Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(senamiestizz @ 2011 05 24, 09:59)
gal kas zinos 
siuo metu gauname socialine pasalpa, bet nuo birzelio pradesiu dirbti 0.5 etato. birzeli turiu eiti prasitest pasalpos mokejimas (uz kova, balandi, geguze) tai nuejus man skaiciuos 03-04-05 men pajamas ar lieps pristatyti 06 men pajamas, kuriu dar nebusiu gavusi?

nuejau i soc.skyriu pasiklausti kaip man skaiciuos pasalpa uz birzeli tai pasake, kad man reiks ateiti ne birzeli o liepos men prasitest pasalpos mokejima su jau paskaiciuotu atlyginimu ir kad prasyma uzpildysiu atbuline data uz birzeli??????????? negi galima uz praejusi menesi pildyti prasyma kita men? klausiu, nes jie ten patys nelabai zino o poto man pasakys, kad as pati kalta, kad neatejau birzeli ir pinigu uz birzeli nebegausiu

4u.gif

atbuline tikrai soc pasalpai nepildo, tik kompensacijoms... geriau nueikit (10-15 dienu po isidarbinimo, kad matytu kompiutery, kad esate dirbanti) ir parasykit prasyma, nunesit darbo sutarti, o pajamas nunesit, kai jau israsys..
mum buvo panasi situacija (birzeli gausite dar uz geguze), birzelio antroj pusej nueikite parsayti prasymo, jei isidarbinsit ne nuo birzelio pirmos, o tarkim nuo kokios 6d- tai jums socialiniam reikes pilno menesio pajamu- taigi pazyma turesit pristatyti ir uz liepos pilna menesi .. taigi prasyma rasykit ir birzeli ir liepa teks, nes skaiciuos is vieno menesio..
Atsakyti
labas,tai i socialini irgi reikia pristatyti darbo sutarti,ar uztenka pranesti,kad isidarbinai.as stoviu DB,dirbu puse etato pagal terminuota sutarti.i DB pristaciau darbo sutarti,o socialiniam skyriui pranesiau kad isisdarbinau.man pasalpos pratesimas turi but liepos men,bet nuo geguzes 17d pradejau dirbti.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2011 05 24, 12:29)
labas,tai i socialini irgi reikia pristatyti darbo sutarti,ar uztenka pranesti,kad isidarbinai.as stoviu DB,dirbu puse etato pagal terminuota sutarti.i DB pristaciau darbo sutarti,o socialiniam skyriui pranesiau kad isisdarbinau.man pasalpos pratesimas turi but liepos men,bet nuo  geguzes 17d pradejau dirbti.

