Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(slavlanta @ 2011 03 28, 14:46)
Birzoje ne stovi, nes nezinojo kad atleido, o jeigu dirba 0.5 et irgi reikia birzoje stoveti?

siaubas, kas cia daros su tom darbovietem, nepranesa zmogui kad atleido (arba dirba pagal terminuota) - darbas tesiamas, zmones mano sutartis neterminuota patapo po menesio suzino, kad uz dyka visa menesi dirbo... ziauru.. ir is birzos tuo paciu ismeta ir kompensaciju uz sildyma nebegauna kol vel 6 men neisstovi..
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 28, 17:54)
i VPA iki 3 metu jie neturi teises neisleisti.O kaip jie gali jums nepriklausiti  smile.gif

O kuriam laikui galima iseiti atostogu?Nes as kai buvau soc skyriui,tai man pasake jai vaikas prades lankit darzeli,tai as turiu eit dirbt,arba iseiti is darbo ir atsistoti i birza.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 19:20)
O kuriam laikui galima iseiti atostogu?Nes as kai buvau soc skyriui,tai man pasake jai vaikas prades lankit darzeli,tai as turiu eit dirbt,arba iseiti is darbo ir atsistoti i birza.

smile.gif nejau nezinot iki keliu metu galima buti VPA.(iki 3 metu),o soc.skyriuj teisingai pasake,jai vaikas prades eit i darzeli kol jam nebus 3 metu,tai jus turit arba dirbt arba birzoj stovet.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 19:20)

atostogu galite iseiti 3 metams (kol vaikas bus namuose - tol priklausys soc parama) tai kol sueis vaikui 3 metukai galite ramiai sedeti namuose..
jei norite eiti dirti, tada vedate vaika i darzeli ir einate darbuotis arba stojate i darbo birza, jei i birza stosite nepraejus 3 metams, jums reikes isstoveti 6 menesius birzoje kad gauti soc parama, jei eisite po 3 metu- tai nereikes stoveti 6 menesiu ir visus trecius metus - jei pajamos viena asmeniui nevirsija 350lt/men galite gauti soc. parama.

mano mazoji rudeni taip pat iskeliaus i darzeli, labai laukia, kada gales su lialiom pazaisti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 kovo 2011 - 18:28
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 28, 18:25)
atostogu galite iseiti 3 metams (kol vaikas bus namuose - tol priklausys soc parama) tai kol sueis vaikui 3 metukai galite ramiai sedeti namuose..
jei norite eiti dirti, tada vedate vaika i darzeli ir einate darbuotis arba stojate i darbo birza, jei i birza stosite nepraejus 3 metams, jums reikes isstoveti 6 menesius birzoje kad gauti soc parama, jei eisite po 3 metu- tai nereikes stoveti 6 menesiu ir visus trecius metus - jei pajamos viena asmeniui nevirsija 350lt/men galite gauti soc. parama.

mano mazoji rudeni taip pat iskeliaus i darzeli, labai laukia, kada gales su lialiom pazaisti thumbup.gif

Mano dukrai balandzio 6 sueis tik du metukai ir ji jau nuo 1d prades lankiti darzeli,o as planuoju iseiti is darbo ir atsistoti i d.b. nes pas mane vaikai daznai serga ir dirbt as negalesiu nes koks darbdavis mane laikis jai as didziausia dali praleisiu ant biliutenio.Tai jai as iseisiu is darbo ir atsistosiu i darbo birza o vaikui dar nebus 3 metu,man tam kad gauti soc pasalpa teks prastoveti birzoj puse metu?Nes jai as stovesiu birzoi ir puse metu parama mums nepriklausis,tai mes visas savo pajamas mokesim vien tik uz darzeli.Nes uz du vaikus reikes moketi beveik 500 lt o seimos pajamos bus tik 670.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irina 1984: 28 kovo 2011 - 18:39
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 19:35)
Mano dukrai balandzio 6 sueis tik du metukai ir ji jau nuo 1d prades lankiti darzeli,o as planuoju iseiti is darbo ir atsistoti i d.b. nes pas mane vaikai daznai serga ir dirbt as negalesiu nes koks darbdavis mane laikis jai as didziausia dali praleisiu ant biliutenio.Tai jai as iseisiu is darbo ir atsistosiu i darbo birza o vaikui dar nebus 3 metu,man tam kad gauti soc pasalpa teks prastoveti birzoj puse metu?Nes jai as stovesiu birzoi ir puse metu parama mums nepriklausis,tai mes visas savo pajamas mokesim vien tik uz darzeli.Nes uz du vaikus reikes moketi beveik 500 lt o seimos pajamos bus tik 670.

