Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 09, 11:05)
Registruoti tik jus tam bute?jei taip,tai jums skaiciuosis taip
(1770-350*3)*20%=144 lt cia tiek kiek jus galit moket,o likusia dali kompensuos.

o!!! tai pasirodo siais metais mane apgavo blink.gif Mano pajamas buvo 1650 ir mokejau pilna suma, nes man "nepriklauso"... dar kokius 500 skolos turiu, bet bus silti menesiai ismokesiu pomazu blush2.gif Nors, gal neapgavo, gal kol VIF reikalai nebuvo sutvaktyti, o issiskyrus dar nesu, negalejo skirt g.gif

Aciu Jums labai wub.gif , tikrai biski sviesiau pasidare thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alija: 09 gegužės 2011 - 09:14
pirmame puslapy parsyta kad i zologijos soda yra nuolaida, o tai reikia nestis pazyma irodancia kad priklauso soc. parama? ar uztenka pasakyt?
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2011 05 09, 00:44)
Sveiki, noriu paklaust, ar i pajamas skaiciuojami alimentai, kurie priteisti, taciau tevas ju nemoka (taigi gausiu (dar negaunu) is Vaiko Islaikymo Fondo)? Tie 195 irgi priskaiciuojami prie pajamu?

abieju vienu metu skaiciuoti negali schmoll.gif skaiciuoja arba alimentus arba vif pajamas... schmoll.gif ziurint kuriuos gaunate)...
Atsakyti
Išties nežinau į kurią temą eiti nes klausimas ir apie darbo biržą, ir apie motinystės išmoką ir dėl mažų pajamų. ax.gif

Žodžiu pas mus situacija tokia kad aš esu vaiko priežiūros atostogose. Pupai dabar 10 mėn. Vyras dirba. Dirbdavo dviese, jo kolegė išeina į nėštumo ir gimdymo atostogas, jis dirbti lieka vienas. Už gegužės mėnesį gaunasi 224 valandos, o už birželį dar daugiau. Žodžiu nori kad jis dirbtų vienas už 600 lt. Mūsų tokia situacija netenkina. Svarstom galimybę, kad iki mažylei sueis du metukai jis eitų į tėvystės atostogas, o tuo tarpu aš eičiau darbo ieškotis. Į ankstesnę savo darbovietę grįžti nežadu. Eičiau registruotis į darbo biržą. Stažo turiu 6 mėn vienoje darbovietėje, tada 2 dienų pertrauka, paskui nepertraukiamas darbas 9 mėn. Tada išėjau į dekretą ir vaiką auginau du metus. Tada dviejų mėnesių pertrauka, ir vėl su mergyte išėjau į dekretą. Mes šiai dienai gauname ir socialinę pašalpą.

Klausimai būtų:
1. Ar vaiko priežiūra įsiskaito į tą laikotarpį kad gauti iš darbo biržos bedarbio pašalpą.
2. Ar nenutrūktų soc pašalpos mokėjimas. Jeigu negaučiau bedarbio pašalpos tai nutrūksta berods 6 mėn. O jeigu gaučiau bedarbio pašalpą jis nutrūktų?
3. O kaip su kompensacijomis? Aišku šildymo sezonas jau pasibaigęs, bet realiai iki lapkričio dar nebūtų praėję 6 mėn, nes visas šitas procesas būtų apie liepos pabaigą. Nes nori vyras išnaudoti susikaupusias atostogas ir tik tada vyktų permainos
Atsakyti
Laba diena, norejau jusu paklaust ax.gif stoviu darbo birzoj, gaunu soc. pasalpa, neseniai mire vyras ir as gavau jo gyvybes draudimo ismoka virs 20000lt, paskambinau soc. darbuotojai ir paklausiau ar man dar priklauso pasalpa nes gavau is draudimo pinigu, ji pagal pavarde paziurejo kompiuterije ir pasake, kad niekur nemato kad gavau pinigus ir toliau as gaunu ta pasalpa. Niekur nerandu ar ta draudimo ismoka apmokestinama ir ar mokesciu inspekcijai (tikriausiai pamatys) paskui visus tuos pinigus (soc. pasalpa) turesiu grazint? Aciu uz atsakyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(estrelita @ 2011 05 10, 14:06)
Laba diena, norejau jusu paklaust  ax.gif  stoviu darbo birzoj, gaunu soc. pasalpa, neseniai mire vyras ir as gavau jo gyvybes draudimo ismoka virs 20000lt, paskambinau soc. darbuotojai ir paklausiau ar man dar priklauso pasalpa nes gavau is draudimo pinigu, ji pagal pavarde paziurejo kompiuterije ir pasake, kad niekur nemato kad gavau pinigus ir toliau as gaunu ta pasalpa. Niekur nerandu ar ta draudimo ismoka apmokestinama ir ar mokesciu inspekcijai (tikriausiai pamatys) paskui visus tuos pinigus (soc. pasalpa) turesiu grazint? Aciu uz atsakyma g.gif