reikia socialiniui pristatyti darbo sutarti, darbuotoja jus turejo ispeti, kad pasalpa begausite tik uz geguzes menesi, ir pratesimas atkeliamas i birzeli, nes keitesi pajamos ir pajamu saltinis(todel privaloma rasyti nauja prasyma ir daryti perskaiciavima).
neapsigaukit jei sakys, kad ateikit tik liepa, kai turesit pilno birzelio menesio uzdarbio lapa- uz birzeli tokiu atveju negausite ne cento- nes nebus parasyto prasymo, jos ziuri saves, bet ne jusu, paciai buvo tokia situacija, pati ilgai svarsciau ir neiskentusi paskambinau ir paklausiau, o kaip bus su tuo menesiu, kuris pilnai isdirbtas, bet nutrukus soc mokejimui del pajamu pasikeitimo liks "kaboti" - tai pasake jei norite galite ateiti parasyti prasyma, kad uz ji priklausytu pinigeliai, paklausiau, o ar negalesiu parasyti atnesdama lapus- sake, ne nes uz praejusi menesi atbuline data prasymu nepildome..
Atsakyti
Aaa, tai čia vyras ne prie ko, kad jis keturis metus alimentų nemoka? g.gif Aha, supratau, čia aš dėl visko kalta blush2.gif
vyro darbdavys yra jo tėvas, mano antstolis nieko padaryti negali, išsiuntė raštą jam į darbovietę, o atsakymo nėra ir nėra...Aš už vyrą imdavau 315 lt, o man priteistas išlaikymas - 600 lt, taip, kad aš NETEISĖTAI jokių jo pinigų neėmiau, nes jis man skolingas keliasdešimt tūkstančių už jo vienintelio vaiko išlaikymą. skyrybų priežastis yra ta, kad jis niekada nedirbo ir nedirba, kai gyvenom kartu - jis sėedėjo ant mano sprando, o paskui dar ir mergą susirado doh.gif jis fiktyviai įsidarbino savo tėvo firmelėje tik tam, kad aš negaučiau to, kas man teisėtai pagal visus įstatymus priklauso - pašalpų, lengvatų ir kompensacijų, nes realiai tai aš esu vieniša motina. Už pusę minimumo dirbantis jaunas, sveikas vyras, kurio specialybė - viena paklausiausių, argi neįtartina?
Ir turbūt skaityti nemokate - aš kartais padirbėju padienius darbelius, taip jau yra, kad krizės laikotarpiu praradus darbą pagal savo retą specialybę jo neradau, nei darbo birža nieko nepasiūlė. Aš ne iš tų, kurie simuliuoja darbo biržoje, išsisukinėja nuo darbų, o už pašalpas man buvo skirta padirbėti senelių namuose.
Labai aičiū visoms už palaikymą, kaip gera man paliko nuo jūsų žodžių, jūs čia sau plepate, kaip smagu, kai valstybė duoda tą ar aną, bet smagu tik tada, kai duoda jums, nors turite ir vyrus, ir šeimoje gyvenate, o vieniša mama, kuri jau nebegalėjo tinginio vyro pakęsti, turi eiti į gatvę su ištiesta ranka?
Atsakyti
QUOTE(Lavinja @ 2011 05 24, 17:35)
Aaa, tai čia vyras ne prie ko, kad jis keturis metus alimentų nemoka? g.gif Aha, supratau, čia aš dėl visko kalta blush2.gif
vyro darbdavys yra jo tėvas, mano antstolis nieko padaryti negali, išsiuntė raštą jam į darbovietę, o atsakymo nėra ir nėra...Aš už vyrą imdavau 315 lt, o man priteistas išlaikymas - 600 lt, taip, kad aš NETEISĖTAI jokių jo pinigų neėmiau, nes jis man skolingas keliasdešimt tūkstančių už jo vienintelio vaiko išlaikymą. skyrybų priežastis yra ta, kad jis niekada nedirbo ir nedirba, kai gyvenom kartu - jis sėedėjo ant mano sprando, o paskui dar ir mergą susirado doh.gif jis fiktyviai įsidarbino savo tėvo firmelėje tik tam, kad aš negaučiau to, kas man teisėtai pagal visus įstatymus priklauso - pašalpų, lengvatų ir kompensacijų, nes realiai tai aš esu vieniša motina. Už pusę minimumo dirbantis jaunas, sveikas vyras, kurio specialybė - viena paklausiausių, argi neįtartina?
Ir turbūt skaityti nemokate - aš kartais padirbėju padienius darbelius, taip jau yra, kad krizės laikotarpiu praradus darbą pagal savo retą specialybę jo neradau, nei darbo birža nieko nepasiūlė. Aš ne iš tų, kurie simuliuoja darbo biržoje, išsisukinėja nuo darbų, o už pašalpas man buvo skirta padirbėti senelių namuose.
Labai aičiū visoms už palaikymą, kaip gera man paliko nuo jūsų žodžių, jūs čia sau plepate, kaip smagu, kai valstybė duoda tą ar aną, bet smagu tik tada, kai duoda jums, nors turite ir vyrus, ir šeimoje gyvenate, o vieniša mama, kuri jau nebegalėjo tinginio vyro pakęsti, turi eiti į gatvę su ištiesta ranka?

