Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(Amellie @ 2011 04 24, 16:34)
Sveiki, girdejau kalbu, kad pasalpa 315 Lt reikia atidirbti, kitaip duos kortele apsipirkti maisto, higienos ir kt. prekiu ju parduotuveje. Man seniunijoj nieko apie tai neuzsimine. Gal zinot, kaip cia yra, ar is tikro reikia atidirbt? Ir kokios parduotuves kortele jie duoda?  g.gif

MAXIMOS kortele duoda.
O del atidirbinejimo,tai cia kaip kokioj seniunijoj,mums nieko nesake apie tai.
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2011 04 21, 13:56)
Laba diena
ar kas nors neperseniausia tvarketes vienkartiniai ismokai dokumentus?as snd vos ispado neiskritau doh.gif paskambinau registruotis,o jie sako kad begalima gauti tik 50lt,neva labai daug atsirado norinciu doh.gif cia klaipedoj.ar ir kituose miestuose tiek sumazino? g.gif  doh.gif

matyt darbuotoja ne apie ta ismoka pagalvojo, nes visai nusikalbejo- vienkartine kaip ir buvo yra 1430lt
Papildyta:
QUOTE(ausreliux @ 2011 04 24, 14:06)
Taip skaiciuojasi pinigai gauti uz deklaracija, vien del to musu seimai nebeiseis gauti soc. pasalpos nes pridejus uz deklaracija gautus pinigus gaunasi per daug, ir  kaip aiskino darbuotoja tie pinigai skaitosi kaip vienkartine ismoka,todel turi imti paskutiniu 3 men, vidurki, nors vyrui jau nebemoka bedarbio pasalpos ir turejo skaiciuoti is vieno menesio, kaip pasikeitus  pajamu saltiniui.O dar kas yra nelogiskiausia pinigus susigrazinau uz mokejima uz moksla ir buvo moketas gyvybes draudimas, susigrazinus savo moketus pinigus jie tampa mano pajamomis.Gal kam kitaip paaiskino soc. paramos skyriuje?

man idomu kaip butent skaiciuoja, jei tarkim kita menesi man ir siaip priklausytu eiti tvarkytis soc parama, tai jei si menesi ismoketu vmi (ta vienkartine) - tai kita menesi skaiciuotu vien kito menesio pajamas, nes atsirades naujas saltinis jau bus isnykes- ar teisingai supratau?
o jei si menesi neismokes - prasitesiu is 3 menesiu, o kai gausiu turesiu pranesti, kad isminusutuotu? (tai geriau susigrazint litus per tevus- tikiuos ter tevus susigrazintu pinigeliu i seimos pajamas neitraukia?)
Atsakyti
Skaitau jusu atskaymus apie mokesciu susigrazinima, ir supratau, kad kiek darbuotoju, tiek nuomoniu, atsakymu, o vieno tikro kaip ir nera.Susigrazini savo permoketus mokescius, o socialine sumazeja arba iskart nebemoka, taigi klausimas, kur galeciau parasyti, kad gauciau tikra ir aisku atsakyma?Gal kuri zinotu?Dar klausimas, jei teisingai supratau, kad jei as padaviau prasyma del socialines pasalpos, uz praejusius tris men, tarkim sausis vasaris kovas, ir jei as gavau uz deklaracija balandi, turiu apie tai pranesti?ir man perskaiciuos pasalpa?
Atsakyti
O iš darbo biržos gaunama nedarbo draudimo išmoka (t.y. bedarbio pašalpa) įskaitoma į šeimos pajamas, pagal kurias apskaičiuojamas socialinės pašalpos dydis, ar neįskaitoma (kaip pvz. vaiko pinigai ar socialinė stipendija)?
Atsakyti
QUOTE(agneagne848 @ 2011 04 25, 14:50)
Skaitau jusu atskaymus apie mokesciu susigrazinima, ir supratau, kad kiek darbuotoju, tiek nuomoniu, atsakymu, o vieno tikro kaip ir nera.Susigrazini savo permoketus mokescius, o socialine sumazeja arba iskart nebemoka, taigi klausimas, kur galeciau parasyti, kad gauciau tikra ir aisku atsakyma?Gal kuri zinotu?Dar klausimas, jei teisingai supratau, kad jei as padaviau prasyma del socialines pasalpos, uz praejusius tris men, tarkim sausis vasaris kovas, ir jei as gavau uz deklaracija balandi, turiu apie tai pranesti?ir man perskaiciuos pasalpa?

jums gali atsakyti tik jusu soc darbuotoja, bet as jau seniai galvoju, kad cia yra ta pati sistema , kaip su vaiko pinigais (97litukais) uz pirmus du menesius, kad turim visos pakovoti, jei jau sios pajamos neisiskaiciuoja.... (nes ziuriu kiekvienoj savivaldybej jas skirtingai traktuoja) vienur skaiciuoja- kitur ne...

QUOTE(Ruciake @ 2011 04 25, 23:32)
O iš darbo biržos gaunama nedarbo draudimo išmoka (t.y. bedarbio pašalpa) įskaitoma į šeimos pajamas, pagal kurias apskaičiuojamas socialinės pašalpos dydis, ar neįskaitoma (kaip pvz. vaiko pinigai ar socialinė stipendija)?

