Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VII)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 09, 09:47)
O aš rekordus mušu į priešingą pusę - paskutinį kartą BT pakilo taip anksti, kaip yra buvę tik vienintelį kartą per visą mano NŠP naudojimo laiką, dar prieš pirmąjį nėštumą, o piko diena jau tikrai rekordiškai ankstyva. Truputį keista, nes visgi dar maitinu. mastau.gif

Manau, kad tai labai svarbus pastebėjimas, ypač toms moterims, kurios jau ilgą laiką naudoja NŠP ir jau atsiranda toks "... pas mane tai visada...", ir turint pakankamai ilgą ciklą, galima pražiūrėti (ypač, kai jau jautiesi įgudusi, taisyklės modifikuotos ir t.t.) , kad ovuliacija įvyko labai anksti, aš manau, kad pačiai sau brėžiant tą ribą, kada baigiasi ankstyvoji nevaisinga fazė, labai svarbu atsiminti net ir mergautinius ciklų ilgius, nes jei taip buvo kartą, gali būti ir antrą.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 09, 16:14)
aš manau, kad pačiai sau brėžiant tą ribą, kada baigiasi ankstyvoji nevaisinga fazė, labai svarbu atsiminti net ir mergautinius ciklų ilgius, nes jei taip buvo kartą, gali būti ir antrą.

O ir pirmas kartas visai gali būti. mirksiukas.gif Kalendorinei taisyklei manau ir 12 ciklų duomenų visai pakanka (galima senesnių labai ir nepaisyti), tik ją reikia taikyti labai sąžiningai - nevaisinga fazė tik tol, kol nėra gleivių.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 09, 16:54)
O ir pirmas kartas visai gali būti. mirksiukas.gif Kalendorinei taisyklei manau ir 12 ciklų duomenų visai pakanka (galima senesnių labai ir nepaisyti), tik ją reikia taikyti labai sąžiningai - nevaisinga fazė tik tol, kol nėra gleivių.

Manau, kad kol tik mokomasi NŠP, tai tikrai būtina taikyti ankstyvųjų dienų taisyklę su sąlyga, kad turi nebūti jokių gleivių. Bet tarkim pas mane, jų visada būna, bet per eilę metų savęs stebėjimo išmokau atskirti neabejodama, kokios gleivės vaisingos, kokios ne 4u.gif
Kartais pagalvoju, kad kaip iš tikrųjų nepatogu turėtų būti man taikyti NŠP, jei viską daryčiau pagal taisykles, kaip ir priklauso unsure.gif
1. Ovuliacija vyksta 16-29 CD, tai yra, kiekvienas ciklas man didelis siurprizas, o kalendorinė simptoterminio metodo dalis tokiu atveju mane labai apribotų.
2. Nebūna sausų dienų po mėnesinių.
3. Mano vyras nenori susilaikyti. Na, o kai jis nenori, tai ir aš nelabai noriu blush2.gif
Tai, kai pagalvoju visa laimė, kad pradėjau domėtis vaisingumo pažinimu paauglystėje, kol dar neturėjau lytinių santykių ir ramiai sau gyvenau nesukdama galvos. Aš vis pagalvoju, kad gal visai šaunu būtų jei paaugles, kad ir mokykloje mokytų pažinti savo kūną. Nes kai pabendrauju su jaunom panelėm pastebiu, kad iš tiesų joms labai sunku. Iš vienos pusės etikos pamokose akcentuojama (na bent jau kol aš buvau mokinė, o tai nebuvo labai seniai biggrin.gif), kad derėtų susilaikyti nuo sekso, kol asmuo nėra tam pasiruošęs. Tačiau draugų spaudimas, pavyzdys padaro savo ir daug paauglių gyvena lytinį gyvenimą. Susidariau vaizdą, kad būtent jaunam amžiuje ir dažniausiai įvyksta visokių nuotykių: plyšta gumutės, arba jų visai nebūna doh.gif be to paaugliai gana drąsiai naudoja NLA. Biologijos pamokose, apsilankius pas ginekologą galima susidaryti įspūdį, jog pastoti labai lengva ir tai gali nutikti, bet kada, todėl reikia naudoti barjerines priemones... barjerinės priemonės kartais nenaudojamos ir ... rezultate, kai kurios jaunos panelės beveik kas mėnesį geria ekstrinę kontracepciją, nervinasi ir t.t. Kaip manote, ar spęsti šią problemą, gali padėti mokymas apie vaisingumo pažinimą? Ar 15-16 metų merginos dar nėra pajėgios suprasti šią informaciją? Kaip manote, kada geriausias laikas pradėti domėtis vaisingumo pažinimu?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 10, 09:07)
Kaip manote, ar spęsti šią problemą, gali padėti mokymas apie vaisingumo pažinimą? Ar  15-16 metų merginos dar nėra pajėgios suprasti šią informaciją? Kaip manote, kada geriausias laikas pradėti domėtis vaisingumo pažinimu?

