Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(MuzikALI @ 2011 05 12, 11:00)
mes siuo metu lankome suzadetiniu kursus seimos centre (vilniuje), ir viena paskaitele buvo apie naturalu seimos planavima taikant simtotermini metoda. aisku per viena paskaita buvo nusviesta tik apskritai kas tai per metodas, jo patikimumas ir t.t. o norint ji ismokti taikyti reikia ilgesnius kursus lankyti. mes kazkaip visai susidomejom, mastau uzsirasyti i tuos kursus. Ar naudojat kas si metoda? ar patenkintos juo?

Šiuolaikinis NŠP galima sakyti ir yra simptoterminis metodas. Jį čia naudoja dauguma, tad prašom drąsiai jungtis. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 12, 11:47)
Beje, rasiau Kosaitei, kada bus nauja mokymu grupe, atrase, kad labai padidejo susidomejimas

thumbup.gif Įtariu, kad ir su pačia lektore tai labai susiję, nes kadais, kai aš tuos sužadėtinių kursus lankiau (vaje - jau prieš penketą metų biggrin.gif ), labai paskubomis apie NŠP kalbėta, visai neakcentuojant, kur daugiau galima gauti informacijos, na tarsi supažindinant su pasaulio įvairenybėmis, bet ne realiai motyvuojant tuoktis besiruošiančias poras.
Atsakyti
Sveikos, merginos, kas apšviesite mane, ką galėtų reikšti kas 2-ą-3-ią d. pasirodančios itin vandeningos gleivės? Suprasčiau tokias per gleivių piką prieš O, bet dabar jokio perėjimo, visąlaik tirštos, beveik sausa, o laikas nuo laiko kaip vanduo g.gif Jau taip koks mėnuo. Ar čia galima galvoti, kad toks ir yra tas pagr.nevaisingumo modelis?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 12, 12:17)
Na aš vistiek su Tavim nesutinku biggrin.gif  Nes nuo neplanuoto nėštumo apsaugojo ne kalendorinė taisyklė, o įžvalgumas blush2.gif  Paprastai man ovuliacija įvyksta 21-22 CD, bet sykį kūnas iškrėtė pokštą, ovuliacija įvyko 16 CD. Jau 10 CD dieną pamačiau, kad ovuliacija artėja. Tiesiog gleives vertinu pagal šiek tiek daugiau požymių, nei įprasta, be to daug padeda gimdos kaklelis suvokti situaciją yra ir kitų kūno ženklų. Tiesiog jei man kyla nors menkiausias įtarimas, kad gleivės gali būti nors šiek tiek vaisingos arba susilaikom arba naudojam prezervatyvus 4u.gif

Kokia prasmė lyginti su kažkokiu kitu ciklu, kada vaisingas gleives sėkmingai atpažinai prieš 6 dienas iki O? Aš nei kiek neabejoju, kad tokių ciklų būna ir ko gero dauguma, bet mes kalbėjome apie ciklą, kai jas atpažinai tik prieš 1,5 paros ir tąsyk Tavo žinutė šioje temoje atrodė taip, lyg būtum buvusi lengvame šoke (matyt ir "kiti požymiai" (kvapas?) ne ką tepagelbėjo). Kodėl taip negali nutikti, kai ciklas smarkiai sutrumpės sekantį kartą? Visa laimė, kad pagal kalendorių tuo laiku naudojote prezervatyvus - kitaip gal jau būtum nėščia.

O apie įžvalgumą, gudrumą ar dar ką iš tos serijos - atskira kalba. Pasakoje apie lapę ir katę pirmajai liūdnai baigėsi kaip tik dėl perdidelio gudrumo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 12 gegužės 2011 - 12:08
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 05 12, 13:05)
Sveikos, merginos, kas apšviesite mane, ką galėtų reikšti kas 2-ą-3-ią d. pasirodančios itin vandeningos gleivės? Suprasčiau tokias per gleivių piką prieš O, bet dabar jokio perėjimo, visąlaik tirštos, beveik sausa, o laikas nuo laiko kaip vanduo  g.gif Jau taip koks mėnuo. Ar čia galima galvoti, kad toks ir yra tas pagr.nevaisingumo modelis?

