Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(lod @ 2011 05 18, 11:23)
labas,visiskai pasimeciau.buvau siand pas konsultante,pasakiau,kad isidarbinau 0,5etato,pusei metu nuo 05.17 iki 11.17.tai man liepe rytoj vel naujai registruotis i DB sakydama,kad socialine pasalpa nenukentes.sako,bus pakeistas statusas is bedarbes i dirbancia.o socialiniam skyriui pasake, jei registruosiuos is naujo,tai soc pasalpos nematysiu puse metu  g.gif
tai buvau nuejus pas DB direktore.ji pasake,kad terminuota sutartis gali but sudaryta iki 6men,tai yra 180d.o man gaunasi 181d,todel privalau registruotis is naujo,bus pakeistas bedarbio statusas i dirbancia ir soc pasalpa toliau bus mokama.
tai kaip yra is tikruju  doh.gif

mums buvo ta pati situacija- tik sutartis neterminuota, tai isregistravo ir priregistravo sekancia diena.... einu i socialini- sako mato tik 1d stovint darbo birzoje, liepe eit ryskintisi birza, kad pakeistu statusa, tada birzoj graziai paaiskino, kad jie niekada kitaip nedare- visada perregistruoja is naujo pakeisdami statusa, vel grizau i socialini- sakau birzoj kitaip statuso neleicia tik perregistruojant- sakau bet as iki to laiko gaudavau soc pasalpa ir tikrai matete kad 6 menesiai atstoveti ir t.t. - tai konsultante nuejo pas savo virsininke ir jai ten isaiskino, kad jei nera tarp registraciju nei dienos tarpo - socialine ir toliau priklausys (zodziu jei isregistravo 17 ir priregistravo 18 - viskas gerai, bet buna, kad kitiems eilej reikia stovet ir praeina po isregistravimo diena ar net savaite- va tada nuplaukia visos pasalpos ir vel reikia 6 men atstovet...)
o tas statuso pakeitimas toks ir yra isregistruoti ir priregistruoti ir dar konsultante po kurio laiko pakeis- kuri dirba su puse etato dirbanciais...
Nebijokit jus tai konsultantei savo birzos konsultantes numeriuka duoti, tegul tarpusavy ryskinas, jei kas blogai... bet vistiek galu gale viskas priklauso nuo socialinio- ar konsultante jusu susidurus su tuo ar ne- jei susidurus- problemu nekils, jei nesusidurus- eis ryskintis su valdzia... jei ka sakykit, kad kiti gauna toliau su tokia pacia situacija mirksiukas.gif o birza nieko nepakeis... schmoll.gif galit i ja net nebeiti..

teko skaityti cia supermamoj, kad kaikurioms kurios patingejo iki galo pasikapstyti- soc pasalpas nueme (bet cia jau tik del soc. konsultanciu neismanymo) verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 gegužės 2011 - 14:22
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 18, 15:15)
mums buvo ta pati situacija- tik sutartis neterminuota, tai isregistravo ir priregistravo sekancia diena.... einu i socialini- sako mato tik 1d stovint darbo birzoje, liepe eit ryskintisi birza, kad pakeistu statusa, tada birzoj graziai paaiskino, kad jie niekada kitaip nedare- visada perregistruoja is naujo pakeisdami statusa, vel grizau i socialini- sakau birzoj kitaip statuso neleicia tik perregistruojant- sakau bet as iki to laiko gaudavau soc pasalpa ir tikrai matete kad 6 menesiai atstoveti ir t.t. - tai konsultante nuejo pas savo virsininke ir jai ten isaiskino, kad jei nera tarp registraciju nei dienos tarpo - socialine ir toliau priklausys (zodziu jei isregistravo 17 ir priregistravo 18 - viskas gerai, bet buna, kad kitiems eilej reikia stovet ir praeina po isregistravimo diena ar net savaite- va tada nuplaukia visos pasalpos ir vel reikia 6 men atstovet...)
o tas statuso pakeitimas toks ir yra isregistruoti ir priregistruoti ir dar konsultante po kurio laiko pakeis- kuri dirba su puse etato dirbanciais...
Nebijokit jus tai konsultantei savo birzos konsultantes numeriuka duoti, tegul tarpusavy ryskinas, jei kas blogai... bet vistiek galu gale viskas priklauso nuo socialinio- ar konsultante jusu susidurus su tuo ar ne- jei susidurus- problemu nekils, jei nesusidurus- eis ryskintis su valdzia... jei ka sakykit, kad kiti gauna toliau su tokia pacia situacija mirksiukas.gif o birza nieko nepakeis... schmoll.gif galit i ja net nebeiti..

teko skaityti cia supermamoj, kad kaikurioms kurios patingejo iki galo pasikapstyti- soc pasalpas nueme (bet cia jau tik del soc. konsultanciu neismanymo) verysad.gif

