Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(Irina 1984 @ 2011 04 07, 17:23)
Buvau siandien darbo unspekcijoj,bet man psake kad man niekas nepriklauso,nes as iseini savo noru.Priklauso tik uz nepanaudotas kosmetines atostogos.Bet kadangi as isdirbau tik 4 men tai jauciu nieko ir negausiu nes apmokamu atostogu galima iseiti tik po puses metu. verysad.gif

Pradirbus puse metu, turi 2 savaites apmokamu atostogu. Dirbai 4 men., tai jau virs savaites. Priklauso , kokius popierius ir kokius atsiskaitymo lapus pasirasei iseidama is darbo. Tavo parasas isejimo atveju reiskia, kad imone su tavim pilnai atsiskaite ir neturi jiems pretenziju, ir ka nors issireikalauti yra sunku.
Atsakyti
Labai prasau padeti ir man, nes nerandu atsakymo, o visi sako skirtingai doh.gif blush2.gif
As niekur nedirbau, turiu maza vaika (8 menesiu), dekretiniu jokiu aisku negavau, gaunu tik 97 Lt vaiko pinigu. Stoviu darbo birzoj. Vyras taip pat niekur nedirbes, stovi darbo birzoj. Gaunam socialine pasalpa ir kompensacijas uz vandeni, sildyma.

Bet gi yra punktas kad soc. pasalpai gauti asmuo turi atitikti nors viena reikalavima, tai as kaip ir atitinku du - stoviu birzoj, turiu vaika iki 3 metu kuris nelanko ugdymo istaigos. Taigi birzoj galiu ir nestovet iseina?
Klausiau darbo birzoj, ar gausiu toliau socialine pasalpa ir kompensacijas jei issiregistruosiu ir nuvaziuosiu apsidrausti i ligoniu kasas kaip auginanti vaika iki 3 metu. Man atsake kad ne. Viena konsultante sako del to kad vyras stovi darbo birzoj, kita sako del to kad neturejau darba pries gimdyma, taigi i motinystes atostogas neisejau doh.gif
To paties klausiau soc. skyriuj - sako gausit, net nereikia eit i ligoniu kasas doh.gif

Tai kaip is tikruju, kuo tiket jei visi sako skirtingai, nesuprantu kas per zmones dirba kad nieko nezino tiksliai? doh.gif verysad.gif Gal galit padet jei zinot, arba gal panasioj situacijoj buvot, nes isejusi is darbo birzos nenoriu prarast vieninteliu gaunamu pinigeliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(artistry75 @ 2011 04 07, 18:35)
Labai prasau padeti ir man, nes nerandu atsakymo, o visi sako skirtingai doh.gif  blush2.gif
As niekur nedirbau, turiu maza vaika (8 menesiu), dekretiniu jokiu aisku negavau, gaunu tik 97 Lt vaiko pinigu. Stoviu darbo birzoj. Vyras taip pat niekur nedirbes, stovi darbo birzoj. Gaunam socialine pasalpa ir kompensacijas uz vandeni, sildyma.

Bet gi yra punktas kad soc. pasalpai gauti asmuo turi atitikti nors viena reikalavima, tai as kaip ir atitinku du - stoviu birzoj, turiu vaika iki 3 metu kuris nelanko ugdymo istaigos. Taigi birzoj galiu ir nestovet iseina?
Klausiau darbo birzoj, ar gausiu toliau socialine pasalpa ir kompensacijas jei issiregistruosiu ir nuvaziuosiu apsidrausti i ligoniu kasas kaip auginanti vaika iki 3 metu. Man atsake kad ne. Viena konsultante sako del to kad vyras stovi darbo birzoj, kita sako del to kad neturejau darba pries gimdyma, taigi i motinystes atostogas neisejau doh.gif
To paties klausiau soc. skyriuj - sako gausit, net nereikia eit i ligoniu kasas doh.gif

Tai kaip is tikruju, kuo tiket jei visi sako skirtingai, nesuprantu kas per zmones dirba kad nieko nezino tiksliai? doh.gif  verysad.gif Gal galit padet jei zinot, arba gal panasioj situacijoj buvot, nes isejusi is darbo birzos nenoriu prarast vieninteliu gaunamu pinigeliu verysad.gif

