Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(R@siux @ 2011 03 29, 15:49)
Noreciau paklausti,
kol kas dar stoviu darbo birzoj, bet itariu kad greitu metu busiu isbraukta kaip del punkto vaikas iki 8 metu nelankantis darzelio, nes 3 km atstumu jo nera.
Kaip suprantu nereikia stoveti darbo birzoj?
Ir socialine pasalpa nenusibrauks man?

nenusibrauks,tik reikes is gidytojos pazymos.
Atsakyti
QUOTE(Juoko ašara @ 2011 03 29, 16:36)
sveikos  mirksiukas.gif sakykit,  kiek galima tiketis gauti pasalpos, jei turime zemes? daug jie ten atskaiciuoja? g.gif

yra turto normatyvas- jei ji virsijate soc pasalpa nepriklausys, jei nevirsijate, bet turite zemes- tiesiog jie turi savo formule pagal kuria skaiciuoja kiek jus galite uzdirbti ir panasiai, jei zeme nuomojat- reikes sumos, kuria uz ja gaunate ir t.t.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=350656 del normatyvo tai 13str. paskaitykit
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 29, 16:59)
yra turto normatyvas- jei ji virsijate soc pasalpa nepriklausys, jei nevirsijate, bet turite zemes- tiesiog jie turi savo formule pagal kuria skaiciuoja kiek jus galite uzdirbti ir panasiai, jei zeme nuomojat- reikes sumos, kuria uz ja gaunate ir t.t.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=350656 del normatyvo tai 13str. paskaitykit

aciu 4u.gif priklauso mums pasalpa, tik vyras turi soda ir truputi dirbamos zemes. sake, kad uz juos atskaiciuos, vat ir susidomejau kiek cia prarasim tu pinigeliu ax.gif
Atsakyti
Gal galite paaiskinti.Drauge isvaziuoja i uzseni 4 men ir paprase priziureti jos teva,pora kartu i savaite nupirkti jam pavalgit ir sumoketi mokescius uz buta.Ji nori kad as atidariciau tuscia sask banke,ir ji kas men sius man pinigus tevo islaikimui.Bet kadangi mes gaunam soc pasalpa,abejoju ar tai bus galima padaryti,nes soc darbuotojai gi iskart pamatis kad as turiu antra sask ir kad i ja man is uzsienio pervedami pinigai.As ir nieko pries padet draugei,bet bijau kad galim netekti soc paramos del to.
Atsakyti
dar vienas klausimelis 4u.gif o daugiau is pasalpos sumos niekas neatsimeta, tik pinigai uz zeme? turiu omeny, nebeminusuos man masinu, garazo, gyvenamo ploto? g.gif tikiuosi, supratot ka turejau omeny blush2.gif
Atsakyti
Gal zinot per kiek laiko reikia socialiniam skyriui pranesti, kad vienas is seimos nariu turi darba ir jau nebepriklauso soc. pasalpa g.gif Ir kaip ja apskaiciuos uz kovo menesi, jei isidarbinta yra nuo kovo 28 dienos?
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 03 29, 18:16)
Gal zinot per kiek laiko reikia socialiniam skyriui pranesti, kad vienas is seimos nariu turi darba ir jau nebepriklauso soc. pasalpa g.gif Ir kaip ja apskaiciuos uz kovo menesi, jei isidarbinta yra nuo kovo 28 dienos?

menesio laikotarpi reikia pranesti,pasalpa nutrauks ir kita men eisit,kai jau turesit israsa apie alga prasyma pildyt,jie tada perskaiciuos.
Atsakyti
Laba, gal kas nors man galės padėti....
Esu registruota darbo biržoje ir susiradau darbą 0,5 etato(sutartis terminuota 2 men.). Iki šiol mano šeima gaudavo soc.pašalpą ir kompensacijas, tačiau esu visiškai pasimetusi.... kas bus man įsidarbinus? Prarasim pašalpą ir kompensacijas? Darbo biržoje sakė, jog galiu ir toliau likti registruota DB ir socialinės paramos skyrius primokės kiek trūks iki tų 350 lt vienam šeimos nariui. Socialinės paramos skyrius pasakė, kad socialinę pašalpą gausiu, bet kompensacijų nebe... Gal kuri tiksliai žinote kas čia manęs laukia? Iš anksto labai dėkoju atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Breira @ 2011 03 29, 20:08)
Esu registruota darbo biržoje ir susiradau darbą 0,5 etato(sutartis terminuota 2 men.). Iki šiol mano šeima gaudavo soc.pašalpą ir kompensacijas, tačiau esu visiškai pasimetusi.... kas bus man įsidarbinus? Prarasim pašalpą ir kompensacijas? Darbo biržoje sakė, jog galiu ir toliau likti registruota DB ir socialinės paramos skyrius primokės kiek trūks iki tų 350 lt vienam šeimos nariui. Socialinės paramos skyrius pasakė, kad socialinę pašalpą gausiu, bet kompensacijų nebe... Gal kuri tiksliai žinote kas čia manęs laukia? Iš anksto labai dėkoju atsakiusioms  4u.gif

