Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(Horo @ 2011 05 12, 23:10)
<...> Antra, neįsivaizduoju, kaip galima laikyti prezervatyvus blogiu blush2.gif <...>

sargiai nėra blogai - vieniems jie reikalingi, kitiems ne. kaip ir vežimukai, naudojami, kol vaikai išmoksta vaikščiot.

smalsute, smalsu, kokias barjerines priemones naudojote (jei naudojote), kol įgudote naudotis nšp?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 12:37)
Aš tai sakyčiau elementaru, kad pirminė tų moterų mirčių priežastis visgi yra poligaminiai santykiai (jų pačių ir/arba jų partnerių). AIDS irgi plinta daugiausiai dėl to paties. O prezervatyvai ką - jie tik skatina požiūrį, jog su atsitiktiniais lytiniai santykiais viskas OK, gali būti ramut ramutėlis bent jau dėl savo sveikatos (kas nėra tiesa, nes net ir pro kokybiškų prezervatyvų mikroporas tokiems smulkiems virusams, kaip ŽIV, prasiskverbti šiokia tokia tikimybė lieka, jau nekalbant apie "avarijas" saugantis tokiu būdu). Abortų statistika irgi įdomiai koreliuoja su kontracepcijos naudojimu. Nepilnamečių neštumų mažinimui nemokamas prezervatyvų dalijimas irgi nepasiteisinimo - nėštumų, kur buvo diegiama tokia programa, ne sumažėjo, o kaip tik padaugėjo. Santuokos rečiau išyra tos, kuriose kontracepcija nenaudojama. Ir t.t., ir pan. - vardinti galima daug, bet tema čia visgi apie NŠP, tai gal prie jos ir sugrįžkime.

Na žinai, bet su tuo pačiu grynu NŠP galima greitai prieiti prie tų poligaminių santykių 4u.gif nes neįsivaizduoju, koks vyras pakęstų tokį varžantį metodą. Nors gal jie ir nekenčia blush2.gif Jei nekenčia, labai greitai viskas gali baigti tos pačios "teisingos" šeimos griūtimi unsure.gif Aišku, visada maloniau užmerkti akis ir galvoti, kad problemos savame pasaulyje neegzistuoja. Ir labai lengva pasmerkti. Bet visos KB panašus požiūris, vietoj to, kad užjaustų ligoje atsidūrusį žmogų, matytų, jog pasaulis niekada nebus toks idealus, kokį norima matyti ir imtųsi priemonių esamoms problemoms spręsti, tarkim finansuotų gydymą moterims sergančioms gimdos kaklelio vėžiu, teiktų pagalbą jų šeimoms. Pagaliau peržengtų savo ego ir sutvarkytų tą knygą, kad jaunimas būtų šviečiamas. Pamokslauti visiems paprasta, bet ką gali žinoti, gal Tavo pačios dukrai kada nors pritrūks to pačio niekinamo prezervatyvo rankinėje unsure.gif
Be to jei jau taip niekinant prezervatyvus, yra šeimų, kuriuose vienas iš partnerių infekuotas ŽIV. Natūralu, kad ta problema dažniausiai yra atsiradusi poligaminių santykių metu. Ir ką? Kiekvienas gali suklysti, be to visko nutinka (tarkim prievartavimo atveju, jokia moteris nuo to neapsaugota verysad.gif ). Ir tose šeimose egzistuoja seksas, būtent prezervatyvų pagalba. Be to man ir atrodo, kad tai ir yra meilė, kai nepalieki artimojo bėdoje ir stengiesi, kad jis gyventų pilnavertį gyvenimą, net jei ir pati rizikuoji. Kai, jau taip yra nutikę, ne laikas ir ne vieta pamokslams.
Jei kalbant apie NŠP iš tiesų aš turiu gana daug kritikos tam grynajam metodui ir niekaip nesuprantu, kodėl jis vadinamas "natūraliu", nes realiai jame ne tiek ir daug natūralaus, varžomi žmogaus poreikiai. Geriau jau vadintų kokių "ekologiniu/ekonominiu šeimos planavimu" Man atrodo, kad NŠP kaip ir visi kontracepcijos metodai žemina moterį. Gamta taip sutvarkiusi, kad labiausiai moteriai meilės žaidimų norisi vaisinguoju metu, kaip tyčia tuo metu negalima. Kodėl poroje turi būti nelygybė? Juolab, kad moterims ir taip tekusi gana sunki dalia susijusi su jų lytine funkcija: vaikų nešiojimas, gimdymas, žindymas. Be to reguliarus seksas gerina kraujotaką ne tik dubens organuose, bet ir visame kūne, apsaugo nuo prostatos ligų, balansuoja moteriškus hormonus, gerina nuotaiką, stiprina meilę ir kuria šiltesnius santykius šeimoje 4u.gif Pliusą įžvelgiu štai tokį - jei laikaisi visų taisyklių, beveik neįmanoma pastoti. Jau greičiau pavestų KT.
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2011 05 13, 11:46)
Horo, nesupratau tavo paskutinio posto. Ar reikšti savo pažiūras reiškia turėti didelį ego? Man kažkaip visai neatrodo blogis pasakyti, ką manai, kuo gyveni. O klausančiojo valia priimti tai arba ne. Antra vertus, aš nesekiau jūsų diskusijos, tai atsiprašau, jei kažką ne į temą pasakiau  ax.gif