Teisingai jums pasake,nes tas punktas kad vaikas iki 3 metu nelanko darzelio,tinka tiems kurie yra vaiko prieziuros atostogose,o jus atitinkat tik ta punkta kad stovit birzoj,todel jei iseisit is birzos,neatitiksit nei vieno punkto ir negausit toliau soc.pasalpos ir kompensaciju.
Atsakyti
Sakykit gal kas zinot,mano pazistamas yra naslaitis ir jam sio men 12 diena sukanka 24m.Jis nori padaryti jam skirtus 6.500lt bet tam kad juos padaryti is jo reikalauja gimimo liudijimo,jis jo neturi,o isimt dublikata uzims savaite laiko jis nespeja jo padaryt iki 24 gimtadienio.Ir jam pasake kad jis jau negales gauti tu 6.500lt.Ar tikrai situ pinigu negalima padaryti po 24metu?Na tikiosi jus mane supratot.
Atsakyti
QUOTE(artistry75 @ 2011 04 07, 18:35)
Labai prasau padeti ir man, nes nerandu atsakymo, o visi sako skirtingai doh.gif  blush2.gif

Tai kaip is tikruju, kuo tiket jei visi sako skirtingai, nesuprantu kas per zmones dirba kad nieko nezino tiksliai? doh.gif  verysad.gif Gal galit padet jei zinot, arba gal panasioj situacijoj buvot, nes isejusi is darbo birzos nenoriu prarast vieninteliu gaunamu pinigeliu verysad.gif

As kaip suprantu jus atitinkat sita - nedirba, nes: motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;

Kad niekur neraso jog motina butinai turi but pries tai dirbusi arba isejusi motinystes atostogu g.gif Manau tiesiog reikia nueit i ligoniu kasas su vaiko gimimo liudijimu kad jie pazymetu pas save.

Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 07, 18:45)
Teisingai jums pasake,nes tas punktas kad vaikas iki 3 metu nelanko darzelio,tinka tiems kurie yra vaiko prieziuros atostogose,o jus atitinkat tik ta punkta kad stovit birzoj,todel jei iseisit is birzos,neatitiksit nei vieno punkto ir negausit toliau soc.pasalpos ir kompensaciju.

O kodel neatitiks punkto kad augina vaika namuose, kur tai parasyta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marina861 @ 2011 04 07, 20:03)
As kaip suprantu jus atitinkat sita - nedirba, nes: motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:

Kad niekur neraso jog motina butinai turi but pries tai dirbusi arba isejusi motinystes atostogu g.gif Manau tiesiog reikia nueit i ligoniu kasas su vaiko gimimo liudijimu kad jie pazymetu pas save.

tai sitas punktas galioja tiems,kas yra vaiko prieziuros atostogose,jai birzoj mama stovi,tai vaika gali vesti i darzeli nors ir nuo metu.Ji sitam punktui neatitinka.
Papildyta:
QUOTE(marina861 @ 2011 04 07, 20:06)

Papildyta:
O kodel neatitiks punkto kad augina vaika namuose, kur tai parasyta? g.gif

