QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 12, 15:03)
Optimizmas aišku nėra blogas dalykas... Aš tik pastebėjau, kad loginio pagrindo tokiam teiginiui neturi, bet ginčytis neverta.
Kadangi prezervatyvų jūs vis tiek matyt nieku gyvu neatsisakytumėte, tai paprasčiausia turbūt tiesiog paišlaidauti kokiam vienam kitam papildomam per mėnesį. O moteriai, taikančiai "grynąjį" NŠP, patarčiau net jei ir naudoja vidinį tyrimą, nepamiršti išorinio bei požymio "ką jaučiu", kuris, kaip teigia berods ir lietuviški šaltiniai, gali būti net informatyvesnis už "ką matau" - gal tada ir tos ankstyvosios nevaisingosios fazės taisyklės nebeatrodytų tokios nepritaikytinos.
O dabar tai aš užpykau
Tiesiog nesuprantu, kaip galima taip drąsiai susidaryti tokią nepajudinamą nuomonę apie žmogų iš kelių sakinių. Pirmiausia, aš teparašiau vieną postą, kuriame pasidalinau pastebėjimu, kad šį ciklą vaisingąsias gleives stebėjau labai trumpą laiką. Tau pasirodė, kad tai panika, o aš tuo metu ramut ramutėlė laukiau savo mmm. Niekur nerašiau, kad neatkreipiu dėmesio į pojūčius, ar išorinį tyrimą, kaip tik mano užrašuose labai daug tokių pastebėjimų, man tai labai padeda toje ankstyvojoje fazėje man pavyksta gana lengvai atskirti nevaisingas dienas nuo vaisingų. Na kam man taip pavydėti???
Pasidžiaugtum, kad gerai sekasi
Jeigu man patogu, ilgą laiką prieš pirmą vaikiuką naudodamasi tokiu metodu ilgai nepastojau neplanuotai (tikriausiai mano gyvenimas pagal KB kanonus atrodys tikrai amoralus, bet būdama paauglė, ilgokai naudojausi tokiu modifikuotu NŠP, o vėliau ir neplanuotai pastojau visai ne todėl, kad mane pavedė metodas, buvo kitų priežasčių, kodėl taip nutiko), o ir dabar, po vaikučių gimimo man viskas aišku, patogu naudotis, nepastoju neplanuotai vadinasi viskas puiku
QUOTE(klaara @ 2011 05 12, 16:12)
Galbūt todėl ,kad užrašas prie 3 vaiko toks
Na mano patirtis dar nedidelė šitam reikale,įdomios diskusijos čia vyksta tačiau manau,kad jos kaip čia pasakyt..nelygiavertės-vienas dalykas naudoti kai yra(arba galvojama kad yra) rizika ,apsisaugojimo priemones,kitas-naudotis pilnai NŠP.Aš norėčiau įgusti praktikuoti antrą variantą,neskanu man kažkodėl tokio nuostabaus būdo menkinimas apsaugom..
Taip, tos apsaugos labai menka, ypač kai tiek žmonių miršta vien todėl, kad nebuvo apsaugos laiku ir vietoje. Pažiūrėk į Afriką, ten dar dabar tikima, kad sergant AIDS pamylėjus nekaltą panelę be apsaugos galima pasveikti...
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 12, 16:20)
Manau, kad turim skirtingo svarbumo priežasčių, kodėl ir kiek labai šiuo metu nėštumas nepageidaujamas - nuo to labiausiai ir priklauso, kiek žmogui svarbu padaryti viską, kas priklauso nuo jo paties, kad gyvenimas tekėtų daugmaž susiplanuota vaga.
Kaip sakoma "Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi". Mes visi daugiau mažiau kasdien rizikuojam, kartais net savo gyvybe. Tarkim, kad ir važiuodamos automobiliu. Gali būti puikiausia vairuotoja, bet į Tave gali įlėkti koks "kelių erelis", bet vien dėl to juk nenustojam važinėti? Ir liftu keltis pavojinga. Ir kelti koją iš namų ir pagaliau tuose pačiuose namuose nuolat tyko pavojai. Tačiau mes pasveriam riziką, įvertinam ir darom arba nedarom. Mane tenkina tokia rizika, kokią numanau ją esant, naudojant tokį modifikuotą metodą
QUOTE(werde @ 2011 05 12, 17:59)
Mano supratimu, cia yra skirtingu poziciju susidurimas. Prezikai turi gana auskta patikimima, ne nestumo nenorejime yra esme, tiesiog Horo yra nepriimtinas susilaikymas, o Smalsutei yra nepriimtina kontracepcija. Siaip yra smagu pasiskaityti jusu diskusijas, jei jos nenukrypsta perdaug i asmeniskumus
Tik turbut cia, kaip ir kituose dalykuose, kuo giliau i miska, tuo daugiau medziu...
Ziiurint is mano asmenines nuomones, man taip pat nepriimtinas susilaikymas, turbut net jei ir labai butu nepriimtinas nestumas (kuo nelabai tikiu
), vistiek susilaikymo nepraktikuotume. Priedo, nesu krikscione, todel KB moralines pozicijos ir nsp aibrezimas manes nevarzo. Taciau tai yra musu seimos pasirinkimas ir niekam kitam savo poziciju nekisu ir tuo labiau neskatinu naudoti nla
Tiesiog tikiu, kad sioje temoje yra vietos visiems nsp ar vaisingumo pazinimo variantams
Tiesa, dar norejau pasidziaugt, kad dideja susidomejimas nsp
Allergan Natrelle® 400g apvalūs, 5,9cm ir 11,75 bazė. Ūgis 169cm, svoris 56kg. Prieš op nepilnas A