Atėjau pasiguosti - šuo sukramtė mano Cyclotest :(Ir kaip tik ovuliacijos laikas. Pykstu ant savęs (kad nepadėjau saugiai), ant šuns (ko lindo, kur nereikia), ant vyro (nes jis įkalbėjo padovanoti dukrai šunį), ant dukters (ko jai to šunio reikėjo ir kodėl neprižiūri), ant termometro (kodėl taip brangiai kainavo ir dar be apsaugos ax.gif nuo šuns dantų), ant savo lovos (kodėl plyšys buvo, pro kurį iškrito termometras ant grindų) ir ant tų, kas sugalvojo NŠP apskritai  lotuliukas.gif

Na, aš tiesiog manau, kad jei turi gražią idėją, su ja viskas puiku, tik keliose vietoje Tavo asmeninis požiūris peržengė ribas, tai kodėl nepataisius? Aišku, pačiam šiek tiek skaudu, bet ir tikslas nebuvo pasidaryti sau malonumą, kad AŠ AŠ AŠ parašiau 4u.gif Kartais vardan gražaus tikslo tenka likti už kadro. O kartais lįsti į kadrą biggrin.gif
Bučkis dukrai, vyrui ir paglostyk galvą šuniukui, gi nespecialiai nutiko. Skaudu ir pikta, kad sugadina brangius daiktus, bet toks gyvenimas. Mano pusseserė veterinarė sako, kad galima veterinarijos vaistinėje gauti gyvsidabrio termometrą, šitam jau tikrai nieko nenutiks, nes turint tokį būrį mažiukų ir dar šunelį, tokį daiktą teks saugiai padėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 13 gegužės 2011 - 13:32
QUOTE(Gryna @ 2011 05 13, 13:50)
smalsute, smalsu, kokias barjerines priemones naudojote (jei naudojote), kol įgudote naudotis nšp?

Neteko naudoti - lytinį gyvenimą pradėjau santuokoje, po beveik pusmečio mokymosi NŠP. (Čia vertėtų pridurti, kad galvos neguldyčiau, jog tikrai niekada niekada to ir nebus, nes sprendimas santuokoje turi būti dviejų žmonių ir su kiekvieno teise nuomonę bet kada pakeisti).
Papildyta:
QUOTE(werde @ 2011 05 13, 13:46)
Pati as buvau pacioj pradzioj, pries pusantru metu susisiekus su natural family planning teachers association ir labai maloniai pasisnekuciavom su viena nsp mokytoja, kuri pasirodo, net ir gyvena tame paciame regione. Taip kad jei prireiktu, galeciau i ja kreiptis, bet kadangi kol kas viskas buvo aisku, tai kaip ir nebuvo reikalo smile.gif

Įdomu kaip ta organizacija susibūrusi, kas jai priklauso - šiaip entuziastai? Iš jų svetainės tai visai neaišku. (Bet gal aš jau čia persudėtingus klausimus uždavinėju blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 12, 13:32)
Aš taip galvoti nedrįsčiau. Gali pažiūrėti čia, kokie gali būti pagrindinio nevaisingumo modelio tipai.

