Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 04 10, 11:42)
nu blyn kiekvienas kaimas su savo įstatymais  doh.gif

rajone visai kita tvarka  doh.gif  atsiet soc pasakė kol vaikui sueis 8metaigali biržoj nestovėti ir gaus pašalpą  doh.gif

ar jums neatėjus laiku prasitęsti pašalpos,ta prasme pavėlavus atnešti dok laiku,kitą mėn grąžina pinigus už laiku nesutvarkytą mėn  g.gif ir toliau pratęsia pašalpą  g.gif

kažkokia bezabrazija  g.gif

man birža irgi siūlo išeiti bent mėn,bet paskui dėl pašalpos ir kompensacijos aš tada turėsiu vėl 6mėn prastovėti joje  doh.gif  aš taip suprantu  g.gif

Nebent 3 km atstumu nera darzelio,ar mokyklos,tada nebutinai turit stovet birzoj.Uz ta men man atrodo negrazins,nes neatitikot reikalavimu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 10, 11:48)
Nebent 3 km atstumu nera darzelio,ar mokyklos,tada nebutinai turit stovet birzoj.Uz ta men man atrodo negrazins,nes neatitikot reikalavimu.

doh.gif nu blyn ryt skambinsiu į to miestelio soc skyrių klausti kaip ten yra ,taip darželio nėra daugiau kaip 10km atstumu,bet į mokyklą tai 6 arba 7 metų pradės eiti tai prie ko tie 8 metai g.gif , dėl sveikatos draudimo taip,bet prieko tada pašalpa niekaip nesuprantu schmoll.gif o dėl grąžinimo pašalpos už nesutvarkytą laiku mėn atgauna pinigus g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 04 10, 12:12)
doh.gif nu blyn ryt skambinsiu į to miestelio soc skyrių klausti kaip ten yra ,taip darželio nėra daugiau kaip 10km atstumu,bet į mokyklą tai 6 arba 7 metų pradės eiti tai prie ko tie 8 metai  g.gif , dėl sveikatos draudimo taip,bet prieko tada pašalpa niekaip nesuprantu  schmoll.gif o dėl grąžinimo pašalpos už nesutvarkytą laiku mėn atgauna pinigus  g.gif

Viena is salygu,kad gaut pasalpa:
"motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų arba dėl to, kad nėra vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose arba šeima gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigos; "

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 10, 13:17)
Jeigu priklauso,tai ir uzmokes.

tep: išsianalizavau savo sąsk atbulines datas ir radau,kad nunešus dok pašalpos tvarkymui ją vieną mėn gavau už 2mėn,tai vadinasi jeigu jinai priklauso ją išmoka ir atbuline tvarka g.gif

žodžiu viskas aišku 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal as ir ne i tema su savo klausimu, bet niekaip nesurandu kaip uzsiregistruoti i eile seniunijoje tvarkyti pasalpos dokumentus (kad nereiketu nuejus laukti gyvoje eileje), kazkaip aiskino kad seniunijos tinklalapyje bet nerandu blush2.gif , gal kas pades susigaudyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jaginta @ 2011 04 10, 15:52)
Sveikos, gal as ir ne i tema su savo klausimu, bet niekaip nesurandu kaip uzsiregistruoti i eile seniunijoje tvarkyti pasalpos dokumentus (kad nereiketu nuejus laukti gyvoje eileje), kazkaip aiskino kad seniunijos tinklalapyje bet nerandu  blush2.gif , gal kas pades susigaudyti  4u.gif

http://195.182.72.69:81/rezervacija/
Atsakyti
gal žinot ar soc remiamiems yra vaikų dantų plokštelėms kokios nuolaidos?
Atsakyti
norejau paklausti, norint pasidaryt pasa nemokamai ar reikalingos kokios nors pazymos del soc. paramos, ar jie ten viska mato?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2011 04 11, 10:12)
norejau paklausti, norint pasidaryt pasa nemokamai ar reikalingos kokios nors pazymos del soc. paramos, ar jie ten viska mato?

Jums reikia pasiimti pazyma is seniunijos( kur pildete dokumentus, kad jums paskirta soc.pasalpa) ir ta pazyma pristatyti migracijos tarnybai. Tiesa, dar jei turite sena pasa, tai ji irgi reikia grazint.
Atsakyti
Bent jau kai mes darėmės visai šeimai dokumentus nemokamai, tai socialiniu paslaugų skyriuje reikėjo pasiimti pažymą, kad esam socialiai remtina šeima ir tada su ta pažyma ėjom į migracijos poskyrį, taip nemokamai pasidarėm pasus ir asmens tapatybės korteles man ir MB, bei pasus abiems vaikams 4u.gif

O dar norėčiau pasakyti, nes bent jau man pačiai tai buvo naujiena, kad nemokamai asmens dokumentus galima pasidaryti ir turint vadinamąją 2-ą invalidumo grupę (30-55 proc. darbingumo lygis) - mano mama ir jos brolis pasinaudojo šia galimybe, bet tik todėl, kad migracijos poskyryje pasitaikė labai supratinga ir geranoriška darbuotoja, pati pasakiusi apie tokią galimybę pasinaudoti šia lengvata.
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2011 04 11, 09:40)
Bent jau kai mes darėmės visai šeimai dokumentus nemokamai, tai socialiniu paslaugų skyriuje reikėjo pasiimti pažymą, kad esam socialiai remtina šeima ir tada su ta pažyma ėjom į migracijos poskyrį, taip nemokamai pasidarėm pasus ir asmens tapatybės korteles man ir MB, bei pasus abiems vaikams 4u.gif

pažyma turi būti galiojanti tuo metu kai darote dokumentus, Vilniuj foto vietoj nemok. daro.
Atsakyti
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 04 10, 09:32)
turiu du vaikus-antram dar nera 8metų,biržoj stoviu jau daugiau kaip du metai,gaunu soc pašalpą.

Birža norėtų,kad bent mėn išeičiau-tada nebūčiau kaip ilgalaikė klientė  g.gif  ,o kaip soc pašalpos - viskas nutrūksta  g.gif

kodėl klausiu,nes vienoj temoj išsišnekėjo moterys,kad kol mažiausiam vaikui sueis 8metai gali nestovėti biržoj ir vis tiek gauni soc pašalpas  g.gif  ,o tai kodėl tada man atėjus į soc klausė kiek laiko esu biržoje ir kas kart vis prasitęsiant pašalpą tikrina ar aš stoviu biržoje  g.gif

jei išeisit, tai nemokės po to socialinės pašalpos, kol vėl nesueis 6 mėn. kai stovit DB. Vilniuj rtai tikrai ir neamnau, kad kitur LT gali kitaip būti g.gif

O DB jos nenori ilgalaikių bedarbių, kurie gauna soc. pašalpą, tokius itraukia į "juodą sąrašą" ir nori atsikratyti.
Atsakyti