Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(vikosiuks @ 2011 06 01, 16:08)
skaiciuosis
Papildyta:

saunuole thumbup.gif
o man beda iskilo darzely vietu nera, pasirodo virs 2 metuku vaikai i lopsiuka nepriimami, o didesnese grupese nei vienas vaikas neiskrito- negaunu darzelio, o ir lokopedine grupe visa pilna, nebezinau ka daryt, o uzsiregistravus esu tik tam vienam ir turiu pirmenybe, bet ji manes visai negelbsti... o ir aplinkiniuose vietu nera doh.gif

Uzjauciu,pas mane beveik tokia paty situacija,nuo 3 metu jau suformuota grupe,reikia tik 2 vaikuciu dar,o mes sarasuose 5-ieji,jei neissibrauks 3 vaikai kurie pries mus,tai liksim ant ledo,nors irgi turim pirmenybe,tai musu darzelis pagal deklaruota vieta ir esam soc.remtina seima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 01, 16:20)
Uzjauciu,pas mane beveik tokia paty situacija,nuo 3 metu jau suformuota grupe,reikia tik 2 vaikuciu dar,o mes sarasuose 5-ieji,jei neissibrauks 3 vaikai kurie pries mus,tai liksim ant ledo,nors irgi turim pirmenybe,tai musu darzelis pagal deklaruota vieta ir esam soc.remtina seima.

o as pagal pirmenybe buvau antra sarase- ir atejus pasake priemem 2 vaikucius- apsidziaugiau, bet pasake jus i sarasa nepakliuvot- tai korupcija pakvipo ir dar pasiule pas direktore asmeniskai nueit, nueisiu man rodos kaip su pirmu vaiku i savivaldybe su pareiskimu, nes ziuriu vel kysiai atsinaujino doh.gif
ir dar pasake, jei bent vienas atkris, jus busit pirma eilej blink.gif bet as neturiu kada laukti iki rugsejo, nes tada ir kituose darzeliuose be sansu ka nors gauti..., o i kita miesto gala man per 2 autobusus neapsimoka schmoll.gif (per brangu ir daug laiko)
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 06 01, 17:11)
o as pagal pirmenybe buvau antra sarase- ir atejus pasake priemem 2 vaikucius- apsidziaugiau, bet pasake jus i sarasa nepakliuvot- tai korupcija pakvipo ir dar pasiule pas direktore asmeniskai nueit, nueisiu man rodos kaip su pirmu vaiku i savivaldybe su pareiskimu, nes ziuriu vel kysiai atsinaujino doh.gif
ir dar pasake, jei bent vienas atkris, jus busit pirma eilej blink.gif  bet as neturiu kada laukti iki rugsejo, nes tada ir kituose darzeliuose be sansu ka nors gauti..., o i kita miesto gala man per 2 autobusus neapsimoka schmoll.gif (per brangu ir daug laiko)

pas mus tas pats,reikejo 3 vaiku i grupe,bet pasake,kad vienas vaikas aukletojos,todel dabar reikia tik 2 vaiku,o suzinosim ar pakliuvom tik rugsejo vidury,tai gerai kad busiu dekrete,o jei nebuciau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 01, 17:17)
pas mus tas pats,reikejo 3 vaiku i grupe,bet pasake,kad vienas vaikas aukletojos,todel dabar reikia tik 2 vaiku,o suzinosim ar pakliuvom tik rugsejo vidury,tai gerai kad busiu dekrete,o jei nebuciau. doh.gif

bet soc. pasalpa su kompensacijomis nuplaukia (tos pasalpos ir nereikia, nes dirbt jau noriu, bet kompensaciju gaila- o vaikui einant i darzeli privalai dirbti doh.gif , o kaip gali dirbti, jei vaikas nepakliuna i darzeli?) juk namie sedet ilgiau nei tris metus negali, manajai 3 metukai tik spali, bet as noriu paankstint ant rugsejo... net lokopedine grupe ir ta pilna, net nzn ka daryt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 birželio 2011 - 16:30
QUOTE(vikosiuks @ 2011 06 01, 16:08)
skaiciuosis
Papildyta:

Hmm... nelabai gerai. Taip tada išeina, kad neteksime tuomet kompensacijų. O gal žinote, kokio dydžio yra ta pašalpa netekus vieno iš tėvų? Ir jeigu šeimoje yra du besimokantys vaikai, tai kiekvienam mokės tą pašalpą ar atskirai?
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2011 06 01, 19:09)
Hmm... nelabai gerai. Taip tada išeina, kad neteksime tuomet kompensacijų. O gal žinote, kokio dydžio yra ta pašalpa netekus vieno iš tėvų? Ir jeigu šeimoje yra du besimokantys vaikai, tai kiekvienam mokės tą pašalpą ar atskirai?

šalpos našlaičių pensija
http://www.spcentras....php?m=11&l=415
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2011 06 01, 19:09)

kiekvienam po 180lt atrodo ir jums is vyro darbovietes kazkas turetu buti ismoketa, atostoginiai alga kompensacijos ir t.t.
ir dabar galvoju nasles kazkas budavo, bet cia gal tik pensininkams, pasidomekit..

uzuojauta jums... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 06 01, 19:29)
kiekvienam po 180lt atrodo ir jums is vyro darbovietes kazkas turetu buti ismoketa, atostoginiai alga kompensacijos ir t.t.
ir dabar galvoju nasles kazkas budavo, bet cia gal tik pensininkams, pasidomekit..

