Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.10

QUOTE(Ligita.r @ 2011 04 06, 12:34)
Laba diena,
Norejau Jusu paklausti, kaip reikia pasiskaiciuoti, ar iseina kokia valstybine parama? Kaip suprantu, vienam zmogui turi gautis nemaziau nei 350 Lt.
Taigi mano situacija tokia, dabar nuo balandzio 1-osios prasitesiau 3 metus vaiko auginimo atostogu. Taigi pajamu jokiu negausiu, noriu meginti kreiptis i socialine istaiga. Bet pries einant noriu suzinot ar man kas iseis.
Ir dar vienas klausimas. Mano bute yra registruoti dar du zmones (drauge su vaiku). Registravosi del darzelio, o pati gyvena rajone. Tai kaip tada, man reikia skaiciuot dar ir ju pajamas? Mano pacios seima 4 asmenu, tai plius dar du zmones jau 6.
Buciau dekinga, jei padetumet.

Del pasalpos tai neziurima kas deklaruotas ir kiek zmoniu(del kompensaciju ziuri),ziurima i pajamas,jei jums 4 zmonems nevirsija 1400 lt,tai galit kreiptis del soc.pasalpos,kaip suprantu vyras dirba pilnu etatu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 balandžio 2011 - 11:39
skambinau i maisto banka ,tai info tokia:maisto paketus prades dalinti nuo 21iki 28 dienos.cia kaune mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaiduoklisss @ 2011 04 06, 12:05)
skambinau i maisto banka ,tai info tokia:maisto paketus prades dalinti nuo 21iki 28 dienos.cia kaune mirksiukas.gif

lotuliukas.gif parasiau paskui paskaiciau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiduoklisss: 06 balandžio 2011 - 12:05
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 06, 12:38)
Del pasalpos tai neziurima kas deklaruotas ir kiek zmoniu(del kompensaciju ziuri),ziurima i pajamas,jei jums 4 zmonems nevirsija 1400 lt,tai galit kreiptis del soc.pasalpos,kaip suprantu vyras dirba pilnu etatu?

Taip vyras dirba pilnu etatu. Bet norint gauti pasalpa juk reikia pristatyt pazyma apie uzdirbtas pajamas per paskutinius 3 men, taip? Tai man pajamas skaiciuot tik savo seimos?Ir kaip ziuret pajamas, kai iki balandzio 1 d. as gavau motinystes pasalpa?
O kaip tada su kompensacijom? Jei ziuri zmoniu skaiciu.
Atsakyti
QUOTE(Ligita.r @ 2011 04 06, 13:16)
Taip vyras dirba pilnu etatu. Bet norint gauti pasalpa juk reikia pristatyt pazyma apie uzdirbtas pajamas per paskutinius 3 men, taip? Tai man pajamas skaiciuot tik savo seimos?Ir kaip ziuret pajamas, kai iki balandzio 1 d. as gavau motinystes pasalpa?
O kaip tada su kompensacijom? Jei ziuri zmoniu skaiciu.

Jums dabar skaiciuos is 1 men,balandzio,nes jus netekot pajamu,vyrui irgi tik uz balandi reikes pristatyti pazyma.
O del kompensaciju,tai ziuri visu registruotu tame bute pajamas,tai reikes ir drauges pajamu.
Atsakyti
Labutis. Norejau pasiklausti del soc pasalpos. Situacija dabar tokia. Tarkim as su vyru nedirbau,stovejome darbo birzoje,gaudavome soc pasalpa. Pries menesi laiko mane isbrauke is darbo birzos,nes atsisakiau siulomo darbo,nabet ten kaip sakant mane apgavo,bet ne tame esme. Tai to pasekoje man nebepriklause soc pasalpa. Paskui kazkur savaites laikotarpi as isidarbinau,dar kazkur po savaites isidarbino ir vyras. Abu uzdirbame minimuma. Kaip suprantu soc pasalpa mums priklaso,auginame du vaikus.

Bet klausimas toks, ar man dabar su vyru reikia isdirbti 3 menesius,kad galetu apskaiciuoti pasalpa,ar cia kazkaip perskaiciavimui uzrtenka ir vieno menesio isdirbti???? Bet kaip cia gaunasi,as isidarbinau kovo 10diena, o vyras Kovo 21 diena. Tai kaip suprantu mims vistiek dar nera ko eiti i soc,reikia dar kazkur pusantro menesio isdirbti,kad darboviete galetu parasyti pazyma apie uzdarbi.
Papildyta:
Gal as trumpiau parasysiu jei su vyru isidarbinome as kovo 10 diena vyras kovo 21 diena tai kada as jau galeciau registruotis sic del pasalpos perkaiciavimo?
Atsakyti
QUOTE(peciuliene29 @ 2011 04 06, 13:58)
Labutis.   Norejau pasiklausti del soc pasalpos. Situacija dabar tokia. Tarkim as su vyru nedirbau,stovejome darbo birzoje,gaudavome soc pasalpa. Pries menesi laiko mane isbrauke is darbo birzos,nes atsisakiau siulomo darbo,nabet ten kaip sakant mane apgavo,bet ne tame esme. Tai to pasekoje man nebepriklause soc pasalpa. Paskui kazkur savaites laikotarpi as isidarbinau,dar kazkur po savaites isidarbino ir vyras. Abu uzdirbame minimuma. Kaip suprantu soc pasalpa mums priklaso,auginame du vaikus.