Jeigu nemokejo alimentu,reikejo kreiptis i vaiku islaikimo fonda,o tik tada del pasalpos ir gaudinetumete sau ramiai ir toliau pasalpa.Nesuprantu koks ten tevas jusu vyro,kad net anstoliai negali su juo susitvarkyti,gal koks mafijos bosas g.gif
Atsakyti

o dar neduok dieve kokia moteriska liga kuria lengva pasigaut baseine ir bet kur kitur kaip maksties grybelis ar netycia koks prezervatyvas praplyso doh.gif tai ten viena miniatiurine tablete 50-60lt kainuoja... ka tada daryt, kai lituku reikia is karto, o bus tik po menesio arba isvis sumokejus mokescius nelieka ne cento...
[/quote]
Reikia neplaukioti baseine, nesimylėti ir nevažinėti troliebusais, o reikia darbo eiti ieškoti, nes šitos pramogos - ne ubagams. Čia taip sekant jūsų logika išeina. Jūs pati paskaitykit, kokia jūsų nuomonė apie žmones, patekusius į sunkią padėtį, pavtzdžiui, mane, ir šis mano atsakymas - jūsų mąstymo pavyzdys.
Aš gavausi kalta, kad socialinis mokėjo man pašalpą už tris žmones, nes mano vyras skyrybų dokumentų nesitvarkė, gražiuoju skirtis nesutiko, o aš nenorėjau jo į teismą paduoti dėl jo kaltės - pagailėjau, visgi tiek metų pragyventa, vaikas yra, pagalvojau, duosiu žmogui galimybę pasvarstyti. O jis man skolingas per mėn 600 lt, tiek priteisė teismas prieš keturis metus, nes aš tada dirbau, gavau gerą algą ir vaiko išlaikymui skirdavau per mėnesį daug. Ir dar jį patį išlaikiau, ir dar ne bet kaip, ir dabar aš kalta?????O paskui netekau darbo, atsistojau į darbo biržą, ir jį nutempiau, nes gyvenime dirbęs nebuvo. Tai aš imdavau už jį 315 lt, bet jis man dar beveik 300 turėjo dadėti, šiaip jau.
ne,žinokit, ne visų toks mąstymas, kaip jūsų. Ir gerai.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 24, 18:44)
Jeigu nemokejo alimentu,reikejo kreiptis i vaiku islaikimo fonda,o tik tada del pasalpos ir gaudinetumete sau ramiai ir toliau pasalpa.Nesuprantu koks ten tevas jusu vyro,kad net anstoliai negali su juo susitvarkyti,gal koks mafijos bosas  g.gif

Išsiskirti reikėjo, va ką reikėjo padaryt bigsmile.gif Reikėjo pirmiausiai apie save galvoti, o uošvis - nu, ką, firmos direktorius. Ir ką antstolis gali jam padaryt?Ko dar nepadarė per n metų?
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 24, 18:44)
Jeigu nemokejo alimentu,reikejo kreiptis i vaiku islaikimo fonda,o tik tada del pasalpos ir gaudinetumete sau ramiai ir toliau pasalpa.Nesuprantu koks ten tevas jusu vyro,kad net anstoliai negali su juo susitvarkyti,gal koks mafijos bosas  g.gif

Mes esame vedę ir vis tiek niekas nepriklausys, kol neišsiskirsiu. O kai išsiskirsiu, gal man jau darbą bus pavykę rasti. Bet ką valgyti šiandien?o rytoj?Jei jis skirtis neketina, teisme prašys susitaikymo termino, na, kas tada?
Atsakyti
Alytuje dalina antrus davinius
Atsakyti
QUOTE(Lavinja @ 2011 05 24, 17:55)
Reikia neplaukioti baseine, nesimylėti ir nevažinėti troliebusais, o reikia darbo eiti ieškoti, nes šitos pramogos - ne ubagams. Čia taip sekant jūsų logika išeina. Jūs pati paskaitykit, kokia jūsų nuomonė apie žmones, patekusius į sunkią padėtį, pavtzdžiui, mane, ir šis mano atsakymas - jūsų mąstymo pavyzdys.
Aš gavausi kalta, kad socialinis mokėjo man pašalpą už tris žmones, nes mano vyras skyrybų dokumentų nesitvarkė, gražiuoju skirtis nesutiko, o aš nenorėjau jo į teismą paduoti dėl jo kaltės - pagailėjau, visgi tiek metų pragyventa, vaikas yra, pagalvojau, duosiu žmogui galimybę pasvarstyti. O jis man skolingas per mėn 600 lt, tiek priteisė teismas prieš keturis metus, nes aš tada dirbau, gavau gerą algą ir vaiko išlaikymui skirdavau per mėnesį daug. Ir dar jį patį išlaikiau, ir dar ne bet kaip, ir dabar aš kalta?????O paskui netekau darbo, atsistojau į darbo biržą, ir jį nutempiau, nes gyvenime dirbęs nebuvo. Tai aš imdavau už jį 315 lt, bet jis man dar beveik 300 turėjo dadėti, šiaip jau.
ne,žinokit, ne visų toks mąstymas, kaip jūsų. Ir gerai.