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087
bedarbio pasalpa iskaitoma i pajamas, nors istatyme butent sios pasalpos nera pabrezta, taigi galima ja traktuoti, kaip kitos faktiskai gaunamos pajamos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 balandžio 2011 - 07:00
QUOTE(Ruciake @ 2011 04 25, 22:32)

ĮSKAITOMA ir jie mato ar stovi darbo biržoje ir kiek gauni, mums tada po 1 mėnesį pašalpą paskirdavo realiai, nors pildydavau 3 mėnesiams prašymą. Jei keičiasi pašalpa DB-je ti keičiasi ir socialinė pašalpa gal todėl po 1 mėn. buvo, kol DB nenustojo mokėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 26 balandžio 2011 - 09:46
QUOTE(saulyte525 @ 2011 04 26, 10:44)
ĮSKAITOMA ir jie mato ar stovi darbo biržoje ir kiek gauni, mums tada po 1 mėnesį pašalpą paskirdavo realiai, nors pildydavau 3 mėnesiams prašymą. Jei keičiasi pašalpa DB-je ti keičiasi ir socialinė pašalpa gal todėl po 1 mėn. buvo, kol DB nenustojo mokėti.

socialinio visiskai nedomina pasikeitusios to paties saltinio pajamos, greiciausiai, kas menesi skirdavo del to- kad galetu patikrinti ar jus vis dar ten stovite, ar neisidarbinote ir jums nenutrauke mokejimo ir t.t. nes man pamenu is sodros vis mazedavo ismokos uz vaika - bet niekas neperskaiciuodavo... (net kai is metu perejo mazyle i antrus metukus- tai sumazejo vos ne per puse, bet jai pasalpa buvo paskirta 3 menesiams- tai niekas nieko ir nepreskaiciuoja, kol tie 3 nepreina)
Atsakyti
sveikutes-gal galite kas padeti ax.gif : sausi uzpildziau prasyma 4 asmenims maisto paketams gauti. siandien nueinu ju pasiimti, o man moteriske kuri dalina sako-jusu pavardes nera sarase. kaip taip gali buti??? ir kaip tycia priemusioji prasyma neva sia savaite nebus darbe. kur reiktu kreiptis, nes tikrai nenoriu kad nuplauktu tai, kas mums priklauso 4u.gif
help.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 25, 11:09)
matyt darbuotoja ne apie ta ismoka pagalvojo, nes visai nusikalbejo- vienkartine kaip ir buvo yra 1430lt
Papildyta:

man idomu kaip butent skaiciuoja, jei tarkim kita menesi man ir siaip priklausytu eiti tvarkytis soc parama, tai jei si menesi ismoketu vmi (ta vienkartine) - tai kita menesi skaiciuotu vien kito menesio pajamas, nes atsirades naujas saltinis jau bus isnykes- ar teisingai supratau?
o jei si menesi neismokes - prasitesiu is 3 menesiu, o kai gausiu turesiu pranesti, kad isminusutuotu? (tai geriau susigrazint litus per tevus- tikiuos ter tevus susigrazintu pinigeliu i seimos pajamas neitraukia?)

Manau, kad čia kalbėjo apie vienkartinę pašalpą, kažką panašaus į šitą: http://www.spcentras....php?m=11&l=414

Jei kreipiamasi tą mėnesį, kai gauta vienkartinė išmoka, skiriama tik tam mėnesiui iš vieno mėn. pajamų. (20 str. 10 dalis). Jei kreipiamasi tada, kai per paskutinius tris mėn. gauta vienkartinė išmoka, iš trijų mėn. ir skiriama, nepaisant netgi kitokių atsiradusių pajamų šaltinio pokyčių. (16 str. 2 dalis).
Tai jei šį išmokės ir už šį mėn. prašysit, tai šiam mėnesiui tik vienam skirs, o nuo kito - iš naujo, iš einamojo mėn. pajamų, kaip ir sakot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 26 balandžio 2011 - 20:07
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 26, 11:18)
socialinio visiskai nedomina pasikeitusios to paties saltinio pajamos, greiciausiai, kas menesi skirdavo del to- kad galetu patikrinti ar jus vis dar ten stovite, ar neisidarbinote ir jums nenutrauke mokejimo ir t.t.  nes man pamenu is sodros vis mazedavo ismokos uz vaika - bet niekas neperskaiciuodavo... (net kai is metu perejo mazyle i antrus metukus- tai sumazejo vos ne per puse, bet jai pasalpa buvo paskirta 3 menesiams- tai niekas nieko ir nepreskaiciuoja, kol tie 3 nepreina)

drinks_cheers.gif as dabar darbo birzoj,ir skaiciavo tris men
Papildyta:
QUOTE(darlia25 @ 2011 04 26, 13:48)
sveikutes-gal galite kas padeti  ax.gif : sausi uzpildziau prasyma 4 asmenims maisto paketams gauti. siandien nueinu ju pasiimti, o man moteriske kuri dalina sako-jusu pavardes nera sarase. kaip taip gali buti??? ir kaip tycia priemusioji prasyma neva sia savaite nebus darbe. kur reiktu kreiptis, nes tikrai nenoriu kad nuplauktu tai, kas mums priklauso 4u.gif
help.gif