didele uzuojauta verysad.gif (neduok dieve tokio skausmo patirti, o jei dar ir mazu vaiku yra)
is tikro manau turetu perskaiciuoti jusu mokama pasalpa - nes butinai turite pranesti, kad mire jusu vyras - tai pinigelius dalins ant mazesnio seimos skaiciaus... ir siaip geriau patarciau po ismokejimo dienos i socialini kreiptis tik po 3 menesiu, kai skaiciuojamuose menesiuose nebebus tos ismoketos sumos (aisku santaubu bankuose buti negales) bet jei kazka isigysit (as apie turta) tai manau blogiau nebus...
o siaip turetu nutraukti soc. parama - nes suma tikrai nemaza, be to juk ir is darbovietes kazka turejote gauti, taip pat vaikams tvarkomi kazkokie dokumentai ir jie prades uz teveli gauti kas menesi, nezinau, gal ir jums jei susituokusi buvote kazkokia nasles ismoka priklausys... zodziu kol viso to nesusitvarkysit, geriau pasalpos saskaitoje nenjudinkite, nes tikrai lieps grazint, kad paskui nebutu problemos (patarciau iskart jos paciai atsisakyti, nes paskui neduok dieve kokio laiskucio negausite ir pareis is anstoliu trigubos sumos) doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Niktė @ 2011 05 10, 13:12)
Išties nežinau į kurią temą eiti nes klausimas ir apie darbo biržą, ir apie motinystės išmoką ir dėl mažų pajamų.  ax.gif

Žodžiu pas mus situacija tokia kad aš esu vaiko priežiūros atostogose. Pupai dabar 10 mėn. Vyras dirba. Dirbdavo dviese, jo kolegė išeina į nėštumo ir gimdymo atostogas, jis dirbti lieka vienas. Už gegužės mėnesį gaunasi 224  valandos, o už birželį dar daugiau. Žodžiu nori kad jis dirbtų vienas už 600 lt. Mūsų tokia situacija netenkina. Svarstom galimybę, kad iki mažylei sueis du metukai jis eitų į tėvystės atostogas, o tuo tarpu aš eičiau darbo ieškotis. Į ankstesnę savo darbovietę grįžti nežadu. Eičiau registruotis į darbo biržą. Stažo turiu 6 mėn vienoje darbovietėje, tada 2  dienų pertrauka, paskui nepertraukiamas darbas 9 mėn. Tada išėjau į dekretą ir vaiką auginau du metus. Tada dviejų mėnesių pertrauka, ir vėl su mergyte išėjau į dekretą. Mes šiai dienai gauname ir socialinę pašalpą.

Klausimai būtų:
1. Ar vaiko priežiūra įsiskaito į tą laikotarpį kad gauti iš darbo biržos bedarbio pašalpą.
2. Ar nenutrūktų soc pašalpos mokėjimas. Jeigu negaučiau bedarbio pašalpos tai nutrūksta berods 6  mėn. O jeigu gaučiau bedarbio pašalpą jis nutrūktų?
3. O kaip su kompensacijomis? Aišku šildymo sezonas jau pasibaigęs, bet realiai iki lapkričio dar nebūtų praėję 6 mėn, nes visas šitas procesas būtų apie liepos pabaigą. Nes nori vyras išnaudoti susikaupusias atostogas ir tik tada vyktų permainos

