Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus . pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(spyglis2 @ 2011 03 14, 21:05)
manęs prašė kuklaus, be jokių "stovinčių", net po kaldra neleido "pastatyt", tai tokį paprastutį padariau... po kaldra berniukas su triusikėliais wink.gif čia jau seniai darytas, daugiau nei prieš pusmetį...

Koks romantic biggrin.gif wub.gif Man kazkodel i nedrasu studencioka panasus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2011 03 14, 20:49)
o jus siuolaikiniu menu ryskiai nesidoomite... ne i tema bet yra pasauly garsus menininkas japonas, kuriantis gan provokuojancias manga stiliaus (na tai tie japoniski multikai alia 'drakonu kovos' taip vadinas) skulpturas, kaip dabar dvi akyse stovi pirma tai super vyrukas su diiideliu, stovinciu ir is jo vulkanu besiverzianciu ... hm... jogurtu, kita, mergaite su tiem multikam budigu dideliu buferiu, ji spaudzia spenelius ir per is ju trykstanti piena kaip per sokdyne sokineja... ir tai yra tikrai zymus menininkas itakingiausiu 20 a pabaigos menininku 100-ke uzimantis kazkur 40 vieta... nebepamenu, nes ta knyga apie siuolaikini mena paskolinau vienai studentei ir daugiau nebepamaciau...

sakyti kad toks tortas yra vulgarybe ir beskonybe, neadekvatu. jau nuo 20 a vidurio popmenas ikona paverte coca-cola buteliuka, o is tortu dar ir koki mena galima padaryt, as kaip dailes akade baigus, galiu pripazinti kad sapnavau kad surengiau momentine akcija - menininku burys kure valgomus meno kurinius -tortus. patikek, tortas puiki palete kurti.

kas link konkreciu tortu, su 'groziais' tai yra meno rusis, galite juoktis, putotis, bet tai yra 20a.pab isigalejusi srove 'antimenas' kuri yra pop meno atsaka, menu gali tapti ir s... uzkonservuotas slojike (tikras pavizdys, 1999m siauliu menininkas bulvare isrikiavo slojikelius...)

galiu testi cia be galo ir pazerti daugiau argumentu irodanciu, kad kicas (kas ir yra musu tortai) yra labai netgi rimtas menas, jei yra vienetinis gaminys, tame tarpe ir atitinkamos kuno vietos kurios netenkina tamstos, juk tai siolaikines musu kulturos atspindys ir nuo jo niekur nepabegsim, turim tai priimti

na tu cia pavarei thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 03 14, 20:35)
biskvitus kepiau staciakampeje formoje23x28cm.tada internete rasta vyruko foto paverciau sonu,issididinau ant viso kompo ekrano ir apsipiesiau figuros trafareta.tada iskeptus biskvitus apipjausciau pagal ta trafareta ir sutepiau.ant virsaus uzdejau raumenis ir visa kita  rolleyes.gif  ,aplyginau su šarlotes kremu ir uzdengiau mase."griauciai" atrodo taip  biggrin.gif

super aciu thumbup.gif

dar tas kenas istatytas i torta gerai atrodo thumbup.gif is barbiu temos.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 03 14, 15:38)
sveikos merginos mirksiukas.gif  man plikyti lapeliai irgi lb patiko thumbup.gif  thumbup.gif KLAUSIMAS KIRBEI:kiek ilgai juos galima laikyti? Nes,as dariau is vienos normos-ju gavosi tikrai nemazai drinks_cheers.gif atrodo gerai isdziuvo,tai sudejau dezuten ir pakeliau ant spintutes-ir jie man supelijo schmoll.gif (ar negalima ju sandariai uzdaryti?) aciu,uz ats mirksiukas.gif

labutis...

plikyti lapeliai gali stoveti tikrai ilgai,kad ir pusmety,jeigu jie gerai išdžiuve ir stovi sausai......labai sandariai gal nereiketu uždaryti,pas mane stovi tiesiog supilta y dežute ir padeta spinteleje.....
Atsakyti
Dianocka, labai grazus tavo tortai, man labiausiai baseinas patiko, superine ideja thumbup.gif
Atsakyti
mergaitės ateinu su klausimu, mano krikšto dukrytė nori torto su daug šokolado .......norėčiau daryti šokoladinius drugelius papuošimams , tai kokia masė būtų gan trapi, kad panaši į šokoladą būtų ar čia jau iš fantastikos srities g.gif

Cipciuk, taviškis berods čia g.gif
ar įmanoma trapius šokoladinius tokius papuošimus padaryti ax.gif dieviškai gražus tortas tikras pavasaris , wub.gif

user posted image

tortas ne mano, tik atnešiau pvz 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 03 15, 01:40)
mergaitės ateinu su klausimu, mano krikšto dukrytė nori torto su daug šokolado .......norėčiau daryti šokoladinius drugelius papuošimams , tai kokia masė būtų gan trapi, kad panaši į šokoladą būtų ar čia jau iš fantastikos srities  g.gif

o jus turite formeles tokiems drugeliams? galima butu daryti is sokoladines saldainiu mases nebent(ja galima pamaisyti su pvz mmg,kad labai neliptu). o jei is gryno sokolado,tai tik istirpinus sokolada,per antgaliuka ispiesti drugelius ant kepimo popieriaus ir padejus pvz ant atverstos knygos(kad sparneliai butu ne kaip blynai ,o pakile),jie ten sukietetu ir tada jau galima butu deti ant torto.gal kas dar ka patars mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saules_zuikutis*: 15 kovo 2011 - 09:42
QUOTE(Naktibalda @ 2011 03 15, 00:40)
mergaitės ateinu su klausimu, mano krikšto dukrytė nori torto su daug šokolado .......norėčiau daryti šokoladinius drugelius papuošimams , tai kokia masė būtų gan trapi, kad panaši į šokoladą būtų ar čia jau iš fantastikos srities  g.gif

Cipciuk, taviškis berods čia  g.gif
ar įmanoma trapius šokoladinius tokius papuošimus padaryti  ax.gif dieviškai gražus tortas tikras pavasaris ,  wub.gif

galima drugelius padaryt is sokolado. man tokie drugeliai labai graziai atrodo. Va paziurek cia
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 03 15, 01:40)

jei jau turi drugeliams spausti formeles, tai gali pabandyti pasidaryti cipciuko pastilaza su tirpios kakavos milteliais, kaip kad as dariau tame paskutiniame traktoriuje ax.gif

labai paprasta, iki bazini cipciuko recepta tik cukraus pudra keiti tirpios kakavos ar sokoladinio gerimo milteliais, jei grynai milteliais nerasi teks tas granulytes pasimalt, as jas kombaino kokteiliu plaktuve sumalu rolleyes.gif

rasau recepta kaip as darau.
1v.s. zelatinos
3v.s. medaus (as naturalu naudoju, cipsiukas dirbtini)
60ml vandens
120g krakmolo
500g kakavos milteliu

labai skani masyte

kitas variantas pagal mmg recepta as ja cia 'mix-fix' vadinu pagal pirma karta naudota vaiko gerima, nors is su didziausiom granulem, kurias reikia malti...

125g gliukozes milteliu
3v.s. vandens
3v.s. aliejaus
1v.s. zelatios + 3v.s. vandens jai brinkinti

kas del kakavos milteliu tai cia pasirinkimas, galima det visus 500g, galima det 100g. milteliu ir 400g cukraus pudros, cia pasirinkimas, vien is kakavos milteliu mase bus labai tamsi, is jos labai gera daryt juoda mase, vieno lasiuko dazu uztenka, bet ji kietesne, ko gero gliukozes sirupas cia taip sureaguoja, todel labiau tinkama figurelems ir kitiems papuosimams, kuo mazsiau kakavos milteliu tuo ji elastingesne, spalva kinta iki pieninio sokolado spalvos.

as cia aprasysiu kaip darau su 100gr kakavos milteliu ir 400g. cukraus pudros

issivirti gliukozes sirupo pagal meian nuorodas, isbrinkinti ir istirpinti zelatina, supilti i viena indeli gerai ismaisyti, praausinti, sudeti alieju, suberti tirpios kakavos miltelius, jie toje maseje gerai istirpsta, pasidaro tokia kosyte, gerai jei kakava yra su grudeliais, ne visiska pudra tongue.gif tada i ta mase po truputi imaisyti, kai pasidarys kietesne - iminkyti cukraus pudra. mase tikrai skani, kartais i sirupa dar idedu pse saukstelio rugsteles, bet nebutina rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julioske: 15 kovo 2011 - 09:55
Labas rytas, merginos,

džiugu matyti, kad nenustojate kurti grožių wub.gif Su malonumų peržiūrėjau jūsų darbelius. Visos estate šaunuolės 4u.gif

Atnešiau ir aš keletą savo darbelių mirksiukas.gif

"Medaus degustacija":
user posted image
Viduje - šokoladinis tortas su vyšniomis. Papuošimai - bezė, pastilažas.

"Fėja Tinkerbell":
user posted image
Viduje - vaisinis tortas su braškėmis. Papuošimai - pastilažas, šokoladinė sald. masė.

"Mikė Pūkuotuko gimtadienis":
user posted image
Viduje - tortas su braškėmis ir plikytu kremu. Papuošimai - pastilažas, kokoso drožlės, aisingas.
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2011 03 15, 12:12)
Labas rytas, merginos,

džiugu matyti, kad nenustojate kurti grožių wub.gif Su malonumų peržiūrėjau jūsų darbelius. Visos estate šaunuolės 4u.gif

"Medaus degustacija":

"Fėja Tinkerbell":

Viduje - vaisinis tortas su braškėmis. Papuošimai - pastilažas, šokoladinė sald. masė.

"Mikė Pūkuotuko gimtadienis":

Viduje - tortas su braškėmis ir plikytu kremu. Papuošimai - pastilažas, kokoso drožlės, aisingas.

ooo,gavai uzsakyma ne su beze biggrin.gif ,o su dengimo mase. norejai sakei daryti labai su deng.mase thumbup.gif graaazu
Atsakyti
[quote=Migle79,2011 03 15, 13:12]
Labas rytas, merginos,

"Medaus degustacija":
user posted image

Migle79, kaip darei bitutę? Man reikia torto su bitutėm, nelabai randu pavyzdžių, o įgūdžių puošybai daug neturiu... Ar dažei su maistiniais dažais pastiliažą ir ar galima tas figūrėles labai iš anksto pasidaryt, pvz. prieš savaitę? Laikyti šaldytuve ar kambario temp.? Ačiū
Atsakyti