Jus is birzos gaudinesit bedarbio pasalpa apie tai nepamirskit,todel puse metu nereikes stoveti.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 19:35)

tikrai taip- reikes stovet 6 menesius- tai kaip sakant jokio skirtumo ar jus busite toliau vpa ar stovesite darbo birzoje. nebent turit stazo bedarbio pasalpai gauti arba is karto gautumet darba (o mamai su mazais vaikais siulo "is po stalo" subsidijuojamas vietas). tada taip pat priklausys kompensacijos iskart nuo sekancio menesio...
dar galvoju o kaip toks variantas, jei mamayte yra vpa ir vaika veda i darzeli.. jei tuo paciu ji isisdarbintu kitoje darbo vietoje, juk butu kaip dirbanti, jei kas nepatiks gali iseit is darbo - o vpa tesiasi toliau... arba toj pacioj darbovietej galima grizti i darba ir jei vaikas serga vel grizti i vpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 kovo 2011 - 18:47
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 20:39)
Na nemanau kad maximoj mane priimtu atgal.Dbr kasininku yra daug ir ilgai mano vieta neuzsilaikis.Teks stot i darbo birza,o kaip jau ten bus,taip bus.
Aciu uz atsakimus.

iki vaikui sueis 3 metai- taves atleisti neturi teises (be darbuotojo kaltes), nebent pati iseitum savo noru...
(darbo kodekso 132str. 2d.) http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=389979
129str. nurodytos priezastys, kada darbdavys galetu atleisti (jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu i kita darba).. (ir darbas jei neklystu turi buti taip pat apmokamas ir panasiai...)
darbo sutarti darbdavys gali nutraukti tik laikydamasis 130str. nuostatu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 kovo 2011 - 21:03
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 22:03)
Na tai as savo noru ir noriu iseiti,nes su mazais vaikais kurie serga daznai dirbt labai sunku.

bet darbo birzoje manau iskart gautumet subsidijuojama darbo vieta- ir vistiek reiketu eiti dirbti, jei atsisakysite darbo berods 3 kartus- galite buti pasalinta is DB.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 22:03)
Na tai as savo noru ir noriu iseiti,nes su mazais vaikais kurie serga daznai dirbt labai sunku.

o kam jums iseidinet,pabukit su vaiku dar iki 3 metu namie,gi soc.pasalpa gaunat,nesiedit vien su vyro alga.
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 28, 22:05)
bet darbo birzoje manau iskart gautumet subsidijuojama darbo vieta- ir vistiek reiketu eiti dirbti, jei atsisakysite darbo berods 3 kartus- galite buti pasalinta is DB.

uztenka ir vieno karto atsisakyti kad isbrauktu is birzos.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 28, 21:05)

na as nesakau kad atsisikisiu,bet abejoju ar mane kas nors priims i darba kai suzinos jog turiu du mazus vaikus.Atleiskit o kas yra subsidijuojama darbo vieta?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 28, 22:09)
o kam jums iseidinet,pabukit su vaiku dar iki 3 metu namie,gi soc.pasalpa gaunat,nesiedit vien su vyro alga.
Papildyta:

uztenka ir vieno karto atsisakyti kad isbrauktu is birzos.

o siaube, jau vieno karto uztenka- tai jei pasiulytu kokia valytoja ir susigadins zmogus gyvenima.... nei darbo nei birzos, nei socialinio...
as ir bandau pasakyt, kad jei vaikas serga- tegul dar metus paauga namuose, juk socialinis jums mokes likuti kurio truksta iki 1400lt/men 90%
Atsakyti