Manau, kad gaila, jog šiai dar 2007 m. parengtai knygai taip ir nebuvo leista išvysti dienos šviesos - perdaug krikščioniška... Geriau ir toliau rūpinkimės nepavėluoti įduoti vaikams į rankas prezervatyvų.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 10, 09:07)
Manau, kad kol tik mokomasi NŠP, tai tikrai būtina taikyti ankstyvųjų dienų taisyklę su sąlyga, kad turi nebūti jokių gleivių. Bet tarkim pas mane, jų visada būna, bet per eilę metų savęs stebėjimo išmokau atskirti neabejodama, kokios gleivės vaisingos, kokios ne  4u.gif

Ir kokia iš to praktinė nauda nustatant ankstyvosios nevaisingosios fazės pabaigą unsure.gif , jei:
QUOTE(Horo @ 2011 05 08, 11:56)
Šį ciklą vaisingos gleivės tebuvo gal apie 1,5 paros tiktai, nors labai kruopščiai sekiau.
?
Negi tikrai manai, kad negalėjai pastoti turėjusi "nesaugius" santykius likus 1,5 paros iki O?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 10, 10:24)
Manau, kad gaila, jog šiai dar 2007 m. parengtai knygai taip ir nebuvo leista išvysti dienos šviesos - perdaug krikščioniška... Geriau ir toliau rūpinkimės nepavėluoti įduoti vaikams į rankas prezervatyvų.

Kaip įdomu, būtinai perskaitysiu ir parašysiu savo nuomonę.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 10, 10:41)
Ir kokia iš to praktinė nauda nustatant ankstyvosios nevaisingosios fazės pabaigą unsure.gif , jei:
?
Negi tikrai manai, kad negalėjai pastoti turėjusi "nesaugius" santykius likus 1,5 paros iki O?

Na, matai man paparasta, nes jei kyla, nors menkiausias įtarimas, kad gleivės gali būti vaisingos, naudojamės barjerinėmis priemonėmis. O dėl to pastojimo, štai ką rašo Bilingsai apie tai:
"Klausimas: Ar galima pastoti, kai nėra vaisingojo tipo gleivių?
Visi tyrimai parodė, kad kaklelio išskiriamos vaisingojo tipo gleivės yra būtinos pastojimui. Mat gleivės veikia spermatozoidų judėjimą ir sudaro makštyje terpę, kurioje spermatozoidai išsaugo gebėjimą apvaisinti. Todėl nesant gleivių, galimybė pastoti labai abejotina.
Mokslininkai pripažįsta vaisingojo tipo gleivių svarbą. Konsultuojant poras, kurios norėtų susilaukti kūdikio, bet dėl įvairių priežasčių negali, reikėtų padėti joms nustatyti dienas, kai stebimos vaisingojo tipo gleivės ir patarti mylėtis būtent tuo metu.
Bet kokį ovuliacijos uždelsimą atspindės gleivių pakitimai, pavyzdžiui, jei kelias dienas prieš ovuliaciją jūs patyrėte stresą, pastebėjote, kad vaisingojo tipo gleivės greitai išnyksta, ir jas pakeičia nevaisingojo tipo gleivės, arba jūs juntate sausumą. Tada sunku nusakyti, ovuliacija įvyko ar ne, ir patariama 3 dienas susilaikyti nuo lytinių santykių, o iki piko laikytis ankstyvųjų dienų taisyklės".