na, ačiū..
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 13, 14:31)
Na žinai, bet su tuo pačiu grynu NŠP galima greitai prieiti prie tų poligaminių santykių 4u.gif nes neįsivaizduoju, koks vyras pakęstų tokį varžantį metodą. Nors gal jie ir nekenčia  blush2.gif Jei nekenčia, labai greitai viskas gali baigti tos pačios "teisingos" šeimos griūtimi unsure.gif

O aš neįsivaizduoju, koks vyras greičiau išlėktų pas kitą, nei prisipažintų mylimai žmonai, kad jam persunku derintis prie NŠP ritmo.
Papildyta:
Aišku, visada maloniau užmerkti akis ir galvoti, kad problemos savame pasaulyje neegzistuoja. Ir labai lengva pasmerkti. Bet visos KB panašus požiūris, vietoj to, kad užjaustų ligoje atsidūrusį žmogų, matytų, jog pasaulis niekada nebus toks idealus, kokį norima matyti ir imtųsi priemonių esamoms problemoms spręsti, tarkim finansuotų gydymą moterims sergančioms gimdos kaklelio vėžiu, teiktų pagalbą jų šeimoms.

Gimdos kaklelio vėžys kažkuo "vėžesnis" už kitus vėžius? unsure.gif Ir kas turėtų finansuoti gydymą - KB? blink.gif
Papildyta:
Be to jei jau taip niekinant prezervatyvus, yra šeimų, kuriuose vienas iš partnerių infekuotas ŽIV. Natūralu, kad ta problema dažniausiai yra atsiradusi poligaminių santykių metu. Ir ką? Kiekvienas gali suklysti, be to visko nutinka (tarkim prievartavimo atveju, jokia moteris nuo to neapsaugota verysad.gif ). Ir tose šeimose egzistuoja seksas, būtent prezervatyvų pagalba.

Ir tos šeimos be jokios abejonės taiko NŠP beigi tokius atvejus tinkamiausia vieta aptarinėti šioje temoje. doh.gif Laaaabai susiję, kaip klaara ir pastebėjo.
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 12, 18:11)
Man priimtiniau eiti su suzadetiniu, nes jis kol kas truputi abejoja patikimumu (tiksliau, prisipazino, kad jam butu sunku atsipalaiduoti, kai nera jokio barjero), tai noriu, kad jis gautu kartu su manim visa info, o ne vien mano perpasakota smile.gif

Jei tik yra galimybė, būtinai eikit kartu. Mes su MB specialių NŠP kursų nelankėm, bet su žiniom apie NŠP iš sužadėtinių kursų- biskį nesusipratimų gavos. Tuos sužadėtinių kursus lankėm skirtinguose miestuose, žinoma ten tik bendrai supažindino, bet MB liko čiut ne su nuostata, kad NŠP yra 100%-nis tikslumas, patikimumas, maždaug tu suskaičiuok, o aš palauksiu, o aš vis įrodinėju, kad čia dar ir interpretuoti reikia. Beje, savo mieste sužadėtinių kursuose sužinojau, kad taikant NŠP, BT matuojama tik burnoje, prezervatyvai skirti apsisaugojimui nuo lyt.keliu plintančių ligų, o KT netinka rūkančioms unsure.gif Taškas. Negražu mėtyti akmenukų į savo daržą, bet jau taip gavos blush2.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad NŠP kaip ir visi kontracepcijos metodai žemina moterį. Gamta taip sutvarkiusi, kad labiausiai moteriai meilės žaidimų norisi vaisinguoju metu, kaip tyčia tuo metu negalima. Kodėl poroje turi būti nelygybė?

Kokia nelygybė? Dėl feromonų poveikio vyro libido taipogi stipresnis moters vaisingiausiomis dienomis, o ir PMS jiems gi nebūna. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gryna @ 2011 05 13, 13:41)
dėl nšp ir vp. šiuo metu man priimtini abu variantai, bet kai būsiu pakankamai įgudusi (jei būsiu), su vyru naudosimės nšp. mūsų šeimos atveju jis yra ženkliai pranašesnis.
žinios iš manęs: matuoju bt, stebiu save "iš vidaus". bt savaitę stabili, svyruoja 0.1 laipsnio intervale, vidus - sausa, su gk dar pažindinuosi. atlikau nt - neigiamas. manau, šiuo metu man - pats dėkingiausias laikas mokytis pažinti save ir praktikuoti nšp, nes antras vaikas yra laukiamas. būtų labai smagu "pasitreniruoti".

