Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

na dekui, na kai vyras dirbt prades ir jai gaus minimuma tai vistiek nepriklausys ar ne taip? na reiks kreiptis del tu maisto paketu. ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenalovein @ 2011 05 19, 11:36)
na dekui, na kai vyras dirbt prades ir jai gaus minimuma tai vistiek nepriklausys ar ne taip? na reiks kreiptis del tu maisto paketu. ax.gif  ax.gif  ax.gif

Jeigu virsis jusu pajamos ant 3 zmoniu 1050 lt,tai jau pasalpa nepriklausis.
Atsakyti
QUOTE(senamiestizz @ 2011 05 19, 10:08)
gal kas zinos ir gales man atsakyti:
gaunam soc.pasalpa, bet  susiradau darba 0.4 etato, tai turiu nunest darbo sutarti i DB ir ten pasikeisti statusa? o jei pradejus dirbti mane atleis kaip tada bus su darbo birza? vel reiks 6 men laukt kol gausiu pasalpa? arba jei mane isleis nemokamu atostogu, tai kaip bus tada, soc.pasalpa damokes kiek truks iki 315 vienam? ir ar dokumentus tvarkytis del soc.pasalpos reiks kas menesi?
atlyginima man zada 300lt tai mums  3 asmenu seimai (945-300=645) ta skirtuma ir toliau mokes socialinis?
ir dar, darbe sake jei darbo nebus tai isleis menesiui nemokamu, tai tada socialiniui sk. pristacius pazyma, kad pajamu negaunu is darbovietes mokes pilna suma ar kaip?"
4u.gif

kazkaip idomiai jus cia skaiciuojat...
1050-300=750*0.9=675lt
Atsakyti
na o pajamas skaiciuoja kiek i rankas gauni ar kiek ant popieriaus? blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elenalovein @ 2011 05 19, 15:23)
na o pajamas skaiciuoja kiek i rankas gauni ar kiek ant popieriaus?  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Į rankas.
Atsakyti
ar turi mano vaikas pirmumo teise lankyti darzeli, jei mes gaunam soc pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2011 05 20, 15:20)
ar turi mano vaikas pirmumo teise lankyti darzeli, jei mes gaunam soc pasalpa?

"10. Priimant vaikus į grupes:
10.1. laikomasi eilės pagal tėvų (globėjų) prašymo registravimo datą;
10.2. pirmenybė teikiama:
10.2.1. vaikams, kuriems nustatytas neįgalumas ar žymūs vystymosi sutrikimai (sutrikęs intelektas, autizmas, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, cerebrinis paralyžius ar kitas labai žymus judesio ir padėties sutrikimas) (pateikiama Pedagoginės psichologinės tarnybos rekomendacija ar gydytojų konsultacinės komisijos išvada);
10.2.2. vaikams, pasiūlytiems Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus;
10.2.3. vaikams iš šeimų, priskiriamų socialiai remtinų šeimų grupei;
10.2.4. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų;
10.2.5. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą;
10.2.6. priešmokyklinio amžiaus (5–6 metų) vaikams;"

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 20, 17:31)
"10. Priimant vaikus į grupes:
10.1. laikomasi eilės pagal tėvų (globėjų) prašymo registravimo datą;
10.2. pirmenybė teikiama:
10.2.1. vaikams, kuriems nustatytas neįgalumas ar žymūs vystymosi sutrikimai (sutrikęs intelektas, autizmas, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, cerebrinis paralyžius ar kitas labai žymus judesio ir padėties sutrikimas) (pateikiama Pedagoginės psichologinės tarnybos rekomendacija ar gydytojų konsultacinės komisijos išvada);
10.2.2. vaikams, pasiūlytiems Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus;
10.2.3. vaikams iš šeimų, priskiriamų socialiai remtinų šeimų grupei;
10.2.4. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų;
10.2.5. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą;
10.2.6. priešmokyklinio amžiaus (5–6 metų) vaikams;"

aciu smile.gif
o kaip del kompensacijos? dabar musu pajamos nevirsija 350, bet nuo rugsejo gausiu soc, stipendija tai bus virs 400 asmeniui. tai uz darzeli reikes moketi 50%? o gal gaunant socialine stipendija man nubrauks soc ismokas?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2011 05 21, 13:41)
o gal gaunant socialine stipendija man nubrauks soc ismokas?