jus kazkaip idomiai zodzius iskraipote.... g.gif
niekada nesmerkiau vienisu mamu, bet jus paskaitykite tai ka rasote, pati juk ir rasote kad esate kalta del to, kad nepadavete i teisma ir pagailejote.... atminkit viena taisykle skirybu metu- gaileti vyro nereikia, jei aiskiai matosi, kad neis zmoniskai susitarti... (nemoka alimentu- vsf, anstoliai, turto arestas...)
jus kalta tik todel, kad emete is socialinio pinigelius- kurie jums nepriklause, nes vyro nemokami alimentai su soc pasalpa neturi nieko bendro... vyro alimentu nemokejima kompensuoja visai kita istaiga- vaiku islaikymo fondas(vsf), kuris tikrai nepraso grazinti ismoketu pinigeliu...
gavosi taip, kad jus skriaudzia vyras, o jus sugalvojote nuskriausti socialini ir save...

mes cia visos jei ir plepame- tai ne is blogos valios juk mirksiukas.gif , pasakojame kas ir kaip, kodel.. nebutina pykti del to, kad pasakome, jog likote kalta del to, kad gaudavote soc. pasalpa, tokios jau jusu aplinkybes ir jus klausete, ka tokioj situacijoj daryti... tai ir gavote atsakyma, kad pagal istatyma kalta liksite jus ir pinigelius reikes grazinti jums... vyro nemokami alimentai- cia jau kita tema
tiesiog kaip jolanciukas sake kreipkites i vsf.. kreipkites i anstolius... arestuokite jo turima turta, nuskaiciuokite alimentu dali tiesiogiai nuo atlyginimo.. reikalui esant pakalbekit tiesiogiai su jo tevu (vaiko seneliais- gal jie kiek paprotins...) juk su vaiku matytis nori..

niekas juk cia jusu ir nesmerkia- tiesiog buna situaciju, kur musu zodziai tikrai neatrodo panasus i pagalba, o ir padeti nera, kaip nes visi jau atlikti veiksmai liudija jusu nenaudai.. tiesiog bukit stipri mirksiukas.gif , tikiu mano reakcija irgi butu panasi suzinojus kokia suma reikia grazinti- pati irgi vyra kaltinciau doh.gif bent jau zmogiskumo faktorius kazkoks turetu veikti...
tvarkykites socialine pasalpa tik sau ir vaikui ir viskas su laiku bus gerai.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 gegužės 2011 - 20:06
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 24, 22:00)
[size=1][/color]

tvarkykites socialine pasalpa tik sau ir vaikui ir viskas su laiku bus gerai..  mirksiukas.gif

