavimo atveju, jokia moteris nuo to neapsaugota
). Ir tose šeimose egzistuoja seksas, būtent prezervatyvų pagalba. Be to man ir atrodo, kad tai ir yra meilė, kai nepalieki artimojo bėdoje ir stengiesi, kad jis gyventų pilnavertį gyvenimą, net jei ir pati rizikuoji. Kai, jau taip yra nutikę, ne laikas ir ne vieta pamokslams.
Jei kalbant apie NŠP iš tiesų aš turiu gana daug kritikos tam grynajam metodui ir niekaip nesuprantu, kodėl jis vadinamas "natūraliu", nes realiai jame ne tiek ir daug natūralaus, varžomi žmogaus poreikiai. Geriau jau vadintų kokių "ekologiniu/ekonominiu šeimos planavimu" Man atrodo, kad NŠP kaip ir visi kontracepcijos metodai žemina moterį. Gamta taip sutvarkiusi, kad labiausiai moteriai meilės žaidimų norisi vaisinguoju metu, kaip tyčia tuo metu negalima. Kodėl poroje turi būti nelygybė? Juolab, kad moterims ir taip tekusi gana sunki dalia susijusi su jų lytine funkcija: vaikų nešiojimas, gimdymas, žindymas. Be to reguliarus seksas gerina kraujotaką ne tik dubens organuose, bet ir visame kūne, apsaugo nuo prostatos ligų, balansuoja moteriškus hormonus, gerina nuotaiką, stiprina meilę ir kuria šiltesnius santykius šeimoje
Pliusą įžvelgiu štai tokį - jei laikaisi visų taisyklių, beveik neįmanoma pastoti. Jau greičiau pavestų KT.
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2011 05 13, 11:46)
Horo, nesupratau tavo paskutinio posto. Ar reikšti savo pažiūras reiškia turėti didelį ego? Man kažkaip visai neatrodo blogis pasakyti, ką manai, kuo gyveni. O klausančiojo valia priimti tai arba ne. Antra vertus, aš nesekiau jūsų diskusijos, tai atsiprašau, jei kažką ne į temą pasakiau
Atėjau pasiguosti - šuo sukramtė mano Cyclotest :(Ir kaip tik ovuliacijos laikas. Pykstu ant savęs (kad nepadėjau saugiai), ant šuns (ko lindo, kur nereikia), ant vyro (nes jis įkalbėjo padovanoti dukrai šunį), ant dukters (ko jai to šunio reikėjo ir kodėl neprižiūri), ant termometro (kodėl taip brangiai kainavo ir dar be apsaugos
nuo šuns dantų), ant savo lovos (kodėl plyšys buvo, pro kurį iškrito termometras ant grindų) ir ant tų, kas sugalvojo NŠP apskritai
Na, aš tiesiog manau, kad jei turi gražią idėją, su ja viskas puiku, tik keliose vietoje Tavo asmeninis požiūris peržengė ribas, tai kodėl nepataisius? Aišku, pačiam šiek tiek skaudu, bet ir tikslas nebuvo pasidaryti sau malonumą, kad AŠ AŠ AŠ parašiau
Kartais vardan gražaus tikslo tenka likti už kadro. O kartais lįsti į kadrą
Bučkis dukrai, vyrui ir paglostyk galvą šuniukui, gi nespecialiai nutiko. Skaudu ir pikta, kad sugadina brangius daiktus, bet toks gyvenimas. Mano pusseserė veterinarė sako, kad galima veterinarijos vaistinėje gauti gyvsidabrio termometrą, šitam jau tikrai nieko nenutiks, nes turint tokį būrį mažiukų ir dar šunelį, tokį daiktą teks saugiai padėti
Allergan Natrelle® 400g apvalūs, 5,9cm ir 11,75 bazė. Ūgis 169cm, svoris 56kg. Prieš op nepilnas A