Iš tiesų, vaisingojo tipo gleivių nebuvimas netgi gali būti nevaisingumo priežastis, toje pačioje knygoje rašoma apie tai, kad poros vaisingumas skirtingas ir jis taip pat nemažai priklauso kiek laiko matomos vaisingosios gleivės, buvo aprašytas nutikimas (tik nerandu taip greitai dabar), kad moteris turėjo sunkumų su pastojimu, nes vaisingos gleivės pasirodydavo tik kelias valandas, prieš pat ovuliaciją. Taigi, logiškai galvojant, neturėčiau pastoti turėjusi lytinių santykių, kad ir 1,5 paros iki ovuliacijos, jei tikrai nebuvo vaisingojo tipo gleivių. Bet tas tikrai nebuvo, toks sąlyginis dalykas, todėl simtoterminis metodas talpina ir kalendorinį metodą, kad būtų patikimiau, o Bilingso metodas rekomenduoja iki ovuliacijos turėti lytinių santykių kas antrą vakarą, kad laiku pastebėtum vaisingųjų gleivių pokyčius.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 05 10, 11:07)
Na, matai man paparasta, nes jei kyla, nors menkiausias įtarimas, kad gleivės gali būti vaisingos, naudojamės barjerinėmis priemonėmis.

Nereikia nukreipinėti kalbos - faktas, kad 1,5 dienos iki O neturėjai pagrindo tiems įtarimams.
Papildyta:
Iš tiesų, vaisingojo tipo gleivių nebuvimas netgi gali būti nevaisingumo priežastis, toje pačioje knygoje rašoma apie tai, kad poros vaisingumas skirtingas ir jis taip pat nemažai priklauso kiek laiko matomos vaisingosios gleivės, buvo aprašytas nutikimas (tik nerandu taip greitai dabar), kad moteris turėjo sunkumų su pastojimu, nes vaisingos gleivės pasirodydavo tik kelias valandas, prieš pat ovuliaciją. Taigi, logiškai galvojant, neturėčiau pastoti turėjusi lytinių santykių, kad ir 1,5 paros iki ovuliacijos, jei tikrai nebuvo vaisingojo tipo gleivių.

Ką bendro turi "toks nutikimas" su Tavo ar mano situacija? Kad mes galimai truputį nevaisingos? Na kažkaip visiškai nerimta. Jergutėliau, juk kalbame apie vienos vienintelės iš tūkstančių ląstelių, įstabiai gerai prisitaikiusių pasiekti savo tikslą, išgyvenimo tikimybę kad ir ne pačiomis komfortiškiausiomis sąlygomis. Beje ankstyvojoje nevaisingoje fazėje turint lytinių santykių kelias dienas iš eilės makšties terpė palaikoma ne ką prastesnė nei esant vaisingų gleivių.
Papildyta:
o Bilingso metodas rekomenduoja iki ovuliacijos turėti lytinių santykių kas antrą vakarą, kad laiku pastebėtum vaisingųjų gleivių pokyčius.

Čia vertėtų pridurti - likusius kas antrą vakarą/ne vakarą susilaikant, o ne naudojant prezervatyvus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 10, 11:45)
Nereikia nukreipinėti kalbos - faktas, kad 1,5 dienos iki O neturėjai pagrindo tiems įtarimams.
Papildyta:

Ką bendro turi "toks nutikimas" su Tavo ar mano situacija? Kad mes galimai truputį nevaisingos? Na kažkaip visiškai nerimta. Jergutėliau, juk kalbame apie vienos vienintelės iš tūkstančių ląstelių, įstabiai gerai prisitaikiusių pasiekti savo tikslą, išgyvenimo tikimybę kad ir ne pačiomis komfortiškiausiomis sąlygomis. Beje ankstyvojoje nevaisingoje fazėje turint lytinių santykių kelias dienas iš eilės makšties terpė palaikoma ne ką prastesnė nei esant vaisingų gleivių.
Papildyta:

Čia vertėtų pridurti - likusius kas antrą vakarą/ne vakarą susilaikant, o ne naudojant prezervatyvus.