Socialinė stipendija į pajamas neįeina wink.gif
Atsakyti
O ką man daryti?
Aš gaudavau socialinę pašalpą, už save, vyrą ir vaiką, bet su vyrau negyvenau, nors ir neišsiskyriau. Gavau visas pašalpas, kompensacijas ir lengvatas. Neseniai nuėjau į seniūniją prasitęsti pašalpos, ir ką jūs manot?Mano vyras nuo sausio mėn. išmestas iš darbo biržos, ir dirba bigsmile.gif oficialiai už pusę minimumo. Bet man tiek seniūnija, tiek socialinės paramos skyrius pareiškė, kad nieko ničnieko aš negausiu, ir dar permoką - 3000 litų turėsiu grąžinti doh.gif doh.gif
Aš gyvenu viena, su savo vaiku, nuomojuosi butą, nes gyventi tikrai neturiu kur, darbo rasti nepavyksta, šiaip padirbu kokius padienius darbelius, tai būna vaikui skanesnis kąsnelis, gražesnis drabužėlis, o kas dabar bus??????????????????????????????????
Atsidurti gatvėj, eiti pas gimines senelius maldauti ant duonos kąsnio, dirbti kažkam už pastogę?
Jau pradėjau skyrybų reikalus, susitvarkiau nemokamą advokatą - bet kas iš to, jis tik pareikalaus atidėti skyrybas, tai reiškia, kad į socialinės paramos skyrių nebegalėsiu kreiptis tol, kol nebus skyrybų liudijimo, o jis temps gumą,nežinau ką ir daryti.
Alimentai man priteisti, bet jis gyvenime jų nemokėjo. Kreipiausi į mokesčių inspekciją, juk tai mano vyras turėjo pranešti ar man, ar soc. paramos skyriui, kad pašalpa nebepriklauso, o aš juk nežinojau, kad jis dirba, juk gyvenam atskirai....O permoką tai aš turėsiu grąžinti.Aš nežinau, dieve dieve, jei kas nors turit kokių variantų kaip išsisukti iš šitos padėties, lauksiu patarimų
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2011 05 21, 12:41)
aciu  smile.gif
o kaip del kompensacijos? dabar musu pajamos nevirsija 350, bet nuo rugsejo gausiu soc, stipendija tai bus virs 400 asmeniui. tai uz darzeli reikes moketi 50%? o gal gaunant socialine stipendija man nubrauks soc ismokas?

Soc.stependija ir mokama soc.remtiniems,todel jums kaip yra 100% kompensuojamas darzelis,taip ir bus.
Papildyta:
QUOTE(Lavinja @ 2011 05 21, 21:47)
O ką man daryti?
Aš gaudavau socialinę pašalpą, už save, vyrą ir vaiką, bet su vyrau negyvenau, nors ir neišsiskyriau. Gavau visas pašalpas, kompensacijas ir lengvatas. Neseniai nuėjau į seniūniją prasitęsti pašalpos, ir ką jūs manot?Mano vyras nuo sausio mėn. išmestas iš darbo biržos, ir dirba bigsmile.gif oficialiai už pusę minimumo. Bet man tiek seniūnija, tiek socialinės paramos skyrius pareiškė, kad nieko ničnieko aš negausiu, ir dar permoką - 3000 litų turėsiu grąžinti doh.gif  doh.gif
Aš gyvenu viena, su savo vaiku, nuomojuosi butą, nes gyventi tikrai neturiu kur, darbo rasti nepavyksta, šiaip padirbu kokius padienius darbelius, tai būna vaikui skanesnis kąsnelis, gražesnis drabužėlis, o kas dabar bus??????????????????????????????????
Atsidurti gatvėj, eiti pas gimines senelius maldauti ant duonos kąsnio, dirbti kažkam už pastogę?
Jau pradėjau skyrybų reikalus, susitvarkiau nemokamą advokatą - bet kas iš to, jis tik pareikalaus atidėti skyrybas, tai reiškia, kad į socialinės paramos skyrių nebegalėsiu kreiptis tol, kol nebus skyrybų liudijimo, o jis temps gumą,nežinau ką ir daryti.
Alimentai man priteisti, bet jis gyvenime jų nemokėjo. Kreipiausi į mokesčių inspekciją, juk tai mano vyras turėjo pranešti ar man, ar soc. paramos skyriui, kad pašalpa nebepriklauso, o aš juk nežinojau, kad jis dirba, juk gyvenam atskirai....O permoką tai aš turėsiu grąžinti.Aš nežinau, dieve dieve, jei kas nors turit kokių variantų kaip išsisukti iš šitos padėties, lauksiu patarimų

