Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 25, 10:18)
*vyras privalo stoti i birza ir po 6 menesiu po prastovejimo galesite tiketis pasalpos ir kompensaciju, jei visi like seimos nariai taip pat atitiks bent viena is punktu.

*maisto paketai priklauso jau dabar.

*vaiko pinigai priklausys tik kitais metais, kai vienam asmeniui nevirsys 525. (arba anksciau tarkim po puses metu ar maziau, tiesiog paskaiciuokit vidurki, kad metams iseitu ne daugiau 525/men (tarkim anksciau buvo puse metu po 600lt kiekvienam ir puse metu 200lt- tai padalinkit 12 menesiu ir bandykit kreiptis po keletos menesiu) nes galima pasirinkti ar nuo sausio iki sausio ar nuo kreipimosi dienos 12 menesiu atgal suma skaiciuoja. mirksiukas.gif

Aciu, tik iskilo klausimas, jei vyras liko dirbti taip vadinasi antraeileje darbovieteje, kur jo men. pajamos 200 Lt. ar galima stoti i darbo birza? Nes jis atleistas is pagrindines darbovietes, o kitoje dirba lyg siol, tik atlyginimas toks juokingai mazas blush2.gif

ka reikia pateikti kad gautum maisto paketus? blush2.gif nes pajamos pries 3 men. buvo didesnes nei 525 kiekvienam nariui, o dabar atitenka po 40 Lt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(3 x mama @ 2011 03 26, 13:51)
Turiu ir as klausima zodziu vyras dirba nuo vasario 5 pries tai birzoj nestovejo,pajamos mums 5 neisnesa po 525 noretume tvarktytis maisto paketus. Tai va klausimas ar jau db galime rasyti prasyma del maisto paketu ar dar jam reikia kazkiek menesiu pradirbti?

ziures 1 menesio pajamas, galit eiti tvarkytis.
Papildyta:
QUOTE(knielita @ 2011 03 26, 20:32)
Aciu, tik iskilo klausimas, jei vyras liko dirbti taip vadinasi antraeileje darbovieteje, kur jo men. pajamos 200 Lt. ar galima stoti i darbo birza? Nes jis atleistas is pagrindines darbovietes, o kitoje dirba lyg siol, tik atlyginimas toks juokingai mazas  blush2.gif

ka reikia pateikti kad gautum maisto paketus?  blush2.gif nes pajamos pries 3 men. buvo didesnes nei 525 kiekvienam nariui, o dabar atitenka po 40 Lt.  doh.gif

tai jei dirba koki puse etato- tai butinai turi stoti i DB.
o del dokumentu pateikimo maisto paketams gauti - tiksliai visu neisvardinsiu, nes man paziuri, kad esam kompensacijas susitvarke ir viskas (visus dokumentus jau ten bunam pristate).
tiesiog duos uzpildyti prasyma, turekit visu seimos nariu asmens kodus, zinokit kur ir uz kiek dirba. Pildo tas seimos narys- kuris eis paketus atsiimineti, nes visada reikes rodyti asmens dokumenta. tiesiog gal kas aiskiau parasys, nes man jokiu dokumentu nereikejo, tiesiog prasymas, o visa kita mate.
Atsakyti
laba diena dar norejau paklaust,kai iseini is darbo iskart po dekreto,tai kaip suprantu darbas jokio atostoginiu pinigu (tiksliai nezinau kaip ten vadinasi) nemoka?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 13:58)
laba diena dar norejau paklaust,kai iseini is darbo iskart po dekreto,tai kaip suprantu darbas jokio atostoginiu pinigu (tiksliai nezinau kaip ten vadinasi) nemoka?