Bet klausimas toks, ar man dabar su vyru reikia isdirbti 3 menesius,kad galetu apskaiciuoti pasalpa,ar cia kazkaip perskaiciavimui uzrtenka ir vieno menesio isdirbti???? Bet kaip cia gaunasi,as isidarbinau kovo 10diena,  o vyras Kovo 21 diena. Tai kaip suprantu mims vistiek dar nera ko eiti i soc,reikia dar kazkur pusantro menesio isdirbti,kad darboviete galetu parasyti pazyma apie uzdarbi.
Papildyta:
Gal as trumpiau parasysiu jei su vyru isidarbinome as kovo 10 diena vyras kovo 21 diena tai kada as jau galeciau registruotis sic del pasalpos perkaiciavimo?

taip reikes jums kreiptis kai turesit pazyma apie priskaiciuota alga,o skaiciuos jums is vieno men.Arba balandzio vidury,arba gale,suzinokit kada jums pazymas israso,na turiu omeny priskaiciuoja alga,o tada jau ziurekit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 balandžio 2011 - 13:00
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 06, 13:59)
taip reikes jums kreiptis kai turesit pazyma apie priskaiciuota alga,o skaiciuos jums is vieno men.

Tai kaip suprantu mums reikia dar isdirbti iki balandzio kazkur visurio,kad galetu parasyti pilno menesio pajamas ir tada jau galesiu registruotis i soc? Bet nea jei isidarbinome nuo menesio visurio,tai manau reikia isdirbti mums dar visa balandi,nes kaip mums darboviete parasys pazyma uz ne pilna menesi.
Atsakyti
Laba, turiu toki klausimeli, kuris neduoda man ramybes...
Mums buvo paskirta soc.pasalpa iki balandzio men., darbo uzmokestis ir kt. musu pajamos nesikeite, bet i vyro saskaita pervede pirkejas avansa uz parduota sodyba, bet pirkimo-pardavimo sutarties dar nera( pasirasem tik tarp saves avanso sutarti), ar as turiu dabar pranesti i spc, kad pasikeite pajamos si men. ar jie patys mato?
Atsakyti
QUOTE(peciuliene29 @ 2011 04 06, 14:02)
Tai kaip suprantu mums reikia dar isdirbti iki balandzio kazkur visurio,kad galetu parasyti pilno menesio pajamas ir tada jau galesiu registruotis i soc?  Bet nea jei isidarbinome nuo menesio visurio,tai manau reikia isdirbti mums dar visa balandi,nes kaip mums darboviete parasys pazyma uz ne pilna menesi.

Cia jau darbe reikes jums suzinoti,kaip jie ten raso tas pazymas.
Papildyta:
QUOTE(indijasvaja @ 2011 04 06, 14:17)
Laba, turiu toki klausimeli, kuris neduoda man ramybes...
Mums buvo paskirta soc.pasalpa iki balandzio men., darbo uzmokestis ir kt. musu pajamos nesikeite, bet i vyro saskaita pervede pirkejas avansa uz parduota sodyba, bet pirkimo-pardavimo sutarties dar nera( pasirasem tik tarp saves avanso sutarti), ar as turiu dabar pranesti i spc, kad pasikeite pajamos si men. ar jie patys mato?

Man atrodokol kas nieko nesakykit,vat kai jau bus parduota sodyba,tada ir pasakisit,o banku jie netikrina.
Atsakyti
Norejau paklaust,situacija tokia vyras dirbo pilnu etatu,as stovejau darbo birzoje,o dukryte leidome i darzeli.Dabar MB dirba tik puse etato yra registruotas darbo birzoje kaip papildomai ieskantis darbo,mazaja isbraukiau is darzelio,o is birzos si menesi gaunu paskutinius pinigelius.(Dar kita men.gausiu uz kelias dienas,nes pasalpa man paskirta iki balandzio 4d.)
Klausimas butu toks ar gautumem soc.pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2011 04 06, 14:28)
Norejau paklaust,situacija tokia vyras dirbo pilnu etatu,as stovejau darbo birzoje,o dukryte leidome i darzeli.Dabar MB dirba tik puse etato yra registruotas darbo birzoje kaip papildomai ieskantis darbo,mazaja isbraukiau is darzelio,o is birzos si menesi gaunu paskutinius pinigelius.(Dar kita men.gausiu uz kelias dienas,nes pasalpa man paskirta iki balandzio 4d.)
Klausimas butu toks ar gautumem soc.pasalpa?

Jeigu neiseina po 350 zmogui tai galit gaut.
Atsakyti
nNe,neiseina.Bet dabar man klausimas kyla kokio menesio pajamas jie skaiciuos?Vyras birzoje stovi apie menesi,bet vaikui 3 metu dar nera,tai pagal koki punkta jis bus?
Atsakyti