QUOTE(salutvera @ 2011 05 14, 21:25)
Sveiki, mano šeima gauna soc. pašalpą. Aš pati mokausi dieninėse studijose. Tačiau vasarą porąi mėnesių norėčiau padirbėti. Ar mano atlyginimas skaičiuotųsi į šeimos pajamas ar ne? Klausiu, nes soc. skyriuje esu skaičiusi, kad besimokančių dieninėse studijose ir dirbančių asmenų pajamos į šeimos pajamas neįsiskaito, tačiau kaip tada suprasti, kad einant tvarkytis dokumentų dėl pašalpos nuolat reikia nešti pažymas apie gautą stipendiją
Neįeina tik d.skyrių
moksleivių pajamos, susijusios su darbo santykiais. Kai įsidarbinsite, nuo kito mėnesio jūs neįeisite į šeimos sudėtį. Kai nustosite dirbti ir vėl tik mokysitės, vėl įeisite. Įstatyme nurodyta, kad į šeimos sudėtį įeina dieniniuose skyriuose besimokantys asmenys iki 24 m., kurie nedirba ir bendrai negyvena su kitu asmeniu.
Taigi jei įsidarbinsite, tarkim, birželį, tai turėtumėte pranešti ir Jūsų šeimai socialinę pašalpą nutrauktų nuo liepos; jie turėtų užpildyti naują prašymą ir skirtų paramą jiems jau be jūsų. Kai nustosite dirbti - analogiškai.
Atkreipiu dėmesį, kad dirbančiais laikomi dirbantys pagal darbo sutartį asmenys. Jeigu įsidarbintumėte pagal autorinę sutartį, vis tiek įeitumėte į šeimos sudėtį, ir Jūsų pajamos būtų imamos į bendras.
Beje, kadangi atitinkate kriterijų kaip besimokantis asmuo, tai Jums nebūtina būtų išdirbti 2/3 nustatytos maksimalios darbo laiko trukmės ir jei, pvz., įsidarbintumėte tik dalimi etato ir į rankas gautumėte mažiau nei 350 Lt, tai tą laikotarpį galėtumėte ir viena prašyti socialinės pašalpos, kad kompensuotų trūkstamą skirtumą.