priklausis ir soc.pasalpa ir kompensacijos,svarbiausia stoveti ir toliau birzoj.
Atsakyti
QUOTE(Breira @ 2011 03 29, 20:08)
Esu registruota darbo biržoje ir susiradau darbą 0,5 etato(sutartis terminuota 2 men.). Iki šiol mano šeima gaudavo soc.pašalpą ir kompensacijas, tačiau esu visiškai pasimetusi.... kas bus man įsidarbinus? Prarasim pašalpą ir kompensacijas? Darbo biržoje sakė, jog galiu ir toliau likti registruota DB ir socialinės paramos skyrius primokės kiek trūks iki tų 350 lt vienam šeimos nariui. Socialinės paramos skyrius pasakė, kad socialinę pašalpą gausiu, bet kompensacijų nebe... Gal kuri tiksliai žinote kas čia manęs laukia? Iš anksto labai dėkoju atsakiusioms  4u.gif

kompensacija priklausys bet kokiu atveju (stovint birzoje ir isidarbinus terminuotai- juk is birsos nesalina mirksiukas.gif ), tik socialines galite nebegauti, jei jusu bendros seimos pajamos su naujo darbo pajamom virsys 350lt/men 1 seimos nariui..
Papildyta:
QUOTE(Juoko ašara @ 2011 03 29, 17:55)
dar vienas klausimelis 4u.gif o daugiau is pasalpos sumos niekas neatsimeta, tik pinigai uz zeme? turiu omeny, nebeminusuos man masinu, garazo, gyvenamo ploto? g.gif tikiuosi, supratot ka turejau omeny blush2.gif

dar yra daug dalyku, kurie gali atsiminusuoti- tarkim turite buta, o jame gyvenate ne jus, o kitas asmuo (tada reiktu paaiskinimo, kad gyvena tas ir tas ir moka uz nuoma tiek ir tiek, arba tiesiog gyvena mociute- pajamu negaunu)
o is principo visa kita iskaitoma ne i pajamas, o i turta, taigi jei jokiu pajamu is savo turto neturite- tai nieko daugiau ir neisskaiciuos.
Atsakyti
Gal galite pasakyti, kas turi kreiptis į socialinį tokiu atveju:
Vyras su šeima gauna socialinę pašalpą. Jo žmona gauna kompensaciją kitam butui. Vyras irgi nori gauti kompensaciją savo butui, kuriame deklaruotas jis ir jo motina. Jo motina gauna šalpos pensiją (nesiekia 350), jų abiejų kartu padalinus ant dviejų irgi neviršija šios ribos. Butas priklauso motinai, bet ji sunkiai vaikšto. Klausimai - ar gali pats sūnus nuvykti užpildyti dokumentus dėl kompensacijos, ar būtinai buto savininkė? Ir ar jo motina irgi turi kreiptis dėl soc. pašalpos, kad jie gautų butui kompensaciją?
Aš visai susimaišiau ir nežinau, kaip teisingai patarti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Santaika @ 2011 03 29, 22:29)
Gal galite pasakyti, kas turi kreiptis į socialinį tokiu atveju:
Vyras su šeima gauna socialinę pašalpą. Jo žmona gauna kompensaciją kitam butui. Vyras irgi nori gauti kompensaciją savo butui, kuriame deklaruotas jis ir jo motina. Jo motina gauna šalpos pensiją (nesiekia 350), jų abiejų kartu padalinus ant dviejų irgi neviršija šios ribos. Butas priklauso motinai, bet ji sunkiai vaikšto. Klausimai - ar gali pats sūnus nuvykti užpildyti dokumentus dėl kompensacijos, ar būtinai buto savininkė? Ir ar jo motina irgi turi kreiptis dėl soc. pašalpos, kad jie gautų butui kompensaciją?
Aš visai susimaišiau ir nežinau, kaip teisingai patarti  doh.gif

Svarbu, kas bute deklaruoti. Prašymą dėl kompensacijų šiuo atveju turėtų pildyti ir vyras, ir jo motina.
Motina gali irgi prašyti socialinės pašalpos, jei gauna šalpos pensiją 324 Lt, išeitų 20 keli litai...

O dėl sunkaus vaikščiojimo, nežinau, gal pavyktų sutarti su darbuotoja, kad namie pasirašytų prašymą ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 29 kovo 2011 - 20:54