O ciklai po gimdymo dar neatsistatę? Bet kuriuo atveju praktikavimuisi, kai vaikelis ypatingai nekviečiamas, bet jau ir norimas, labai patogus laikas - nebaisu ir suklysti, o kartu ir, kaip sakoma, ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 15:32)
Neteko naudoti - lytinį gyvenimą pradėjau santuokoje, po beveik pusmečio mokymosi NŠP. (Čia vertėtų pridurti, kad galvos neguldyčiau, jog tikrai niekada niekada to ir nebus, nes sprendimas santuokoje turi būti dviejų žmonių ir su kiekvieno teise nuomonę bet kada pakeisti).

blink.gif ta prasme susituokei ir paskui dar pusmetį mokeisi NŠP gyvendama santuokoje??? Tu pati mokeisi savarankiškai, ar kažkas tave mokė? Nes turėjo labai nesisekti, kad prireiktų pusmečio unsure.gif Paprastai moterys išmoksta greičiau blush2.gif
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 16:08)
O aš neįsivaizduoju, koks vyras greičiau išlėktų pas kitą, nei prisipažintų mylimai žmonai, kad jam persunku derintis prie NŠP ritmo.
Papildyta:

Gimdos kaklelio vėžys kažkuo "vėžesnis" už kitus vėžius? unsure.gif Ir kas turėtų finansuoti gydymą - KB? blink.gif
Papildyta:

Ir tos šeimos be jokios abejonės taiko NŠP beigi tokius atvejus tinkamiausia vieta aptarinėti šioje temoje. doh.gif Laaaabai susiję, kaip klaara ir pastebėjo.

Na, jei turi tokią radikalią krikščionę žmoną ir ji galvoja, kad barjerinių priemonių naudojimas teršia tokį tyrą dalyką kaip NŠP, tai dar kokie čia gali būti prisipažinimai g.gif kam tas triukšmas ir pykčiai, dar paskui būsi iš namų išprašytas... Tai belieka arba kentėti, arba eiti kur nors vienumoje su savim pabūti, kai žmona nemato, arba susirasti kokią draugę 4u.gif
O gimdos kaklelio vėžys ne "vėžesnis", o tiesiog tai LPL, kurią sustabdyti galima naudojant tuos pačius KB smerkiamus prezervatyvus.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 13, 16:22)
Kokia nelygybė? Dėl feromonų poveikio vyro libido taipogi stipresnis moters vaisingiausiomis dienomis, o ir PMS jiems gi nebūna. biggrin.gif

Bet ne tiek tongue.gif Nors čia bevaisė diskusija, nes tikrai ne su Tavim apie libido reikėtų diskutuoti, kai Tau normalu ir girtina 6 mėnesių trukmės susilaikymai po gimdymo unsure.gif
Atsakyti
Gal aš iki tokio rietenų lygio nesileisiu. unsure.gif

Tik patikslinsiu atsakymą Grynai (nors nemanau, kad parašiau neaiškiai). NŠP rimčiau domėtis pradėjau po sužadėtuvių (maždaug prieš pusmetį iki vestuvių). Šiek tiek užtruko susirinkti literatūrą, pirmas stebėjimų ciklas buvo nesėkmingas (įtariu, kad visai galėjo būti ir anovuliacinis), mečiau tą reikalą manydama, kad tai ko gero ne man, bet vyras įkalbėjo dar pamėginti. Trumpai tariant, turiu keturis jau tvarkingus ir aiškius ikisantuokinius grafikus. Manau, kad tai nei perdaug, nei permažai, kad būtų pakankamai ramu apsieiti be papildomų apsaugų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 13 gegužės 2011 - 17:07
QUOTE(Gryna @ 2011 05 13, 12:41)
nebūtų nšp -> nebūtumėt įsigijusi cyclotest -> nebūtų cyclotest, nebūtų ir šuniuko, nes nereikėtų to, kas sukramtytų nesamą termometrą -> nebūtų šuniuko, nebūtų ir kas juo rūpintųsi - jūsų dukrytės -> nebūtų dukrytės, nebūtų ir vyro, ir jūsų, nes nebūtų to, kas jus visus tris sieja - meilės. Supaprastinus algoritmą išeina: "nebūtų nšp -> nebūtų meilės"  4u.gif