1. taip VPA atostogos isiskaito i laikotarpi DB pasalpai gauti (viena panele po 3 metu vpa - kas menesi gauna panasiai po 700lt - nors uz trecius metus ismokos buvo lygios nuliui) nebent prisikabintu, kad neisbuvote 3 metu ir lieptu atstoveti 6 men, bet manau taip nebus- nes stazas tai nenutrukes..
2. jei negautumete bedarbio pasalpos- soc. pasalpa nutruktu, nes neatitiktumete soc. reikalavimo (6 men birzoje arba DB pasalpa)
3. geriau stokit i birza dabar, nes jei neduok dieve reikes atstovet tuos 6 menesius - tai bent spali uz puse menesio sildymas pigesnis ... o toliau jau kompensuos. bet jei iki sildymo sezono susirasit darba- tai kompensuos po pirmo pilnai isdirbto menesio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 10 gegužės 2011 - 15:08
Merginos, gal kuri žinot, ar gaunant soc. galima pirkti vertybinius popierius (konkreciai - akcijas)?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 10, 16:07)

[size=1][/size]

1. taip VPA atostogos isiskaito i laikotarpi DB pasalpai gauti (viena panele po 3 metu vpa - kas menesi gauna panasiai po 700lt - nors uz trecius metus ismokos buvo lygios nuliui) nebent prisikabintu, kad neisbuvote 3 metu ir lieptu atstoveti 6 men, bet manau taip nebus- nes stazas tai nenutrukes..
2. jei negautumete bedarbio pasalpos- soc. pasalpa nutruktu, nes neatitiktumete soc. reikalavimo (6 men birzoje arba DB pasalpa)
3. geriau stokit i birza dabar, nes jei neduok dieve reikes atstovet tuos 6 menesius - tai bent spali uz puse menesio sildymas pigesnis ... o toliau jau kompensuos. bet jei iki sildymo sezono susirasit darba- tai kompensuos po pirmo pilnai isdirbto menesio mirksiukas.gif

Kažin ar galėtų prisikabinti kad neišbuvau trijų metų, nes aš kaip išėjau į dekretą 2007 gruodų, o 2008 kovas berods buvo išėjau į VPA. Kai suėjo vaikui du metai į darbą negrįžau, tyliai sėdėjau nes buvo 5 mėnuo kaip laukiausi ir nenorėjau stresintis tame darbe. Darbovietėje prašymas buvo parašytas iki 2011 vasario mėn, o aš į dekretą išėjau 2010 gegužį. man ši vieta ir yra ypač aktuali. Nes jeigu vyrui dirbti su tokiu menku atlyginimu, tai jau geriau jis tada tegu eina į VPA.
Kitas momentas kaip būtų su išmokom.
Jeigu aš nuo 2011 05 11 grįžtu į darbą, tai kaip suprantu vyras nuo 2011 05 12 galėtų išeiti VPA. O tarkim man už tas 11 dienų sumokėtų sodra? nes su vidurinėliu kai buvau VPA buvo kilę per jų sistemą nesusipratimų kad man už pusę mėnesio per didžiulius piktumus mokėjo
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2011 05 10, 16:13)
Merginos, gal kuri žinot, ar gaunant soc. galima pirkti vertybinius popierius (konkreciai - akcijas)?

tai tu gali pirkti ka tik tais nori, tik visada pasikeitus situacijai turi pranesti socialiniui...
taip pat tureti omeny, kad nesamas pelnas skaiciuojasi i pajamas, be to akciju verte neturi virsyti nustatyto normatyvo 12str. 6d.; 14str. 4d.; taip pat paskaityk 15str.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087
mes pamenu pirkom motoroleri- tai turejom rasyti pasiaiskinima - uz kokius pinigus ji isigijome (turi nurodyt kazkokias savo pajamas - ar motinystes ismoka ar dar kazka... nes jei parasytsi kad tevai dave- tai vel gali pripliusuoti, kaip papildomas pajamas jei normatyva suma virsyja doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 10, 16:23)
tai tu gali pirkti ka tik tais nori, tik visada pasikeitus situacijai turi pranesti socialiniui...
taip pat tureti omeny, kad nesamas pelnas skaiciuojasi i pajamas, be to akciju verte neturi virsyti nustatyto normatyvo 12str. 6d.; 14str. 4d.; taip pat paskaityk 15str.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087
mes pamenu pirkom motoroleri- tai turejom rasyti pasiaiskinima - uz kokius pinigus ji isigijome (turi nurodyt kazkokias savo pajamas - ar motinystes ismoka ar dar kazka... nes jei parasytsi kad tevai dave- tai vel gali pripliusuoti, kaip papildomas pajamas jei normatyva suma virsyja doh.gif )

