QUOTE(lod @ 2011 05 18, 11:23)
labas,visiskai pasimeciau.buvau siand pas konsultante,pasakiau,kad isidarbinau 0,5etato,pusei metu nuo 05.17 iki 11.17.tai man liepe rytoj vel naujai registruotis i DB sakydama,kad socialine pasalpa nenukentes.sako,bus pakeistas statusas is bedarbes i dirbancia.o socialiniam skyriui pasake, jei registruosiuos is naujo,tai soc pasalpos nematysiu puse metu
tai buvau nuejus pas DB direktore.ji pasake,kad terminuota sutartis gali but sudaryta iki 6men,tai yra 180d.o man gaunasi 181d,todel privalau registruotis is naujo,bus pakeistas bedarbio statusas i dirbancia ir soc pasalpa toliau bus mokama.
tai kaip yra is tikruju
tai buvau nuejus pas DB direktore.ji pasake,kad terminuota sutartis gali but sudaryta iki 6men,tai yra 180d.o man gaunasi 181d,todel privalau registruotis is naujo,bus pakeistas bedarbio statusas i dirbancia ir soc pasalpa toliau bus mokama.
tai kaip yra is tikruju
mums buvo ta pati situacija- tik sutartis neterminuota, tai isregistravo ir priregistravo sekancia diena.... einu i socialini- sako mato tik 1d stovint darbo birzoje, liepe eit ryskintisi birza, kad pakeistu statusa, tada birzoj graziai paaiskino, kad jie niekada kitaip nedare- visada perregistruoja is naujo pakeisdami statusa, vel grizau i socialini- sakau birzoj kitaip statuso neleicia tik perregistruojant- sakau bet as iki to laiko gaudavau soc pasalpa ir tikrai matete kad 6 menesiai atstoveti ir t.t. - tai konsultante nuejo pas savo virsininke ir jai ten isaiskino, kad jei nera tarp registraciju nei dienos tarpo - socialine ir toliau priklausys (zodziu jei isregistravo 17 ir priregistravo 18 - viskas gerai, bet buna, kad kitiems eilej reikia stovet ir praeina po isregistravimo diena ar net savaite- va tada nuplaukia visos pasalpos ir vel reikia 6 men atstovet...)
o tas statuso pakeitimas toks ir yra isregistruoti ir priregistruoti ir dar konsultante po kurio laiko pakeis- kuri dirba su puse etato dirbanciais...
Nebijokit jus tai konsultantei savo birzos konsultantes numeriuka duoti, tegul tarpusavy ryskinas, jei kas blogai... bet vistiek galu gale viskas priklauso nuo socialinio- ar konsultante jusu susidurus su tuo ar ne- jei susidurus- problemu nekils, jei nesusidurus- eis ryskintis su valdzia... jei ka sakykit, kad kiti gauna toliau su tokia pacia situacija o birza nieko nepakeis... galit i ja net nebeiti..
teko skaityti cia supermamoj, kad kaikurioms kurios patingejo iki galo pasikapstyti- soc pasalpas nueme (bet cia jau tik del soc. konsultanciu neismanymo)