Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 04 12, 08:29)
bet aš eisiu tik gegužės vidurį  mirksiukas.gif

as ir eisiu po geguzes 10 ax.gif tai ir galvoju, jei si menesi gausiu pinigelius is vmi- tai skaiciuos tik is geguzes pajamu? g.gif bet jei negausiu, tai negerai...
Atsakyti
O man dabar iskilo klausimas jai esu vaiko prieziuros atostogose ir gaunam soc.pasalpa tai kai su eis vaikui du metai turesiu grys i darba ar galiu but iki 3 metu ar nutrauks soc pasalpa ar ja skaiciuos jau be mano gaunamu pinigeliu uz vaiko prieziura g.gif
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 04 12, 11:22)
O man dabar iskilo klausimas jai esu vaiko prieziuros atostogose ir gaunam soc.pasalpa tai kai su eis vaikui du metai turesiu grys i darba ar galiu but iki 3 metu ar nutrauks soc pasalpa ar ja skaiciuos jau be mano gaunamu pinigeliu uz vaiko prieziura g.gif

Galit pratesti iki 3 metu,bet vaikas neturi lankiti darzelio,tiesiog perskaiciuos jums pasalpa,gaudinesit didesne,nes jus jau uz vaika nieko negaudinesit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 12, 11:47)
Galit pratesti iki 3 metu,bet vaikas neturi lankiti darzelio,tiesiog perskaiciuos jums pasalpa,gaudinesit didesne,nes jus jau uz vaika nieko negaudinesit.

aciuks.gif na darbe iskart parasiau iki 3 metu tik va pagalvojau kad gal ir pinigeliu nebemokes nes juk galiu keliaut darba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 04 12, 11:22)

drasiai teskites atostogas, nereikes nervuotis, kad vaikas darzely serga ir serga... soc pasalpa nenutruks... tik suma pasikeis..

Atsakyti
o kiek reikia isleisti karsto ir salto vandens, kad gauti kompensacija?
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 04 12, 16:45)
o kiek reikia isleisti karsto ir salto vandens, kad gauti kompensacija?

yra paskaiciuojama suma kuria virsijus, likusia dali apmoka
as esu socialiai remtina- sildymas man nemokamas, bet uz vandeni man retai kada kompensuoja, nes tiek neisleidziam doh.gif arba lygiai tiek ir isleidziam, man maniskis sako leisk kiek nori ir kaimynams dar leisk uz litus vonioj isimaudyt , vistiek uz sumos virsijima visas vanduo nemokamas

http://www.socmin.lt...php?-1170306460 antra pavyzdi pasiziurek, ten yra aiskiai parasyta kaip skaiciuojama 4 asmenu seimai mirksiukas.gif

4 asm. moketi reikia uz 6 ir 8 kubus tiek kiek gali:
uz 6 m3 - karšto vandens (5% nuo seimos pajamu)
uz 8 m3 - šalto vandens ir nuotekų (2% nuo seimos pajamu)

visi like kubai (ir suma virsijanti nustatytus procentus yra kompensuojami)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 12 balandžio 2011 - 19:19
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 12, 20:04)
yra paskaiciuojama suma kuria virsijus, likusia dali apmoka
as esu socialiai remtina- sildymas man nemokamas, bet uz vandeni man retai kada kompensuoja, nes tiek neisleidziam doh.gif arba lygiai tiek ir isleidziam, man maniskis sako leisk kiek nori ir kaimynams dar leisk uz litus vonioj isimaudyt , vistiek uz sumos virsijima visas vanduo nemokamas

http://www.socmin.lt...php?-1170306460 antra pavyzdi pasiziurek, ten yra aiskiai parasyta kaip skaiciuojama 4 asmenu seimai mirksiukas.gif

4 asm. moketi reikia uz 6 ir 8 kubus tiek kiek gali:
uz 6 m3  - karšto vandens (5% nuo seimos pajamu)
uz 8 m3 - šalto vandens ir nuotekų (2% nuo seimos pajamu)

visi like kubai (ir suma virsijanti nustatytus procentus yra kompensuojami)

aciu 4u.gif na as irgi susitvarkiau kompensacijas tai gavom lapuka uz buta tai ziuriu uz sipdyma kompencavo viska thumbup.gif o karsta vandeni ne, nes nedaug jo isleidziam, na palauksiu uz salta kol atnes nes jo daugiau isleidziam tai gal kompensuos ax.gif
Atsakyti
o jiai mes nuomojames buta.
tai ar galim gauti kokia nors kompensacija ?
gauname tik socialine pasalpa 315*3., ir vaiko pinigai 97lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 12 balandžio 2011 - 21:23
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 12, 22:18)
o jiai mes nuomojames buta.
tai ar galim gauti kokia nors kompensacija ?
gauname tik socialine pasalpa 315*3., ir vaiko pinigai 97lt