Aš taip galvoti nedrįsčiau. Gali pažiūrėti čia, kokie gali būti pagrindinio nevaisingumo modelio tipai. Mažai nevaisingo tipo gleivių gali kaitaliotis su sausomis dienomis, bet vandeningos gleivės manau visada yra "pavojaus signalas". Štai kad ir sakinukas iš knygelės "Gyvybės kelias. Billings'o metodas":

"Kada vėl pasirodys skystos, kasdien besikeičiančios gleivės, jos praneš moteriai, jog "laikrodis" jos kūne vėl pradėjo "tiksėti"".

Gal nuosekliam gleivių kitimui dar ir ne laikas, bet mano manymu čia jau tas nedėkingiausias pogimdyminio laikotarpio etapas - reikia tikėtis, kad pernelyg ilgai jis neužsitęs. console.gif
Atsakyti
Smalsute, nebuvau aš jokiam šoke biggrin.gif Tiesiog pastebėjau, kad šį ciklą labai trumpai stebėjau vaisingas gleives ir pasidalinau pastebėjimais 4u.gif O taip gali būti, nes gimdos kaklelis gleives gali gaminti ir tik labai trumpą laiką iki ovuliacijos, tai man šį ciklą taip ir nutiko. Jei sutrumpės koks kitas ciklas, manau tikrai pastebėsiu irnesakyk.gif Jei mano mama vien modifikuotą Bilingso metodą naudodama teturi mane ir mano broliuką abudu planuotus, tai nemanau, kad man blogiau seksis 4u.gif
O man dabar įdomu pasidarė: kokią alternatyvą man siūlytum? Ar tai būtų susilaikymas iki BT pakilimo? Jei, ką aš visai nepiktai cool.gif man tiesiog įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 12, 14:30)
Jei sutrumpės koks kitas ciklas, manau tikrai pastebėsiu irnesakyk.gif
(...)
O man dabar įdomu pasidarė: kokią alternatyvą man siūlytum? Ar tai būtų susilaikymas iki BT pakilimo? Jei, ką aš visai nepiktai cool.gif man tiesiog įdomu.

Optimizmas aišku nėra blogas dalykas... Aš tik pastebėjau, kad loginio pagrindo tokiam teiginiui neturi, bet ginčytis neverta.

Kadangi prezervatyvų jūs vis tiek matyt nieku gyvu neatsisakytumėte, tai paprasčiausia turbūt tiesiog paišlaidauti kokiam vienam kitam papildomam per mėnesį. O moteriai, taikančiai "grynąjį" NŠP, patarčiau net jei ir naudoja vidinį tyrimą, nepamiršti išorinio bei požymio "ką jaučiu", kuris, kaip teigia berods ir lietuviški šaltiniai, gali būti net informatyvesnis už "ką matau" - gal tada ir tos ankstyvosios nevaisingosios fazės taisyklės nebeatrodytų tokios nepritaikytinos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 05 12, 11:47)
As pries kelias savaites baigiau suzadetiniu kursus. Iki ju nebuvau girdejusi apie simtotermini metoda, tik atskirai apie BT matavima, kalendorini metoda ir pan, todel tuos "naturalius" budus laikiau nepatikimais. Bet Kosaite sudomino simtoterminiu metodu, tai jau pora savaiciu sen bei ten vis paskaitineju sia tema ka nors, pradejau sekti si foruma smile.gif Beje, rasiau Kosaitei, kada bus nauja mokymu grupe, atrase, kad labai padidejo susidomejimas ir matyt greitai bus nauja grupe renkama, tai reikia sekti VASC puslapi ir spet uzsiregistruot smile.gif

Ne tik VASC turi, bet ir PTC smile.gif
Papildyta:
Kaip suprantu, Horo priimtinesnis didesnis rizikos laipsnis nei Smalsutei, aš irgi jei didesnę dalį savo ciklų duomenų griežtai vertinčiau ir jūsų teismui pateikčiau, tai gaučiau turbūt barti. Bet man veikia smile.gif Nesakau, kad taip reikia daryti, bet būna ir taip... blush2.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, Horo priimtinesnis didesnis rizikos laipsnis nei Smalsutei, aš irgi jei didesnę dalį savo ciklų duomenų griežtai vertinčiau ir jūsų teismui pateikčiau, tai gaučiau turbūt barti. Bet man veikia smile.gif Nesakau, kad taip reikia daryti, bet būna ir taip... blush2.gif
[/quote]

Galbūt todėl ,kad užrašas prie 3 vaiko toks biggrin.gif
Na mano patirtis dar nedidelė šitam reikale,įdomios diskusijos čia vyksta tačiau manau,kad jos kaip čia pasakyt..nelygiavertės-vienas dalykas naudoti kai yra(arba galvojama kad yra) rizika ,apsisaugojimo priemones,kitas-naudotis pilnai NŠP.Aš norėčiau įgusti praktikuoti antrą variantą,neskanu man kažkodėl tokio nuostabaus būdo menkinimas apsaugom..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 12 gegužės 2011 - 15:14
QUOTE(letuciux @ 2011 05 12, 15:55)
Kaip suprantu, Horo priimtinesnis didesnis rizikos laipsnis nei Smalsutei, aš irgi jei didesnę dalį savo ciklų duomenų griežtai vertinčiau ir jūsų teismui pateikčiau, tai gaučiau turbūt barti. Bet man veikia smile.gif Nesakau, kad taip reikia daryti, bet būna ir taip...  blush2.gif

Manau, kad turim skirtingo svarbumo priežasčių, kodėl ir kiek labai šiuo metu nėštumas nepageidaujamas - nuo to labiausiai ir priklauso, kiek žmogui svarbu padaryti viską, kas priklauso nuo jo paties, kad gyvenimas tekėtų daugmaž susiplanuota vaga.
Atsakyti
Mano supratimu, cia yra skirtingu poziciju susidurimas. Prezikai turi gana auskta patikimima, ne nestumo nenorejime yra esme, tiesiog Horo yra nepriimtinas susilaikymas, o Smalsutei yra nepriimtina kontracepcija. Siaip yra smagu pasiskaityti jusu diskusijas, jei jos nenukrypsta perdaug i asmeniskumus biggrin.gif Tik turbut cia, kaip ir kituose dalykuose, kuo giliau i miska, tuo daugiau medziu...

Ziiurint is mano asmenines nuomones, man taip pat nepriimtinas susilaikymas, turbut net jei ir labai butu nepriimtinas nestumas (kuo nelabai tikiu biggrin.gif ), vistiek susilaikymo nepraktikuotume. Priedo, nesu krikscione, todel KB moralines pozicijos ir nsp aibrezimas manes nevarzo. Taciau tai yra musu seimos pasirinkimas ir niekam kitam savo poziciju nekisu ir tuo labiau neskatinu naudoti nla biggrin.gif Tiesiog tikiu, kad sioje temoje yra vietos visiems nsp ar vaisingumo pazinimo variantams 4u.gif

Tiesa, dar norejau pasidziaugt, kad dideja susidomejimas nsp thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo werde: 12 gegužės 2011 - 17:06
QUOTE(letuciux @ 2011 05 12, 15:55)
Ne tik VASC turi, bet ir PTC smile.gif

Maciau ir PTC, bet cia, kaip parasyta, "Susitikimai vyksta jaukiame moterų ratelyje prie puodelio arbatos", o i VASC kursus kvieciamos poros. Man priimtiniau eiti su suzadetiniu, nes jis kol kas truputi abejoja patikimumu (tiksliau, prisipazino, kad jam butu sunku atsipalaiduoti, kai nera jokio barjero), tai noriu, kad jis gautu kartu su manim visa info, o ne vien mano perpasakota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 12, 15:03)
Optimizmas aišku nėra blogas dalykas... Aš tik pastebėjau, kad loginio pagrindo tokiam teiginiui neturi, bet ginčytis neverta.

Kadangi prezervatyvų jūs vis tiek matyt nieku gyvu neatsisakytumėte, tai paprasčiausia turbūt tiesiog paišlaidauti kokiam vienam kitam papildomam per mėnesį. O moteriai, taikančiai "grynąjį" NŠP, patarčiau net jei ir naudoja vidinį tyrimą, nepamiršti išorinio bei požymio "ką jaučiu", kuris, kaip teigia berods ir lietuviški šaltiniai, gali būti net informatyvesnis už "ką matau" - gal tada ir tos ankstyvosios nevaisingosios fazės taisyklės nebeatrodytų tokios nepritaikytinos. 4u.gif

