Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 27, 21:02)
bet tada jei nestovi birzoje ir nesi vpa- neina stazas?

Stazas neina, bet juk esi drausta kaip auginanti vaika iki 3 metu, tik reikia ligoniu kasose atsizymeti su gimimo liudijimu.

Bet del pasalpos mokejimo nezinau.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 27, 16:41)
bet tai soc pasalpa ir yra pinigine parama, ji net kartais didene buna nei kitiems ta vienkartine? g.gif

na jei nesikabines tai tada gerai- bet mes del viso pikto visa seima sudeklaravom..

sveiki, nelabai supratau su deklaravimu soc, pasalpa g.gif , kadangi as negavau i banka pazyma deklaruoti pajamos paskambinau VMI , paklausiau kodel iki siol negavau ta pazyma, tai man atsake kad pazyma is pradzio buvo sukurti, bet veliau anuliuota ,todėl kad as 2010 m. nekur nedirbau (stoviu DB is tenai iki liepos gaudavau pasalpa,paskui is soc,rup.), tai nera ka ir deklaruoti. g.gif
tai as nesuprantu ,ar as turiu reklaruotis ar ne help.gif
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2011 04 28, 16:29)
sveiki, nelabai supratau su deklaravimu soc, pasalpa g.gif , kadangi as  negavau i banka pazyma deklaruoti pajamos paskambinau VMI , paklausiau kodel iki siol negavau ta pazyma, tai man atsake kad pazyma is pradzio buvo sukurti, bet veliau anuliuota ,todėl kad as 2010 m. nekur nedirbau (stoviu DB is tenai iki liepos  gaudavau pasalpa,paskui is soc,rup.), tai nera ka ir deklaruoti.  g.gif
tai as nesuprantu ,ar as turiu reklaruotis ar ne help.gif

bet jeigu yra vaiku, o nepanaudotas PNPD, tai, manau, galima kazkiek susigrazinti g.gif
Atsakyti
si menesi turiu tvarkytis socialine parama, bet is vmi pinigeliu vis dar negavau, nenoriu simta kartu pristatinet dokumentu i socialini (o is vmi kaip pastebejau visi seimos nariai gauna net skirtingais menesiais..) kazin kaip butu jei pasakyciau, kad gavau ismoka uz abu praejusi menesi? ar geriau laukti kol gausiu, nes tas dokumentu rinkimas mane nervina, nes daug ju reikia......... doh.gif
Atsakyti
Sukūriau naują temą apie maisto paketus čia nes labai greitai info pasimeta.

Pas mus maisto dar nedalino, MB grįždamas iš darbo nueis pažiūrėti gal jau aišku kada.

Mes taip pat gaunam soc paramą. VMI pinigų nerodėm, sakė pati darbuotoja kad nereikia. Mačiau buvo kalba dėl paskolų. Mes taip pat turim, bet tai ne kliūtis. Už pašalpą atidirbti bent jau kol kas nereikėjo, gal todėl kad aš esu VPA o pupa vos 9 mėn, vyras dirbantis smile.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa tema, taciau vistiek neradau atsakymo smile.gif
Musu seimai pajamos vienam gaunasi apie 350. Vyro darbo sutartis pilnam etatui, taciau kai nera darbo jis dirba po 2 val per diena arba buna neapmokamose, kita men vel dirba po 8 val per diena.Ar Jis turi stoti i birza, nes neisdirba pilno etato, nes kaip supratau, jei nedirba pilno etato kompensacija nepriklauso.
Aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(laurita99as @ 2011 05 02, 16:44)
Perskaiciau visa tema, taciau vistiek neradau atsakymo smile.gif
Musu seimai pajamos vienam gaunasi apie 350. Vyro darbo sutartis pilnam etatui, taciau kai nera darbo jis dirba po 2 val per diena arba buna neapmokamose, kita men vel dirba po 8 val per diena.Ar Jis turi stoti i birza, nes neisdirba pilno etato, nes kaip supratau, jei nedirba pilno etato kompensacija nepriklauso.
Aciu uz atsakyma

o darbo sutaryje kaip parasyta?ar pinu etatu?
Atsakyti
QUOTE(vaiduoklisss @ 2011 05 02, 18:07)
o darbo sutaryje kaip parasyta?ar pinu etatu?

