sveiki,iskilo man klausimukas,vyras dirba puse etato ir stovi birzoje as isejus motinystes atostogu iki mergaitei sueis 3metukai dabar mes gaunam soc,pasalpa bet mano darboviete sumazino veikla ir mieste uzdare parduotuve kurioja dirbau,tai i darba tikrai nebegrysiu norejau paklausti ar tada toliau gausiu soc.pasalpa jai tik vienas vyras dirbs?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 12, 09:00)
Aciu kad pataiset,netaip supratau su tais mokesciais tada taip iseina (1050-800)*0.9=225 lt
bet vyras dirba uzsieni... nesseniai insidarbino, tai mums dar reikia laukti 3menesius ir tada tik kreiptis i socialine ??? nes tu pazymu kiek suprantu reikes, o vyrui reikia paprasyt darbovieteje kad israsytu ta pazyma kiek uzdirbo per 3men i rkad parsiustu i lietuva ??? ar matys gal kompiteriais ?
mes jau gaunam maisto paketus ir 97lt
QUOTE(kristynka* @ 2011 05 12, 13:29)
bet vyras dirba uzsieni... nesseniai insidarbino, tai mums dar reikia laukti 3menesius ir tada tik kreiptis i socialine ??? nes tu pazymu kiek suprantu reikes, o vyrui reikia paprasyt darbovieteje kad israsytu ta pazyma kiek uzdirbo per 3men i rkad parsiustu i lietuva ??? ar matys gal kompiteriais ?
tai jei vyras dirba- nebutina laukti 3 menesiu, eiti reikia po keliu dienu kai isidarbino.... tik skaiciavimams reikia pilno isdirbto menesio (tarkim jei isidarbino balandzio 15d. socialinis skaiciuos tik is pilno geguzes menesio) pazymos reikes uz balandi ir geguze- prasymas tures buti parasytas geguze- o pazyma kaip papildoma pristatysite birzeli, nes be menesio galo niekas jos neisrasys... ir tada uz geguze jums priklausys soc parama.... tiesiog eikit rasykit prasyma ir sakykit kad pazyma bus menesio pradzioj... nes cia svarbiausia ne kada ji israsyta, o kada jus kreipetes i socialini ir uzprildete prasyma... jei parasete prasyma balandi dar geriau- tik pasalpeles teks ilgokai palaukti, nes kaip sakiau skaiciuos is pilno isdirbto menesio (bet uztad pasalpele gausite ir uz balandi)
Papildyta:
QUOTE(raskejan @ 2011 05 12, 12:26)
sveiki,iskilo man klausimukas,vyras dirba puse etato ir stovi birzoje as isejus motinystes atostogu iki mergaitei sueis 3metukai dabar mes gaunam soc,pasalpa bet mano darboviete sumazino veikla ir mieste uzdare parduotuve kurioja dirbau,tai i darba tikrai nebegrysiu norejau paklausti ar tada toliau gausiu soc.pasalpa jai tik vienas vyras dirbs?
soc pasalpa mokama ir vienam vyrui dirbant, tik jus turite tureti savo uzimtumo veikla (ta prasme jus turite taip pat atitikti viena is reikalavimu- tarkim jus vaika auginate namuose iki 3 metu, sukakus 3 metams, vaika vedate i darzeli ir jus isidarbinate arba stojate i darbo birza)
jei neveiksite nieko ir nestovesite birzoje- tai soc pasalpa bus nutraukta, nebent aplink jus kazkeliu km spinduliu nera vaiko ugdymo istaigu...
Papildyta:
--------------------------------------------------------------
siandien issiaiskinau, kad rugseji vedant vaika i darzeli, o mamai likus keleta menesiu atostogu iki vaikui sukaks 3 metai... mama gali isidarbinti kitame darbe (0.7 ar 0.75 nebepamenu ) ir likti senos darbovietes atostogose tiek kiek ten dar liko... (cia jei naujam darbe bandomasis netycia pasibaigtu..)
Laba diena:)
mane domina socialine pasalpa ir maisto paketas,bet...
esu istekejusi,vyras siuo metu ne Lietuvoje,ne lietuvos pilietis-bedarbis,as stoviu darbo birzoje,nuejus teirautis i miesto savivaldybe(ne didmiescio)-tikriausiai del ten sedincios darbuotojos informacijos stokos-atsakymo negavau-ko riekia,kokie pristatomi pepieriai musu atveju!vaiku neturime.
kiek skaitant jusu skirelyje,pazyma apie paskutiniu 3menesiu pajamas,tai mano butu is darbo birzos(darbo birzoje nieko taip pat negaunu),o is vyro puses ka?va sito atsakymo ir negavu...gal kas su panasia situacija susidure?
ar tiesiog nieko cia nebus,ir nieko neieskoti?gyvenu siuo metu pas mama,ji taip pat bedarbe
Aciu!
esu istekejusi,vyras siuo metu ne Lietuvoje,ne lietuvos pilietis-bedarbis,as stoviu darbo birzoje,nuejus teirautis i miesto savivaldybe(ne didmiescio)-tikriausiai del ten sedincios darbuotojos informacijos stokos-atsakymo negavau-ko riekia,kokie pristatomi pepieriai musu atveju!vaiku neturime.
kiek skaitant jusu skirelyje,pazyma apie paskutiniu 3menesiu pajamas,tai mano butu is darbo birzos(darbo birzoje nieko taip pat negaunu),o is vyro puses ka?va sito atsakymo ir negavu...gal kas su panasia situacija susidure?
ar tiesiog nieko cia nebus,ir nieko neieskoti?gyvenu siuo metu pas mama,ji taip pat bedarbe
Aciu!
QUOTE(nezinau!!! @ 2011 05 12, 18:00)
Laba diena:)
Aciu!
Aciu!
jusu mama ne prie ko, nebent jei noretumete gauti kompensacijas bute...
jusu seima yra jus ir jusus sutuoktinis- abu turite atitikti reikiamus reikalavimus (jusu 6 menesiu stovejima birzoje socialinis matys- nieko papildomai nesti nereikia, jusu vyras taip pat turi pateikti uzsienio birzos pazyma arba isidarbinti- tada ta pati menesi galetumete kreiptis i soc. skyriu ir parasyti prasyma- dokumentus uz 1 pilnai isdirbta menesi vyras pristatytu veliau)
o kodel vyras netvarko pasalpu tenai kur gyvena? (beja pasalpas galima tvarkytis tik vienoje valstybeje, jei tvarkysites kitur- lietuvoje negausit)
QUOTE(Azija @ 2011 05 13, 07:19)
Kaip manot, jei vienam asmeniui gaunasi 525.11, tai duos pasalpa ar ne???
to as irgi nesuprantu. pazymas renkam uz paskitinius 3 menesius. bet pajamos nepastovios. 100 lt pas mane visada sviruoja. (priklauso nuo iskaiciuotu alimentu, procentaliai iskaiciuoja) tai viena men gali 526 iseit, o kita 400 daleiskim, vienam zmogui... idomu...
soc pasalpa mokama ir vienam vyrui dirbant, tik jus turite tureti savo uzimtumo veikla (ta prasme jus turite taip pat atitikti viena is reikalavimu- tarkim jus vaika auginate namuose iki 3 metu, sukakus 3 metams, vaika vedate i darzeli ir jus isidarbinate arba stojate i darbo birza)
jei neveiksite nieko ir nestovesite birzoje- tai soc pasalpa bus nutraukta, nebent aplink jus kazkeliu km spinduliu nera vaiko ugdymo istaigu...
Papildyta:
aciu uz ats.pas mus nera darzeliu iki ju toli,tik pas mus labai nemalonios soc,darbuotojos jos labai nenoriai dalina sias pasalpas kazi ar joms tai bus pateisinama priezastis jos amziais nezino tipo nieko,nes i ta birza labai nesinori o maziukes ner kur det kad galeciau dirbt
QUOTE(M E M O R Y @ 2011 05 13, 08:02)
to as irgi nesuprantu. pazymas renkam uz paskitinius 3 menesius. bet pajamos nepastovios. 100 lt pas mane visada sviruoja. (priklauso nuo iskaiciuotu alimentu, procentaliai iskaiciuoja) tai viena men gali 526 iseit, o kita 400 daleiskim, vienam zmogui... idomu...
Bent del vaiko pinigu skaiciavo 12 menesiu pajamu suma, ir padalinta is asmenu skaiciaus.
O atsakant i savo klausima... taip ir 11ct gali buti per daug pasalpai gauti...
Papildyta:
O -50% darzelyje maitinimui gauti uztenka 6 men nevirsyti 525?
QUOTE(Azija @ 2011 05 13, 07:19)
Kaip manot, jei vienam asmeniui gaunasi 525.11, tai duos pasalpa ar ne???
Ne,nes virsijat,kad gaut soc.pasalpa vienam asmeniui turi nevirsiti 350 lt/men.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 13, 13:26)
Ne,nes virsijat,kad gaut soc.pasalpa vienam asmeniui turi nevirsiti 350 lt/men.
Ne taip parasiau klausiau del vaiko pinigu, ir tie 11ct pakiso koja. Dar pasiskaitinejau, ir jokios nuolaidos maitinimui nera kaip kad yra ideta citata pirmame puslapyje.