jei priklauso uz nepanaudotas atostogas, tada turi sumoketi- arba galite iseiti atostogu ir tik tada is darbo (stazas ilgesnis butu).
Atsakyti
Dabar tokia situacija. Vyras buvo atleistas(pats nezinojo) is darbo nuo sausio 1d. Nuo kovo vel apiformintas puse etato. Kovo men as paskutini karta gavau pinigelius uz vaika(jam sukako 2 metai), likau VPA.
Balandi as jau norejau eiti pasalpos, ir maisto paketu, bet turbut dabar nepriklauso? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 03 28, 14:27)
Dabar tokia situacija. Vyras buvo atleistas(pats nezinojo) is darbo nuo sausio 1d. Nuo kovo vel apiformintas puse etato. Kovo men as paskutini karta gavau pinigelius uz vaika(jam sukako 2 metai), likau VPA.
Balandi as jau norejau eiti pasalpos, ir maisto paketu, bet turbut dabar nepriklauso? doh.gif

O jisai stovi birzoj?Del maisto paketu tai skaiciuos is vieno men,o del soc.pasalpos tai turi birzoj stovet.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 28, 14:30)
O jisai stovi birzoj?Del maisto paketu tai skaiciuos is vieno men,o del soc.pasalpos tai turi birzoj stovet.

Birzoje ne stovi, nes nezinojo kad atleido, o jeigu dirba 0.5 et irgi reikia birzoje stoveti?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 03 28, 14:46)
Birzoje ne stovi, nes nezinojo kad atleido, o jeigu dirba 0.5 et irgi reikia birzoje stoveti?

taip.,kad gaut soc.pasalpa ir kompensacijas.
Atsakyti
Sveiki, gal kas galit atsakyt man normaliai kaip turi buti, nes darbo birzoj sako vienaip, paskambinus i soc. sako kitaip.. Situacija tokia:
vasara baigiau mokslus;
toliau mokausi neakivaizdziai magistranturoj;
stoviu darbo birzoj jau puse metu, jokiu pasalpu negaunu, niekur pries tai nedirbau;
dabar laukiuosi;
vyras taip pat stovi darbo birzoj,bet dar neilgai, jokiu pasalpu negauna;
Tai ar tikrai nepriklauso jokios pasalpos? Nes soc skyriuj man pasake, kad gausiu tik vienkartine ismoka, kai liks iki gimdymo ne daugiau nei 70 dienu.. O kaip su ta pasalpa, kuri mokama, kai stovi darbo birzoj 6 men?
Atsakyti
QUOTE(sagutte @ 2011 03 28, 15:30)
Sveiki, gal kas galit atsakyt man normaliai kaip turi buti, nes darbo birzoj  sako vienaip, paskambinus i soc. sako kitaip.. Situacija tokia:
vasara baigiau mokslus;
toliau mokausi neakivaizdziai magistranturoj;
stoviu darbo birzoj jau puse metu, jokiu pasalpu negaunu, niekur pries tai nedirbau;
dabar laukiuosi;
vyras taip pat stovi darbo birzoj,bet dar neilgai, jokiu pasalpu negauna;
Tai ar tikrai nepriklauso jokios pasalpos? Nes soc skyriuj man pasake, kad gausiu tik vienkartine ismoka, kai liks iki gimdymo ne daugiau nei 70 dienu.. O kaip su ta pasalpa, kuri mokama, kai stovi darbo birzoj 6 men?

socialine pasalpa priklausys kai visi seimos nariai atitiks reikalavimus- gal jusu vyras neisstovejes 6 menesiu birzoje..
http://www.socmin.lt....php?1189177490 cia psiskaitykit, jei visi seimos nariai atitinka reikalavimus- tai tada priklausytu soc. parama.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 28, 13:01)
jei priklauso uz nepanaudotas atostogas, tada turi sumoketi- arba galite iseiti atostogu ir tik tada is darbo (stazas ilgesnis butu).

Tai as ir taip jau 4 metus dekrete esu,abejoju ar maximoj leis iseiti atostogu ir aplamai ar jie man priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2011 03 28, 18:46)
Tai as ir taip jau 4 metus dekrete esu,abejoju ar maximoj leis iseiti atostogu ir aplamai ar jie man priklauso?

i VPA iki 3 metu jie neturi teises neisleisti.O kaip jie gali jums nepriklausiti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 kovo 2011 - 17:54