Nepykit,bet vyras cia ne prie ko,jus gaudavot uz visa seima pinigus,ne jis,be to su juo negyvenot,tad reiskiasi,kad vyras tuos savo dalies ir nemate,nebent netaip supratau.Reikejo iskarto tvarkitis skirybu dokumentus ir tik tada kreiptis i socialini.
Jis pranest niekam neturejo,nes jus tvarket visus dokumentus ir jus turejot but suinteresuota ar vyras atitinka salyga.Todel nieko dabar nepadarisit,kaip sakoma norejot daugiau,o reikes atiduoti dar daugiau.Vienintelis variantas susitarti moketi dalimis socialiniam tuos pinigus.
Atsakyti
QUOTE(Lavinja @ 2011 05 21, 21:47)
O ką man daryti?
Aš gaudavau socialinę pašalpą, už save, vyrą ir vaiką, bet su vyrau negyvenau, nors ir neišsiskyriau. Gavau visas pašalpas, kompensacijas ir lengvatas. Neseniai nuėjau į seniūniją prasitęsti pašalpos, ir ką jūs manot?Mano vyras nuo sausio mėn. išmestas iš darbo biržos, ir dirba bigsmile.gif oficialiai už pusę minimumo. Bet man tiek seniūnija, tiek socialinės paramos skyrius pareiškė, kad nieko ničnieko aš negausiu, ir dar permoką - 3000 litų turėsiu grąžinti doh.gif  doh.gif

bet jus irgi idomi g.gif gyvenot atskirai ir norejot pasipelnyt svetima saskaita...
jo 315 priklause jam, jusu 630 priklauso jums...
jei jis butu likes stovet birzoje ir dirbti ta puse etato - butu tiesiog jo pajamas isskaiciave... reikejo tvarkytis jums dviems, be vyro..
ir socialinis labai idomus- kaip jis galejo tvarkyti dokumentus ir moketi vyro pajamas jums, jei jus kartu negyvenot ir skirybas tvarket doh.gif
o nesibaigus skirybu teismui vistiek kazkaip galima kreiptis i socialini- tuo labiau jei jau priteisti alimentai, jei ju nemoka galite kreiptis i vif (vaiku islaikymo fonda)
http://www.socmin.lt....php?2099727770
tada gausite uz vaika 189lt, o stovint socialiniam paskirs ismoka- bet jos kaip suprantu nemokes (ar dalies jos nemokes) nes isskaiciuos jusu 3000lt (nors kazkur skaiciau kad is soc pasalpos isskaiciuoti negai- bet geriau tegul isskaiciuoja iki rudens sezono, kad paskui visai nebutu riesta, delspiningiai ar sildymo sezonu skolos.... geriau per vasara kaip nors atiduoti ar atidirbt viesuosius darbus uz ta suma ...
jei gautais pinigais disponavote tik jus- tai vyras cia kaip ir ne prie ko- tik zmogiskumo faktorium galejo perspeti, kad ismete is birzos ir isidarbino, bet jei jus jam nesakete - kad tvarkote soc pasalpa (savo dalies negaudavo)- tai jam nebuvo reikalo jus ir perspeti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 gegužės 2011 - 09:55