Dar ziurint kur,mano vyrui tai iskarto pakeite statusa,ta pacia diena,nereikejo ir issiregistruoti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 18, 15:26)
Dar ziurint kur,mano vyrui tai iskarto pakeite statusa,ta pacia diena,nereikejo ir issiregistruoti.

nu va prasideda.. bet cia gal vel kitoks variantas ne puse etato arba terminuota sutartis trumpesne nei 6 men ar dar kas nors.... nes as ir del birzos bandziau aiskinti kad negali isregistruoti ir vel priregistruoti, o turi keisti statusa.... (bet veliau pamaniau, kad cia visa tai vyksta tuo tikslu, kad statistikos duomenis pakeisti, kad atrodytu, kad vis mazeja birzoje ilgiau stovinciu zmoniu ir panasiai...)
Atsakyti
Sveikos
turiu klausimą, gavau soc būstą kitoj seniūnijos, buvau susitvarkius maisto paketus pagal gyvenamą vietą... Va gal iki gimdymo persikraustysim, ir manau, kad man reikia šitoj seniūnijoj išsibraukti iš sąrašų ir persirašyti į kitą, dabar buvau susitvarkiusi trim asmenims, o šitoj seniūnijos reikalauja, kad ir tėvą įrašyčiau, o jis nestovi darbo biržoj ir nedirba... Pasilikčiau šitoj seniūnijoj, bet man toli važiuoti būtų, ir gali būti, kad jau būsiu pagimdžius sad.gif ... O jei jis nestovi ir nedirba tai negaučiau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 18, 11:39)

zinokite ne viskas taip parasta, jaunam besimokanciam zmogui norint patapti vienu gyvenanciu asmeniu neuztenka vien isidarbinti- turi gyventi atskirai nuo tevu- ne tevu ar seneliu ir panasiai.. registruotam bute, be to juk mergina mokosi..
bet to istatyme nurodyta, kad turi dirbti ne maziau nei du trecdalius maximalios laiko trukmes..? tai puse etato gal ir gali dirbti? (cia as apie 7 str. 1d pirmus kelis punktus)
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087

taip pat patapus vienam gyvenanciu asmeniu- nekils rugsejo menesi problemu vel tampant seimos sudeties nariu.. g.gif
paskui merginai kils problemu su soc. stipendijos gavimu doh.gif nes negales normaliai susitvarkyt dokumentu laiku...
as jos vietoje geriau nueiciau pas savo konsultante ir pasiklausciau tiksliai..

Vilniuje tikrai yra taip ir traktuojama būtent taip, kaip aprašiau. Nežinau, ar kitur gali būti kokių nors kitų įstatymo interpretacijų. Jame nekalbama, kad turi gyventi atskirai ar pan. Juk dvi gyvenančios bute seserys pensininkės yra du „vieni gyvenantys asmenys“ - tai sąvoka, įvardinanti neturinčio šeimos pagal tą apibrėžimą asmens.
Dirbti ne mažiau nei du trečdalius reikia, kai neatitinka kitų kriterijų, o ji atitinka kaip besimokanti. Pritariu, kad pasitikslinti visada naudinga - tada bus ramiau.
Atsakyti
Laba, yra tokia situacija:vyra prieš menesį išmetė iš db, žmona stovi db,turi 2metuku vaikeli,susituoke,tai jie dabar kaip ir liko be jokiu pajamu. socialinio nebegali tvarkytis, kadangi vyras birzoje nestovi,darbo taip pat dar nesusirado. o gal gali susutvarkyti uz vaika kad tik gautu tuos 315?Aciu uz atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 18, 15:15)

aciu 4u.gif
buvau DB.isdave nauja knygute,ir paskyre kita konsultante.bet kur turi but irasyta,kad pakeistas bedarbio statusas i dirbancia 0,5etato?kai klausiau,sako viskas db gerai.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 18, 15:26)

butu ir man pakeite statusa iskarto,bet man gaunasi ,pagal terminuota sutarti, 6men ir 1d,todel liepe naujai registruotis kita diena.nors as, kai skaiciuoju,tai man gaunasi net 184d,o tai jau perzengia terminuotos sutarties laika.todel liepe,kad perrasytu darbo sutarti iki 180d.
Atsakyti
QUOTE(durke @ 2011 05 19, 09:24)
Laba, yra tokia situacija:vyra prieš menesį išmetė iš db, žmona stovi db,turi 2metuku vaikeli,susituoke,tai jie dabar kaip ir liko be jokiu pajamu. socialinio nebegali tvarkytis, kadangi vyras birzoje nestovi,darbo taip pat dar nesusirado. o gal gali susutvarkyti uz vaika kad tik gautu tuos 315?Aciu uz atsakymą smile.gif

