Akva17, aš jau labai pavydžiu O kiek kainuotų tuos su kreditus išspirkti?
QUOTE(Kisė @ 2011 05 04, 19:23)
Mergytės, ar įsileisit čia dar vieną paprotinkit mane - man vis dar laktacinė amenorėja, bet vaikiukui jau neužilgo 6 mėnesiukai, jaučiu temperatūra pradėt matuot dar anksti
Sveika prisijungusi.
O kada sulaukei mmm po pirmojo gimdymo? Mažai išmanau apie LAM, nes man abu kartus laktacinės amenorėjos praktiškai nebuvo, nors ir atrodė, kad visų reikiamų sąlygų, susijusių su žindymu, laikausi. Net jei ir esi iš tų moterų, kurioms vaisingumas atsistatyti neskuba (nebūtinai turi būti panašiai po abiejų gimdymų), laikotarpis, kada kūdikiui pradedama duoti papildomo maisto (apie 6 mėn.), visgi labai rizikingas, nes nori nenori žindymo ritmas pakinta, o tai viena iš sąlygų, kada rekomenduojama pradėti matuoti BT. Pastebėta, jog iki 6 mėn. gan retas dalykas, kad ovuliacija įvyktų dar nebuvus visiškai jokio, kad ir minimalaus kraujavimo, o po 6 mėn. - kaip tik atvirkščiai, mm dažniausiai jau būna tikrosios (po įvykusios O). Taigi tikrai ne mm yra pagrindinis ženklas, kada jau laikas traukti iš stalčiaus termometrą. Lemiamas dalykas - kaip sekasi su gleivių metodu (ir galbūt gimdos kaklelio metodu). Ar seniai jį taikai ir ar tikrai ramu, kad nepražiūrėsi pokyčių?
QUOTE(Horo @ 2011 05 04, 22:20)
Akva17, aš jau labai pavydžiu O kiek kainuotų tuos su kreditus išspirkti?
Na galesiu kada pasidometi, jei tik proga bus ir jei ka suzinosiu tai butinai cia paskelbsiu
Aš paskutiniu metu siaubingai išsiblaškiusi Todėl atsiprašau Kisės, kad nepasilabinau prisijungus
Pateiksiu trumputį info maitinančioms mamoms iš E. Billings ir A. Westmore knygos "Bilingso metodas":
Maitindamos krūtimi ir atidžiai stebėdamos save, galite išmokti pažinti pagrindinius nevaisingojo laikotarpio požymius. Nesvarbu, jei anksčiau nesinaudojote ovuliaciniu metodu, jūs vistiek galite išmokti pažinti savo nevaisingumo požymius, jei kasdien kruopščiai pildysite savo užrašus. Jūs nevaisinga jei:
* Jaučiate sausumą - gleivių visai nėra (tikrinant gimdos kaklelį, jis turėtų būti žemai ir uždaras)
* ilgai nesikeičiantis gleivių tipas
* dienos, kai būna pastovus gleivių tipas su besikeičiančiu sausumo pojūčiu. tuomet gleivių sąvybės išlieka nepakitusios. Po 2 savaičių jūs pamatysite, kad kasdien pasirodančios gleivės yra analogiškos prieš tai stebėtoms. Kiekvienai moteriai gleivių tipas yra specifinis, bet svarbiausia, jog ilgą laiką jų išvaizda nekistų.
Kai mažylis maitinamas krūtimi patartina lytiškai santykiauti vakare, kad per dieną galėtumėte įvertinti gleivių požymius. Tai pat svarbu atsiminti, jog kitą dieną po lytinio akto sperma pakeis gleivių išvaizdą, todėl tą dieną reikėtų susilaikyti. Taip pat tomis dienomis, kai pastebite kraujavimą ar tepimą.
Vaisingumo atsistatymas:
Bet koks gleivių pakitimas ar kraujavimas gali būti vaisingumo atsistatymo ženklas.
Jūs privalote labai atidžiai stebėti gleivių simptomus kai:
* Nutraukiamas naktinis maitinimas
* Kūdikis papildomai maitinamas
* Kūdikis dėl kokių nors priežasčių mažiau žinda, atsiranda ilgesni tarpai tarp maitinimų, nors tai įvyko tik laikinai
* Sumažėja pieno
Menstruacijos nebus pirmas jūsų atsistatančio vaisingumo požymis. Ovuliacija gali įvykti prieš jas, todėl reikia labai atidžiai stebėti gleives. Ciklų poovuliacinė fazė gali būti trumpesnė nei 10 dienų.