Socialiniam taip pasakyta,kad jei buni vaiko prieziuros atostogose,tai vaikas turi buti namie iki 3 metu,as pagal si punkta gaunu soc.pasalpa.Jeigu nedirbi irnesi vaiko prieziuros atostogose,tai turi stoveti birzoj.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma, bet ar jus tikrai ta zinot?
Man socialiniam sake kad galima ir nestovet birzoj, nes gi auginu namie vaika kuris nelanko darzelio. Kazin kodel taip sake tada doh.gif
Tai gaunasi kad neauginu vaiko iki 3 metu jei neturejau is kur atostogu iseit? Kazkokia nesamone. Tai jei isidarbina vyras ir as, kur det 8 men kudiki? Negi aukle samdysi, kai tarkim abu minimumus gausim, gi net ant pragyvenimo neuzteks, tik auklei ir gal mokesciam verysad.gif
Jei vis delto taip kaip jus sakot yra, gal turit kokiu patarimu? Konsultante birzoj aktyviai siulo skambinti vienu ar kitu numeriu, paskutini karta siaip ne taip isprasiau palaukti iki kito karto, o kitas kartas jau pirmadieni. Ir dar toki sh siulo atsiprasant, padavejos darba, kuris ir po 12 valandu yra, ir grafikas slenkantis, ir iki nakties doh.gif
Gal yra kokie istatymai kad negaliu dirbti tokio darbo, kazkur girdejau kad jei turi kudiki gali dirbt ik 8 valandas darbo dienomis. Kur apie tai paskaityt, nes mano konsultante visai nesupratinga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(artistry75 @ 2011 04 07, 20:37)
Man socialiniam sake kad galima ir nestovet birzoj, nes gi auginu namie vaika kuris nelanko darzelio. Kazin kodel taip sake tada  doh.gif
Tai gaunasi kad neauginu vaiko iki 3 metu jei neturejau is kur atostogu iseit? Kazkokia nesamone. Tai jei isidarbina vyras ir as, kur det 8 men kudiki? Negi aukle samdysi, kai tarkim abu minimumus gausim, gi net ant pragyvenimo neuzteks, tik auklei ir gal mokesciam verysad.gif
Jei vis delto taip kaip jus sakot yra, gal turit kokiu patarimu? Konsultante birzoj aktyviai siulo skambinti vienu ar kitu numeriu, paskutini karta siaip ne taip isprasiau palaukti iki kito karto, o kitas kartas jau pirmadieni. Ir dar toki sh siulo atsiprasant,  padavejos darba, kuris ir po 12 valandu yra, ir grafikas slenkantis, ir iki nakties doh.gif
Gal yra kokie istatymai kad negaliu dirbti tokio darbo, kazkur girdejau kad jei turi kudiki gali dirbt ik 8 valandas darbo dienomis. Kur apie tai paskaityt, nes mano konsultante visai nesupratinga doh.gif

Visdelto as jums siuliciau nueiti i socialini ir ten issiaiskinti,bent jau man sake,jei nedirbi,tai turi stoveti arba birzoj,arba buti vaiko prieziuros atostogose.
O del darbo pasiulimu,tai nesijaudinkit,eikit kur siuncia,tiesiog darbdaviams iskart sakikyt,kad turit maza vaika ir pamatisit,kad nei vienas jus i darba nepaims,be to padaveja,as pati barmene esu,tai net dabar jau nenori atgal imt,nes mazas vaikas,daznai sirgs,o dirbt reikia.
Atsakyti
QUOTE(artistry75 @ 2011 04 07, 20:37)
Man socialiniam sake kad galima ir nestovet birzoj, nes gi auginu namie vaika kuris nelanko darzelio. Kazin kodel taip sake tada  doh.gif
Jei vis delto taip kaip jus sakot yra, gal turit kokiu patarimu? Konsultante birzoj aktyviai siulo skambinti vienu ar kitu numeriu, paskutini karta siaip ne taip isprasiau palaukti iki kito karto, o kitas kartas jau pirmadieni. Ir dar toki sh siulo atsiprasant,  padavejos darba, kuris ir po 12 valandu yra, ir grafikas slenkantis, ir iki nakties doh.gif

11) motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina: nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų; bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų, kai šeimoje auginami 3 ir daugiau vaikų iki 14 metų; pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų arba dėl to, kad nėra vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose arba šeima gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigos;
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087

na nebent priklausytu tuo atveju, jeigu aplink 3km spinduliu nera darzeliu, arba darzeliuose nera vietu- del to nevedate....
o del to kad mama augina iki 3 metu (tai tikrai niekur neraso kad vpa reikia buti, bet cia gali buti kaip visada spastai, nes tas pats juk ir su puse etato kai dirbi ar verslo liudijima turi- niekur neraso, kad reikia stoveti papildomai birzoje,jei soc. paramos nori, bet ateini i socialini ir suzinai, kad viskas tik po 6menesiu)
o del aukles jus teisi, jiem nerupi kiek ji kainuos ar kas ta vaikeli ziures... cia jau tokia ta karti tiesa...

as jusu vietoje pasiklausciau butent jusu miesto socialiniam skyriuje, kad paskui nekiltu bedu, nes busite nestovinti birzoje ir vel reikes 6 menesius atstoveti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 07, 21:19)
Visdelto as jums siuliciau nueiti i socialini ir ten issiaiskinti, bent jau man sake,jei nedirbi,tai turi stoveti arba birzoj,arba buti vaiko prieziuros atostogose.