Tai jei teisingai supratau, tai pranešti jiems turėčiau tuo atveju, jei parduočiau akcijas ir gaučiau pelno? Perkant nereikia informuoti jų?
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 05 10, 16:15)
Kažin ar galėtų prisikabinti kad neišbuvau trijų metų, nes aš kaip išėjau į dekretą 2007 gruodų, o 2008 kovas berods buvo išėjau į VPA. Kai suėjo vaikui du metai į darbą negrįžau, tyliai sėdėjau nes buvo 5  mėnuo kaip laukiausi ir nenorėjau stresintis tame darbe. Darbovietėje prašymas buvo parašytas iki 2011 vasario  mėn, o aš į dekretą išėjau 2010 gegužį. man ši vieta ir yra ypač aktuali. Nes jeigu vyrui dirbti su tokiu menku atlyginimu, tai jau geriau jis tada tegu eina į VPA.
Kitas momentas kaip būtų su išmokom.
Jeigu aš nuo 2011 05 11 grįžtu į darbą, tai kaip suprantu vyras nuo 2011 05 12  galėtų išeiti VPA. O tarkim man už tas 11 dienų sumokėtų sodra? nes su vidurinėliu kai buvau VPA buvo kilę per jų sistemą nesusipratimų kad man už pusę mėnesio per didžiulius piktumus mokėjo

jolanciuks pas mus apie birza labiau ismano, uzeik i birzos temuke tikrai atsakys
nes as dabar ziuriu soc tinklapy tai raso- motinai istojus i birza ne veliau po 6 menesiu, kai kai vaikui sukako 3 metai..
http://www.socmin.lt....php?1189177490
nebent del to galetu prisikabinti, bet... as manau, kad kai padare vpa iainancias i darbo staza- tai koks skirtumas kada istoji - svarbu stazas 18 menesiu yra ir viskas- turi moket pasalpa... o jusu stazas tikrai nera nutrukes ir jums pasalpa turi skaiciuoti, kaip paprastam zmogui istojusiam i birza po isejimo is darbo, nes jusu dokumentai bunant atostogose dirba...
manau uz ta 11 dienu jie PRIVALO SUMOKETI - na aisku gal tik pasiruoskit tiems piktumams, o vyrui mokes nuo 12 dienos (ne uz pilna menesiuka)
Papildyta:
QUOTE(xzx @ 2011 05 10, 16:30)
Tai jei teisingai supratau, tai pranešti jiems turėčiau tuo atveju, jei parduočiau akcijas ir gaučiau pelno? Perkant nereikia informuoti jų?

reikia informuoti ir nusipirkus, nes akcijos skaitomos ne prie pajamu, o tiesiogiai prie turto (prie turimo nekilnojamojo turto, masinu, zemiu ir t.t.) jie tada turi perskaiciuoti jusu turto normatyva- jei jo nevirsysite (o tikiu taip ir bus) nieko nenutrauks ir net neperskaiciuos iki pirmu pajamu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 10 gegužės 2011 - 15:43
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 10, 16:37)
reikia informuoti ir nusipirkus, nes akcijos skaitomos ne prie pajamu, o tiesiogiai prie turto (prie turimo nekilnojamojo turto, masinu, zemiu ir t.t.) jie tada turi perskaiciuoti jusu turto normatyva- jei jo nevirsysite (o tikiu taip ir bus) nieko nenutrauks ir net neperskaiciuos iki pirmu pajamu...

ir paskutinis klausimas - ar užtenka informuoti telefonu apie įsigytas akcijas, ar reikia nuvykti, o gal kažkokį dokumentą pateikti? ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti