Horo, ovuliacijos testai gerai, be yra brangoki, kiek žinau, tai rutininiam naudojimui nežinau
QUOTE(Kisė @ 2011 05 05, 17:46)
Horo, ovuliacijos testai gerai, be yra brangoki, kiek žinau, tai rutininiam naudojimui nežinau
O tarkim taip: jei pamatau kažkokias neaiškias gleives, ar padarius 1 OT žinočiau vaisingas metas pas mane ar ne?
Paguglinau ir štai ką radau :"Ovuliacijos testas yra veikiamas liuteinizuojančio hormono (LH), kurio prieš pat ovuliaciją organizme labai padaugėja. Tai vadinama LH banga, kuri yra ovuliacijos proceso pradžios indikacija. Ovuliacijos testas parodo būtent LH bangą. Taip moteris gali tiksliai nustatyti ovuliacijos pradžią. Teigiamas ovuliacijos testo rezultatas reiškia, jog netrukus (per 20 44 valandas po LH bangos) prasidės ovuliacija. Jei moteris nori pastoti, kitos 1 2 dienos po ovuliacijos yra vaisingiausios. Vaisingumo pikas tęsiasi maždaug 36 valandas po LH bangos." 7 testukai kainuoja 47 lt. Manau, kad šitą variantą atmetam ar ne
QUOTE(Kisė @ 2011 05 05, 19:14)
Teigiamas ovuliacijos testo rezultatas reiškia, jog netrukus (per 20 44 valandas po LH bangos) prasidės ovuliacija. Jei moteris nori pastoti, kitos 1 2 dienos po ovuliacijos yra vaisingiausios. Vaisingumo pikas tęsiasi maždaug 36 valandas po LH bangos.
Ne veltui daug kur akcentuojama, kad ovuliacijos testai skirti tik siekiant pastoti, o ne vengiant nėštumo - ne tik dėl kainos, bet ir dėl to, jog tada, kai jie jau rodo beprasidedančią ovuliaciją, gali būti šaukštai po pietų (tarkime gleivės jau buvo "neaiškios", iki O kokios 4 dienos, o testas neigiamas) - BT matavimas bent jau nieko nekainuoja.
QUOTE(Kisė @ 2011 05 05, 19:14)
Jei moteris nori pastoti, kitos 1 2 dienos po ovuliacijos yra vaisingiausios.
Cia tai geras teiginys... Juk buvo skelbiami tyrimo rez, kad po O jau saukstai kaip ir po pietu.. Spermiukai nespetu dabegti.. Nebent cia turima galvoje, kad pamacius teigiama OT 1-2 d pacios vaisingiausios.. Tada cia bloga formuluota, kad po O..
O siaip OT buna tu pigiu, kaip ir NT (po 1-2 lt) ir jie II pradeda rodyti anksciau, nei 2 d iki O.. taip kad galima ir is anksciau nuspeti apie artejancia O Nebent yra problemu su hormonais (jei LH kiekis padidejes), tada OT bus teigiami kone visa cikla...
Cia biski asmenines ir praktines patirties apie OT
sveikos, seniai cia nesilankiau
QUOTE(MildukasK @ 2011 05 06, 08:47)
Cia tai geras teiginys... Juk buvo skelbiami tyrimo rez, kad po O jau saukstai kaip ir po pietu.. Spermiukai nespetu dabegti.. Nebent cia turima galvoje, kad pamacius teigiama OT 1-2 d pacios vaisingiausios.. Tada cia bloga formuluota, kad po O..
Iš konteksto reiktų suprasti, kad omenyje turėta LH banga, o ne O.
Mildukai, čia ne mano teiginys, o citata iš aprašo apie vieną ovuliacijos testuką..Be to kiaušinėlis gali būti apvaisintas per 24 val po ovuliacijos (na, kai kurių autorių duomenimis tik per pirmas 10 val), jei kalbėtume apie tai gal ir šaukštai po pietų, nors ir tai nesu tikra - per kiek laiko spermiukai nukeliauja iki tikslo?
QUOTE(MildukasK @ 2011 05 06, 08:47)
O siaip OT buna tu pigiu, kaip ir NT (po 1-2 lt) ir jie II pradeda rodyti anksciau, nei 2 d iki O.. taip kad galima ir is anksciau nuspeti apie artejancia O Nebent yra problemu su hormonais (jei LH kiekis padidejes), tada OT bus teigiami kone visa cikla...
Geras palyginimas, nes nors teigiamas NT ir rodo, kad moteris nėščia (neskaitant itin retų patologijų), neigiamas NT - toli gražu ne įrodymas, kad ji ne nėščia, ypač jei testas atliekamas peranksti. O šiuo atveju OT logiška būtų daryti kaip tik peranksti (ar bent jau ant ribos, kada gali būti dar peranksti). Kitaip tariant, neigiamu rezultatu pasitikėti vis tiek neišeina.
Smalsute, taip daryti niekaip neišeina, nes LH banga rodo, kad už 20 - 44 val įvyks ovuliacija, tai netgi OT pamačius vieną juostelę, negalima , juk spermiukai gyvybingi iki 7 parų...Man atrodo, metam iš galvos mes tuos OT , jei artimiausiu metu vaikiukų neplanuojam
Esu įsitikinus, kad nei NŠP, nei vaisingumo pažinimui OT netinka. Čia labai panašu į tuos mikroskopus vaisingumo nustatymo. Abiem atvejais, arba rodo gerai, arba grybauja .
MildukasK, sveikinu sulaukus naujos gyvybės po širdele. Lengvo nešiojimo
MildukasK, sveikinu sulaukus naujos gyvybės po širdele. Lengvo nešiojimo
QUOTE(Garbanelele @ 2011 05 06, 10:28)
Nu ot, aš visai "žabala". Sveikinu, Milduk, tikrai labai dėl jūsų džiaugiuosi.
QUOTE(Garbanelele @ 2011 05 06, 10:28)
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 06, 10:53)
Nu ot, aš visai "žabala". Sveikinu, Milduk, tikrai labai dėl jūsų džiaugiuosi.
dekui
Tiesa pasakiu, BT galima sakyti "issaugojo" mano stebukliuka... Nes pradejus gerti dufa mm issaukimui jos nebematavau, tik bebaigiant pradejau vel, kad zinociau, kada mmm laukti? O cia pasirodo BT ne tik kad nekreta, bet dar ir kyla, nors Dufo jau nebegeriau.. Tada ir kilo itarimas! NT dar nieko nerode, tik is kraujo suzinojau, kad laukiuosi! Pasirodo pirmoji O (po operacijos) ivyko treciaji cikla vos pradejus geri Dufa (apie 34 CD).. Todel jos ir nepastebejau.. todel ir nesitikejau nieko.. O tie pasiute spermiukai matyt tik ir lauke kada kokia O ivyks, kad galetu padaryti savo darba