man ir ta pati aiskino, jei nedirbi arba vpa arba birza, dar kaimuose kilometrai suteikia galimybe gauti soc. parama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 balandžio 2011 - 21:40
sveikos merginos,ateinu su tokiu klausimu,nes visi skirtingai kalba,o iki rytojaus neištversiu bigsmile.gif (tada pati kulniuosiu į soc info)

turiu du vaikus-antram dar nera 8metų,biržoj stoviu jau daugiau kaip du metai,gaunu soc pašalpą.

Birža norėtų,kad bent mėn išeičiau-tada nebūčiau kaip ilgalaikė klientė g.gif ,o kaip soc pašalpos - viskas nutrūksta g.gif

kodėl klausiu,nes vienoj temoj išsišnekėjo moterys,kad kol mažiausiam vaikui sueis 8metai gali nestovėti biržoj ir vis tiek gauni soc pašalpas g.gif ,o tai kodėl tada man atėjus į soc klausė kiek laiko esu biržoje ir kas kart vis prasitęsiant pašalpą tikrina ar aš stoviu biržoje g.gif

kai pakomentuosit tada užduosiu dar klausimų 4u.gif biggrin.gif

ačiū kas žinosit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 04 10, 10:32)
sveikos merginos,ateinu su tokiu klausimu,nes visi skirtingai kalba,o iki rytojaus neištversiu  bigsmile.gif (tada pati kulniuosiu į soc info)

turiu du vaikus-antram dar nera 8metų,biržoj stoviu jau daugiau kaip du metai,gaunu soc pašalpą.

Birža norėtų,kad bent mėn išeičiau-tada nebūčiau kaip ilgalaikė klientė  g.gif  ,o kaip soc pašalpos - viskas nutrūksta  g.gif

kodėl klausiu,nes vienoj temoj išsišnekėjo moterys,kad kol mažiausiam vaikui sueis 8metai gali nestovėti biržoj ir vis tiek gauni soc pašalpas  g.gif  ,o tai kodėl tada man atėjus į soc klausė kiek laiko esu biržoje ir kas kart vis prasitęsiant pašalpą tikrina ar aš stoviu biržoje  g.gif

kai pakomentuosit tada užduosiu dar klausimų  4u.gif  biggrin.gif

ačiū kas žinosit  4u.gif

del tu 8 metu kai vaikui nera,tai jei negaunat pasalpos,tai galit nestovet birzoj ir busit drausta,tiesiog nereikes PSD moketi.O kai gaunat pasalpa,tai turit arba dirbt,arba birzoj stovet,arba but VPA.Todel jei jus iseisit is birzos nors ir menesiui,soc.pasalpa nutruks ir ja galesit vel gaudinet,jei isidarbinsit,arba vel prastovesit birzoj puse metu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 10, 10:44)
del tu 8 metu kai vaikui nera,tai jei negaunat pasalpos,tai galit nestovet birzoj ir busit drausta,tiesiog nereikes PSD moketi.O kai gaunat pasalpa,tai turit arba dirbt,arba birzoj stovet,arba but VPA.Todel jei jus iseisit is birzos nors ir menesiui,soc.pasalpa nutruks ir ja galesit vel gaudinet,jei isidarbinsit,arba vel prastovesit birzoj puse metu.

nu blyn kiekvienas kaimas su savo įstatymais doh.gif

rajone visai kita tvarka doh.gif atsiet soc pasakė kol vaikui sueis 8metaigali biržoj nestovėti ir gaus pašalpą doh.gif

ar jums neatėjus laiku prasitęsti pašalpos,ta prasme pavėlavus atnešti dok laiku,kitą mėn grąžina pinigus už laiku nesutvarkytą mėn g.gif ir toliau pratęsia pašalpą g.gif

kažkokia bezabrazija g.gif

man birža irgi siūlo išeiti bent mėn,bet paskui dėl pašalpos ir kompensacijos aš tada turėsiu vėl 6mėn prastovėti joje doh.gif aš taip suprantu g.gif
Atsakyti