Cia turi tvarkitis arba seimininkas,jei jis ten deklaruotas,arba tas asmuo kuris ten deklaruotas.Jei jus ten deklaruoti,tai galit tvarkitis ir jus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 12, 22:54)
Cia turi tvarkitis arba seimininkas,jei jis ten deklaruotas,arba tas asmuo kuris ten deklaruotas.Jei jus ten deklaruoti,tai galit tvarkitis ir jus.

ne tada niekas neiseitu, ta moteriske gerai uzdirbanti. o cia dar gal ir jos vaikai suauge deklaruoti dar.

o mes ten kur deklaruoti ir galim gauti kazkokia tai kompensacija malkoms ???
bet ten kur gyvenome, ir esam deklaruoti tai yra 10ha, zemes... mes kazkada kai klausem tai sake jiai nebutu tos tos zemes prie namu savininkes tada gautume kompensacija kazkokia.. verysad.gif

bet tikrai pamasto keistai jie, zeme tai nemusu, o kompensuoti nieko negali... kai neturesiu lt tai juk neparduosiu zemes, tai juk nemusu doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 13 balandžio 2011 - 06:36
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 13, 07:35)
ne tada niekas neiseitu, ta moteriske gerai uzdirbanti. o cia dar gal ir jos vaikai suauge deklaruoti dar.

o mes ten kur deklaruoti ir galim gauti kazkokia tai kompensacija malkoms ???
bet ten kur gyvenome, ir esam deklaruoti tai yra 10ha, zemes... mes kazkada kai klausem tai sake jiai nebutu tos tos zemes prie namu savininkes tada gautume kompensacija kazkokia.. verysad.gif

bet tikrai pamasto keistai jie, zeme tai nemusu, o kompensuoti nieko negali... kai neturesiu lt tai juk neparduosiu zemes, tai juk nemusu doh.gif  schmoll.gif

jus niekur negautumete kompensacijos, nes virsijate turto normatyva (jei zeme registruota jusu vardu) nes negali virsyti 1 ha

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087 13 straipsniukas

13 straipsnis. Nekilnojamojo turto normatyvai
1. Būsto normatyvas šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui yra 60 kvadratinių metrų būsto naudingojo ploto vienam iš jame gyvenamąją vietą deklaravusių šeimos narių, pridedant po 15 kvadratinių metrų kiekvienam kitam šeimos nariui.
2. Žemės sklypo normatyvas šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui, atsižvelgiant į turimos žemės rūšį, yra:
1) namų valdos žemės sklypo ploto: miestuose – 6 arai, miesteliuose ir kaimuose – 25 arai;
2) žemės ūkio paskirties žemės sklypo, neviršijančio 1 hektaro (įskaitant jame esančią namų valdos žemę), ploto: miestuose – 6 arai, miesteliuose ir kaimuose – 25 arai;
3) didesnio kaip 1 hektaro žemės ūkio paskirties žemės sklypo, žemės sklypo, kurį sudaro tik vandens telkinys, ir miškų ūkio paskirties žemės sklypo ploto – 3,5 hektaro.
3. Šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui, gyvenamąją vietą deklaravusiems (gyvenantiems) mieste, didesnio kaip 1 hektaro žemės ūkio paskirties žemės sklypo, žemės sklypo, kurį sudaro tik vandens telkinys, ir miškų ūkio paskirties žemės sklypo ploto normatyvas yra 6 arai.
4. Jei šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi du ir daugiau ne tos pačios paskirties žemės sklypų, taikomas vienos paskirties didžiausios vertės žemės sklypo ploto normatyvas.
5. Šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui, neturintiems žemės sklypo, taikomas šio straipsnio 2 dalies 2 punkte nustatytas žemės sklypo ploto normatyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 balandžio 2011 - 07:06