Pirmuoju jūsų vaisingumo pasikeitimo požymiu gali būti dienos, kai stebimos gleivės, kurios kaitaliojasi su dienomis, kuomet yra sausumo pojūtis, tokios dienos indikuoja nevaisingumą. Pastebėjus vaisingumo ženklus ovuliacija gali ir neįvykti, gleivės vėl išnykti, tiesiog kūnas taip ruošiasi visiškam vaisingumo atsistatymui.
Tiriant 42 krūtimi maitinančias motinas, net 38 iš jų pastebėjo gleivių pasikeitimą likus 6 dienoms iki ovuliacijos.
Jei pakinta gleivės, saugiausia - vengti lytinių santykių tomis dienomis ir 3 dienas po jų. To pat derėtų laikytis pastebėjus kraujavimą. Abejojant reikėtų susilaikyti.
Na, o jei po vaisingumo piko (tai paskutinė diena, kai matysite vaisingas gleives) po maždaug 2 savaičių sulauksite menstruacijų - Jums pavyko tiksliai nustatyti vaisingą laiką
Pateiksiu trumputį info maitinančioms mamoms iš E. Billings ir A. Westmore knygos "Bilingso metodas":
Maitindamos krūtimi ir atidžiai stebėdamos save, galite išmokti pažinti pagrindinius nevaisingojo laikotarpio požymius. Nesvarbu, jei anksčiau nesinaudojote ovuliaciniu metodu, jūs vistiek galite išmokti pažinti savo nevaisingumo požymius, jei kasdien kruopščiai pildysite savo užrašus. Jūs nevaisinga jei:
* Jaučiate sausumą - gleivių visai nėra (tikrinant gimdos kaklelį, jis turėtų būti žemai ir uždaras)
* ilgai nesikeičiantis gleivių tipas
* dienos, kai būna pastovus gleivių tipas su besikeičiančiu sausumo pojūčiu. tuomet gleivių sąvybės išlieka nepakitusios. Po 2 savaičių jūs pamatysite, kad kasdien pasirodančios gleivės yra analogiškos prieš tai stebėtoms. Kiekvienai moteriai gleivių tipas yra specifinis, bet svarbiausia, jog ilgą laiką jų išvaizda nekistų.
Kai mažylis maitinamas krūtimi patartina lytiškai santykiauti vakare, kad per dieną galėtumėte įvertinti gleivių požymius. Tai pat svarbu atsiminti, jog kitą dieną po lytinio akto sperma pakeis gleivių išvaizdą, todėl tą dieną reikėtų susilaikyti. Taip pat tomis dienomis, kai pastebite kraujavimą ar tepimą.
Vaisingumo atsistatymas:
Bet koks gleivių pakitimas ar kraujavimas gali būti vaisingumo atsistatymo ženklas.
Jūs privalote labai atidžiai stebėti gleivių simptomus kai:
* Nutraukiamas naktinis maitinimas
* Kūdikis papildomai maitinamas
* Kūdikis dėl kokių nors priežasčių mažiau žinda, atsiranda ilgesni tarpai tarp maitinimų, nors tai įvyko tik laikinai
* Sumažėja pieno
Menstruacijos nebus pirmas jūsų atsistatančio vaisingumo požymis. Ovuliacija gali įvykti prieš jas, todėl reikia labai atidžiai stebėti gleives. Ciklų poovuliacinė fazė gali būti trumpesnė nei 10 dienų.
Pirmuoju jūsų vaisingumo pasikeitimo požymiu gali būti dienos, kai stebimos gleivės, kurios kaitaliojasi su dienomis, kuomet yra sausumo pojūtis, tokios dienos indikuoja nevaisingumą. Pastebėjus vaisingumo ženklus ovuliacija gali ir neįvykti, gleivės vėl išnykti, tiesiog kūnas taip ruošiasi visiškam vaisingumo atsistatymui.
Tiriant 42 krūtimi maitinančias motinas, net 38 iš jų pastebėjo gleivių pasikeitimą likus 6 dienoms iki ovuliacijos.
Jei pakinta gleivės, saugiausia - vengti lytinių santykių tomis dienomis ir 3 dienas po jų. To pat derėtų laikytis pastebėjus kraujavimą. Abejojant reikėtų susilaikyti.
Na, o jei po vaisingumo piko (tai paskutinė diena, kai matysite vaisingas gleives) po maždaug 2 savaičių sulauksite menstruacijų - Jums pavyko tiksliai nustatyti vaisingą laiką
QUOTE(Horo @ 2011 05 04, 16:45)
Mano vyro brolis, kitais metais turės ginekologijos kursą (jis studijuoja Kaune mediciną), tai aš jo paklausiu, manau, kad jei yra tas vadovėlis, tai be vargo gausiu paturėt
Ir dar kas tikrai keliausit į konferenciją? Aš vis neapsisprendžiu Info čia
Ir dar kas tikrai keliausit į konferenciją? Aš vis neapsisprendžiu Info čia
Turėčiau keliauti, tik reikia užsiregistruoti. Kaip tik išpuola per mažiaus antrąjį gimtadienį Tai man būtų dovana jo gimtadienio proga Gal atšvęstume sekmad, reikia apsispręsti.
Papildyta:
QUOTE(Kisė @ 2011 05 04, 19:23)
Mergytės, ar įsileisit čia dar vieną paprotinkit mane - man vis dar laktacinė amenorėja, bet vaikiukui jau neužilgo 6 mėnesiukai, jaučiu temperatūra pradėt matuot dar anksti
Sveikutė Sveika prisijungus
Svarbiausia gleives stebėti, o matuoti visada galima, jei kantrybės yra. Kaip su pirmu buvo, tai irgi gali parodyti, ar jau matuoti, ar dar ne.
Gleives reiktų nusistatyti bazinį nevaisingumo modelį, kuris būtų, kai stebi dvi savaites nekintančių gleivių (be ) Geriausiai aišku pradžioje pirmais leliuko mėn. stebėti, nes paskui hormonai įsisiūbuoja ir sunkiau nutaikyti tą modelį, bet viskas įmanoma. Matau, Horo išsamiai parašė, tai daug nekartosiu. Mes kažkaip su abiem daug maž stebėjom, ir nutaikėm nepataikyt. Su pirmu atsirado nuo 9 mėn., su antru nuo 7 mėn. kažkur, maitinau pati, pagal poreikį, bet buvau palikus kelis kartus, antram žinduką duodavau, organizmas irgi nusprendė, kad l.ilgai nelauks. Tai ir po trečio atidžiai stebėsiu. Sėkmės susitariant su organizmo ritmais.
Labas rytas visoms - ačiū, kad taip gražiai priėmėt naujokę na po pirmojo gimdymo susirgau, kai vaikiukui buvo 6,5 mėn, iki antrojo, t.y. 4 metus, mes puikiai naudojom NŠP - pirmus metus atidžiai sekiau BT, ir gleives, paskui iš tingumo liko tik kalendorinis metodas ir gleivių stebėjimas (ciklas pas mane kaip laikrodukas), po antrojo gimd, pasibaigus pogimdyviniam kraujavimui, gleivių nebuvo visai kokį mėnesi, o iki dabar stebiu vienodą drėgnumą ir laukiu, kada tos gleivės nors kiek pasikeis..BT matuot dar biškiuką tingiu užtai ir klausiu jūsų patarimo
Dar pridursiu tokį juoką - susidomėjau NŠP, kai ištekėjau - galvoju, aj nepasitvirtins tas metodas, tai turėsim lelių. Pradėjau matuoti BT, galvoju pažiūrėsim, kaip čia kas, nors vaikiuko ir norėjom, bet nemaniau, kad mums gali pavykti iš pirmo karto. Taigi, matuoju, matuoju, jau turėčiau kaip ir susirgti, o BT vis nekrenta, nekrenta, galvoju - na, buvo vestuvės, kelionė, daug emocijų, įspūdžių, užtai vėluoja mmm. Bet kai trečią savaitę ta BT nė nemanė krist, sugalvojau, kad čia kažkas ne taip ir pasidariau nėštumo testą - ir ką jūs manot - jis buvo teigiamas Tai vat tokia mano pirmoji pažintis buvo su NŠP
Dar pridursiu tokį juoką - susidomėjau NŠP, kai ištekėjau - galvoju, aj nepasitvirtins tas metodas, tai turėsim lelių. Pradėjau matuoti BT, galvoju pažiūrėsim, kaip čia kas, nors vaikiuko ir norėjom, bet nemaniau, kad mums gali pavykti iš pirmo karto. Taigi, matuoju, matuoju, jau turėčiau kaip ir susirgti, o BT vis nekrenta, nekrenta, galvoju - na, buvo vestuvės, kelionė, daug emocijų, įspūdžių, užtai vėluoja mmm. Bet kai trečią savaitę ta BT nė nemanė krist, sugalvojau, kad čia kažkas ne taip ir pasidariau nėštumo testą - ir ką jūs manot - jis buvo teigiamas Tai vat tokia mano pirmoji pažintis buvo su NŠP
QUOTE(Horo @ 2011 05 02, 15:02)
Kaip mano draugė juokauja ne kiekybėje esmė, man atrodo, kad net ir negyvenant intensyvaus lytinio gyvenimo verta stebėti savo kūną, va , kad ir aš: dauguma ginekologų, susirūpintų matydami tokius ilgus ciklus, kaip mano ir ko gero juos koreguotų vaistais.