kreipkis ten kur dokus del paketu tvarkei,nesvarbu kuri prieme,bus kita,patikrins ,gal klaida isivele mirksiukas.gif
Atsakyti
labai prasau, padekit man susigaudyt verysad.gif doh.gif
Esam 3 asmenu seima - as, vyras ir 6 men kudikis.
Gaudavom soc pasalpa, nes visai neturejom pajamu, paskutini karta gavom balandi uz kova. Pasalpa paskirta iki birzelio. Nuo balandzio 15 dienos vyras isidarbino uz minimalia alga, tai pasalpa dar priklauso, nes kitu pajamu nera. Socialiniam darbuotoja pasake ateit birzeli su pazyma apie pajamas uz geguze, nes geguze vyras dirbs pilna menesi. Sake pasalpa mokes dar uz balandi ir geguze. Nesupratau, ar mokes pilna pasalpa ar tik ta dali kur priklauso pagal pajamas, bet juk pazymos apie pajamas dar nebus, tai kaip skaiciuos doh.gif

Dar maciau mamytes klause apie pasalpos gavima jei augini vaika iki 3 metu nelankanti darzelio, bet neisejai VPA. Zinokit, mano tokia pat padetis, bijau netekti pasalpos ir stoviu birzoj, nors realiai negaliu dirbti nes neturiu kur det vaiko, o birza is grasina braukti doh.gif Birzoj nieko nezino del pasalpu, o socialiniam skyriuj pasake kad galiu nestoveti birzoj, net dvi konsultantes tvirtino ta pati, sako juk vaikeli auginat namie, koks skirtumas ar vpa ar nedirbot. Bet vyras sako gal jos specialiai taip sako, kad paskui pasalpos nemoket doh.gif Nezinau nei ka galvot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maele @ 2011 04 27, 11:38)
labai prasau, padekit man susigaudyt verysad.gif  doh.gif
Esam 3 asmenu seima - as, vyras ir 6 men kudikis.
Gaudavom soc pasalpa, nes visai neturejom pajamu, paskutini karta gavom balandi uz kova. Pasalpa paskirta iki birzelio. Nuo balandzio 15 dienos vyras isidarbino uz minimalia alga, tai pasalpa dar priklauso, nes kitu pajamu nera. Socialiniam darbuotoja pasake ateit birzeli su pazyma apie pajamas uz geguze, nes geguze vyras dirbs pilna menesi. Sake pasalpa mokes dar uz balandi ir geguze. Nesupratau, ar mokes pilna pasalpa ar tik ta dali kur priklauso pagal pajamas, bet juk pazymos apie pajamas dar nebus, tai kaip skaiciuos doh.gif

Dar maciau mamytes klause apie pasalpos gavima jei augini vaika iki 3 metu nelankanti darzelio, bet neisejai VPA. Zinokit, mano tokia pat padetis, bijau netekti pasalpos ir stoviu birzoj, nors realiai negaliu dirbti nes neturiu kur det vaiko, o birza is grasina braukti doh.gif Birzoj nieko nezino del pasalpu, o socialiniam skyriuj pasake kad galiu nestoveti birzoj, net dvi konsultantes tvirtino ta pati, sako juk vaikeli auginat namie, koks skirtumas ar vpa ar nedirbot. Bet vyras sako gal jos specialiai taip sako, kad paskui pasalpos nemoket doh.gif Nezinau nei ka galvot doh.gif

1. is tikro- tai turetu sustabdyti pasalpos mokejima uz geguzes menesi (nes jie tikrai zodziu patiketi negali, kad idarbintas uz minimuma, o gal dirba uz 2000lt?nebent jau pristatete darbo sutarti)
uz balandi tai tikrai dar mokes, nes jei bent viena diena buvai soc remtinas- tai ir ismoka- paskui is sekanciu pasalpu nuskaiciuoja uzdarbi... man buvo lygiai tokia pati situacija- tai pasake, kad dokumentus turiu pristatyti kaip jus dabar birzeli, o prasyma socialinei paramai turiu parasyti pakartotinai geguze, nes kitu atveju skaiciuojamos tik geguzes pilno menesio pajamos ir soc parama mokes tik uz birzeli (uz geguze nemokes schmoll.gif jei nebus prasymo)
taigi jus dar karteli pasiklauskit savo soc darbuotojos ar jums tikrai nereikia prasymo parasyti geguzes menesi ir trukstamus dokumentus (vyro algolapi) pristatyti birzelio pirmom dienom?.

2. o del vaiko auginimo iki 3 metu- negaliu nieko uzgarantuoti, nebent jus aplink save 3km spinduliu neturit darzelio ar panasiai...
bet kazkodel esu linkusi manyti, kad iki 3 metu turi buti vpa arba birzoje... GAL KURI MAMYTE PATIKSLINS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 27 balandžio 2011 - 11:12