Perziurejau visu torciukus,visos stengias,visi grazus,,
idedu iras keleta,darytu is seniau,siam savaitgaliui turiu sunkia uzduoti,kepu torciuka,onoras viengungiui krutine,suku jau pora dienu galva,kaip cia tuos papukus suformuoti nes tortas biskvitinis su jogurtiniu pertepimu ir vaisiais,galkuri turit koki isgelbstinti patarima?
Olesta, fantastiski tortai, ypac man patinka saldainiu dezutes, tik kai matau ten tikrus saldainius, man kazkaip gaila, kad ne paciu daryti O siaip bet kokiu atveju vistiek fantastiska
meljola, as dariau normalu kvadratini tortuka ir atskirai issikepiau nedideliame stikliniame dubenelyje du atskirus biskvitukus. Ant jau sutepto torto truputi patepus kremo tuos du biskvitukus uzdejau ir paskui formavau krutine ir visa kuna (foto yra du puslapiukus atgal), beje, pries kelias zinutes rasiau, kaip formavau spenelius. Sekmes!
meljola, as dariau normalu kvadratini tortuka ir atskirai issikepiau nedideliame stikliniame dubenelyje du atskirus biskvitukus. Ant jau sutepto torto truputi patepus kremo tuos du biskvitukus uzdejau ir paskui formavau krutine ir visa kuna (foto yra du puslapiukus atgal), beje, pries kelias zinutes rasiau, kaip formavau spenelius. Sekmes!
Super, kiek grožybių
O Olesta kaip stachanovietė, kad dėjo, tai dėjo, labai man patinka tokie kreminiai tortukai, super, aš senovinių pažiūrų. Amžius savo daro, nieko jau nepakeisi...
O Olesta kaip stachanovietė, kad dėjo, tai dėjo, labai man patinka tokie kreminiai tortukai, super, aš senovinių pažiūrų. Amžius savo daro, nieko jau nepakeisi...
QUOTE(Olesta @ 2011 03 09, 22:55)
pasidžiaugiau Jūsų grožiais, pasijuokiau kai kur nuo dūšios
kriaušinis - karamelinis, šlapias bezė, pastilažas...
šokoladinis, šokoladas, šlapias bezė, pastilažas
kriaušinis - karamelinis, šlapias bezė, pastilažas...
šokoladinis, šokoladas, šlapias bezė, pastilažas
tai jus man dabar pasakykit, darete slapia beze, ir kai tortas pastovejo nesudziuvo tas beze, ejo po to pjauti torta. Klausiu todel kas bandziau slapia beze, norejau torta zolytes antgaliu apdzibuoti, bet po to atsiprasiau sarlotes kremo ir apdzibavau juo, todel, kad pabandziau slaipia beze, ir i lekstute pridzibavau ir palikau per nakti, tai ryte viskas buvo sudziuve, na ta zolyte kieta kieta buvo, tai pagalvojau jei visa torta apdzibuosiu tai bus kietas virsus, ipjauti neis.
Gal ka negerai dariau? o gal del to kad isvieno baltymo bandziau, tai per daug jis uzkaito (kazin aiskiai as cia rasau )?
Visu tortai labai grazus
mamkaa, apdziuna ta beze kaip aisingas. Bet leksteje ji bus kieta, o ant torto pusiau su beda, bet vistiek kietoka. Man tikras bezas daug geriau ir skaniau.
Esu darius slapia beze irgi is vieno baltymo, bet naudojau kaip papuosimo elementa, virsus apdziuvo kaip aisingas ir lieciant ji - luzinejo, su tikru beze to nebuna. Jeigu rektu puosti visa torta, rinkciausi normalu beze
Esu darius slapia beze irgi is vieno baltymo, bet naudojau kaip papuosimo elementa, virsus apdziuvo kaip aisingas ir lieciant ji - luzinejo, su tikru beze to nebuna. Jeigu rektu puosti visa torta, rinkciausi normalu beze
Edita.dita, žinau ir sutinku dėl saldainių, bet pati žinai ne mano noras-man įstatymas
dariau šitą bezė jau nemažai kartų ir pastebėjau štai ką, jei baltymai dideli ir cukraus kiekis atitaikytas baltymų skaičiui, išplakus nelieka cukraus kristalų - tada bezė nekietėja... jeigu lieka cukraus, tada pakietėja ir dar nuo citrinos rūgštelės kiekio priklauso sakyčiau man skanesnė ir paprasčiau pagaminama šlapioji bezė...ant tortų laikosi puikiai ir į kaulą nesukietėja, va iš jos ant kepimo popieriaus galima prisipiešti visokiausių raštelių klijuojamų, koralų ir t.t., tikiu, kad gautųsi ir gifiūriniai šonai, na nemoku pavadinti aš jų, bet žinau ką turiu omeny...tokie per atstumą ore nuo torto apačios...
dariau šitą bezė jau nemažai kartų ir pastebėjau štai ką, jei baltymai dideli ir cukraus kiekis atitaikytas baltymų skaičiui, išplakus nelieka cukraus kristalų - tada bezė nekietėja... jeigu lieka cukraus, tada pakietėja ir dar nuo citrinos rūgštelės kiekio priklauso sakyčiau man skanesnė ir paprasčiau pagaminama šlapioji bezė...ant tortų laikosi puikiai ir į kaulą nesukietėja, va iš jos ant kepimo popieriaus galima prisipiešti visokiausių raštelių klijuojamų, koralų ir t.t., tikiu, kad gautųsi ir gifiūriniai šonai, na nemoku pavadinti aš jų, bet žinau ką turiu omeny...tokie per atstumą ore nuo torto apačios...
Olesta,labai grazus tortukai ,ypac saldainiu dezute ,kokie jos ismatavimai rozes fantastiskos kada as tokias ismoksiu padaryti tu jas formuoji is atskiru lapeliu ir viduriukai padazyti labai graziai ziurisi
Ačiū Solen, išmatavimai 18,5x20 jei pats principas kam įdomus, tai šiuo atveju čia yra džiovintų vaisių ir ir riešutų torto lakšteliai pertepti paprasta grietinėle, leista subręsti tortui, tada išpjaunamas vidury kvadračiukas iki kremo, išimamas lakštelis, aptepama sviestiniu kremu ir dengiama, pirma įdengiamas vidinis kvadratukas, paskui visa išorė, na ir apdaila, kas šauna į galvą
"Slyvos šokolade" gėlyte mmg. Ryskus padekliukas nuo tortines dezes, jo cia nieks nederina
turtingas kavos , dengta pastilazu ir saldainiu mase, gėlės irgi cipciuko pastilažas
FANTASTIŠKAS TORTAS WINGAILE
wingaile labai grazi knygute, itariu nemazo svorio