uzuojauta jums... verysad.gif

Dėkoju, dabar labai sunku, kai mirė mama verysad.gif
Tai ko gero neverta tvarkytis popierių dėl tos pašalpos? Norėčiau sulaukti patarimų iš šalies.
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2011 06 01, 20:26)
Dėkoju, dabar labai sunku, kai mirė mama  verysad.gif
Tai ko gero neverta tvarkytis popierių dėl tos pašalpos? Norėčiau sulaukti patarimų iš šalies.

atsiprasau, maniau kad vyras mire ir likote su vaikais.. o jus dabar kaip supratau ir esate ta moksleive netekusi mamos? tai mamos darboviete kazkokias kompensacijas ar tris atlyginimus turi ismoketi- cia jau reikes paciai pasidometi, arba rasti kazka panasaus likimo... dar karteli uzuojauta..
o jei nesitvarkysit- pasiklausinekit ar atbuline data jums paskui mokes? nes socialini juk kai iskart perspesit, kad mire darys perskaiciavima, nurasys viena asmeni ir jo 350lt. be to gali ir nemoketi, sakydami, kaip su alimentais, kad kol nesusitvarkysit nepriklauso... nebijokit pasiskambinti i socialini arba dar geriau nueiti ir pasiklausti, ka daryti, kaip elgtis.. kur kreiptis ir panasiai...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 06 01, 22:57)
atsiprasau, maniau kad vyras mire ir likote su vaikais.. o jus dabar kaip supratau ir esate ta moksleive netekusi mamos? tai mamos darboviete kazkokias kompensacijas ar tris atlyginimus turi ismoketi- cia jau reikes paciai pasidometi, arba rasti kazka panasaus likimo... dar karteli uzuojauta..
o jei nesitvarkysit- pasiklausinekit ar atbuline data jums paskui mokes?  nes socialini juk kai iskart perspesit, kad mire darys perskaiciavima, nurasys viena asmeni ir jo 350lt. be to gali ir nemoketi, sakydami, kaip su alimentais, kad kol nesusitvarkysit nepriklauso... nebijokit pasiskambinti i socialini arba dar geriau nueiti ir pasiklausti, ka daryti, kaip elgtis.. kur kreiptis ir panasiai...

Taip moksleivė tai aš. O dėl darbovietės, tai mama jau beveik metus nebedirbo, nes neteko darbo, po to stovėjo biržoje, ten taip pat nieko nerado darbo, o po to kai nutraukė bedarbio pašalpą gaudavome iš socialinio. Tėvas taip pat nedirba.
O daugiau tai reikės aišku skambintis į socialinį, ten gal paaiškins viską g.gif
Atsakyti
Laba. Tiesiog norejau pasidometi, jei nesunku, atsakykite nusimanancios apie tai 4u.gif
Situacija butu tokia: Rugpjuti dukrytei sueis 2 metukai, taciau noriu pasilikti ir trecius metus namuose, taciau pinigu uz tai niekas nemokes, nebent jei dar priklausys tie 95Lt pagal sena tvarka. Vyro oficialus uzdarbis "ant popieriaus" minimalus, ne sezono metu - tik puse etato rodo oficialiai jo darbdaviai. Taigi, man idomu, ar musu seima tais treciaisiais metais gali pretenduoti i kazkokias pasalpas, lengvatas ir pan? Gyvename nuosavame name, tik jis uzrasytas ant mano mamos, tai gal imanoma butu gauti is seniunijos kompensacija uz kura ir pan? 4u.gif Aciu, jei kuri atsakysite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2011 06 02, 14:38)
Laba. Tiesiog norejau pasidometi, jei nesunku, atsakykite nusimanancios apie tai  4u.gif
Situacija butu tokia: Rugpjuti dukrytei sueis 2 metukai, taciau noriu pasilikti ir trecius metus namuose, taciau pinigu uz tai niekas nemokes, nebent jei dar priklausys tie 95Lt pagal sena tvarka. Vyro oficialus uzdarbis "ant popieriaus" minimalus, ne sezono metu - tik puse etato rodo oficialiai jo darbdaviai. Taigi, man idomu, ar musu seima tais treciaisiais metais gali pretenduoti i kazkokias pasalpas, lengvatas ir pan? Gyvename nuosavame name, tik jis uzrasytas ant mano mamos, tai gal imanoma butu gauti is seniunijos kompensacija uz kura ir pan?  4u.gif  Aciu, jei kuri atsakysite  4u.gif

socialine parama skiriama, jei kiekvienam seimos nariui i rankas nekliuna po 350lt
jei esate 3 asmenu seima - jusu menesio pajamos neturi virsyti 3*350=1050lt/men
jei esate 4 asmenu seima - 4*350lt=1400/men i rankas ir t.t.

tretiems metams prasitesiat darbovieteje atostogas ir jums skaiciuos tik vyro pajamas seimai, jei vyras moka alimentus- juos nuskaiciuoja nuo seimos pajamu ir t.t.

uz trecius vaiko metus moka ne 97, o 52 litukus- reikes pildyt is naujo prasyma.

del lengvatu- jei namas mamos- ziures kas jame registruoti (kompensacijoms gauti ziures i visu name registruotu asmenu pajamas, jei registruota tik jusu seima uz 38+12+12=62kv turetumete gauti kompensacija kurui, nebent namui skaiciuoja kazka kitaip... gal kas patikslins

be to norint gauti soc parama, reikia atitikti tam tikrus reikalavimus (jus su vaiku atitiksit, nes busit atostogose, o vyras turi dirbti ne maziau 0,75 etato arba jei dirbs puse etato - privales 6 menesis buti istovejes birzoje, arba kurnors kitur dirbti trukstama etato dali.
taip pat reikia atitikti visus turto nurodytus normatyvus- jei turit per daug zemes- soc parama nepriklauso ir panasiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 02 birželio 2011 - 13:51