Viena auginu du mažamečius vaikus. Vaikai nuo skirtingų tėvų, nebuvau nei su vienu susituokusi, alimentų nesiteisiu ( padeda geranoriškai). Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose iki 3 metų. Šiuo metu pajamų 0.
Turiu klausimą - ar priklauso man (ar vaikams) kokia socialinė pašalpa? Gal kompensacija už darželį priklausytų? Gal priklausytų 52 Lt. vaiko pinigai?
Ačiū.
QUOTE(Audryla @ 2011 04 13, 11:23)
Viena auginu du mažamečius vaikus. Vaikai nuo skirtingų tėvų, nebuvau nei su vienu susituokusi, alimentų nesiteisiu ( padeda geranoriškai). Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose iki 3 metų. Šiuo metu pajamų 0.
Turiu klausimą - ar priklauso man (ar vaikams) kokia socialinė pašalpa? Gal kompensacija už darželį priklausytų? Gal priklausytų 52 Lt. vaiko pinigai?
Ačiū.
Ačiū.
Vaikams soc.pasalpa po 315 lt.
52 lt,jei praeitu metu pajamos nevirsijo 525 lt zmogui
maisto paketai.
laba,
ar padesit?
situacija- vyras uzsieny iesko darbo, as dirbu, bet greitai jauciu nedirbsiu, nes su pradavimais, jei nepadaysiu si menesi plano, tai isvarys, liksiu bedarbe, pries tai 6men is darbo birzos gaudavau pasalpa pusmeti, turiu neigalu vaika, lanko spec darzeli, mokam 52 lt per savaite, uz jo negalia moka valstybe 673 lt per men.
jei liksiu be darbo, kaip suprantu darbo birza pasalpos nemokes, ar galiu prasyti p[asalpu kazkokiu? kiek zinau negalios pinigai kazkodel iskaitomi i seimos pajamas, nors jei logopedam pampersam sueina ir t.t.
ar man kas priklausytu vis del to?
ar padesit?
situacija- vyras uzsieny iesko darbo, as dirbu, bet greitai jauciu nedirbsiu, nes su pradavimais, jei nepadaysiu si menesi plano, tai isvarys, liksiu bedarbe, pries tai 6men is darbo birzos gaudavau pasalpa pusmeti, turiu neigalu vaika, lanko spec darzeli, mokam 52 lt per savaite, uz jo negalia moka valstybe 673 lt per men.
jei liksiu be darbo, kaip suprantu darbo birza pasalpos nemokes, ar galiu prasyti p[asalpu kazkokiu? kiek zinau negalios pinigai kazkodel iskaitomi i seimos pajamas, nors jei logopedam pampersam sueina ir t.t.
ar man kas priklausytu vis del to?
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 13, 08:03)
jus niekur negautumete kompensacijos, nes virsijate turto normatyva (jei zeme registruota jusu vardu) nes negali virsyti 1 ha
zeme yra namo savininko vardu.
tam name deklaruoti esam 5asmenys. (viso name gyveno 7asmenys, kiti du registruoti pas svao tevus)
tai musu seimai 3asmenu nera jokio plotelio zemes... mes nieko neturim savo vardu tik automobili
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 13, 12:27)
tam name deklaruoti esam 5asmenys. (viso name gyveno 7asmenys, kiti du registruoti pas svao tevus)
tai musu seimai 3asmenu nera jokio plotelio zemes... mes nieko neturim savo vardu tik automobili
Visu 5 zmoniu pajamas ziures,kurie ten deklaruoti.
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 13, 12:27)
na tada svarbu kad savininkas nebutu deklaruotas name, nes per ji negausit kompensacijos, o kaip jolanciukas sako- ziures ar visi 5 deklaruotieji turi teise gauti kompensacija...
labas paneles,aisku pasikartosiu 101 karta,bet mane vel siandien supainiiuojo...praeitais metais gaudavau 255 lt soc.pasalpos.as bedarbe turim 2 vaikucius,o vyras tada dirbo pilnu etatu,bet va nuo lapkricio jis perejo i kita darba dirbti 0,5 etato,kita puse stovi db.nuo gruodzio pasalpa nutruko.ar kol jam nesueis puse metu db ji mums tikrai nepriklauso?nes va siandien uzsuko drauge ir pasigyre,kad ja susitvarke,nors jos vyras db stovi tik nuo sausio ir + gauna bedarbio pasalpa...kaip cia yra?aciu is anksto uz atsakyma
QUOTE(ginte*** @ 2011 04 13, 18:58)
labas paneles,aisku pasikartosiu 101 karta,bet mane vel siandien supainiiuojo...praeitais metais gaudavau 255 lt soc.pasalpos.as bedarbe turim 2 vaikucius,o vyras tada dirbo pilnu etatu,bet va nuo lapkricio jis perejo i kita darba dirbti 0,5 etato,kita puse stovi db.nuo gruodzio pasalpa nutruko.ar kol jam nesueis puse metu db ji mums tikrai nepriklauso?nes va siandien uzsuko drauge ir pasigyre,kad ja susitvarke,nors jos vyras db stovi tik nuo sausio ir + gauna bedarbio pasalpa...kaip cia yra?aciu is anksto uz atsakyma
Taip,jums reikia laukti puse metu.O drauge gauna,nes vyras gauna bedarbio pasalpa.
"Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
nedirba, nes:
yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką "
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 13, 12:29)
Visu 5 zmoniu pajamas ziures,kurie ten deklaruoti.
o jiai is tu penkiu, du gauna invaliduma, o kiti trys nieko negauna. invalidumas mazdaug 500-600lt vienam.
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 13, 15:17)
na tada svarbu kad savininkas nebutu deklaruotas name, nes per ji negausit kompensacijos, o kaip jolanciukas sako- ziures ar visi 5 deklaruotieji turi teise gauti kompensacija...
supratau. nieko nepesim
QUOTE(Agnieskaaa3 @ 2011 04 13, 23:46)
Gal kuri zinot iki kelinto reikia susitvarkyti dokumentus, kad gauti socialine pasalpa, girdejau, kad iki 20 dienos reikia tvarkytis, ar neturi reiksmes. Ir kelintom dienom pervedineja pasalpa ir kompensacija uz sildyma?, aciu uz atsakyma!
bent jau siauliuose prasymai rasomi po 10 menesio dienos iki menesio galo (prasymo rasymas nebent turi itakos kompensacijoms, nes jei menesio gale rasysi, kompensacija uz si menesi pareis kartu su kito menesio kompensacija- mokesciu lapelyje(nes grynais niekas neismoka)), iki 10 dienos dienos vis dar pristatinejami praejusi menesi parasius prayma trukstami dokumentai.. soc pasalpa mums ismoka visada 10d. (jei 10 diena negavai- pinigeliu lauk kita menesi, nors gyvenime nesu gavusi uz 2 ar 3 menesius)