Aš asmeniškai turėjau pagrindo tiems įtarimams. Laikas buvo toks (19 CD, tiesa aš net nepamenu, ar turėjau lytinių santykių tuo metu, veikiausiai, kad neturėjau, juo labiau "nesaugių" santykių, tokiu metu naudoju barjerines priemones smile.gif ), kad bet kada gali įvykti ovuliacija.
O šiaip dėl tos vienintelės ląstelės, manau, kad perdedi. Tikimybė sveikai, vaisingai porai susilaukti mažylio, turint lytinių santykių laikotarpiu, kai yra idealios sąlygos apvaisinimui nesiekia 25 proc. ir tai yra būtent todėl, kad spermatozoidas nėra įstabiai prisitaikanti ląstelė, jiems reikalingos ypač geros sąlygos pasiekti tikslą. Taip man sakė gydytojas, kuriuo sritis būtent ir yra vaisingumas. Turėdami tokių mitų apie savo kūną žmonės ir bijosi naudoti vaisingumo pažinimu paremtus metodus, nes įsivaizduoja, kad kiekvienas lytinis aktas atliktas vaisingu metu baigiasi nėštumu. Tikrai gali baigtis, bet didesnė tikimybė, jog nesibaigs. Man įdomu, kur radai, kad turint lytinių santykių kelias dienas iš eilės, terpė palaikoma tokia pat, kaip esant vaisingoms gleivėms?
Dėl NŠP derinimo su prezervatyvais manau, priklauso nuo poros, o gal daugiau moters, tarkim man asmeniškai, jei turima lytinių santykių naudojant prezervatyvus niekada nėra kilę kitą dieną problemų vertinant ar gleivės vaisingos, tačiau nereiškia, kad taip yra kiekvienai moteriai. Bet tarkim, mūsų šeima, turint tokį ciklą kaip mano, niekada nenaudos NŠP pagal visas taisykles, nes metodas būtų per daug grubus ir varžantis, bet laimei mes pasidarėm, kaip mums labai gerai ir patogu. Visi laimingi, viskas thumbup.gif
Taip, taisyklės yra tokios, kaip aprašei, bet aš ir nesakiau kitaip: Bilingso metode galima mylėtis kas antrą vakarą, o ne vienas vakaras be nieko, kitas su prezervatyvu vietoj susilaikymo, man tokia idėja nebūtų šovus lotuliukas.gif Aš manau, kad jei jau modifikuoji taisykles, turi labai gerai žinoti ką darai, tai daryti ne po kelių ciklų praktikos, geriausia pasitarus su kuo nors, kas išmano šį reikalą ir elgtis labai apdairiai ir protingai.
Atsakyti
Sveikos, tiek daug čia prirašėte...o iš kokios knygos imtos citatos? kur ją gaut?
Atsakyti
QUOTE(Kisė @ 2011 05 10, 12:35)
Sveikos, tiek daug čia prirašėte...o iš kokios knygos imtos  citatos? kur ją gaut?

