Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(o la la la @ 2011 03 09, 11:07)
Labas rytas 4u.gif
Rodau viena is  nestuke.gif fotosesijos..."LAUKIMAS".

man trūksta šiai nuotraukai to laukimo mistiškumo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 03 08, 20:45)
priminei, kai buvom meet'e su Yvete, buvo kalba, kad galime padaryti parodele darbu,

beje, is anos temikes. man berniuko portretas nea. tiek tureklas, tiek veidas. man nepatiko. o vat antra foto, nors kazhkas joje buvo neuzhbaigto, man visai fun. na ne tai, kad nereali, bet as kelis kartus grizhdavau i ja pasiziureti..
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 21:02)
aš vis laukiau kada Maggie normaliai laiko turės, pasikalbėti apie tą parodėlę  smile.gif 

galim kalbet, mastyt, planuot, juk realiai greitai toks dalykas nepadaromas, todel reiktu planuotis, kad rudeni tas ivyktu 4u.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 21:05)
drinks_cheers.gif
va, mytus organizuokit, tarkim eikit kartu parodų lankyti  smile.gif  fainai, ką. Ir proga susitikti, ir apie tą patį pomėgį pasišnekėti, kitų darbais pasigrožėti arba ne  smile.gif
Nors iš dalies, ne visiem fotografuojantiems to reikia, parodų lankymo.
Man jau gėda, kad neužbaigiu žaidimo, bet nu nesifotkina. Bet padarysiu, iki savaitgalio.

visa gyvenima lankiau daile (vaikyste, paauglyste cia hehe), pirmadieni, treciadieni, ketvirtadieni - praktine dalis - piesimai etc, o 5tadieniais visada buvo ejimas i parodas (foto, tapybos, grafikos, performacus etc). kokia as durna buvau, nes man taip tingejosi, neretai praleisdavau, nes nu labai jau nuobodziavau ten, kai ties vienu paveiklsu stovima pusvalandi ir analizuojama... dabar i tai ziuriu visai kitaip...

ir man geda. mintyse tokius grozius sukuriau, bet padaryti tai technishkai net nebandziau. kazhkokia ir man krize doh.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 22:53)
Trumpas uždavinukas. Pasakykit, kas šitoje foto negerai, arba keista  smile.gif

viena akis (kaire) gerokai auksciau uz kita..?

AAA! atspejau!!! yes yes. man iskarto uzkliuvo bigsmile.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 23:18)
ai dar brūkštelsiu. Kalba išsirutuliojo taip. Žymus fotografas Ferdinando Scianna  sakė tėvui, kad nori būti fotografu, o tas jam atrėžė. Koks čia per darbas, fotografas. Darbas to, kuris numarina gyvus ir prikelia mirusiuosius. Jei kitaip, gyvus fotografuoja sustingusiose pozose, kaip mirusius, o vat mirusiuose, prikelia, dapiešdamas jiems atmerktas akis.

geras biggrin.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 23:22)
mirusio žmogaus nefotografavau, prie kapo, ar kalbant rožančių teko. Jei kas labai paprašytų ir reikėtų, matyt ir akis bandyčiau atmerkti.

as irgi pabandyciau.
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 23:25)
Na bent porą foto per vaiko gimtadienį vistiek būtinos  smile.gif

visishkai sutinku. retai kada, bet buna, kad ziuriu fotkes is 2003 metu pvz. ir man taui patinka. seivinu kai kurias artimu draugu foto pvz is fejsbuko. nu man faina. dar gerokai priesh pradedant dometis fotografija (kai pati deramai nieko nefotkinau), nuotraukos man buvo svarbios. o jei jau kokia svarbi proga - krikshtynos, gimtadieniai... tai kas be ko. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 03 09, 10:24)
paaishknt nesihmanelei daugiau apie ta helios, adapteri, kas su kuom valgoma. nes visai patiko. bet pas mane skaitmena 400d, ar yra sitam modeliui tokiu dalyku? nes Ievukis kai idejo tos dvi foto, tai as apakau. man toks bokeh taaaip grazhu, ir butent jb. labai uzsinorejau. kad ir dabar!  biggrin.gif

ten toks metalinis žiedas, uždedi tą žiedą ant fotiko skylės, o tada jau gali objektyvą tvirtint, yra šitam modeliui tokių dalykų smile.gif
Atsakyti
wow, kiek filmų pridėjot, reiks pažiūrėt bent kelis tikrai bigsmile.gif
QUOTE(gotte @ 2011 03 08, 18:10)
Ką jūs pasakysit?

Man tai svarbi bet kokia nuomonė, tik aš jas skirtingai vertinu...labiau patyrusio žmogaus patarimus deduos galvon...o to, kuris daugiau išreiškia emocijas pamatęs foto vėlgi kitaip vertinu...man jo pamąstymai ne mažiau svarbūs ir įdomūs  mirksiukas.gif  nežinau, ar tinkamai mokėjau paaiškinti...  blush2.gif

Man patiko ši sesija.
Beje,kaip ir atsakymas tavo dėl komentarų smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 21:54)
"Let`s dance little stranger"

Bet tai kokia daina wub.gif vakar visą vakarą niūniavau biggrin.gif

Dėl senų nuotraukų-tai aš kaifuoju kai žiūriu į senelių juoda-baltas nuotraukas, jų jaunystę, tėvų vestuves ir pan. Taigi tai toks istorinis šiemos pailikmas nepakartojamas, gal netgi geriau imi suprasti save, savo šaknis, kad ir kokią paveldėtą detalę pamtai... kaip norėtųsi jų turėti daugiau....džiugu, kad tokie laikai yra, kai mūsų pro-pro-proanūkiai galės matyt kaip atrodė jų pro-pro-proseneliai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 03 08, 21:10)
Laba diena,

Ką jūs pasakysit?

1 ir 3 labai fainos, o 2 tai man biški per tamsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 03 09, 11:33)

Dėl senų nuotraukų-tai aš kaifuoju kai žiūriu į senelių juoda-baltas nuotraukas, jų jaunystę, tėvų vestuves ir pan.

mano tėvų vestuvių nuotraukos nerealios.......... ten reportažas, na kaip dabar fotkina, o ne tiesiog kaip stabarai sustatyti žmonės, nu neralios nuotraukos, su tiek emocijų, kažkas nuostabaus......

pasirodo mano mamą tas fotografas labai buvo įsimylėjęs, tai atejo va šiaip sau pafotkint vestuvių lotuliukas.gif bet nuotraukos nu nuostabios , matosi , kad su meile fotkinta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 03 09, 09:40)
pasirodo mano mamą tas fotografas labai buvo įsimylėjęs, tai atejo va šiaip sau pafotkint vestuvių  lotuliukas.gif  bet nuotraukos nu nuostabios , matosi , kad su meile fotkinta  lotuliukas.gif

Sudaužyta širdim fotkino fotografas, kaip gi kitaip- fotogrofuot mylimą moterį, kai išteka už kito.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 03 08, 22:59)
biggrin.gif  nea
Antajo, matau kabi, gal tu vistik atspėsi, nes gal rimtai, tik pradedantiems sunku gali būti, nes truputį pasigilinant į detales reik ieškoti

Man toje nuotraukoje labai akys kliūvas ir švarkas neproporcingas...

doh.gif o velnias, paskaičiau toliau jus...na ir temą išgvildenot g.gif peržiūrėjau sayonaros nuorodas wacko.gif einu toliau skaityt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyja: 09 kovo 2011 - 11:56
Sveikos,

Gotte, tavo paskutine sesija man laaabai faina!!!! Nuo siol turesime graziu portretu pavyzdziu J/B ziema biggrin.gif Saunuole!!!

Nesulaukiau atsakymo del naudojamu PS ir Lightroom versiju. g.gif
Atsakyti
Jei tas "I am love" yra 2009m (turiu minty tikrai tas, kurį radau), tai galiu, kam reikia, numest į až geros kokybės linką. Tik raštelkit man į až, kam čia reik. Patikrinau - ne virusas, rodo gerai, kažkokia kalba (ispanų ar italų) ir anglų subtitrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 03 09, 12:10)
Jei tas "I am love" yra 2009m (turiu minty tikrai tas, kurį radau), tai galiu, kam reikia, numest į až geros kokybės linką. Tik raštelkit man į až, kam čia reik. Patikrinau - ne virusas, rodo gerai, kažkokia kalba (ispanų ar italų) ir anglų subtitrai  smile.gif

jei su Tilda Swinton pagrindiniame vaidmenyje, tai tas smile.gif
p.s. man nereikia, turiu namie.

dėl helios. rašau viešai, nes per AŽ susipainioti galiu, nes daug norinčių biggrin.gif

1. kadangi paklausimų į AŽ buvo tikrai daug, su viena mergina susitariau, kad duosiu jai pabandyti savo heliosą, jei patiks, ieškosim jai pirkti.

2. dabar tas mano ponas Tiekėjas. Jis šiuo metu tikrai turi vieną heliosą, bet jis senesnis, negu kiti ir ne su m42 sriegiu, o su m39. t.y. kitokio adapterio reikės ieškoti. viena mergina per AŽ yra pasakius, kad TIKRAI nori. Imsi, eurikaite?

3. Kita naujiena: jis netolimu metu gali gauti dar vieną tvarkingą heliosą, bet už 35 litus, o ne įprastus 20-25. Imsit kuri?

išpirksit blin visas heliosų atsargas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 09 kovo 2011 - 12:21
QUOTE(sayonara @ 2011 03 09, 09:18)
kartais turinys yra visiškas š.., o šviesa išgelbsti filmą. be abejo, maloniausia, kai visa tai dera.. yra keletas filmų, kurie yra fotografiški, nors juose net nėra kažkokios ypatingos šviesos, bet kažkas, kompozicijos, veidai, judesiai, aplinka, kartais net muzika sukuria būtent fotografiškumo įspūdį..smile.gif pvz. http://www.youtube.c...h?v=TZBrWVvn9xA smile.gif

kaip as ieshkau to filmo! ar kuri turit? nu nerandu jo, tik mokamuose torrentuose.. treileris nuostabus, bet ar nebus per daug parodyta? cia as jau apie kina, ne apie foto biggrin.gif (dar viena mano didziule aistra - kinas..).
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 09, 09:57)
Tai, kad ir The Notebook filmas... Nu toks man fotografiškas, bus įdomu pažiūrėt jį jau kai nors kiek daugiau apie fotografiją žinosiu smile.gif
August Rush  Aišku, man atrodo, kad notebook'ui neprilygsta, bet kiek pamenu, tai kažkoks va toks irgi fotogeniškas, nors iš nuotraukų nepasakyčiau. reiks dar pažiūrėt.

"notebook" kaip filmas, mano manymu, viena grazhiausiu meiles istoriju, bet daug ten fotografijos neizhvelgiu, keli grazhus vaizdai, na ir ta scena lietaus, bei gulejimas gatveje prie shviesoforu. tas kas isimine man, ziurejau ji priesh kelis metus.
august rush man nepatiko kaip filmas.
QUOTE(bizyte @ 2011 03 09, 10:21)
Gotte, tiek nervinais, o rezultatas manau tikrai geras thumbup.gif ir jb gerai žiūrisi ir apranga vaiko tokia nesunki, man tikrai patiko ax.gif

apranga tikrai liuks. jb shvarus. bet man labai knieti pamatyt spalvotus variantus, Gotte, turi gal kelis? smile.gif
Atsakyti