Gerai tu čia pasakei 4u.gif

Horo, bet tu kažkaip keistai apie šeimą kalbi g.gif Gal taip ir būna, bet man sunku įsivaizduoti, kad problemos sprendžiamos ne pokalbiais, o va tokiu metodu - nepatinka, tai trinkt durim išeinu pas kitą. O be to "radikalios krikščionės" į santuoką žiūri labai rimtai ir tikrai deda pastangas ją išsaugoti.

Pas mus po trečio pastojimo buvo daugiau nei metai susilaikymo. Ir ne dėl manęs, o dėl vyro. Prisipažinsiu, jau gimus trečiam visokių minčių kildavo: ir pykčio, ir pavydo, ir nepasitikėjimo savimi, ir kalbėtis buvo nelengva, bet niekada nekilo mintis spręsti problemas va taip.

Naudotis prezervatyvais ar ne paprastai būna poros, o ne vieno žmogaus sprendimas. Aš nematau blogio tame, kad šeimoje žmonės naudojasi barjerinėmis priemonėmis, bet sutinku ir su tuo, kad kontracepcija apskritai sukuria tokią iliuziją, jog gali gauti malonumą be pasekmių, todėl prie poligaminių santykių prisideda.

Aš tai supratau, kad Smalsutė pusmetį stebėjo save ir mokėsi NŠP, o paskui ištekėjo ir pradėjo lytinį gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2011 05 13, 18:46)
Gerai tu čia pasakei  4u.gif

Horo, bet tu kažkaip keistai apie šeimą kalbi  g.gif Gal taip ir būna, bet man sunku įsivaizduoti, kad problemos sprendžiamos ne pokalbiais, o va tokiu metodu - nepatinka, tai trinkt durim išeinu pas kitą. O be to "radikalios krikščionės" į santuoką žiūri labai rimtai ir tikrai deda pastangas ją išsaugoti.

Pas mus po trečio pastojimo buvo daugiau nei metai susilaikymo. Ir ne dėl manęs, o dėl vyro. Prisipažinsiu, jau gimus trečiam visokių minčių kildavo: ir pykčio, ir pavydo, ir nepasitikėjimo savimi, ir kalbėtis buvo nelengva, bet niekada nekilo mintis spręsti problemas va taip.

Naudotis prezervatyvais ar ne paprastai būna poros, o ne vieno žmogaus sprendimas. Aš nematau blogio tame, kad šeimoje žmonės naudojasi barjerinėmis priemonėmis, bet sutinku ir su tuo, kad kontracepcija apskritai sukuria tokią iliuziją, jog gali gauti malonumą be pasekmių, todėl prie poligaminių santykių prisideda.

Aš tai supratau, kad Smalsutė pusmetį stebėjo save ir mokėsi NŠP, o paskui ištekėjo ir pradėjo lytinį gyvenimą.

Na, gal aš dar labai jauna ir daug ko nesuprantu apie santuokinį gyvenimą blush2.gif tiesiog dažnai pasitaiko toks dalykas kaip vienatvė dviese ir poros būna tokios emociškai tolimos, kad trenkti durimis atrodo, o gal ir yra labai lengva ir paprasta unsure.gif
Man kažkaip poligaminiai santykiai siejasi su šiokiu tokiu liūdesiu. Gal aš tokia esu, bet aš manau, kad moteriai reikia mylėti vyrą, kad norėtų su juo mylėtis. Tai jei atsiranda tas trečias asmuo, reiškia tik viena: moteris negyvena su mylimu vyru unsure.gif o tai jau yra liūdna.
Smalsute, aš nuoširdžiai sakau, kad nenoriu su Tavim pyktis, tiesiog Tu labai dažnai nežinau ar specialiai, ar nejausdama mane įžeidi verysad.gif na, o man būna apmaudu ir pikta, todėl neretai tavęs irgi nepaglostau žodžiais. Labai atsiprašau, jei įžeidžiau 4u.gif
Atsakyti