QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 10, 11:45)
Nereikia nukreipinėti kalbos - faktas, kad 1,5 dienos iki O neturėjai pagrindo tiems įtarimams.
Papildyta:
Ką bendro turi "toks nutikimas" su Tavo ar mano situacija? Kad mes galimai truputį nevaisingos? Na kažkaip visiškai nerimta. Jergutėliau, juk kalbame apie vienos vienintelės iš tūkstančių ląstelių, įstabiai gerai prisitaikiusių pasiekti savo tikslą, išgyvenimo tikimybę kad ir ne pačiomis komfortiškiausiomis sąlygomis. Beje ankstyvojoje nevaisingoje fazėje turint lytinių santykių kelias dienas iš eilės makšties terpė palaikoma ne ką prastesnė nei esant vaisingų gleivių.
Papildyta:
Čia vertėtų pridurti - likusius kas antrą vakarą/ne vakarą susilaikant, o ne naudojant prezervatyvus.
Aš asmeniškai turėjau pagrindo tiems įtarimams. Laikas buvo toks (19 CD, tiesa aš net nepamenu, ar turėjau lytinių santykių tuo metu, veikiausiai, kad neturėjau, juo labiau "nesaugių" santykių, tokiu metu naudoju barjerines priemones
), kad bet kada gali įvykti ovuliacija.
O šiaip dėl tos vienintelės ląstelės, manau, kad perdedi. Tikimybė sveikai, vaisingai porai susilaukti mažylio, turint lytinių santykių laikotarpiu, kai yra idealios sąlygos apvaisinimui nesiekia 25 proc. ir tai yra būtent todėl, kad spermatozoidas nėra įstabiai prisitaikanti ląstelė, jiems reikalingos ypač geros sąlygos pasiekti tikslą. Taip man sakė gydytojas, kuriuo sritis būtent ir yra vaisingumas. Turėdami tokių mitų apie savo kūną žmonės ir bijosi naudoti vaisingumo pažinimu paremtus metodus, nes įsivaizduoja, kad kiekvienas lytinis aktas atliktas vaisingu metu baigiasi nėštumu. Tikrai gali baigtis, bet didesnė tikimybė, jog nesibaigs. Man įdomu, kur radai, kad turint lytinių santykių kelias dienas iš eilės, terpė palaikoma tokia pat, kaip esant vaisingoms gleivėms?
Dėl NŠP derinimo su prezervatyvais manau, priklauso nuo poros, o gal daugiau moters, tarkim man asmeniškai, jei turima lytinių santykių naudojant prezervatyvus niekada nėra kilę kitą dieną problemų vertinant ar gleivės vaisingos, tačiau nereiškia, kad taip yra kiekvienai moteriai. Bet tarkim, mūsų šeima, turint tokį ciklą kaip mano, niekada nenaudos NŠP pagal visas taisykles, nes metodas būtų per daug grubus ir varžantis, bet laimei mes pasidarėm, kaip mums labai gerai ir patogu. Visi laimingi, viskas
Taip, taisyklės yra tokios, kaip aprašei, bet aš ir nesakiau kitaip: Bilingso metode galima mylėtis kas antrą vakarą, o ne vienas vakaras be nieko, kitas su prezervatyvu vietoj susilaikymo, man tokia idėja nebūtų šovus
Aš manau, kad jei jau modifikuoji taisykles, turi labai gerai žinoti ką darai, tai daryti ne po kelių ciklų praktikos, geriausia pasitarus su kuo nors, kas išmano šį reikalą ir elgtis labai apdairiai ir protingai.