pas mus iki 7.
tai taip, prideda papildomas kur nori. pas mus ziema vasari buna paprastai ta savaite
Vyneta, kaip tai iki sausio 16? kur vaiką dėt beveik visą mėnesį???
pas mus atostogos iki sausio 9. Paskui savaitė bus vasario mėnesį. Ir per velykas dvi savaitės.
pas mus atostogos iki sausio 9. Paskui savaitė bus vasario mėnesį. Ir per velykas dvi savaitės.
vilmuk, vat cia tas blogis ir yra, kai vaikas tupi namie prie tv ir kompo, ypac vyresni....
mes tai bent kapitona tenkesa ir vrunglerio nuotykius ziuredavom
QUOTE(vasarėja @ 2012 12 12, 23:08)
vilmuk, vat cia tas blogis ir yra, kai vaikas tupi namie prie tv ir kompo, ypac vyresni....
Nu tai irgi prie TV sėdėdavom taip gaunasi
betgi tada parodė 1 seriją iš ryto ir baigėsi programa iki vakaro "labanakt vaikučiai" dabar kiaurą parą gali nesibaigt
Pas mumes vaikai ruošia spektakliuką, mokytoja minėjo, kad teks ir tėvams vaidinti, ateis senelis... Atostogos iki 9. Važiuos turbūt į kaimą savaitėlei - tikiuosi sniegas neištirps. Graži žiema kol kas.
Joo, Vyneta, kaip smagu, 3 savaites atostogos
Kostas tai pas senelius pajurin vaziuos, aplinka pakeist, ir apskritai, su seneliais daugiau nauju dalyku ir pramogu
Kaip pas jus mokyklose, trimestro ataskaitos buvo dienynuose? Nes, kai pagalvoju, sake, vertinimu nebus, bet kad jis yra , zodziais aprasytas, tai pats gali tuos pazymius susirasyti.... Gerai, kad bent ne viesas.
Musiskiai 19 diena i Keistuoliu teatra Kaledini spektakli vaziuoja, 20 diena patys vaidins mokykloje, paskui sunestine svente klaseje.
Sveikos,
Patys pasidarėm savaitėlę su trupučiu, atostogų, o likęs laikas - galės karaliauti. Tv ir kompas pas mus emocijų nekelia, filmukus mergaitės žiūri ryte, kol apsirengia prieš darželį/mokyklą (15 min.), su kompu išvis neturi jokių ryšių kol kas. jeigu ir pažiūrės kokį dvd vieną per dieną, tai irgi nematau problemos, nors šiaip telikui jos laiko neturi
O vienam vaikui gal ir nelabai, bet pas mus tai sesė yra, kuri irgi atostogų nusipelno:D Tai va ir karaliaus abi, jeigu sniego bus, tai lauke galės prisidūkti, o veiklos dviese visuomet susiranda - knygos, piešimas, karpymas, žaidimai, namus galės tvarkyti:D Pietus termose paliksiu.
Vieną kitą dieną galima ir pas tėvus nuvežti pabūti, kol mes darbe.
Nežinau, pati irgi būdavau namuose viena, aišku, labai anksti savarankiška tapau, kai neturėdama 6-ių į mokyklą jau žygiavau. Bet nesiskundžiu ir savo mergaitėm
Papildyta:
Ridar, pas mus mokytoja sąžiningai kas kelias savaites pirldo pasiekimį knygelę. Man ten informacijos absoliučiai pakanka, nes ji labai nuoširdžiai aprašo, ne sausai ir jaučiu, kad būtent apie mano vaiką, o ne banaliom frazėm, kurios tinka visiems.
Taip pat ir vertinimai pas mus yra, visi testai ir diktantai, ir visa kita vertinami 20-ies balų sistemoje. Žodžiu, iš mokytojos pusės info man pakankamai, testų rezultatai buvo kiek prastesni spalį (gaudavo ir 15 taškų). Dabar vėl viskas gerai.
Ir labai raštas pagražėjo Žiūriu ir matau, kad taip pat gražiai dukra rašys kaip ir aš
Patys pasidarėm savaitėlę su trupučiu, atostogų, o likęs laikas - galės karaliauti. Tv ir kompas pas mus emocijų nekelia, filmukus mergaitės žiūri ryte, kol apsirengia prieš darželį/mokyklą (15 min.), su kompu išvis neturi jokių ryšių kol kas. jeigu ir pažiūrės kokį dvd vieną per dieną, tai irgi nematau problemos, nors šiaip telikui jos laiko neturi
O vienam vaikui gal ir nelabai, bet pas mus tai sesė yra, kuri irgi atostogų nusipelno:D Tai va ir karaliaus abi, jeigu sniego bus, tai lauke galės prisidūkti, o veiklos dviese visuomet susiranda - knygos, piešimas, karpymas, žaidimai, namus galės tvarkyti:D Pietus termose paliksiu.
Vieną kitą dieną galima ir pas tėvus nuvežti pabūti, kol mes darbe.
Nežinau, pati irgi būdavau namuose viena, aišku, labai anksti savarankiška tapau, kai neturėdama 6-ių į mokyklą jau žygiavau. Bet nesiskundžiu ir savo mergaitėm
Papildyta:
Ridar, pas mus mokytoja sąžiningai kas kelias savaites pirldo pasiekimį knygelę. Man ten informacijos absoliučiai pakanka, nes ji labai nuoširdžiai aprašo, ne sausai ir jaučiu, kad būtent apie mano vaiką, o ne banaliom frazėm, kurios tinka visiems.
Taip pat ir vertinimai pas mus yra, visi testai ir diktantai, ir visa kita vertinami 20-ies balų sistemoje. Žodžiu, iš mokytojos pusės info man pakankamai, testų rezultatai buvo kiek prastesni spalį (gaudavo ir 15 taškų). Dabar vėl viskas gerai.
Ir labai raštas pagražėjo Žiūriu ir matau, kad taip pat gražiai dukra rašys kaip ir aš
Pala, pala, Vyneta, tai ir mazoji su Aiste liks namuose per atostogas? Jos jau dviese pabuna?
Ridar, bent jau pas mus metai skirstomi ne į trimestrus kaip įprasta, o į pusmečius. Pirmas pusmetis baigsis sausio pabaigoj. Tai tada gal ir bus pateikti kažkokie išsamesni rezultatai. O kol kas tai man kkaip mažoka info, kaip ten tam mano vaikui sekasi - vertinimai dienyne tokie labai bendri, matosi, kad ne atskirai tavo vaikui parašyti, o bendrai visiems tinkantis įpiltas. Ir man tie žodiniai vertinimai nu kažkaip nelabai žinokit. Būtų skaičius ar spalva kokia, tai būtų aišku, kur pasitempt, kur papildomai kažką padirbėt, o dabar... nu pvz komentaras: "Sunkiau sekėsi nubraižyti kubą. Gerai suvokė kur yra kubo vidinės ir išorinės sienos. " Ir ką aš galiu iš jo spręst? sunkiau sekėsi ar visdėlto gerai suvokė? žodžiu, aišku, kad nieko neaišku
Turbut, kiekviena mokykla su savo vertinimais. Pas mus trimestrinis vertinimas, 10 vertinimo lygiu, pradedant nepatenkintu, padares pazanga,v nepadares pazangos patenkinamas lygis , aukstesnysis ir t.t.
tipo, jei pagrindinis, tai viskas valio, temptis nereikia, jei aukstesnysis vertinimas prie dalyko, tai vadinasi, virsyja pirmoko sugebejimus konkreciam dalykui. Nu smagu, jei prie kai kuriu dalyku yra aukstesnis ivertinimas, nei pagrindinis.
Ir as suprantu situos parasymus, tai kaip pazymius. Bet is tikro, cia vertina bendra klases lygi. Palyginamasis vertinimas vis tiek.
Na tik del testu, ar tikrai vaikai kas savaite turi juos po kelis rasyt? Is dalies gerai, kad testus supranta jau kaip kasdienybe, tai ipranta prie ju, ir nelieka jokios baimes. Bet man vis tiek, nu pirma klase...
Prisipirkom papildomu pratybu, nes pagrindiniu neuztenka pgl mokytoja, tai smagu, kad kol kas labai patinka papildomai daryti. Ne uz jas mokytoja nevertina, tevai tikrina.
Prigalvojusi mokytoja visokiausiu uzduociu, kasdien lapukai skaitymo atsiskaitymui, paskui su tevais is knygu vaikai skaito, tai tevai kasdien menesi turi vertinti kaip skaito vaikas.
I biblioteka eina visokiu bituciu rinkti, idomiausia, per testa , kas greit isprendzia ar atlieka, eina i biblioteka knygu pavartyt, kad kitiems netrukdytu. Tai labai nori greit testus padaryti.
Tevai taip itraukti i mokymo programa ir uzklasine veikla, kad oj. SKaite apie TItanika, tai liepe namuose uzsaldyti vandeni puodelyje, aptarti, kas gavosi. Info pasirinkti apie ledkalnius, tai sedejo jaunuolis ir google skaite. Nusirasinejo, Titaniko marsruta
QUOTE(Ridar @ 2012 12 14, 11:46)
Pala, pala, Vyneta, tai ir mazoji su Aiste liks namuose per atostogas? Jos jau dviese pabuna?
Šiaip pas mus poreikio tokio palikti nėra/nebūna, nes visuomet visur kartu. Bet buvo va kažkada rudenį pasisnargliavus (jau nepamenu kuri, gal didžioji), o gal rudens atostogų metu (nipomniu), tai buvom palikę namuose abi, pabūna, puikiai, labai mėgsta užduotis visokias atlikinėti, absoliučiai joms laikas neprailgsta. Na jos nuo mažumės kartu užsiima, tai kaip ir nebaisiai pastebėjo, kad mes darbe:D
Ir mano mažoji...nu kaip, balandį jau penkeri, tokio ir mažumo.
Pas mus jos viena kitą papildo - didžioji jautresnė ir viena tikėtina bijotų pasilikti, nejauku jai būtų. Užtat mažoji - drąsi. Didžioji pareiginga ir atsakinga, nesąmonių jokių neleis daryti, daug ko prisibijo, tai neleidžia nei sau, nei mažei kažką daryti, neatsiklausus. Jos kai buvo namuose, tai man skambino ir atraportuodavo, kad dabar eis į lauką ir sudiktavo rūbus, kuriuos ketina rengtis- nu tipo, ar gerai, ar tiks:D
Pas mus, kaip ir minėjau, yra vertinimas raštu - daugiau bendro pobūdžio, būna įrašyta, dėl kokių priežasčių gavo mažiau taškų teste (pvz., nesuprato tokios ir tokios užduoties).
Yra informacija apie renginius, išvykas, parodas ir kitus dalykus.
Bet šiaip vertinimai balais yra - pagrindinių dalykų žinoma (matematika, lietuvių ir pasaulio pažinimas).
Yra informacija apie renginius, išvykas, parodas ir kitus dalykus.
Bet šiaip vertinimai balais yra - pagrindinių dalykų žinoma (matematika, lietuvių ir pasaulio pažinimas).
Kreipiuosi i berniukų "Kalėdų Senelius"... Kokie norai vaikų laiskuose? Gal pasivogciau kokia idėja. Mano vaikino laiške vienas sakinys - ką Kalėdų senelis sugalvos. Bet tame ir bėda, kad nesugalvoja. Jonei paprasta - ji aiskiai išdėstė savo norus. Norisi ir Benuka pradžiuginti. Pasidalinkite..