negali,nes jie neissiskyre,todel skaitosi seima ir neatitinka reikalavimu soc.pasalpai gauti.
Atsakyti
gal kas zinos ir gales man atsakyti:
gaunam soc.pasalpa, bet susiradau darba 0.4 etato, tai turiu nunest darbo sutarti i DB ir ten pasikeisti statusa? o jei pradejus dirbti mane atleis kaip tada bus su darbo birza? vel reiks 6 men laukt kol gausiu pasalpa? arba jei mane isleis nemokamu atostogu, tai kaip bus tada, soc.pasalpa damokes kiek truks iki 315 vienam? ir ar dokumentus tvarkytis del soc.pasalpos reiks kas menesi?
atlyginima man zada 300lt tai mums 3 asmenu seimai (945-300=645) ta skirtuma ir toliau mokes socialinis?
ir dar, darbe sake jei darbo nebus tai isleis menesiui nemokamu, tai tada socialiniui sk. pristacius pazyma, kad pajamu negaunu is darbovietes mokes pilna suma ar kaip?"
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo senamiestizz: 19 gegužės 2011 - 09:10
QUOTE(senamiestizz @ 2011 05 19, 10:08)
gal kas zinos ir gales man atsakyti:
gaunam soc.pasalpa, bet  susiradau darba 0.4 etato, tai turiu nunest darbo sutarti i DB ir ten pasikeisti statusa? o jei pradejus dirbti mane atleis kaip tada bus su darbo birza? vel reiks 6 men laukt kol gausiu pasalpa? arba jei mane isleis nemokamu atostogu, tai kaip bus tada, soc.pasalpa damokes kiek truks iki 315 vienam? ir ar dokumentus tvarkytis del soc.pasalpos reiks kas menesi?
atlyginima man zada 300lt tai mums  3 asmenu seimai (945-300=645) ta skirtuma ir toliau mokes socialinis?
ir dar, darbe sake jei darbo nebus tai isleis menesiui nemokamu, tai tada socialiniui sk. pristacius pazyma, kad pajamu negaunu is darbovietes mokes pilna suma ar kaip?"
4u.gif

Taip,turit nunesti i birza sutarti,jie pakeis statusa ir tada eit i soc.centra,kai turesit poperiu su priskaiciuotu atliginimu,jie perskaiciuos pasalpa.Jei atleis,eisit vel i birza,jie vel pakeis statusa ir nereikes puse metu laukti.Nemokamu atostogu gali isleisti ne daugiau kaip 2 sav,nes tada neatitiksit salygu soc.pasalpai gauti,jei daugiau nei menesi busit juose ir gali nutraukti pasalpos mokejima.
Jums mokes skirtuma kiek jusu seimai neuztenka.
Atsakyti
sveikos merginos. na va jau nu geguzes 2 d. man priskaiciavo dekretines, kurios atskaicius mokescius gaunas 440lt, nrs ant popieriaus alga buvo apie 1000. na kaip suprantu pirma ismoka uz geguze tureciau gaut birzeli? na dar norejau paklaust, MB yra pripazines tevyste, mes gyvenam kartu nesusituoke, na bet kaip skaiciuotu tas ismokas ar sia suma dalintu ant 2 tai yra vaiko ir manes ar ant musu 3? ar yra galimybes gaut dar kokias socialines ismokas ar maisto paketus? mb yra siuo metu bedarbis taciau jis nestovi darbo birzoi, taiop pat jis priregistruotas kitame buste. na 440 lt per men tikrai nera daug, taip butu idomu ka dar galeciau isireikalaut, i socialine kolkas nesinori eit klaust nes zn kad gali megint apgaut ir pan. blush2.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenalovein @ 2011 05 19, 10:58)
sveikos merginos. na va jau nu geguzes 2 d. man priskaiciavo dekretines, kurios atskaicius mokescius gaunas 440lt, nrs ant popieriaus alga buvo apie 1000. na kaip suprantu pirma ismoka uz geguze tureciau gaut birzeli? na dar norejau paklaust, MB yra pripazines tevyste, mes gyvenam kartu nesusituoke, na bet kaip skaiciuotu tas ismokas ar sia suma dalintu ant 2 tai yra vaiko ir manes ar ant musu 3? ar yra galimybes gaut dar kokias socialines ismokas ar maisto paketus? mb yra siuo metu bedarbis taciau jis nestovi darbo birzoi, taiop pat jis priregistruotas kitame buste.  na 440 lt per men tikrai nera daug, taip butu idomu ka dar galeciau isireikalaut, i socialine kolkas nesinori eit klaust nes zn kad gali megint apgaut ir pan. blush2.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif

Jeigu del vaiko pinigu,97.50 lt,tai jums priklauso,nes jusu mot(tev) pasalpa nevirsija 525 lt.Del soc.pasalpos priklausitu jeigu jusu vyras atitiktu reikalavimu,stovetu birzoj ar dirbtu,jei nerodisit jo,tai reikia jums tada teistis alimentus,kad gaut kazkokia pasalpa.Del maisto paketu galit kreiptis,nes neiseina jums vienam zmogui 525 lt.
Atsakyti