Taip, parasyta pilnu.Bet kai nera darbo dirba ir visa men po 2 val., ir buna neapmokamose, visaip.
Atsakyti
QUOTE(laurita99as @ 2011 05 02, 18:11)
Taip, parasyta pilnu.Bet kai nera darbo dirba ir visa men po 2 val., ir buna neapmokamose, visaip.

Nesvarbu kaip jis dirba,jei sutartyja parasyta pilnas etatas,vadinasi i jokia birza stot nereikia.
Atsakyti
Sveikos,
Turiu keleta klausimu. noriu bandyti eiti tvarkytis kazkokiu pinigeliu, nes:
nuo balandzio 7 esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 metu. iki siol gaudavau apie 630 lt is Sodros. Vyras isidarbino pries 1 men 0.5 etato, pries tai buvo DB ir gavo pasalpa.
klausimai:
1. Kreiptis i seniunija ar savivaldybe?
2. Jei mes su dukryte deklaruotos kaime, o vyras visai kitame mieste, kur eiti pazymos apie seimos sudeti?
3. ar man reikia kazkokio israso is sodros apie gautas pajamas?
4. kaip tvarkytis vyro pajamas? Reikia pazymos is darbo, o is DB?
5. Ar tie 97 lt ir visos socialines pasalpos vienoje vietoje tvarkomos?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 03, 10:24)
Nesvarbu kaip jis dirba,jei sutartyja parasyta pilnas etatas,vadinasi i jokia birza stot nereikia.

Ne visai - jei per aktualų laikotarpį, per kurį apskaičiuojamos pajamos, nebus išdirbęs 2/3, tai ir nepriklausys tada. Skaičiuoja 2/3 dirbto laiko per tris praėjusius mėn., kiek išdirbo, arba einamojo, priklausomai nuo situacijos pokyčių. Pvz., jei du mėn. iš trijų bus buvęs neapmokose atostogose - tai blogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 03 gegužės 2011 - 13:07
QUOTE(mildamile @ 2011 05 03, 13:39)
Sveikos,
Turiu keleta klausimu. noriu bandyti eiti tvarkytis kazkokiu pinigeliu, nes:
nuo balandzio 7 esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 metu. iki siol gaudavau apie 630 lt is Sodros. Vyras isidarbino pries 1 men 0.5 etato, pries tai buvo DB ir gavo pasalpa.
klausimai:
1. Kreiptis i seniunija ar savivaldybe?
2. Jei mes su dukryte deklaruotos kaime, o vyras visai kitame mieste, kur eiti pazymos apie seimos sudeti?
3. ar man reikia kazkokio israso is sodros apie gautas pajamas?
4. kaip tvarkytis vyro pajamas? Reikia pazymos is darbo, o is DB?
5. Ar tie 97 lt ir visos socialines pasalpos vienoje vietoje tvarkomos?

O del kokiu jus norit pinigeliu tvarkitis?
Jei del soc.pasalpos,tai vyras turi dar birzoj stoveti,nes dirba tik puse etato.Jeigu jums 3 neiseina 1050 lt,tai tada galit kreiptis,mokes skirtuma.
1.Del visu pasalpu reikia kreiptis i seniunijos soc.darbuotojus,arba jei yra atskiras soc.centras tai tenai.
2.Apie seimos sudeti arba pagal savo deklaruota gyv.vieta i seniunija arba pagal vyro.Siaip tai jeigu jus susituoke,pakaks ir ir santuokos liudijimo.
3.Is darbo reikes pazymos is birzos ne,nes jie mato.
4.vienoj vietoj.
Atsakyti