Kodėl? Kas blogo ilguose cikluose?
QUOTE(Kisė @ 2011 05 05, 10:18)
po pirmojo gimdymo susirgau, kai vaikiukui buvo 6,5 mėn
(...)
BT matuot dar biškiuką tingiu užtai ir klausiu jūsų patarimo
(...)
BT matuot dar biškiuką tingiu užtai ir klausiu jūsų patarimo
Tuomet manau, kad tikrai pats laikas pradėti matuoti BT. Na bet aš žmogus smulkmeniškas - man buvo įdomu ir kada toji pirma O, ir kokios trukmės liuteininė fazė, kaip paskui pamažu ciklai kito, "normalėjo".
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2011 05 04, 23:21)
(...)
(...)
Ačiū, Horo. Čia citata ar santrauka?
Su paskutiniu teiginiu tai nesinori sutikti. Mano pirmoji liuteininė fazė po gimdymo truko vos 7 dienas, taigi iki 2 sav. ganėtinai toli. Jei nebūčiau matavusi BT, tikrai manyčiau, jog visiškai nepataikiau nustatyti gleivių piko ir po kito gimdymo (jei toks kada bus) tai pridėtų bereikalingų baimių.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 05 05, 13:04)
Ačiū, Horo. Čia citata ar santrauka?
Su paskutiniu teiginiu tai nesinori sutikti. Mano pirmoji liuteininė fazė po gimdymo truko vos 7 dienas, taigi iki 2 sav. ganėtinai toli. Jei nebūčiau matavusi BT, tikrai manyčiau, jog visiškai nepataikiau nustatyti gleivių piko ir po kito gimdymo (jei toks kada bus) tai pridėtų bereikalingų baimių.
Dalį perrašinėjau grynai iš knygos (t.y.) citavau, dalį trumpinau savais žodžiais. Tas paskutinis sakinukas cituotas, bet ir aš pilnai nesutinku su juo, nes po gimdymo mano liuteininė fazė taip pat tebuvo 9 dienos.
Kise, man atrodo, kad BT matavimas šiek tiek prideda ramybės, aišku, apie vaisingas dienas BT jokiu būdu neįspės, bet suabejojus, labai gerai pasitikrinti. Tarkim imi ir vieną dienelę pastebi kažkokias keistas gleives, praėjus šiek tiek laiko, matuodama BT žinosi, vaisingos jos buvo ar nevaisingos, o ir sekantį ciklą bus lengviau atpažinti pokyčius
Tai turbūt niekur nedingsiu, teks imt termometrą bet gal dar susitaikysiu su barjerinėm priemonėm, bent jau kol pradėsiu primaitint savo mažylį kitu maistu, nes kol kas dar nieko nesam ragavę, be to ir čiulptuko neduodu..juolab, kad kaip Horo ir sakė, BT neįspėja apie ovuliaciją...
hmm ir man dar tokia mintis atėjo, ar nebūtų ypač geras dalykas ovuliacijos testai būtent po gimdymo? Va įprastuose cikluose, jie kaip ir nebetenka prasmės, nes laikantis taisyklių, jos maksimaliai apsaugo ir jei tikrai kruopščiai jų laikaisi nėra kaip suklysti Kaip veikia ovuliacijos testai, kas bandėte? Ar įmanoma jų pagalba, "persispėti" apie artėjančias vaisingas dienas?
QUOTE(Horo @ 2011 05 05, 16:20)
hmm ir man dar tokia mintis atėjo, ar nebūtų ypač geras dalykas ovuliacijos testai būtent po gimdymo? Va įprastuose cikluose, jie kaip ir nebetenka prasmės, nes laikantis taisyklių, jos maksimaliai apsaugo ir jei tikrai kruopščiai jų laikaisi nėra kaip suklysti Kaip veikia ovuliacijos testai, kas bandėte? Ar įmanoma jų pagalba, "persispėti" apie artėjančias vaisingas dienas?
va cia tai idomu...