I antstoli kreipiausi, bet is darbovietes kiek nusiuntė anststolis laiškų, jie nedavė jokio atsakymo, o mano vyro darbdavys ir yra mano vaiko senelis, jo tėvas biggrin.gif Dar antstolė pajuokavo, kad jie ras 100 būdų kaip nemokėti, pasiliuosuos jis iš darbo, ir tiek.
Į VIF aš jau renku dokumentus, rytoj beliko tik iš deniūnijos pažymas paimti.
Beje, sutikit, jūsų žodžiai buvo ir įskaudinantys, ir įžeidūs, kad aš neteisėtai pinigus ėmiau, tai netiesa. Jis yra mano vyras ir privalo mane informuoti apie savo ketinimus įsidarbinti, kol mes esame šeima, bent jau popieriuje, tol, jis privalo rūpintis šeimos gerove, o ne savo. Ar aš kalta, kad jis įsidarbino?Tai už jį 300 tegul nemoka, prie ko čia aš, manęs juk neišmetė iš darbo biržos, bent jau man ir vaikui tegul moka socialinis, bet vat kokie įstatymai verysad.gif Jei su vyru bedarbiu gyveni, tai gali tūkstančius gauti, jei tik jis tave palieka ir dar tau alimentų nemoka - tai špyga. Nesakykit, čia įstatymo spraga.
O be to, man socialiniame skyriuje sakė, kad pinigus grąžinti teks jam, nes jis privalėjo pranešti socialinės paramos skyriui, kad jo registracija darbo biržoje nutraukta. Jis įsidarbino, jis turėjo ir pranešti. Jis pats ėmė pažymas iš socialinio ir nešė kitiems antstoliams, nes jis turi kreditų, kurių neišsimoka metų metais doh.gif
Kažkodėl visos forumo dalyvės į šią skaudžią situaciją pasžiūrėjo iš jo pusės, jo naudai, tarsi pašalpas melžiančios šeimos kažkuo geresnės už vienišas mamas. Vienišos yra pažeidžiamesnės ir nusipleno dar daugiau pašalpų, mano nuomone, o ne pasmerkimo. Bet jūsų visų reakcija - tipiška lietuviška nuomonė
Atsakyti
QUOTE(Lavinja @ 2011 05 24, 22:43)
I antstoli kreipiausi, bet is darbovietes kiek nusiuntė anststolis laiškų, jie nedavė jokio atsakymo, o mano vyro darbdavys ir yra mano vaiko senelis, jo tėvas biggrin.gif  Dar antstolė pajuokavo, kad jie ras 100 būdų kaip nemokėti, pasiliuosuos jis iš darbo, ir tiek.
Į VIF aš jau renku dokumentus, rytoj beliko tik iš deniūnijos pažymas paimti.
Beje, sutikit, jūsų žodžiai buvo ir įskaudinantys, ir įžeidūs, kad aš neteisėtai pinigus ėmiau, tai netiesa. Jis yra  mano vyras ir privalo mane informuoti apie savo ketinimus įsidarbinti, kol mes esame šeima, bent jau popieriuje, tol, jis privalo rūpintis šeimos gerove, o ne savo. Ar aš kalta, kad jis įsidarbino?Tai už jį 300 tegul nemoka, prie ko čia aš, manęs juk neišmetė iš darbo biržos, bent jau man ir vaikui tegul moka socialinis, bet vat kokie įstatymai verysad.gif Jei su vyru bedarbiu gyveni, tai gali tūkstančius gauti, jei tik jis tave palieka ir dar tau alimentų nemoka - tai špyga. Nesakykit, čia įstatymo spraga.
O be to, man socialiniame skyriuje sakė, kad pinigus grąžinti teks jam, nes jis privalėjo pranešti socialinės paramos skyriui, kad jo registracija darbo biržoje nutraukta. Jis įsidarbino, jis turėjo ir pranešti. Jis pats ėmė pažymas iš socialinio ir nešė kitiems antstoliams, nes jis turi kreditų, kurių neišsimoka metų metais doh.gif
Kažkodėl visos forumo dalyvės į šią skaudžią situaciją pasžiūrėjo iš jo pusės, jo naudai, tarsi pašalpas melžiančios šeimos kažkuo geresnės už vienišas mamas. Vienišos yra pažeidžiamesnės ir nusipleno dar daugiau pašalpų, mano nuomone, o ne pasmerkimo. Bet jūsų visų reakcija - tipiška lietuviška nuomonė

supraskit ir jus toki dalyka, mes nesam nei aiskiareges, matome tik jusu zinute is kurios visu faktu juk ir nesuzinosi.. del to visada kyla kazkokie klausimai, bet jus tiesiog parasete, kad su vyru esate santuokoje, su juo nebegyvenate, nors socialiniui sakete kitaip ir emete parama kaip uz pilna seima- is to ir plaukia atsakymas, kas tvarkesi dokumentus ir gavo pinigelius- tas ir liks kaltas...
bet jei kaip jus sakote ir vyras pazymas po isbraukimo is birzos ir isidarbinimo eme - tai cia jau ir jo kalte dasideda.. bet paimtos pazymos- turetu buti anuliujamos- taigi jei turejote kokia lengvata uz sildyma ar darzelyje ar gaudinejot stipendija- reikes ir jas grazinti doh.gif nes neturejote teises (kaip seima) ju gauti, nes vienas is seimos nariu neatitiko reikiamu reikalavimu.. (jei jis butu isidarbines ne puse etato, o 0.75 - viskas butu buve gerai... butu reikeje tik pazymas pristatyti is darbovietes, ir birzoje stoveti nereikia)..

po truputi, po truputi - ir issikapstysit mirksiukas.gif o vyrai- jie lieka vyrais, kol malonumas visada salia, kai prasideda atsakomybe- puse is ju deda i krumus...
tiesiog kazko daug is jo nesistikekit... tiesiog darykit tai ka privalote- susitvarkykite dokumentus, kreipkites i visas istaigas, kurios jums mokes uz ji ir issieskos is jo...
speju per 4 metus spejo visa turta nuo saves nusirasyti.... kad kreditai nespaustu... ir nera ko arestuoti... arba jau arestuota ir beliko tik pasidalinti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 gegužės 2011 - 06:34
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 24, 14:04)
reikia socialiniui pristatyti darbo sutarti, darbuotoja jus turejo ispeti, kad pasalpa begausite tik uz geguzes menesi, ir pratesimas atkeliamas i birzeli, nes keitesi pajamos ir pajamu saltinis(todel privaloma rasyti nauja prasyma ir daryti perskaiciavima).
neapsigaukit jei sakys, kad ateikit tik liepa, kai turesit pilno birzelio menesio uzdarbio lapa- uz birzeli tokiu atveju negausite ne cento- nes nebus parasyto prasymo, jos ziuri saves, bet ne jusu, paciai buvo tokia situacija, pati ilgai svarsciau ir neiskentusi paskambinau ir paklausiau, o kaip bus su tuo menesiu, kuris pilnai isdirbtas, bet nutrukus soc mokejimui del pajamu pasikeitimo liks "kaboti" - tai pasake jei norite galite ateiti parasyti prasyma, kad uz ji priklausytu pinigeliai, paklausiau, o ar negalesiu parasyti atnesdama lapus- sake, ne nes uz praejusi menesi atbuline data prasymu nepildome..

aciu,tai man birzelio men reikes lapo su darbo uzmokesciu uz geguzes men,ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 25, 08:27)
[size=1][/size]

speju per 4 metus spejo visa turta nuo saves nusirasyti.... kad kreditai nespaustu... ir nera ko arestuoti... arba jau arestuota ir beliko tik pasidalinti..

Jis jokio turto ir neturejo, jis - pijokas, as jo net ir vyru neskaitau, siaip sau tokia mazgote.
O kaip jus manot, kodel jis stovejo darbo birzoje?Juk jokio darbo ieskotis jis nei neketina, jis tik del to, kad antstoliams nunestu pazymas, kad yra socialiai remtinas. Is darbo birzos ji ismete, man taip seniunijoj sake, jis ne savo noru isejo. Tai ar jis pilnu etatu dirbtu, ar puse - jokio skirtumo. Visa seima turi kenteti uz tai, kad jis net registruotu bedarbiu buti netinkamas biggrin.gif
O kai ji ismete is birzos, jis apie tai socialines paramos skyriui nepranese, ir man toliau pasalpas mokejo, kompensacija uz sildyma, uz darzeli toliau buvo taikoma. Bet as nueisiu iki galo, kad jam visa isiskolinima ir priteistu. Cia taip nebus.
Sakykit, o ka dar galima padaryti, kad ta darbdavi pakrutintu, jei mano antstolis nepajegia?As vmi ir darbo inspekcijai pranesiau, kad jis dirba uz puse minimumo tik todel, kad neislaikytu savo vaiko. Iskeliau policijoje baudziamaja byla. Ir jau tuoj issiusiu laiska i vif. Gal yra dar kazkas?
Atsakyti