Jei neklystu, Evelin Billings, Anna Westmore “Billingso metodas nėštumų reguliavimas be vaistų ir kitų apsaugos priemonių”, 1992 m. (Buvau radusi internete kažkur, kur senomis knygomis prekiauja pavieniai žmonės, ir kaina buvo nedidelė, nežinau ar gerai padariau, bet galiausiai nusprendžiau, kad siųstis neverta - labai nemažai kritikos susilaukusi knyga, dėl to iki šiol ir neperleista, nors tokių užmojų būta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 10 gegužės 2011 - 13:58
QUOTE(Horo @ 2011 05 10, 12:27)
Aš asmeniškai turėjau pagrindo tiems įtarimams. Laikas buvo toks (19 CD, tiesa aš net nepamenu, ar turėjau lytinių santykių tuo metu, veikiausiai, kad neturėjau, juo labiau "nesaugių" santykių, tokiu metu naudoju barjerines priemones smile.gif

Bet tai juk ir yra ne kas kito, kaip kad Tu įvardijai "... pas mane tai visada..." Ne apie kalendorinius paskaičiavimus juk kalbame - galėjo tai būti ne 19 CD, o pvz. paskutinė "leistina" diena pagal kalendorių. Pagal gleivių tipą Tu niekaip negalėjai numatyti, kad O jau taip arti, vadinasi tiesiog pasisekė, kad taip išpuolė kalendoriškai.
Papildyta:
O šiaip dėl tos vienintelės ląstelės, manau, kad perdedi. Tikimybė sveikai, vaisingai porai susilaukti mažylio, turint lytinių santykių laikotarpiu, kai yra idealios sąlygos apvaisinimui nesiekia 25 proc. ir tai yra būtent todėl, kad spermatozoidas nėra įstabiai prisitaikanti ląstelė, jiems reikalingos ypač geros sąlygos pasiekti tikslą. Taip man sakė gydytojas, kuriuo sritis būtent ir yra vaisingumas.

25 proc. tikimybė yra didelė - čia ne 0,00... Jei sąlygų reikėtų idealių, žmonija jau seniai būtų išmirusi.
Papildyta:
Man įdomu, kur radai, kad turint lytinių santykių kelias dienas iš eilės, terpė palaikoma tokia pat, kaip esant vaisingoms gleivėms?

Kiplių vadovėlyje ir tikrai esu tai čia jau minėjusi. Yra du aspektai, kam reikalinga kas antro vakaro taisyklė ankstyvosios nevaisingosios fazės metu: 1) kad moteris galėtų įvertinti būtent gleives, o ne spermos likučius, ir 2) kad tie likučiai nesudarytų pernelyg palankios ("tokios pačios" - nesakiau) terpės spermatozoidams, dėl ko gali pailgėti jų išgyvenamumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 10 gegužės 2011 - 14:35
Smalsute, nėra vaisingojo tipo gleivių - nėra nestuke.gif viskas paprasta. Visur pilna literatūros ta tema, prekiaujama specialiais geliais, kurie padeda pastoti, jei moteris vaisingas gleives stebi trumpą laiką, ar jų būna labai mažai. Kiek efektyvus toks gelis, nežinau. Ir koks skirtumas paskutinė/nepaskutinė ta diena. Svarbiausia, laiku pastebėti, kad keičiasi gleivių tipas, bet tam reikia praktikos ir vis dėlto manau anksčiau ar vėliau kiekviena gali to išmokti, tada galima laisviau taikyti kai kurias taisykles, modifikuoti metodą. Todėl nereikia galvoti, kad NŠP vos ne amžinas susilaikymas, nes tikrai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, kad su kūniška meile baigta doh.gif bent jau turint tokį ciklą, kaip mano. O šiaip, tiesą sakant neįsivaizduoju, kaip būtų galima pastoti, laikantis visų tų taisyklių. Niekaip schmoll.gif
Argumentas, kad jei nebūtų idealių sąlygų žmonija seniai būtų išmirusi manęs neįtikino biggrin.gif 4u.gif jau labiau tikėtina būtų, kad neišmirė, nes mylėtis smagu ir visi stengiasi maloniais dalykais užsiimti kaip įmanoma dažniau 4u.gif tai ir pataiko neretai į tas idealias sąlygas.
Gerai, sudominai mane su tais išgyvenamumais, gal turi kokius konkrečius faktus? Šiaip gali būti, nes jei tie geliai efektyvūs, tai kodėl negali būti ir taip.
Atsakyti