O dabar tai aš užpykau biggrin.gif Tiesiog nesuprantu, kaip galima taip drąsiai susidaryti tokią nepajudinamą nuomonę apie žmogų iš kelių sakinių. Pirmiausia, aš teparašiau vieną postą, kuriame pasidalinau pastebėjimu, kad šį ciklą vaisingąsias gleives stebėjau labai trumpą laiką. Tau pasirodė, kad tai panika, o aš tuo metu ramut ramutėlė laukiau savo mmm. Niekur nerašiau, kad neatkreipiu dėmesio į pojūčius, ar išorinį tyrimą, kaip tik mano užrašuose labai daug tokių pastebėjimų, man tai labai padeda toje ankstyvojoje fazėje man pavyksta gana lengvai atskirti nevaisingas dienas nuo vaisingų. Na kam man taip pavydėti??? biggrin.gif Pasidžiaugtum, kad gerai sekasi blush2.gif Jeigu man patogu, ilgą laiką prieš pirmą vaikiuką naudodamasi tokiu metodu ilgai nepastojau neplanuotai (tikriausiai mano gyvenimas pagal KB kanonus atrodys tikrai amoralus, bet būdama paauglė, ilgokai naudojausi tokiu modifikuotu NŠP, o vėliau ir neplanuotai pastojau visai ne todėl, kad mane pavedė metodas, buvo kitų priežasčių, kodėl taip nutiko), o ir dabar, po vaikučių gimimo man viskas aišku, patogu naudotis, nepastoju neplanuotai vadinasi viskas puiku 4u.gif

QUOTE(klaara @ 2011 05 12, 16:12)
Galbūt todėl ,kad užrašas prie 3 vaiko toks biggrin.gif
Na mano patirtis dar nedidelė šitam reikale,įdomios diskusijos čia vyksta tačiau manau,kad jos kaip čia pasakyt..nelygiavertės-vienas dalykas naudoti kai yra(arba galvojama kad yra) rizika ,apsisaugojimo priemones,kitas-naudotis pilnai  NŠP.Aš norėčiau įgusti praktikuoti antrą variantą,neskanu man kažkodėl tokio nuostabaus būdo menkinimas apsaugom..

Taip, tos apsaugos labai menka, ypač kai tiek žmonių miršta vien todėl, kad nebuvo apsaugos laiku ir vietoje. Pažiūrėk į Afriką, ten dar dabar tikima, kad sergant AIDS pamylėjus nekaltą panelę be apsaugos galima pasveikti...

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 12, 16:20)
Manau, kad turim skirtingo svarbumo priežasčių, kodėl ir kiek labai šiuo metu nėštumas nepageidaujamas - nuo to labiausiai ir priklauso, kiek žmogui svarbu padaryti viską, kas priklauso nuo jo paties, kad gyvenimas tekėtų daugmaž susiplanuota vaga.

Kaip sakoma "Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi". Mes visi daugiau mažiau kasdien rizikuojam, kartais net savo gyvybe. Tarkim, kad ir važiuodamos automobiliu. Gali būti puikiausia vairuotoja, bet į Tave gali įlėkti koks "kelių erelis", bet vien dėl to juk nenustojam važinėti? Ir liftu keltis pavojinga. Ir kelti koją iš namų ir pagaliau tuose pačiuose namuose nuolat tyko pavojai. Tačiau mes pasveriam riziką, įvertinam ir darom arba nedarom. Mane tenkina tokia rizika, kokią numanau ją esant, naudojant tokį modifikuotą metodą 4u.gif

QUOTE(werde @ 2011 05 12, 17:59)
Mano supratimu, cia yra skirtingu poziciju susidurimas. Prezikai turi gana auskta patikimima, ne nestumo nenorejime yra esme, tiesiog Horo yra nepriimtinas susilaikymas, o Smalsutei yra nepriimtina kontracepcija. Siaip yra smagu pasiskaityti jusu diskusijas, jei jos nenukrypsta perdaug i asmeniskumus  biggrin.gif Tik turbut cia, kaip ir kituose dalykuose, kuo giliau i miska, tuo daugiau medziu...

Ziiurint is mano asmenines nuomones, man taip pat nepriimtinas susilaikymas, turbut net jei ir labai butu nepriimtinas nestumas (kuo nelabai tikiu  biggrin.gif ), vistiek susilaikymo nepraktikuotume. Priedo, nesu krikscione, todel KB moralines pozicijos ir nsp aibrezimas manes nevarzo. Taciau tai yra musu seimos pasirinkimas ir niekam kitam savo poziciju nekisu ir tuo labiau neskatinu naudoti nla  biggrin.gif Tiesiog tikiu, kad sioje temoje yra vietos visiems nsp ar vaisingumo pazinimo variantams  4u.gif

Tiesa, dar norejau pasidziaugt, kad dideja susidomejimas nsp  thumbup.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti