Laba,
Aš tingiu pasisakyti... Renren, o ką Gvidas sako? Kas jam konkrečiai nepatinka? Gal kas nuskriaudė, pasišaipė?
Benas kokį mėnesį nemiegojo... Aš pati su juo labai daug kalbėjau, jau galvojau, kad reikes ir pas psichologa pavaikscioti. Bet pamažu pamažu ir išklausinėjau, kad jam nepatinka mokykloj muštynes. Berniukai per pertraukas labai musasi. Bet ne taip, kad pasikumsciuoja, o spardosi į pilvą, klyna ir t.t O jis vaikas ne mustukas, bet gintis tai reikia. Ir vat atsirado baime eiti į mokyka. Aš su mokytoja pakalbejau, ji man sako - jus patys paauklekit ta berniuką, kuris Bena skriaudžia. Aš jai paaiskinau, kad 1. Aš nesiruosiu auklėti svetimu vaikų 2. Aš nekalbu apie konkretų vaiką, aš kalbu apskritai apie visu vaikų elgesi per pertraukas. Kad mūsų seimoj smurto nėra ir mes jo netoleruojam. Benas yra aukščiausias klasėje ir tikrai fiziškai stiprus, kad galetu save apginti. Bet mes nenorim, kad jis apskritai veltusi į muštynes... Na, mokytoja, kaip ir mane suprato, bet tos muštynes ir toliau tęsėsi. Po to jau priėjom iki to, kad aš kas rytą turejau lydeti į klasė, nors pries tai jau kuri laiką nubėgdavo vienas. Viena rytą, mes palydim Bena į klase ir su Jone tradiciškai keliaujam pirkti šviežios bandeles. Grįžtam mes su ta bandele atsisveikinti brolio, o jis sėdi ant žemes ir verkia. Paklausiau kas yra, sako, mane Lukas apsparde... Va tada, isijunge mamos vilkes instinktas
Pasiciupau aš ta Luka ir sakau: Jei tu dar bent viena karta paliesi Bena, aš pakviesiu jo tėtį, kad tau įkrestu į kailį, jei to nepakaks - iškviesiu policija. Man tikrai ta situacija nepatiko, bet bent jau galiu guostis, kad mano pirmokas miega ramiai, į mokykla eina noriai ir Lukas jo neskriaudzia. Nors Luko mama su manim nuo to ryto nesisveikina
Bet aš pasinaudojau mokytojos patarimu ir jis mums padėjo, nors pries tai tikrai skeptiškai į ji pažiūrėjau.
Aš labai išsipleciau su pasakojimu, tik noriu Renren pasakyti, kad bandykit Gvidas isklausti. Manau, kad tikrai yra kažkokia priežastis.
O siaip mūsų pirmokui sekasi neblogai. Tik skaityti labai tingi... Daug sportuoja, tiksliau kasdien - krepšinį ir baseiną. Vis verkšlena, kad skauda kojas.. Nespėja augti turbut. Bet baseiną, jei tik yra galimybe, aš labai rekomenduoju. Benas lanko jau antri metai ir matau vien tik pliusus...
Tai tiek iš mūsų fronto. Jau kad dejau, tai dejau....